• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Nardy Cramm haar open brief aan de koningin, de gouverneur en het volk van Curacao.

Geachte Koningin Beatrix van Oranje, Gouverneur mr. F. Goedgedrag, en Volk van Curacao

Hierbij presenteer ik u de volgende documenten:

Brief van Akshon Sivil aan Dick Piar
Bijlagen bij de brief

Feiten met betrekking tot achtergronden van onze Minister President. Door Akson Sivil, bij monde van de heer Ruben Suriel zeer relevante conclusies, feiten en achtergronden over de persoon en onze Minister President dhr. Gerrit Schotte, keurig verzameld en in een brief nader uitstekend verwoord.

Dhr. Suriel stelt op basis van een 108 tellende feiten en conclusies van onze diverse gerechtelijke en een buitengerechtelijke instanties, in een nette brief van 5 kantjes, enkele kritische vragen aan onze PG mr. Piar.

Heel veel bezorgde burgers (inclusief ondergetekende) hopen allemaal dat het Parket en het Openbaar Ministerie hierop een snel met een helder antwoord komt.

Maar er is nog iets:

Bovenstaande feiten en conclusies zijn door diverse rechters, en het VDC en de CIA, die de zaken naar eer en geweten hebben onderzocht, en in al hun eer en geweten oprechtheid geconcludeerd. Dan vind ik persoonlijk -net als onze rechters, de VDC en de CIA- onze Minister President Gerrit Schotte een (meermalen -financieel- veroordeelde) Oplichter, Dief en Fraudeur. Wat Gerrit Schotte nu nog onderscheid van andere oplichters, dieven en fraudeurs is, dat deze slechts keer op keer gevangenschap heeft weten te vermijden (tot op heden). En derhalve een crimineel blijft, want Gerrit Schotte heeft nog steeds geen boete gedaan. Maar tot zover slechts mijn mening.

Gebaseerd op bovenstaande documentatie, feiten en conclusies heb ik -behalve bovenstaande vragen aan mr. Piar- nu de volgende vragen aan onze Koningin, onze Gouverneur en verder alle bewoners van het eiland Curacao (alsmede de betrokkenen daarbuiten): man, vrouw, hermafrodiet, religieus of areligieus, legaal of illegaal, zwart, blank, geel of blauw, blind, doof of allebei, analfabeet, zwaar-geschoold, niet-geschoold of autodidact, vakbondsleiders, OvJ’s, OM en Politie, en verder alle (Koninkrijks)ministers, zakenpartners opdrachtgevers, medewerkers, vertegenwoordigers, werknemers, vrienden, vakbonden, milieu-groeperingen, overheidsinstellingen, andere bedrijven, volgers, niet-volgers, aanhangers, tegenhangers, oppositie- EN samenwerkende partijen, VdDijs, Salas, Loterijbaas, Sheik, Roeptoeter en Pistolen Paultje:

Welke landen, partijen, bedrijven, NGO’s en mensen willen nu nog met Minister President Gerrit Schotte samenwerken?
Welke mensen willen nog voor Minister President Gerrit Schotte werken?
Wie wil er überhaupt nog met MP Gerrit Schotte op een foto?
En wie gaat met Gerrit Schotte nog aan een tafel zitten?
Of op reis?
Of zakendoen?
Of onderhandelen?
Of überhaupt naar luisteren?
Zijn bevelen opvolgen?
Wie neemt nog een opdracht van hem aan?
En welke gerespecteerde regeringsleider van welk land dan ook, verwelkomt deze man nog?
Of treed in overleg met hem?

Maar vooral: Wie wil nu nog -willens & wetens- door onze Minister President Gerrit Schotte worden vertegenwoordigd?

Want een ding is zeker: NIEMAND kan zich vanaf heden meer beroepen op: ich hab’ es nicht gewusst…..
Ik verzoek hierbij aldus het onmiddellijk aftreden van Minister President Gerrit Schotte.
Alsmede het aftreden van de partijleiders en ministers die MP Gerrit Schotte willens en wetens hebben gesteund.

Geachte Koningin, geachte Heer Goedgedrag en vooral ook geacht Volk, graag uw antwoord,

Hoogachtend,
N.L. Cramm

27 reacties op “Ingezonden: Open brief aan het volk”

 1. @ Sander goed idee, ik doe even een update:

  Tot 10-10-2010:
  Curacao ging tot voor 10-10-10 zwaar gebukt onder een 4,5 Miljard gulden schuld en was feitelijk doorlopend failliet. Elke maand was het weer een strijd de ambtenaarslarissen te betalen.

