• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft een e-mail ontvangen van de ambassade van Groot-Britannië in Nederland waarin staat dat het Internationaal Olympische Comité (IOC) heeft besloten Curaçao deel te laten nemen aan de Olympische en Paralympische Spelen. Het IOC verontschuldigt zich voor het late besluit.

De e-mail, die gisteren is verstuurd naar de premier, bevat tevens een uitnodiging van ambassadeur Paul Arkwright die namens zijn regering Schotte uitnodigt om aanwezig te zijn bij de Olympische Spelen die vrijdag beginnen. Schotte overweegt nog of hij ingaat op de uitnodiging.

Geen erkenning
In verband met de staatrechtelijke veranderingen heeft het IOC te kennen gegeven dat Curaçao als land niet kon worden erkend als lid van het IOC en dat onze atleten ons land niet konden vertegenwoordigen onder onze eigen vlag. Daarom moesten Curaçaose atleten om te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen kiezen om deel te nemen onder de Nederlandse, Arubaanse of Olympische vlag.

Andere vlag
Het is nog niet helemaal duidelijk wat deze beslissing van het IOC betekent voor de atleten van Curaçao die al hebben gekozen om deel te nemen onder een andere vlag. Over drie dagen beginnen de Olympische Spelen reeds. Gevolmachtigd minister Sheldry Osepa zou contact hebben opgenomen met de ambassade van Groot-Brittanië over deze ontwikkeling. Maar Osepa geeft aan dat beide mededelingen op Curaçao zijn gedaan en kan hierdoor niet hierdoor het nieuws niet bevestigen of ontkennen.

Nog niet besloten
Volgens Stanley Coffy van de Curaçaose Sport Olympische Federatie (CSOF), is de beslissing nog niet genomen door het IOC en loopt de aanvraag nog. In een persbericht geeft CSOF aan dat de berichtgeving over Curaçao als erkent land tijdens de spelen, onjuist is. “Op 24 mei heeft het IOC besloten dat de drie atleten, Philipine van Aanholt, Liemarvin Bonevacia en Reginald de Windt, mogen uitkomen onder de Olympische vlag,” aldus het persbericht. Het CSOF geeft aan dat zij een aanvraag hebben ingediend bij het internationaal sporttribunaal CAS. Volgens het IOC heeft CAS, in dit geval, niet de competentie om te bepalen of de atleten mogen uitkomen voor Curaçao. CSOF geeft daarentegen aan dat CAS op 30 april de aanvraag in behandeling heeft genomen en wacht op een antwoord eind deze maand.

Uitnodiging van ambassadeur Paul Arkwright aan premier Gerrit Schotte (Engelstalig)
[scribd id=101031451 key=key-26x60krf4suigytodvmn mode=list]

14 reacties op “Schotte uitgenodigd voor Olympische Spelen”

 1. Misschien dat vele lezers hier tijdens de engelse les op school hebben liggen slapen maar ik lees geen woord over onder eigen vlag en meer van de onzin die er de laatste tijd door onze PM is vertelt. Schotte ta basta awor. MOVE.

 2. Ze hadden nog een slippendrager tekort. Maar wel de tickets van van Rijn en de hoffotograaf zelf betalen hoor.

 3. Vanwege het landsbelang (ontslag bij de governeur?) is de afwezigheid van onze plofkip zeer ongewenst en zal hij daarom niet afreizen naar Londen om de openingsceremonie van de OS bij te wonen.

 4. Geld om de sporters naar de Olympische Spelen te sturen was er niet, maar geld om Schotte met gevolg af te laten reizen is er natuurlijk wel.
  Een grof schandaal !

 5. @Abraham Mossel; je was me voor.
  Ach hoor juist op Radio Mass dat de uitleg van het fabeltje dat curacao onder eigen vleg gaat een MIS-COMMUNICATIE en VERKEERDE UITLEG was.

  SCHOTTE het is nu echt de tijd dat je gaat vertrekken

 6. grappig, de bijlage bewijst alleen het feit dat hij door de britse regering Schotte uitnodigd.
  Toch wordt het in een keer in een persbericht uitgestuurd dat Schotte is uitgenodig, maar ook een verhaal over excuses en over uitkomen onder eigen vlag. Hetgeen niet terugkomt in de bijlage.
  Mensen die niet goed lezen denken nu dat alles echt waar en bewezen is.

 7. @bombaklad. lach maar als een boer met kiespijn ha ha ha ha

 8. Kunnen jullie wel lezen? en in het bijzonder Bomboklad? Dit is een standaard uitnodiging voor het bijwonen van de openingsceremonie die gewoon naar alle regeringsleiders wordt verstuurd. Dit zegt niets over het erkennen van Curacao als lid.

 9. Een besluit van het IOC wordt gemeld door de Britse ambassadeur????

  Dacht u nou echt dat een gerespecteerde orgasnisatie zoals IOC een dergelijk bericht door derden de wereld in laat sturen….. wakker worden!!!! Een beetje knip- en plakwerk in een andere brief(uitnodiging) doet wonderen.

  U weet, de leden van deze regering zijn specialisten op het gebied van vervalsingn. Denk aan diplomavervalsingen, liegen over je opeiding (5 VWO ha ha ha), belasting- en huurschulden, VDC rapporten, rapporten van Therry Hernandez, enz. enz.

  Het lek is boven!!

 10. Shotte overweegt nog of hij in gaat op de uitnodiging !.Nu is mijn mening dat hij niet gaat,en waarom dan wel niet,Ten eerste om dat zijn cabinet op springen staat,ten tweede zal hij niet alleen durven gaan zonder bewaking,en te derde hij word alleen van het vliegveld opgehaald op kosten van het COI, Hotel en verblijfskosten eigen( lees belastingbetaler) rekening incl fotograaf?? en poedel Stella van rijnniggen! moeten betalen,en hij weet dat het volk dit niet gaat betalen en niet pikt,daarom gaat hij niet en oplichter/ tovenaar/ weet daar wel een smoes aan te hangen, helaas weet ik die smoes al.IK HEB EEN PROBLEEM MET DE VAKBONDEN.

 11. Laat die e-mail dan zien, want aan die brief hebben we niets. Afgezien daarvan verstuurt het IOC of haar voorzitter Roge zelf brieven rechtstreeks naar de nationale olympische comitees dus niet via ambassades en heeft de Britse regering er niets mee te maken of Curacao onder eigen vlag mag meedoen.

 12. hahaha tog de waarheid stelletje zuurpruimen !!

 13. Hahahahahahahaha

 14. Zoals ik al meerdere malen heb uitgelegd.

  Met leugenachtige en waanzinige ideeén houd Shotte het volk voor de gek,en BELAZERD zijn eigen volk waar ze bij staan. A.A. Godette dito