• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Terry Hernandez zijn mening over de aanwijzing die Curaçao op 13 juli heeft gekregen.

[scribd id=100852452 key=key-18ks40fm4iwktktggkbq mode=list]

38 reacties op “Ingezonden: aanwijzing is verkapte inmenging”

 1. Het niveau van het geblaat van R. Willems in acht nemende denk ik dat als we de stamboom van R. Willems natrekken, we niet zo ver terug hoeven te gaan om verbanden met de familie van Pik Pisas en/of de familie Rudy Garmes aan te treffen.

 2. Voor degenen die niet helemaal begrijpen wat de heer Willems R. bedoelt/schrijft zal ik het kort samenvatten. Uiteindelijk komt wat hij zegt op het volgende neer: ‘s-nachts is het kouder dan buiten !

 3. Sakiwebu,
  Ik geloof niet, dat die relevante reactie van de Heer Hernandez afkomstig is. Echter, mocht het toch het geval zijn, dan zie ik niet staan, dat Sakiwebu in aanmerking kwam om op niveau in discussie te gaan met de Heer Hernandez. En terecht, een sakiwebu zal bij zijn soort moeten blijven, immers een zak is en blijft een zak, in het verleden was het zo, heden is het zo en in de toekomst zal het ook zo blijven. Wat mij betreft mag jij genoeg weten, maar dat jij heel bewust jezelf een sakiwebu noemt, zal een ieder die jou kent, het zonder meer beamen. Zonder het corrupt systeem en trouwens ook daarbuiten, ben je niet meer dan verborgen “dealer in het groot” in een confectie pak en een das rond jouw nek, om niet op te vallen. Wedden dat jij niet weet, dat anderen jou zeer close kennen? Iedereen heeft een einde, dat van jou is eerder dichtbij dan veraf! Ben je niet al over de negentig, sakiwebu?

 4. @F. Neuman Het is met accountants en advocaten net als met projetcontwikkelaars. Er valt het meest te verdienen door de grens van het fatsoen op te zoeken. Klanten die daar over willen gaan betalen immers meer dan brave burgers. Voor accountants en advocaten geldt dan `uurtje-factuurtje` en het `schrijven met de vork`. Van gewoon hard werken wordt je immers niet rijk. Zelfs onze Minister President wist dat al jong. Hakim had het al snel door en Jamaloodin heeft nu nog meer inside information, zodat hij later als adviseur kan binnenlopen. Kortom `life sucks`…

 5. En dan komen we toch weer terug op de bedenkelijke rol die de Paus en Vesseur heeft gespeeld bij het ontslag van Hernandez wegens fraude. Had de Paus en Vesseur aangifte gedaan dan had Hernandez met een veroordeling op zak nooit meer de opdrachten kunnen uitvoeren waarmee hij nu een miljoenenschade heeft aangericht.

  Bedankt de Paus en Vesseur! Dit kantoor is overigens niet erg selectief bij het aannemen van personeel. Ze hebben nu een accountant aangenomen die bij KPMG moest vertrekken wegens ook een tuchrechtelijke veroordeling. Ook hebben ze de weduwe van de eigenaar van Campo Alegre in dienst gehad.

  Ik voorzie dan ook ruime carriere mogelijkheden in 2014 bij de Paus en Vesseur voor Schotte, Jamaloodin en Constantia.

 6. @Terry, Als ik mijn huiswerk beter moet doen, zullen we dan op de INHOUD verder gaan. Vermeld even de voorbeelden waar ik fout zit en hoe het dan wel is. Zo werkt een constructieve dialoog namelijk.

 7. Mijnheer Hernandez, nu u dit artikel op Versgeperst blijkt te lezen: kunt u even opheldering geven over uw vertrek bij De Paus en Vesseur?

 8. @dasilva, ijzersterk. Had het niet beter kunnen verwoorden!,

 9. @”Terry Hernandez” (als zijn reactie hieronder daadwerkelijk van hem is)

  Als je vind dat het zin heeft om met RWillems van gedachten te wisselen dan weten we wel genoeg denk ik…..