  Regering-Elhage (PAR) heeft hard gevochten en gewerkt voor een kwijtschelding van die 4,5 Miljard. En gekregen.

  Toen de huidige regering aan de slag ging, kwamen Schotte, Hakim, Jamaloodin, Rosalia, Constantia en Cooper NIET door de screening van de VDC heen. Zie oa:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief aan Piar)
  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (bijlagen brief, waaronder de Memo, Mot meldingen en diverse vonnissen Schotte-fraude & oplichting)

  Resultaat:
  De VDC werd door Schotte persoonlijk om zeep geholpen. De huidige regering kwam dus desondanks aan de macht. PS/MFK/FOL/MAN kon op 10-10-10 met een begrotings-OVERSCHOT van ca 50 Miljoen gulden aan de slag. Een dergelijke riante uitgangspositie is uniek in de wereld.

  Anno 07-08-2012:
  Nu, 22 maanden later, later staat Curacao op -156 Miljoen gulden, MET oa de volgende problemen:

  3) http://www.scribd.com/word/embed/101155983

  en still counting…

 2. laat een ieder deze openbrief nog even lezen en ook de bijgevoegde links naar de frauduleuze handelingen van dit Kabinet.
  zie: Brief van Akshon Sivil aan Dick Piar
  Bijlagen bij de brief

 3. @Willems, R zal ik het even voor je uitkauwen? Wat Christel bedoelt is dat als je zegt ‘groetend uit regenachtig Belgie’ terwijl je verschuilt achter andermans alias en liegt over je whereabouts, dat je beter eerst even buienradar.nl checkt als je met boter op je hoofd in de zon op Pietermaai zit meneer Chris van assendelft van wijck!

 4. @Willems R ik zal het even voor je uitkauwen. Wat Christel bedoelt is dat als je zegt ‘groetend uit regenachtig Belgie’ en je verstopt achter andermans alias en liegt over je whereabouts, dat je beter even buienradar.nl checkt als je met boter op je hoofd in de zon op Pietermaai zit meneer van assendelft van wijck!

 5. @WIllems R ik zal het even voor je uitkauwen. Wat Christel bedoeld is dat als je ‘groetend uit regenachtig Belgie’ zegt om mensen te misleiden over je alias en whereabouts, je beter even buienrader.nl checkt als je in de zon op Pietermaai zit meneer van Assendelft van Wijck!

 6. Annet,
  Telkens als ik jou van repliek dien, wordt het verwijderd om jou als onderdeel van het onderkruipers-systeem te beschermen. Jullie kunnen dit doen, zij het dat jullie het Versgeperst-systeem als een mol zijn binnen gefiltreerd of anders dat Versgeperst zelf zich laat misbruiken, wat ik niet geloof. Zoals jouw bazen en leiders van jou verwachten, heb je mijn woorden verdraaid om mijn verdacht te kunnen maken dat ik zou bedreigen, wat niet het geval is.
  Jullie hadden reeds vonnissen op straat gegooid en wil en kan niet inzien, dat voor iedereen walgelijk is. Zie wat jullie genoemd hadden “een MEGA-opkomst, 70 mensen! Nu komen jullie weer deze keer structureel uitgebreider met een hoop kranten knipsels, wat geen uitwerking zal hebben. Mijn reactie was en is: indien men ook dit systeem
  van onderkruipen intensief op Cramm zal toepassen is de vraag of zij overeind zal blijven staan en zij best eraan zal kunnen gaan met zijn familie. Jij kreeg opdracht van jouw meesters om de zaak om te draaien alsof ik Cramm zou bedreigd hebben.
  Annet, jullie zijn zo, ik niet! Indien iemand mij beledigd, zij het direct of indirect zeg ik wat ik denk recht voor haar raap en daarbij kan ik jullie stuk voor stuk van repliek dienen hoe indirect jullie menen te zijn en wat voor overzichtelijke spelletjes jullie ook menen te spelen. Daarvoor zijn mijn voelhorens te scherp afgesteld. Je had mijn repliek gevraagd en jij behoort het ook te krijgen, anders stuur ik het rechtstreeks naar Directeur Bernadina van Versgeperst met jouw verzoek erbij.

