• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Knipselkrant Curaçao een update uit België over Christiaan van Assendelft Van Wijck.

Het blijkt dat er een faillissement aanvraag loopt tegen vitae Nouveau, waarvan CvA beherend vennoot is en 99 procent aandeelhouder. Zoals je misschien weet heeft deze firma die totaal gefinancieerd is door CvA onder andere twee Rolls Royes en een Mercedes 300SE in bezit. (zie foto’s)

Wij weten dat er ook crediteuren zijn benaderd die zich al gevoegd hadden in het persoonlijk faillissement van CvA op Curaçao. Deze mensen, onder andere die Mario Aerts, hebben dus medegedeeld aan de deurwaarder die hem benaderde, niets van Vitae Nouveaux te vorderen te hebben dus dat ze wat dat betreft aan het verkeerde adres waren.

However, Towi, zijn ex heeft onder andere medegedeeld dat CvA niet over cash beschikt en dat dus heeft Chris zijn handlangers in Belgie/Nederland aan het werk gezet onder andere die Mark van de Heuvel en zijn ex-schoonzoon die gisteren ook nog de Mercedes (ook eigendom van Vitae Nouveaux) bij van der Heuvel heeft weggehaald, kennelijk om te verkopen.

Aangezien Vitate Nouveau ook nog grote schulden heeft aan onder andere de belasting dienst (ong. 110.000 Euro BTW) is het natuurlijk illegaal dat CvA die auto’s snel tracht te verkopen zonder de opbrengst van de auto’s op de bankrekening van de firma Nouveau te storten o.a. om de BTW over de verkoop af te dragen en zonder eerst zijn overige schulden af te betalen binnen Vitae Nouveau. Aangezien CvA beherend vennoot van de vennootschap is, is hij persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de vennootschap. Die Van der Heuvel is al door Nardy gewaarschuwd niet mee te werken aan verkoop van die auto’s van VN omdat gezien de lopende faillissements aanvraag van Vitae Nouveaux dit niet kan en mag in het zicht van een faillissement.

Een pikant detail is dat Vitae Nouveau gevestigd is op de Kluis 16 te ‘s gravenwezel België, waar onlangs (één á twee weken geleden) een grote politie-inval heeft plaats gevonden.

Even een toelichting dat bedrijf Vitae Nouveau is een vennootschap onder firma, eigenlijk een commanditaire vennootschap waarin CvA de beherende vennoot is en derhalve persoonlijk aansprakelijk. –

Ruim een jaar na oprichting is aan aan de doelstellingen toegevoegd verhuur van luxe automobielen, dit was een truc om de BTW aftrekbaar te maken, natuurlijk zijn de rolls royces geen dag verhuurd nog zijn er pogingen ondernomen om de wagens te verhuren, aanvankelijk was Cva de beherende vennoot vanaf begin dus maar toen duidelijk werd dat hij als Nederlander geen BTW kon terugvorderen heeft hij even V.Verhoeven beherend vennoot gemaakt om de BTW terug te krijgen, zodra die +/-110.000 euro binnen was, dus op de bank stond, heeft CvA, V.Verhoeven geforceerd al dat geld over te maken naar Vitea Pax zijn spf op Curaçao en om vervolgens in September vorig jaar zichzelf weer beherend vennoot te maken. Al dit gedoe is gedaan met de frauduleuse intentie om de btw terug te krijgen,terwijl hij de auto’s privé gebruikte.

Zoals gezegd is CvA nu bezig de auto’s ten gelde te maken waarbij hij natuurlijk een factuur moet maken op naam van de VOF met BTW, die vervolgens afgedragen moet worden, maar wat natuurlijk nooit gebeurd. Enfin, zolang dit allemaal niet gesignaleerd wordt komt de CvA er mee weg, maar nu er hoogst waarschijnlijk een curator voor vitae nouveau in beeld komt valt ie door de mand, aangenomen dat de curator niet ligt te slapen.

 

 

16 reacties op “Ingezonden: Paniek in België”

 1. @Answer, tsja dit artikel is duidelijk niet als artikel geschreven maar komt vermoedelijk ergens uit een dossier vandaan. Dat kun je wel opmaken uit de tekst.

  Maar wel interessante materie. Ik denk dat er nog wel een staartje volgt aan dit verhaal…

 2. Slecht geschreven ingezonden stuk van het kaliber “met modder gooien”. In dit geval mag dat wel, maar ik struikelde over het grote aantal grammatica fouten en over een zin die maar liefst uit 117 woorden bestaat. Toen kreeg ik de neiging om snel af te haken, maar het ging over onze “held” Christiaan en dus las ik gretig, maar vermoeid verder.

