• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 700 werknemers van Aqualectra waren gisteren in het World Trade Center voor een vergadering met de aandeelhouders, BTPU, Raad van Commissarissen en de directie over het beleid binnen het nutsbedrijf. Premier Gerrit Schotte was ook aanwezig. Voordat de vergadering begon, eiste de werknemers een excuus van Schotte.

“Dat heeft hij ook gedaan”, zegt Errold Bishop van de vakbond SEU. “Daarnaast is gebleken dat het Memorandum of Understanding (MoU), dat een maand geleden met Spanje is kortgesloten, een voorstel was en geen beslissing. Het MoU heeft een duur van een maand en vervalt op 26 juli. Volgens Schotte wordt het dan van tafel geveegd betreffende de productiemix.”

Geen gedwongen ontslagen
Bishop geeft ook aan dat de directie, de RvC mogen participeren tijdens het opstellen van een nieuw plan. Daarnaast is ook de werkzekerheid besproken. “Ons is beloofd en bevestigd dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Wel is het zo dat er voor een aantal werknemers meer verwarring is ontstaan na de vergadering. Het was een interactieve dag en we gaan vandaag alles evalueren.”

Alternatieve energie
Het plan om 100MW op te wekken via alternatieve energie is ook van tafel. “Schotte gaf aan dat het in eerste instantie niet ging om 100MW, maar om 75MW. Hij wil eerst beginnen met 10MW.” Dit is één van de voorstellen van de premier nu het MoU donderdag zal vervallen.

Vergadering
Voor vandaag was er ook een vergadering gepland met onder andere Schotte. “De premier dacht dat deze niet meer doorging omdat hij ons gisteren heeft gesproken. Maar wij hebben nog steeds de behoefte om met hem te vergaderen. We hebben een document opsteld met al onze constateringen en dit is reeds naar hem verstuurd. Daarnaast hebben we 30 tot 40 vragen waarop we antwoord van Schotte willen.” Schotte heeft aan de vakbonden laten weten dat hij vandaag laat horen of de vergadering op donderdag of vrijdag zal plaatsvinden.

15 reacties op “Schotte zegt sorry tegen Aqualectra”

 1. Zit de “regering dan nog? Jamaloodin heeft bekend gemaakt, dat hij per 31-1-2013 zal aftreden; Cleopa heeft de steun aan de MAN ingetrokken en bij MFK rommelt het ook o.a. door uitspraken van Rozier in Colombia. Godett staat reeds in de startblokken, maar wil een hoge post hebben en die krijgt hij niet.

 2. Schotte verontschuldigd zich nog tenminste, de kwaaddoeners is Wiels want die laat ze aan de macht.

  Wiels is in alles de grote vernietiger, hij zegt het zelf al , ik weet zoveel van de MFK , als ik praat dan gaan ze in het gevang.

  Wiels, zegt dat het goed voor heeft met ons, maar is dat wel zo.
  Als Wiels ballen had, dan was hij op het eiland en deed waarvoor hij is gekozen, namelijk de belangen te behartigen voor ons volk.
  Echter Wiels is niks beter dan alle politici, zeggen is 1 , doen is twee.

  Wiels is wat we noemen un batata duschi

 3. nog even als geheugensteuntje:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief)
  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (onderbouwing)

  of issuu.com en dan in search zetten : BIJLAGEN BIJ BRIEF

  Dan weet je wie onze MP werkelijk is.

 4. @Black Lion. Heb een van de boeken van Baselmans gelezen. Het staat inderdaad bol van de verontwaardiging etc, maar bevat weinig FEITEN op basis waarvan we die gevoelens kunnen gaan delen. Het zou helpen als hij de feiten weergeeft, zodat we onze eigen verontwaardiging kunnen opbouwen.

 5. Een kleine kanttekening bij het zogenaamde excuus van Gerrit; hij dronk een glas met de werknemers van Aqualectra, zij deden gezamelijk een plas en alles bleef zoals het was. De werknemers van Aqualectra weten inmiddels hoe onze premier over hen denkt.

 6. Nu nog aan de rest van het volk, of beter gezegd aan de bewoners van Curacao

 7. Zijn leugens gaan hand in hand met zijn excuses op z’n nieuwe CD.

 8. @omayra, moeten ze sorry zeggen voor dat Nederland alle schulden hebben overgenomen?
  Idd afgelopen 16 jaar hadden we ondermeer aan de macht Schotte, Asjes, Godett, Cova, Marchena, Prince, Lak, Constancia, Cooper etc. Zij hebben idd nooit hiervoor hun excuses aangeboden!

 9. Jammer dat er hier geen plaatjes mogen staan. Maar anders stond het echt vol van ANTI SCHOTTE images. Het is idd weer even tijd winnen, dat pluche is nog warm van zijn K… dus dat moet nog 2 jaar voortduren. Maar om alles eens goed onder de aandacht te krijgen lees het boek Maffia en Curatele eens.

