• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Schilpadden spotten pakte dit weekend voor twee toeristen niet zo goed uit. Het tweetal vond bij Boca Ascencion een schildpad verstrikt in een visnet. Ze probeerde het diertje nog te helpen, maar dit was helaas tevergeefs.

 
De melding van de dode schildpad kwam binnen bij Uniek Curaçao die constateerde dat de schildpad waarschijnlijk was overleden door verdrinking of uitputting van de worsteling met het net. Of de schildpad gevangen was geraakt in een net dat toegstaan is om te gebruiken door vissers, is niet bekend. Ook de eigenaar van het net is onbekend.

Voorwaarden
Boca Ascencion staat bekend als een plek waar je dagelijks vanaf de kant schildpadden kunt spotten. Het is ook een populaire vissersstek, maar de vissers zijn gebonden aan voorwaarden en vergunningen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde netten. Het vangen van schildpadden is in alle gevallen ten strengste verboden.

4 reacties op “Schildpad vindt dood in visnet”

 1. Zo egoistisch is de mensheid!

 2. Jammer dat Uniek Curacao goed is in bankjes, borden en vuilnisbakken plaatsen in natuurgebieden die ze beheert, maar niet op de veiligheid let van de dieren.

 3. Het zou verboden moeten worden om met netten te vissen van welk soort dan ook. vissen met een lijntje is eerlijk ook tegenover de vis.

 4. Tijd voor handhaving van de vergunningen. 1 agent aan ‘t chillen op t bankje bij Ascension en die kan lekker de hele dag boetes uitdelen aan die vissers.

  Hoe moeilijk is het om gewoon de netten te gebruiken die zijn toegestaan…