 3. paniek in belgie ? man wat een waardeloos geschreven stuk hier…. waar is er paniek ? In belgie is er niet snel paniek, dus je titel slaat op niets ….. ayo …

 4. @Nardy, de man had destijds letterlijk gezegd dat hij alles mag eisen als ondernemer. Het is aan de tegenpartij (overheid) om nee of ja te zeggen.
  Curaçao heeft in het verleden te vaak ”ja” gezegd tegen (buitenlandse) ”ondernemers” wegens een soort van minderwaardigheidscomplex, nos mes No por…

  Wie blijft geloven dat hij zelf niets kan zal keer op keer opgelicht worden.
  Wie blijft geloven dat hij inferieur is aan anderen zal keer op keer opgelicht worden.

  Handtekening is handtekening. Daarom hebben we stabiele mensen nodig om ons eiland te besturen en geen bluf bluf praatjesmakers.

 5. @Kwame, oei you got me there

  Wat kan ik zeggen: jong & onbezonnen? never drink & sms 🙂

 6. @nardy, wat voor smaak in mannen heb jij? Cvwa……

 7. En Jammer, nog iets:

  De heer van Assendelft van Wijck is in het verleden regelmatig negatief in het nieuws geweest, waaronder over het slopen van monumenten, een opvallend aantal antecedenten, diefstal, diverse mishandelingen en aangiftes over bedreigingen afpersingen. Recent geprofileerde Van Assendelft van Wijck zichzelf als de man van 1,3 Miljard met het project Kiki Beach en Island Boulevard, welke zou worden gefinancierd “uit eigen middelen”. Daarnaast gaf de zelfverklaarde projectontwikkelaar de nodige interviews op radio, in de kranten en in de Quote. De PR machine van de regering en van Assendelft van Wijck draaide op volle toeren. Maar toen er donkere wolken samenpakten en het project niet van de grond kwam en Van Assendelft van Wijck meer dan een half jaar later op de radio en in de kranten beweert dat achter enkele faillisementsaanvragen een jaloerse ex(en) complot zit, moet mijns inziens niet met een beschuldigende vinger naar mij worden gewezen als blijkt dat journalisten en andere onderzoekers zich zijn argumenten niet laten aanleunen en zelf op zoek gaan naar de waarheid.

 8. @ jammer. Iedereen mag alle geoorloofde middelen gebruiken om juridisch sterk te staan en mogelijk te winnen en in een rechtstaat beslist de rechter daarover. Gewin mag zoals ook winst bij een bedrijf geen vies woord is. Wel of geen (sexuele) relatie geeft geen voordelen en is waarschijnlijk wel de oorzaak van het conflict. Zie het percentage echtscheidingen.

 9. weten dat het afgelopen is met deze oplichter iedereen gaat zijn geld krijgen en hij gaat voor jaren de bak in daar ga ik zelf wel voor zorgen.
  en als hij eruit komt na een jaartje of 12 dan……………………..

 10. Het onttrekken van goederen aan een faillissement heet Pauleaneus handelen. Keizer Pauleanus had hiertegen al wetten ingesteld. Als een faillissement al onterecht wordt gebruikt voor het betalen van de rekening, wordt door Pauleaneus handelen de failliet persoonlijk aansprakelijk gesteld. Er wordt daarnaast ook gevangenisstraf geëist.

 11. lekker belangrijk!

 12. Hoe meer ik over van Assendelft lees, hoe mooier ik die foto van hem met een trotse Schotte ga vinden.

  En de opmerking van Schotte dat het toch een schande was dat de PAR niet in het megaproject van van Assendelft was gestapt.

  Tja, je kunt een premier wel uit 3MAVO halen, maar 3 MAVO niet uit de premier.

 13. Ikke snapt niet waarom dit onder de aandacht moet worden, voor ikke valt dit een beetje onder stemming makerij. laten we eerst hier de problemen oplossen.

 14. @Zorro, je zal bedoelen Dos Santos.. maarja die moet dan wel zijn centen uit de USA krijgen

 15. Chris zal als heilig boontje wel weer met een fantasieverhaal terugkomen. Hoe staat het met Kiki Beach? Gaat hij dat samen met Babaloodin en sjeik Hakim bouwen van de belastingschulden?

 16. Ik heb wel interesse in zo’n bakkie!