• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Reddings en Coordinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied ontving gisteren een MAYDAY call op VHF kanaal 16 van de Zeelandia minicruises. Het vaartuig had motorpech een dreef stuurloos in de omgeving van Boca St. Michiel en dreigde op de rotsen te lopen.

Een super-RHIB, een eenheid van de Kustwacht is gelijk naar de Zeelandia gedirigeerd. Omstreeks 10.00 uur waren ze ter plekke en kon de bemanning de motor weer aan de praat krijgen. De kapitein probeerde gelijk om het schip terug naar binnen te brengen, maar helaas viel de motor na een korte tijd weer uit.

Piscaderabaai
De CITRO, de vrijwilligers reddings organisatie die al paraat stond werd door het RCC ingeschakeld en waren binnen een korte tijd aanwezig. Ze namen de Zeelandia op sleeptouw richting Piscaderabaai en omstreeks 13.15 uur kon de Zeelandia veilig worden afgemeerd.

11 reacties op “Kustwacht helpt de Zeelandia uit de brand”

 1. @ Fred, don’t judge the book by it’s cover. It’s the inside that counts.

 2. Typisch voorbeeld van iedereen vindt er wat van, maar worden niet gehinderd door
  enige kennis, hulde aan alle betrokken partijen voor een professionele actie!

 3. Jammer dat alleen omdat ze eens motorpech hebben men hier meteen zo negatief reageert. het is heel gezellig en leuk aan boord, een aanrader om eens mee te gaan. Gelukkig is alles goed afgelopen voor boot en bemanning.

 4. en ook aan beatrix or no !!

 5. @Ferd, laten we deze trip ook aan Schotte en Jamaloodin aanbieden dan!

 6. @ Ferd Jansen: Humor!

 7. Er zullen een hoppie boten op de klippen lopen ,net zo als het Land Curaçao,als deze regering nog lang zit.

 8. Een trip met de Zeelandia is echt heel erg leuk EN veilig hoor! Gaat ook regelmatig heen en weer naar Klein Curacao, nooit problemen verder. Zeer spijtig voor de eigenaren om op deze manier in het nieuws te komen en dit mee te maken. Gelukkig is alles goed afgelopen!

 9. @ Ferd, je hebt gelijk. Tot er iets ernstigs gebeurd is alles toegestaan…

 10. Als je een foto van dit schip ziet op www.zeelandiacruises.com vraag je je af hoe die boot uberhaupt 100 meter kan varen.

  Ik ga in ieder geval mijn schoonmoeder een Zeelandia minicruise aanbieden.

 11. Vakwerk van allen om zo een ramp te voorkomen!