• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het toerisme op Curaçao blijft gestaag stijgen. Dat meldt het Curaçao Tourism Board (CTB). Volgens de voorlopige cijfers voor de maand mei telde Curaçao vorig jaar 28.047 overnachtende toeristen, dit jaar zijn dat er 30.527. Dat is een stijging van 9 procent.

 
Het aantal overnachtende toeristen uit Zuid-Amerika is aanzienlijk gestegen met 18 procent. Daarentegen daalde het aantal toeristen uit Noord-Amerika licht doordat er minder vluchten waren vanuit de Verenigde Staten. Aan de andere kant steeg het aantal toeristen uit Venezuela met maar liefst 36 procent. De Europese markt groeide met 13 procent. De Nederlandse markt is goed voor een groei van 6 procent. De Duitse markt is wel een treffer door een stijging van 185 procent.

Stijging en daling
Het aantal overnachtingen is in zijn totaliteit gestegen met 18 procent tot 259.699 nachten. In deze periode is het aantal nachten van toeristen uit Zuid-Amerika en Europa gestegen met respectievelijk 30 en 21 procent. Het aantal overnachtingen van toeristen uit Noord-Amerika en het Caribisch gebied is licht gedaald.

Onderzoek
Via immigratiekaarten heeft het CTB een bezoekersprofiel gecreëerd van 6.408 toeristen in de maand mei. 68 procent van de ondervraagden bezocht Curaçao als vakantieland. 465 bezochten ons eiland voor de eerste keer, 10 procent had eerder een bezoek gebracht aan Curaçao. Van deze groep is 19 procent twee tot vijf keer op het eiland geweest. Daarnaast bleek ook dat 55 procent van de bezoekers bereid is om Curaçao aan te bevelen bij anderen.

Inspannen
“Het is belangrijk dat wij ons blijven inspannen om de toeristen die ons eiland bezoeken te identificeren. We moeten samen met alle partners in de industrie ervoor zorgen dat Curaçao een bestemming blijft die de toeristen willen blijven bezoeken, aanbevelen en promotie voor willen maken”, zegt Ghatim Kabbara, directeur van het CTB. “Een groei van 9 procent in mei staat gelijk aan ongeveer 13.000 meer passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar. Hiermee is het ‘Year to Date’ cijfer tot nu toe 9 procent hoger voor dit jaar. Wij mogen tevreden zijn”, aldus Kabbara.

23 reacties op “Toerisme blijft stijgen”

 1. Zorro jouw reactie was te verwachten, niemand neemt jou nog serieus. Wordt je soms betaalt om het volk op te hitsen, Zorrotje?
  Je bent zo zuur dat je in ammoniak bent verandert, get a life!

  God, bewaar ons als mensen met het gedachtegang zoals jij (en jouw vrienden) ‘weer’ aan de macht komen!!!

  De PAR is passé, begrepen. Y NUNCA JAMAS VOLVERÁN !!!
  Het volk wil de PAR nooit meer aan de macht hebben, begrepen gemaskerde “”held”.

 2. De laatste keer vulde ik op dat kaartje in dat ik 100 dagen zou blijven. Dat werden er slechts 30. Hebben ze zeker die overige 70 er ook bijgeteld.

 3. @ Sander… Ik gaf een tip en schreef dat het mogelijk is dat zich een stijging bevindt van boven de 100 procent. Begrijpt u het woordje mogelijk. Daarna schreef ik dat bovengenoemde tip een algemene is (een algemeen karakter heeft en dus niet betrekking heeft op betreffend onderwerp). Heb ik het gehad over bezettingsgraad boven 100? Ik wil u graag opa’s duikbril ter beschikking stellen.

 4. @terry,

  een stijging kan idd.
  maar een bezettingsgraad boven de 100% kan niet…..
  dus wie heeft er geen kaas van gegeten???

 5. Dames, het ligt allemaal wat simpeler. Schotje en kornuiten hebben op de terugvlucht naar Curacao allemaal een kaartje ingevuld als zijnde een toerist.

  De rest waren ramproetisten.

 6. Ctb rekent waarschijnlijk voor het gemak alle haitianen en illegalen mee als toerist. Dat ze net als deze regering continu met percentages goochelen is al zo lang geleden doorgeprikt.