 10. Meneer Hernandez, dus alleen de mensen die het met u eens zijn zijn het waard om mee van gedachten te wisselen? Dat is bij uitstek het kenmerk van een dicatoriaal regime. Het wordt steeds enger allemaal.

  Heb de pagina met de vreemde complottheorieen die u suggereerde gelezen en ik stel voor dat u zich toch eens laat nakijken als u enige waarde hecht aan al die complot-theorieen die overal ter wereld opgeld doen over de meest uiteenlopende zaken.

 11. Is die reactie echt van Hernandez? Kan ik me niet voorstellen. Wat een raar brouwsels van woorden. Lees die zin nog eens die begint met ” Domme mensen….” . Daar zit werkelijk kop noch staart aan en ook de logica in die zin is ver te zoeken. Geldt ook voor vele andere zinnen. Dus of die reactie is niet van die Hernandez of hij is helemaal geen accountant. Een accountant zulke quatsch produceert…..het zou mijn accountant niet zijn !

 12. Hernandez?? Feconoom

 13. Hernandez ?? Schotte’s hired hand voor het vuile werk. Dus verder geen woord aan vuil maken.

 14. Daarom zet ik mijn artikelen nou zo graag in versgeperst. Kan ik de reacties van al die pretentieuze domkoppen lezen hahahaha. De domheid straalt gewoon uit de meeste reacties. Ze weten niet eens waar het om gaat, kunnen niet over het onderwerp meepraten maar beginnen meteen tegen mij als persoon te trappen. Domme mensen kletsen over andere mensen omdat zij niet in staat zijn om een onderwerp objectief te behandelen. Daar heb ik dus geen tijd voor. Met Willems R, Professional en J.P. Coen heef het zin om van gedachten te blijven wisselen. Philippe Maaskant moet zijn huiswerk nog een beetje beter doen. Op de rest reageer ik helemaal niet. Als jullie wat meer van Nederland willen weten, ga dan naar http://herstelderepubliek.wordpress.com/2012/01/14/nederland-maffiastaat-wie-geeft-de-orders/ Maar ja, dat zal weer teveel voor ze zijn om te lezen.

 15. Duh! natuurlijk is een aanwijzing een vorm van inmenging. of in ieder geval een aankondiging daarvan. Wij zijn namelijk ook geen onafhankelijk land en wat wij doen heeft consequentie svoor het imago van de gehele Nederlanden. Bovendien maken wij maar al te graag gebruik van hun fondsen en gelden.

  Er is trouwens ook geen enkel onafhankelijk land in de wereld dat niet samenwerkt met andere landen en ook tips/aanwijzingen etc van zijn medestanders moet dulden.
  waarom denken toch zoveel mensen dat curacao onafhankelijk in een vacuum zou kunnen bestaan!?

 16. “Wie betaalt, bepaalt”, aldus Terry Hernandez. “En nu ga ik weer een onafhankelijk onderzoek doet betaald door de regering.”

  Dat kan niet waar zijn. Zo stom is niemand. Dit kan niet de echte Tery Hernandez zijn

 17. Jammer dat de Paus & Vesseur niet een boekje over deze scherts figuur opendoet.

 18. @ De heer Hernandez (“econoom accountant”): u schrijft dat Sint Maarten 300 miljoen miljard schuld heeft nu waar zij dat voor 10-10-10 niet had? Beetje slordig en hopi liegen…

  Zeker PS? Daar zit het vol met mensen die niet tot 3 kunnen tellen en de hele boel flessen…

 19. Deze meneer Hernandez zegt, ”allereerst start Curacao met een schuld van 1.8 miljard Ang en door de hoge rentelast is er nauwelijks ruimte om bij te lenen”??!!!
  Zo je al zo’n grote schuld hebt is toch het laatste wat je wil doen, bijlenen!
  En dan zegt deze meneer dat gedeelten van de schulden dateren van voor 10-10-10, me dunkt, als een ieder maar blijft lenen en lenen dan zal uiteindelijk 1.8 miljard worden bereikt.