  1- De missende link: http://www.johnbaselmans.com/Downloads/Books/De_missing_link_download.pdf

  2- Curatele: http://www.johnbaselmans.com/Downloads/Books/Curatele_download.pdf

  3- Maffia eiland: http://www.johnbaselmans.com/Downloads/Books/Maffia_eiland_download.pdf

  Deze vrij te downloaden en te verspreiden. Bij het lezen van o.a. de Missende Link gaat er een wereld open. Velen verklaarden John Baselmans voor een dorps Idioot, maar wat hij schreef begint nu langzaam maar zeker uit te komen.

  In zijn boek Curatele beschrijft hij wat hem is overkomen maar wat anderen ook kan en is overkomen.

  Schotte bied nu zijn excuus aan maar het moment dat hij zich omdraaide dacht hij meteen “Zo dat is voorlopig stil”
  Maar schotte vergeet dat men NIET vergeet. Langzaam maar zeker komt het volk van Curacao uit de winterslaap en ziet wat er gebeurd. Nu is het zaak om onze zaak door te zetten en samen met o.a. Frente Sivil en Akshon Sivil te zorgen dat de Bonden zich ook samen verstrengelen in de gang tot de eis van aftreding van het Schotte (kliek) kabinet. Velen hebben afgegeven op de PAR (ben zelf geen PAR aanhanger, misschien later wel) maar als we zien dat op elke motie die zij indienen deze al bij voorbaat is afgewezen, dan zien we de verborgen CURATELE uit het boek van John Baselmans komen. Deze vorm van curatele is de verborgen vorm van doodzwijgen. Mensen het is aan jullie om door te gaan. Ik zelf sta 100% achter Frente Sivil.

 10. Omayra, ik vind persoonlijk dat jij echt gelijk hebt. Nooit heb ik de vorige regering ons
  EXCUSES horen zeggen. Mensen wonen om hun om persoonlijke redenen in
  nederland. NIET ALLEMAAL VOOR DE UITKERING, maar om hun kleine kinderen,
  een goed en beter toekomst te geven. NOOIT heeft de vorige regering ons respect
  gegeven, als zij in nederland aanwezig waren. HUN zijn ook met groepen heel vaak
  met hun snoepreisjes ons niet eens behoorlijk de nodige aandacht gegeven.
  ALLEMAAL HEBBEN ZIJ DE NODIGE SNOEPREISJES GEHAD>
  Mensen op CURACAO, MENSEN IN NEDERLAND HADDEN EN HEBBEN NIETS AAN DEZE OF VORIGE REGERINGEN.

 11. Hoewel,ik mij niet aan de indruk kan onttrekken dat de huidige machthebbers totaal andere dingen met Curaçao willen dan goed is voor de bevolking, en ik dus een tegenstander moet zijn van dit kabinet, moet ik omayra wel gelijk geven. De gigantische schuld die voor 10.10 .10 bestond , die door Ned. Is betaald, is ontstaan toen andere kabinetten de scepter zwaaiden ,waar overigens vele van de huidige bewindspersonen ook hun rol speelden. Dus ook de PAR en andere huidige oppositiepartijen zijn niet altijd zuiver op de graat geweest. Vele problemen waar Curaçao nu mee kampt, zijn ook door vorige kabinetten nooit aangepakt . De hond of de kat….wat is het verschil….

 12. Schotte “koopt” opnieuwtijd. En de vakbonden??? Zij luisteren en kijken er naar en laten zich opnieuw van hun zwakste kant zien…. meegaan in de praatjes en leugens van Gerrit Schotte.

  Ik heb mijn lidmaatschap al opgezegd van de bond(en). Zij zijn er om MIJN belangen te behartigen maar behartigen de belangen van een criminele leugenaar uitFirti.

  Om even aan te tonen hoe crimineel en wat voor een leugenaar is…kijk even naar de 108 pagina’s vonnissen, rapporten en dagvaardingen van Gerrit Schotte.

 13. Heel verstandig van Schotte…even tijd kopen. Aqualectra kan het eiland plat gooien en daar geven we dus antwoorden. De Staten kunnen niks en die mogen dus op antwoorden blijven wachten. Het laat zien waar de macht ligt op ons eiland. Als de vakbonden van de overheidsbedrijven stil worden gehouden, kan Schotte verder zijn gang gaan.. Het geeft te denken. Dat gaat het gewone volk dus dubbel kosten!

 14. Had ik het niet gezegt de pot lijm erbij,hij schijt in ze broek voor de vakbonden,hij weet dat die hem binnen een dag van de troon kunnen stoten,waar wachten ze nog op.

  MET LEUGENACHTIGE EN SLIJMERIGE REDEVOERINGEN BLIJFT HIJ ZIJN EIGEN VOLK BELAZEREN.

 15. En nu nog sorry for wanbeleid van bijna 2 jaar van deze regering en sorry voor het opdoeken van de VDC.. sorry voor niet door de screening komen en ga zo maar door!