 7. Beste Zorro,

  Jij kan ook iets doen om het te behoeden van verzuipen. Namelijk je neo-kolonialistische houding veranderen. Wees een oplossing ipv het probleem.

 8. Vraag het de accommodatieverschaffers: die hebben het in mei enorm rustig gehad. Dus die cijfers kloppen niet. Verder worden er enorme kortingen gegeven. Dus marges…. ho maar.

 9. Met leugenachtige uitspraken ter beveileging van hun eigen baantje,belazeren zij het volk en zich zelf.

 10. @ Anonymous. Jammer voor Zorro en zijn bendeleden die Curacao nog liever zien verzuipen.

  Voor bendeleden moet je bij je “regering” zijn. Het tegendeel is waar en kon ik er maar wat aan doen om Curacao voor het verzuipen te sparen.

 11. Procentueel, absoluut, relatief het zegt allemaal niks.
  Zoals ze vroeger zeiden met statistieken kun je bedriegen. Het is maar wat je wilt aantonen.
  De definitie van toerist wordt nogal erg breed getrokken.
  Het is logisch dat het CTB zijn eigen noodzaak wil aantonen en alleen met groei cijfers zal komen.
  Ik denk dat 1 Yankee op vakantie veel meer besteed dan 1 Venezulaan. De bestedingspatronen zijn nooit onderzocht, wat in deze economisch onzekere tijden veel belangrijker is om te weten.

  Wat het verhaal pas zinvol zou maken is het af te zetten tegen de totale aantal beschikbare accomodaties die verhuurt kunnen worden aan toeristen. Mijn gevoel zegt dat er jaarlijks meer gebouwd wordt dan de groei van het aantal toeristen. Dat verklaard ook de leegstand en onderbezetting die wordt gemeld door CHATA.
  CTB zal gelijk hebben met hun statistieken en CHATA zal gelijk hebben met hun lagere bezettingsgraden.

 12. @taki, jullie kunnen ook nooit objectief zijn,.. alles is zgn van 16 jaar PAR.. maar niets en niets is de schuld van deze regering toch?

 13. Mooie cijfers! Geen wonder, Curaçao is een prachtig land, klein maar FIJN!

 14. Jullie zijn tegen deze regering, DAAROM kloppen deze cijfers niet. Als het een andere was, dan wel. Jullie kunnen NOOIT objectief oordelen.

 15. “De Nederlandse markt is goed voor een groei van 6 procent” De KLM werkt Martinair, die goed was voor 6 vluchten in de week, eruit en vliegt volgens een andere bron slechts 2 extra vluchten per week met een MD11 dus tel uit je winst !! In plaats van voorheen 13 nu 9 vluchten per week. Schaarste creëren en daardoor ook duurdere tickets en overall minder toeristen. Waar komt die +6% dan vandaan???

 16. zolang het personeel zegt dat het niet druk is op hun werk geloof ik dat meer dan dat deze mensen hun berekening opstellen en niet op de werkvloer zijn geweest !!

 17. @Anonymous, sorry maar ik heb helemaal niet gereageerd op dit topic!

 18. @ Sander De juistheid van de cijfers niet inachtneming, vrees ik dat u van ”procenten’ geen kaas gegeten heeft 🙂 tip: het is mogelijk dat zich er een stijging kan bevinden boven de 100. Let op: bovengenoemde tip is een algemene!!

 19. Pffff als het goed gaat, gaat het goed ondanks deze regering. Gaat het slecht dan is het deze regering! Hou eens een keer op door achter alles spookie van de regering te zoeken. Maare ik houd het kort. Ik moet even naar de wc, tis de regering!

 20. de cijfers zijn geflateerd.
  zolang ik hier woon zijn de cijfers aan het stijgen?
  de bezettingsgraad in 2006 was al boven de 80%…..
  en ieder jaar een stijging????
  echt ik geloof er geen barst van…..
  komedie, het spelletje meespelen???? ik weet het niet.
  maar blijf er geen barst van geloven………

 21. @lew foi kas, inderdaad, ondanks de huidige regering die er veel aan gedaan heeft om toerisme uit Amerika en LatijnsAmerika aan te moedigen. Jammer voor Zorro en zijn bendeleden die Curacao nog liever zien verzuipen.

 22. Nu graag de cijfers van de CHATA, want die verschillen met die van het CTB.

 23. Goeie cijfers , ondanks deze regering.