  Nu was dus die afspraak met Nederland gemaakt om te Voorkomen dat maar gesmeten werd met de financieen van het eiland en om eens eindelijk de overheid zijn verantwoordelijkheid te laten nemen dus niet uitgeven maar oppotten moet het moto zijn vanaf 10-10-10.

  Maar wat doen de huidige regeerders? die geven dat beetje wat er is uit alsof er nooit een afspraak is gemaakt en als ze ter verantwoording worden geroepen schuiven ze zoals gewoonlijk de schuld weer naar ”anderen”.
  Zij hadden het volk toch beloofd dat zij de zaken anders zouden aanpakken als die ”anderen”, NOU? EN?, dus nu niet zeuren maar aan het werk.

 20. Beste meneer econoom en accountant Hernandez,

  Je mag best je mening geven geen probleem alleen dan moet je je argumenten wel met feiten onderbouwen en niet met onzin. Je geeft aan dat het CFT door het ministerie van Mw. Spies wordt betaald en wie betaalt, bepaald. Als dat op zou gaan dan zou het OM niet onafhankelijk kunnen opereren want zij valt namelijk onder het ministerie van justitie. En dan zou het ministerie van justitie bepalen dat bepaalde onderzoeken zouden moeten worden stopgezet. Met onder worden het door jou geschreven verhaaltje is leuk….maar je lult uit je nek!

 21. hoe zorgvuldig kan je zijn, lees zijn ingezonden brief goed.

  Sint Maarten heeft 300 miljoen miljard schuld, als je zo accountant bent mag je bij mij nooit komen werken.

  heeft iemand wel zijn diploma’s gezien of zegt hij dat hij de opleiding heeft genoten.

 22. @Willems R., kun je toelichten wat je bedoelt met `NL schuld m.b.t. VS niet onder curatele maar bankroet.`?

  `Aruba nagenoeg 3 miljard schuld in de zelfde RMR.` schrijf je, maar Aruba heeft na de RMR er fijntjes op gewezen dat NL Aruba niet financieel heeft `gesaneerd`. Met je hand ophouden lever je nu eenmaal zelfstandigheid in. Vraag het de Grieken maar…

  Het is allemaal reuze oneerlijk, klopt, maar IEMAND moet toch geld hebben. Je kunt zelfs op Curacao niet meer blijven uitgeven dat er ooit binnen zal komen.

 23. Terry Hernandez.. dezelfde die gefraudeerd heeft bij de paus en vesseur. dezelfde die voor veel geld rapportjes maakt om andere mensen te vernietigen en die is teruggevloten.. ook in de rechtzaal worden zijn rapportjes afgemaakt die terry komt ons dit vertellen.. wat een grapjas! hupsakee naar Bon Futuro!

 24. Ruggesteuntje,1.8 miljard Euro= naf 4.068 miljoen,waarvan alleen al aan APNA 900 miljoen schuld is afgelost vanwegen luxe politieke pensioenen

 25. Terry Hernandez dient per direct als erelid benoemd te worden bij de vereniging van hoogbegaafden, afdeling Curacao 🙂

 26. Kan me niet voorstellen dat Hernandez nog serieus genomen wordt. Overigens is er niets verkapts aan. Als je je werk niet goed doet moet er ingegrepen worden zo werkt dat in het bedrijfsleven en zo hoort het ook bij de overheid te gaan. . Hernandez deed zijn werk ook niet goed en vandaar dat hij flink op zijn vingers is getikt. Alhoewel ik liever zou zien dat dit figuur zijn werk helemaal niet meer mocht uitvoeren.

 27. Iemand met politieke aspiraties voor een bepaalde partij? Ik kan er met mijn volle verstand niet bij dat iemand die zich econoom en accountant noemt het beleid van Schotte en kornuiten kan verdedigen. UTS die een lening moet aangaan en dit geld aan de regering moet overmaken om de begroting in evenwicht te krijgen. Of buiten het toezicht van het parlement snoep potjes aanleggen via heffing op brandstof? Hoe noem je dat als accountant?

