• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Meer dan een week na de aanwijzing van Nederland, hebben we geen enkele verklaring van de regering aan het volk of parlement gezien”, laat PAR weten. De oppositiepartij had verwacht dat de regering het volk zou informeren over de inhoud van de aanwijzing en de stappen die genomen gaan worden.

13 juli kreeg Curaçao een aanwijzing door Nederland. “Met deze constructie staat het financieel bestuur van Curaçao onder curatele. Dit is de eerste keer in de historie van onze autonomie in 1954 dat dit is gebeurd”, gaat PAR verder. Omdat de regering geen uitleg heeft gegeven sinds de aanwijzing, eist PAR dat zij het parlement voorzien van informatie. “Zo kunnen wij controleren of de regering voldoet aan de instructiemaatregelen.”

Informatie
De PAR verzoekt de regering de volgende informatie door te spelen aan het parlement:
– Een plan over hoe de uitgaven in de gezondheidszorg verlaagd kunnen worden met 55 miljoen gulden
– Een plan hoe de 25 miljoen gulden winst over overheids nv’s kan worden geïnd
– Een maandelijks liquiditeitsoverzicht voor het parlement voordat dit overzicht via het College Financieel Toezicht naar de Koninkrijks ministerraad wordt gestuurd
– Een maandelijks overzicht van de personeelsleden voor het parlement
– Een actieplan om de financiële situatie van de overheids nv’s te verbeteren

12 reacties op “PAR wil uitleg over aanwijzing”

 1. en ik, vrije burger van, in en op mijn geboorte-eiland Curacao, wil ook heel graag uitleg van de PAR. met name uitleg over “hoe het hen in godsnaam gelukt is om tijdens hun 16jarige heerschappij, begonnen met een staatsschuld van anderhalfmiljard Afl., om tenslotte hun heerschappij af te sluiten met een staatsschuld van maar liefst 5 en een half miljard Antilliaanse guldens! 😯
  De huidige coalitie, met name de politieke partijen Pueblo Soberano en MFK, hadden het levenslicht toen nog lang niet gezien, dus zij kunnen ook niet verantwoordelijk gesteld worden noch aansprakelijk worden gesteld voor die enorme opgebouwde PARschuld, die ons nu al half naar de verdoemenis heeft gesleurd!!! tell me about that PAR!

 2. Ik zal een bodybag van vriendin Helmina Wiels overnemen voor de meest ware, intelligente opmerking over de PAR en wat de PAR zou moeten doen. Tot nu toe zijn er legio meest domme opmerkingen zonder enig goed idee gemaakt dus daarvoor geef ik geen prijs, want dan moet ik te veel bodybags van haar overnemen en komt ze zelf tekort. Overigens neem ik die ene bodybag IN CONSIGNATIE, want ik zal hem niet nodig hebben.

 3. Ik bewonder de PAR. Ze houden professioneel’vol. Zelfs als de ministers de Staten niet informeren. Hou vol. De regering weet t zelf ook niet en dat toont de PAR aan, wellicht in de hoop dat OOIT ook anderen zien dat deze ministers hun stoel niet waard zijn.

 4. En wat zou jullie plan zijn beste PAR fractie?

 5. Vragen Vragen en nog eens vragen. De coalitie heeft een verborgen CURATELE over de PAR uitgesproken. Als volk mogen we dit NEVER goedkeuren en opheldering eisen. Maar dat gaat pas dan zodra het vlok echt uit de winter (zomer) slaap is gekomen.

  En inderdaad @Juni; is hij nu WEL of NIET een verdachte. Maar het spreekwoord “zij die zwijgen stemmen toe” zegt nu wel genoeg. HIJ IS GEWOON VERDACHTE. Laten we daar nu maar gewoon vanuit gaan. Inmiddels gaan er wederom geruchten de ronde dat een aantal MFK leden willen opstappen.
  Nog hoor ik niets uit de PS gelederen.
  MAN zit in een afwachtende houding, ziet het ijs onder de voeten smelten.
  Zoethoudertjes van Schotte zoals nu weer de zogenaamde email als zijnde hij uitgenodigd door engeland om aanwezig te zijn. LEUGEN number ??? Ik kan de tel niet meer bijhouden.

 6. Citaat Rambolodin: “Welke aanwijzing”???

 7. We wachten ook nog op antwoord mbt de benoemingen die door de MFK zijn gedaan en ook of Jamaloodin nou wel of niet verdachte is in de zaak Bientu..

 8. @ nooit gezegd. Dat is de enige manier om de hoofdtaak t.w. controle van de regering uit te oefenen en dat zet vanwege de tegenwerking van de coalitiestatenleden weinig zoden aan de dijk, maar het blijft de enig juiste democratisch actie van een politieke partij. Vakbonden en actiegroepen hebben de PAR niet nodig om hun doel te bereiken.

 9. Weer een brief geschreven beste PAR?

 10. PAR: briefjes schrijven en vragen stellen heeft geen zin,actie daar hebben wat aan,de coalitie is door de benen aan het zaken,de PAR en de vakbonden kunnen er voor zorgen dat zij op hun knieén gaan,waar wachten julie nog op.

 11. Die vragen hadden de Statenleden van de coalitie moeten stellen. De PAR verwacht zeker antwoorden laat staan eerlijke te krijgen. Het is toch duidelijk, dat er niets mee gedaan wordt en dat 1 september niet gehaald wordt dus wat doen ratten dan?

 12. @PAR, niet zo gemeen doen.. dit snapt Jamaloodin helemaal niet!