• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alle gepensioneerden op Curaçao worden vandaag in het zonnetje gezet tijdens de dag van de gepensioneerden. Statenvoorzitter Ivar Asjes stuurt zijn felicitatie naar alle gepensioneerden en bedankt hen voor de steun die zij jarenlang aan ons eiland hebben gegeven.

Volgens Asjes is het belangrijk om onze gepensioneerden erkenning te geven voor de waarde die zij hebben voor hun familie en onze samenleving. “Wij moeten met hen samenleven en niet aan een kant schuiven wanneer zij ouder worden. Wij moeten hen liefde en bescherming geven, zoals zij dat aan ons hebben gegeven en het is van groot belang dat wij allen helpen om te zorgen dat in het bijzonder degenen in een kwetsbare positie, een betere oude dag hebben.”

Motie
De Statenvoorzitter hoopt dat binnenkort gehoor wordt gegeven aan de motie die het parlement op 22 december vorig jaar unaniem heeft aangenomen, voordat de wet behandeld wordt om de pensioenleeftijd te verhogen. De motie zou ervoor moeten zorgen dat gepensioneerden op Curaçao, die alleen van een AOV moeten rondkomen, een verhoging tot 1000 gulden per maand ontvangen.

Bijdrage pensioenfonds
Aan de andere kant is Asjes tevreden dat de regering heeft besloten om de suggestie te volgen om het huidige inkomensplafond van 82.184 gulden te verhogen zodat iedereen die meer verdient meer zal betalen dan nu het geval is en zo meer bijdraagt aan het pensioenfonds. “Dat is echte solidariteit en een uitvoering van het spreekwoord: Degenen met de breedste schouders kunnen ook meer lasten dragen”, aldus Asjes.

6 reacties op “Asjes feliciteert gepensioneerden”

 1. Ik ben gepenjsioneerd maar van mij kan Jasjes de boom in rotten.

 2. Wat een hypocriet. Eerst de pensionado’s feliciteren en ze vervolgens bijna 2 jaar de ene na de andere poot uitdraaien.

  Is (J)Asjes niet van de PS…. die partij die deze mensen heeeeel veel beloofde maar er tot nu toe helemaal niets van waargemaakt heeft??

  Juist mensen, houd daar bij de komende verkiezing maar eens rekening mee. AFSTRAFFEN DIE LEUGENAARS!!!!!!

 3. Hmmm, Asjes; ik heb je niet bij mij gezien hoor. Door de huidige verhogingen moet ik lopen. Geld voor het 2e deel half jaar nummerplaat heb ik niet meer en morgen verloopt mijn auto verzekering. Kan je daar wat aan doen.

  Nee Asjes; ik ben echt niet happy met deze huidige coalitie. Jullie zuigen ons gewoon uit, hopen misschien dat we niet meer zolang hier rondlopen op deze klip.

  JE WORD BEDANKT MET JE HELE K.. COALITIE

 4. De heer Asjes zit gebeiteld met zijn pensioen en dat heeft hij niet verdiend met hard werken maar wel met zoete broodjes bakken!!!!

 5. Aan de andere kant is Asjes tevreden dat de regering heeft besloten om de suggestie te volgen om het huidige inkomensplafond van 82.184 gulden te verhogen zodat iedereen die meer verdient meer zal betalen dan nu het geval

  huh?Ikke niet snappen. als je die grens verhoogt, zijn er toch juist minder mensen die meer mee betalen

 6. Nou de gepensioneerden worden anders flink uitgekleed door deze regering. met dure benzine prijzen en elektraprijzen. alles is maar duurder geworden ook door de 6 procent OB. waar moeten zij dat van betalen?