 28. Enge man, Terry Hernandez, samen met Anthony Cijntje de ‘u betaalt, wij schrijven’ club vormend.

  Zijn epistel is dan ook een doorzichtige poging om bij de MFK/PS clan in het gevlij te komen want ondanks alle tuchtrechtelijke veroordelingen moeten de opdrachten van Schotte en co natuurlijk wel blijven binnenkomen.

 29. Beste Terry,

  Ik weet dat het moeilijk is, maar lever gewoon je titel ‘RA’ in en noem je gewoon verder ‘adviseur’ of zo, of desnoods ‘adviseur van de regering’. Het is beter zo. Voor jou, voor ons, voor allemaal.

 30. @Rietje Wouters,
  Inderdaad, wie niet horen wil moet maar voelen!
  NL schuld m.b.t. VS niet onder curatele maar bankroet.
  Aruba nagenoeg 3 miljard schuld in de zelfde RMR.
  Rutte en Spies doet aan “Flitspaal” politiek, immers het gaat niet alleen om de positie in de RMR, maar ook de evolutionaire ontwikkeling van het Eiland zelf als een jong natie. Men bouwt niet op door flitspaal politiek en zich éénzijdig vast ketenen aan een Cft advies (het breed denken ontbrak), maar men is aan het slopen en zichzelf wijs maken dat het helpen is en opbouwen.

 31. hernandez?????? is dat niet degene die fraude audits niet goed deed????/

  in opdracht van??…………….juist deze regring

  nu zou deze account het weten?? ja hoe foute zaken rechtbreien

  simpel gegeven als je meer uitgeeft dan binnenkrijgt moet je in orde maken

  maar zoals alles hier wijzen naar anderen en niets doen en maar meer vrienden( zoals hernandez) opdrachten en leuke baantjes geven.

  de rechter heeft alle onterechte ontslagen aangegeven en kost veel geld

  en nu is het weer ded politiek van NL

  van ANFL 0 naar ANFL 200 miljoen schuld is toch echt deze regeing!!!!!!!!!!!!!!!

  en dan blijven volhouden, schotte en jamaloodin dat er niets aan de hand is?????????/

 32. Wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

 33. Hernandez vergeet wel een paar zaken. Als accountant zou hij toch een bredere blik moeten hebben.

  1. Curacao heeft ervoor gekozen in het Koninkrijk te blijven. Na die keuze moet je ophouden te spreken over koloniale wetgeving, want dan heb je gekozen erbij te horen.
  2. Dat NL niet alle schuld heeft overgenomen, doet niet af aan het feit dat er heel veel WEL is overgenomen. Maak daar dan ook even melding van..
  3. St Maarten heeft als deel van de Ned Antillen een deel van de restschuld gekregen. Klaagde Curacao niet altijd dat er teveel voor St Maarten gedaan moest worden in NA verband? Had Curacao dan alle restschuld moeten overnemen?
  4. Misschien is het wel goed om nog even te melden dat de schulden van de `Antillen` vooral bestonden uit achterstallige premies aan APNA vanwege de luxe politieke pensioenen, die ook na korte actieve periode lekker `opgestapeld` konden worden. Dat hiervoor premie betaald moest worden en het land hiermee werd uitgeput noemen we maar even niet. Als gepubliceerd zou worden wat er nu allemaal aan ex politici wordt uitbetaald, dan brak nog vandaag de revolutie uit!
  5. Tenslotte, wel aardig om nog even te vermelden dat ook nu nog de BRK ervoor zorgt dat NL geld overmaakt naar Curacao (en de misbruik maar even door de vingers ziet; zie webstie van Meyburg bijv). Dat soort geldstromen is met geen enkel ander land afgesproken. Het is nog verkapte ontwikkelingshulp. Moeten ze dat stoppen?
  6. Tenslotte, als je deel wilt uitmaken ban een groter geheel dan zijn er regels..Het gebeurt in NL ook. Als onderdeel van een land/koninkrijk is er centraal toezicht. Binnen de EU zelfs vanuit Brussel. Ook gemeente Apeldoorn staat onder toezicht. Gemeenten in NL weten zich onderdeel van een groter geheel en zijn net als Curacao soms geholpen met schuldsanering. Men accepteert de regels, ook als een gemeenteraad buiten spel wordt gezet. Het probleem is dat Curacao zich geen NL wil voelen. Maar zolang dat nog wel zo is.. [met een enkel succesvol referendum -en een beetje politieke moed- kan dat door de bevolking overigens worden veranderd]..
  De feiten in NL; Van de 415 gemeenten zijn 8 gemeenten vanwege de financiële positie onder preventief toezicht geplaatst (Bellingwedde, Apeldoorn, Beuningen, De Ronde Venen, De Utrechtse Heuvelrug, Muiden en de 2 artikel 12-gemeenten Boarnsterhim en Millingen aan de Rijn). Apeldoorn heeft 157.000 inwoners…

