• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De man die een bloedbad aanrichtte tijdens een Batman-première had van tevoren zijn schietpartij aangekondigd. James Holmes (24) stuurde een gedetailleerde beschrijving naar een psychiater, maar het pakketje lag een week ongeopend in een postkamer. Dat meldt de Amerikaanse tv-zender Fox News.

Rechercheurs hadden het boekje met aantekeningen maandag gevonden bij een psychiater van de Universiteit van Colorado in Aurora, de plaats waar Holmes twaalf mensen doodschoot. Het blok zou op 12 juli zijn bezorgd. Het notitieblok stond ‘vol details hoe hij mensen zou vermoorden’, zei een politiebron tegen Fox. Het is niet bekend of de psychiater de bioscoopschutter kende.

Begrafenis
In Aurora was vandaag de eerste begrafenis van een slachtoffer. De 51-jarige Gordon Cowden was met twee dochters naar de film gegaan. De meisjes van zeventien en zestien bleven ongedeerd.

Rechter
Holmes verscheen maandag voor de rechter. Hij oogde afwezig en vermoeid. Gisteren vroeg hij aan een verbijsterde cipier in de gevangenis hoe de Batman-film afliep. “Volgens mij doet hij zijn best om over te komen alsof hij gek is”, zei een getuige tegen de krant New York Daily News.

Christian Bale
Acteur Christian Bale, hoofdrolspeler uit The Dark Knight Rises, heeft een bezoek gebracht aan zeven mensen die door de schietpartij gewond zijn geraakt. Ze liggen in een ziekenhuis in Aurora. “Het was goed voor de patiënten”, zei de directeur van het ziekenhuis tegen de lokale krant Denver Post.

Gemaskerd en zwaarbewapend
Holmes ging vrijdag gemaskerd en zwaarbewapend naar de première van de film The Dark Knight Rises in de stad Aurora. Hij gooide een traangasgranaat naar binnen en begon wild om zich heen te schieten. Daardoor kwamen twaalf mensen om het leven en raakten 58 anderen gewond. Holmes werd korte tijd later gearresteerd. Volgens de politie handelde hij alleen. Zijn huis bleek volgestouwd met explosieven en boobytraps.

© ANP, alle rechten voorbehouden

www.versgeperst.com