• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Paniek brak vrijdag uit toen vakbond PWFC bevestigde dat Curoil dreigde met het platgooien van tankstations. De bevolking sloeg massaal aan het tanken terwijl dit later onnodig bleek te zijn. Was het dreigement van Curoil paniekzaaierij of begrijpelijk? Versgeperst.com vroeg het voorbijgangers.

“Ik vind het overdreven om meteen te dreigen met dichtgooien”, reageert de 30-jarige Jeany. “Ik begrijp dat er woede is, maar doe dan iets om alleen je baas te duperen. Door een staking dupeer je teveel mensen die er niets mee te maken hebben. Dat vind ik nogal egoïstisch. En het dreigen met een staking is al helemaal vervelend, je zaait paniek om niets.”

Stunt
De 27-jairge Elior denkt dat het allemaal doorgestoken kaart is. “Iedereen gaat massaal tanken en wie heeft daar baat bij? Het is gewoon een hele goede marketingstunt.” De 42-jarige Wilfred kan wel lachen om het voorval. “Ik heb alles van een afstandje bekeken en mij rot gelachen. Iedereen raakt meteen in paniek en stormt naar de benzinestations. De enige die aan paniekzaaierij doen, zijn wij zelf.”

Laag
“Het is schandalig om mensen zo te laten schrikken”, vindt de 31-jarige Gerald. “Mensen zijn aan het werk en moeten ineens gaan tanken. Je kunt wel niks doen, maar doordat er paniek is en iedereen gaat tanken is die tank wel leeg een paar uur later. Als het dan loos alarm is, sta je wel zonder benzine. En dat op een eiland waar je zonder auto je huis niet uit kunt. Ik vind het een lage actie van Curiol.”

Goed recht
De 55-jarige Fransje maakt zich niet zo druk om de situatie. “Ze hebben groot gelijk dat ze dreigen met staken. Schotte heeft maling aan hun eisen en op deze manier dringen ze misschien wel door. Dat hoort er nu eenmaal bij. Iedereen heeft het recht om op te komen voor zichzelf. Gelukkig bleef het bij dreigen.”

1 reactie op “‘Dreiging met staken is een stunt’”

  1. Opl.:: Voorraad opslaan—Al het werk stil leggen—Aftreden van de heer Schotte en aanhang opeisen.Deze regering is niet de moeite waard om aan te blijven.Er is te veel rotzooi op Curacao..Zo niet dan moet Nederland ingrijpen en Curacao toevoegen aan de BES-eilanden.