• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Is het een leugen of een afleidingsmanoeuvre van de regering? Of kan Curaçao echt als land uitkomen tijdens de Olympische Spelen? Minister van Onderwijs, Cultuur en Sport Carlos Monk bevestigde eerder tegenover Radio Hoyer 2, dat het echt zo is.

 
Door het zelfstandig worden van Curaçao in 2010 heeft ons eiland geen Olympisch comité dat erkend wordt door het Internationaal Olympische Comité (IOC). Afgelopen zaterdag werd nog bekend dat drie Curaçaose sporters deelnemen aan de Spelen onder de olympische vlag. Philipine van Aanholt, Liemarvin Bonevacia en Reginald de Windt gaan als onafhankelijke atleten naar de Spelen. Als zij een gouden medaille winnen, klinkt er geen volkslied, omdat ze landloos zijn.

Erkenning
Minister Monk zou van premier Gerrit Schotte gehoord hebben dat Curaçao als onafhankelijk land erkend is door het IOC, zo verklaarde hij tegenover Radio Hoyer 2. Stanley Coffie, secretaris van de Curaçaose Sport Olympische Federatie (CSOF), de organisatie die zich bezig houdt met de erkenning van Curacao als onafhankelijke natie bij het IOC, weet van niets.

Radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Stanley Coffie:

27 reacties op “‘Curaçao erkend als land tijdens Olympische Spelen’”

 1. Carlos vete pa el diablo con tus mentiras

 2. Ook in afwezigheid van Schotte, wens ik Churandry Martina veel succes in Londen. Een deel van die hopelijk gouden glans, straalt natuurlijk af van Curacao.

 3. @ Abraham Mossel. dat Gerrit en Monky aan de drug zitten,

  Heb je wel eens goed de lodderige, rollende en bijna dichtvallende ogen van Gerrit bekeken? Dat verraadt niet echt het gebruik van veel Curacaos water.

 4. ja, inderdaad een broodje aap (monkey) verhaal…….
  ik zal ze missen, want soms is het wel lachen met deze poppenkast regering….

 5. Als je niet beter wist zou je toch echt gaan denken dat Gerrit en Monky aan de drug zitten,ze worden met de dag paranoide, als ze een E-mail binnen krijgen maakt niet uit van wie en uit welke hoek,ik lees hem toch nie !!!!!!!!!!!!!!!!goed?

 6. Monk heeft zowiezo al zijn geloofwaardigheid verloren..

 7. Ha ha ha ha …. ahem, sorry ….. bwahahaha ……

 8. Broodje Monkey story ! hahaha

 9. @ pretu. wat goed is voor ons eiland

  Noem eens wat. De rest is natuurlijk baarlijke nonsens wat je schrijft. Ben je een boberano?

 10. Al die kwats over hij loop voor die of voor die.Martina loopt voor zich zelf en niet anders,hij heeft zijn leven lang getraind om dit te bereiken,S Martina ik wens je veel sucses,en ik weet dat je een medaille binnen haalt op de twee hondert meter en ook met de estaffete combinatie,allen veel sucses.

 11. Wat een geziek!
  De Olympische Spelen kunnen me gestolen worden, los de huidige problemen met onze kwakkelende economie maar eens op!

 12. als je geen paspoort heb dan hoor je vast te zitten, of wacht hij heeft ook nog een paar andere paspoorten.

 13. Monkey see, monkey do!

 14. Leugen!

 15. Schotte en Wilsoe presenreren zich steeds vaker als de Laurel en Hardy (de kleine en de dikke) van de Curacose politiek.

  Ik neem het hen door hun gebrekkige opleiding niet eens kwalijk, sterker nog: ik vind het erg vermakelijk. Met name Schotte, die gelooft in zijn eigen fantasie met zijn zwaailichten, politie escortes en prive fotograaf annex persvoorlichter die nog geen 3 woorden foutloos Nederlands kan schrijven.

