• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Mocky Job heeft onlangs een verzoek ingediend om de Middenstraat te vernoemen naar zijn vader ‘Hanchi Angel Job’, die eigenaar was van de zaak Tik Tak. Volgens Fundashon Pro Monumento kan de naam niet gewijzigd worden doordat Willemstad al bijna vijftien jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

“De Middenstraat is de historische benaming van één van de oude stegen van Punda, de oudste wijk van de binnenstad en heeft daardoor historische en volkskundige waarden”, zegt Pro Monumento. “Het wijzigen van de naam van de Middenstraat doet afbreuk aan de historie van Punda en dient dan ook te worden voorkomen.”

Behoud historisch karakter
“De geschiedenis wordt niet alleen bepaald door de historisch waardevolle gebouwen en stedenbouwkundige structuren, maar tevens door onder meer de sociale geschiedenis, archeologische objecten en cultuurhistorische zaken zoals historische namen van straten, pleinen en gebouwen.” Volgens Pro Monumento heeft de Monumentenraad van Curaçao in het verleden de overheid geadviseerd om bij het wijzigen van straatnamen zorgvuldig te werk te gaan ten behoeve van het behoud van het historische karakter van de binnenstad.

Naamloze straat
Pro Monumento is van mening dat in een historische UNESCO Werelderfgoedstad en in een formeel beschermd stadsgezicht, dergelijke naamswijzigingen niet moeten plaats vinden. “Op Curaçao zijn nog vele straten en wegen die geen naam hebben.  De herinnering aan Angel Job kan hoog gehouden worden door een nog naamloze straat of weg naar hem te vernoemen.”

11 reacties op “‘Geen naamswijziging voor Middenstraat’”

 1. @Sjors Bestaat een goede en een slecht piraat? De zwarte Somalisch piraat is slecht? En de blanke piraat is goed?
  Peter Stuyvesant een piraat, een slavenhandelaar en een boegbeeld? NEVER AGAIN!!

 2. Oude straten moeten gewoon hun naam behouden. genoeg nieuwe straten zonder naam. Peter Stuivesant School moet ook gewoon weer PSC worden. en dan kan de regering wel een ander papiamentstalig nieuw schooltje PAK noemen. en de Fokkerweg moet ook weer zo heten en niet kaya salas. Gaan we straks ook Willemstad ook van naam veranderen? en Santa Maria en Santa Rosa?

 3. Hoewel ik Angel Job wel een straatnaam gun, snap ik de beweegredenen van ProMo volledig. Maar er kan vast wel een straat vernoemd worden naar de heer Job in een nieuwe buurt ergens die nog geen naam heeft of een suffe naam zoals Kaya A.

 4. @ Sakiwebu:

  Bij een dergelijke personage hoort eigenlijk “Schottegaatwegboulevard”. Het moet wel een beetje op niveau blijven ha ha ha.

 5. Ik zat te denken om ook een verzoek in te dienen om een straat in Punda naar mij te laten vernoemen. Ik twijfel nog tussen de Handelskade en de Breedestraat.

 6. @ Sakiwebu: Humor!

 7. of de Schottegaatweg is ook goed

 8. Ik ben er wel voor om de Schottegatweg te veranderen in Schottegaweg.

 9. Goedzo. Zodra één straat hernoemd gaat worden in de stad verdwijnen alle historische namen, als het aan een aantal personen ligt. Dat is ze met een school immers ook gelukt.

 10. Mocky dikon bo no ta wak ku si por laga traha un estatua di Angel JOb e pone na e skina parti links di Tik Tak. Na e otro banda kaminda tabata Tayer Mendosa. Mi no sa si esey ta posibel. Purba numa.

 11. Hoezo? Pietermaai is toch ook al veranderd??
  Nee hoor ProMo ik ben het helemaal met jullie eens.
  Pietermaai, rio magdalenaweg etcetc. alles lijkt te zijn veranderd en niemand snapt er meer iets van. Vernoem dan in nieuwe wijken de straten en laat de oude met rust.