  Hernandez, volledigheid en juistheid graag voor het volledige beeld.

 34. Accountant Terry Hernandez censored by Dutch Chamber of Accountants

  http://sxmislandtime.com/island-times/island-financial/item/18715-accountant-terry-hernandez-censored-by-dutch-chamber-of-accountants.html

  Het lijkt me duidelijk een gevalletje “wiens brood men eet diens woord men spreekt”

  Desparate poging (wat is een miljoen miljard eigenlijk) om bij de zittende kliek te blijven behoren uit angst voor volledige ex-communicatie zodra het doek eindelijk gevallen is voor de desastreuze regering Schotte.

  Geniet er nog maar even van, Hernandez, maar je dagen zijn geteld.

 35. Natuurlijk is het inmenging. Daar is niets verkapts aan. Alleen: het is volkomen terecht dat er ingegrepen wordt. Wie niet horen wil, moet maar voelen. Dat snapt zelfs een klein kind met MAVO-3 nog.

 36. Onzin. Natuurlijk is het inmenging en daar is niets verkapts aan. De Nederlandse Antillen hadden een gigantische schuld opgebouwd met daardoor zulke hoge aflossingen dat er geen financiele ruimte over zou blijven voor “beleid”. Nederland verklaarde zich bereid een groot deel van die schulden over te nemen dan wel te saneren, zodat het nieuwe land Curacao de fianciele ruimte kreeg om “beleid” te maken. We zien inmiddels wat daarvan terecht is gekomen. Om aan Annie en Henk uit te leggen waarom hun belastingcentjes gebruikt worden om Antilliaans politici te helpen die honderden overbodige vriendjes in overheidsdienst namen en daarmee de schuld hielpen opbouwen, zijn er voorwaarden gesteld. NL regelt een groot deel van de schuld maar dan voert Curacao verantwoord financieel beleid. NL houdt Curacao nu aan de gemaakte afspraken. Daar is niets neokoloniaals aan. Er was anders vast wel een bankenconglomeraat te vinden wat bereid was om Curacao te helpen met de staatsschuld, de overeenkomst met NL was immers niet verplicht. Hangt wel een ander prijskaartje aan……
  Overigens, indien een land de wens koestert om onafhankelijk te willen zijn, is het allereerst raadzaam om vooral geen schulden te maken. Er zijn vast nog wel registeraccountants te vinden die dat aan de regering kunnen uitleggen.

 37. Beste Terry bedankt voor je betoog. Het is geheel duidelijk. De schuld van de financiele malaise ligt bij Nederland, de vorige regering enz… Maar in ieder geval NIET bij de regering Schotte.

  Wat levert dat nou op, zo’n verhaaltje?

 38. hij heeft een gekleurde mening, dat mag!!! natuurlijk.
  maar iedereen weet dat hij grote financiele belangen heeft bij onze regering.
  hij is dus wat mij betreft iemand die van de maffia afhankleijk is geworden.