  Benieuwd welk volgende wereldidee Schotte en Wilsoe gaan presenteren: een brug naar Venezuela, waarvoor 2% billenbelasting wordt ingevoerd?

 16. @ Jan Banziger, je opmerking “nationalisme heeft de wereld nooit iets goeds gebracht” vind ik toch wat misplaatst, het heeft ons Wiels & Co gebracht en dan die Monk ,dat is helemaal DE stand-up comedian van het moment. Als het niet zo triest was met ons eiland zou je er echt om kunnen lachen.

 17. Waarom waaaarom is onze Zorro zo tegen alles wat goed is voor ons eiland?

  Zorro schijnt geen binding met ons land te hebben omdat onze Zorro Curacao gebruikt om er beter van te worden zoals velen hier. Curacao mag in hun ogen vooral niet vooruit gaan…
  Is Suriname of Bonaire (Holland) dan geen optie voor jou, Zorrotje? Gemaskerde lelijke ”held’?

 18. Monky is toch in Columbia bij de FARC op bezoek?

  Of heb ik dit verkeerd begrepen?

 19. Zodra politici zich met deze Olympische problemen bemoeien, haakt het IOC af. Duidelijk een “broodje Aap verhaal” van Schotte. Zeker zin in iets leuks na al dat gedoe met die bonden.

 20. Jan: het maakt niks uit voor martina. Hij loopt voor Nederland. Een snelle check met google laat niks hierover zien. Als er iets is veranderd hieraan zou de NAOC het eerder weten dan de ministers trouwens.

 21. Wat een stelletje amateurs !!!!
  Gerritje brengt een FAKE-brief in de publiciteit en hoopt alsnog met byside een mooi reisje naar de Olympische Spelen te reelen via zijn MAFFIOSE vriendjes.
  Monkey trapt erin en denkt een troef voor zijn demagogische PR-machine in handen te hebben ….. NIET DUS
  Feiten:
  Panel dat CAS moet inlichten over beslissing om al dan niet Korsou een NOC (Nationaal Olympisch Comite) toe te staan zal uiterlijk 31-07-2012 uitspraak doen en hierover als eerste rapporteren aan geeiende instantie op Korsou en dat is momenteel de CSOF !
  Gewoon LARIEKOEK (“broodje Monkey”) wat Schotte en Monk ons nu prberen wijs te maken.
  $$$$$$$$$hame………. on YU politicians………….$$$$$$$$$hame

 22. Monky je heb de grap van je baas goed begrepen!

 23. @ Is het een leugen of een afleidingsmanoeuvre van de regering?

  Drie maal raden. Wat een zielepoot is die Schotte toch. Het valt nog mee, dat hij niet heeft gezegd, dat Queen Elisabeth het hem persoonlijk heeft verteld en heeft uitgenodigd. Gerrit, als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje.

 24. hahaha, wat een grap, ineens twee dagen voor de start van de Spelen zeker?? Ik kan je verzekeren dat dit echt helemaal niet waar is, maar wat een shame om nu dergelijke geruchten te verspreiden, wie is er bij gebaat en wat bereik je er mee? Doe liever echt iets opbouwends voor je sportende jeugd…. stimuleer ze en ondersteun ze als ze zich willen ontwikkelen en prestaties neerzetten….. niet met een hoop blabla maar met echte steun. En voor onze topsporters in London die mooie rolvoorbeelden zijn: hopi exito en vergeet niet ook te genieten van dit fantastische podium!!

 25. Of Schotte liegt weer of Monk vertaat onze taal niet goed. Iemand heeft in ieder geval gelogen

 26. Misschien wordt het tijd om in plaats van een prive fotograaf een persvoorlichter in dienst te nemen…

 27. Ik weet niet of het waar is, maar als het waar is is het dan zo schokkend?

  Of Martina nu goud wint voor Nederland, Curacao of natieloos, zijn prestatie blijft hetzelfde.

  Nationalisme heeft de wereld nooit iets goeds gebracht.