 7. @Christel,
  Lijkt veel op dat je aan het vissen bent, wil je iets weten vraag het dan openlijk. Je zal heus een antwoord krijgen.

 8. Echte Willems.R.; Lees even mijn verhaal goed, vooral de bovenste alinia. Deze van Assendelf van Wijck, deelt directe dreigementen uit onder uw naam. Tja en wij allen hier kennen de echte R.Willems en zijn schrijfstijl. Die VaVD heeft ook een huis bij u in Belgie, zoek even via www.knipselkrantcuracao.com in de rubriek :”van Assendelft” dan weet u meteen wat voor een man dit is.
  Ik reageerde direct toen ik het zag om zodoende in iedergeval uw naam te zuiveren van smaad/laster/bedreiging etc. Ik had snel door dat het VaVD was die uw naam misbruikte om zijn bekende bedreigingen te uiten.

 9. @Nardy Ongelofelijk die dreigementen. Ons eilandje is naar een erbarmelijk niveau gedaald. @klaagbaak heeft wel een punt. Schotte kan met zijn verleden ook nooit meer terug komen, dus hij moet het nu voor de rest van zijn leven “verdienen”. Kennelijk moeten we op meerdere fronten strijden om van deze regering van kleptomanen af te komen. Een gang naar de OM is er een, een algehele staking is een tweede, alles en iedereen beïnvloeden en op hun verantwoordelijkheid wijzen is zeker ook een goede.

 10. Black Lion,

  Ik ken jou niet, noch jouw verhaal noch Assendelft van Wijck. Ik weet niet waar je naar toe wilt met dit verhaal en heb klacht ingediend en hoop dat Versgerperst voldoende fatsoen heeft om deze lage zaak uit te zoeken.

  Zorro,
  Het zal mij niet bevreemden indien jij een hand in deze corruptiezaak heeft jou kennende als Paria -zorro- zonder land. Jij praat over persona non grata, dat kan alleen een import zoals jouw familie en daarom jezelf. Ik ben Curaçaoënaar en dat kan jij niet zeggen! Wil ik stemmen dan kom ik terug en wil zien of jij of wie dan ook mij zal tegenhouden als non-grata. In plaatst om jou eigen leven te verzuren, je ziet dat je niet meer welkom ben, waarom ga je dan niet weg en wachten totdat je als een hond een trap onder jouw staart krijgt. Jullie tijd zit erop en er is niets meer te doen dan een een hondenleven of Rotta of Para. Walgelijker kan het niet zijn!

 11. Beste R.Willems ,

  Of pseudoniem voor Chris Van Assendelft Van Wijck,
  Vandaag was het in Nederland en Belgie een prachtige zomerdag. Helderblauwe hemel zon, zon, en zon .
  Vreemd dat het in jouw Belgie regenachtig was .
  Dat liegen jouw tweede natuur is, blijkt nog maar eens uit het feit dat je zelfs liegt over waar je verblijft.

  Groeten vanuit een zomers Nederland.

 12. Heel bijzonder dat van Assendelft zich vereenzelvigd met de in Belgie wonende Willems.
  Alleen jammer dat hij niet in staat is om de schrijfstijl van Rudy W. over te nemen. Er sporen veel mensen niet daar kom je dagelijks achter dus vA je kunt je scharen achter de rest.

 13. Hi R-Willems AlsoKnownAs Chris Van Assendelft Van Wijk, bedien je van je eigen naam en stay on topic, Verstoor een discussie van betrokken locals niet met vuilspuiterij en je eigen hetze.

  En zet je spellcheck maar weer aan, zo te zien doe je hard je best om de gebruikelijke nederlands-antilliaanse schrijfstijl na te bootsen. Je hebt nu de echte R Willems beledigd.

  @Echte R.Willems, reageer ook eens , dan kunnen we schrijftrant en IPadres vergelijken.

 14. Mijn beste Annet, wees niet bevreesd voor bedreigingen van mij maar bedenk dat de toorn van regeringsgezinden op u neer kan dalen indien zij uw ongefundeerde aantijgingen beu zijn.

  Ook ik onderken er erken het lage opleidingsniveau en het criminele verleden van het kabinet Schotte, echter het volk heeft hen gekozen om hun kwaliteiten en hun verleden vergeven.

  Indien u daarover anders geopinieerd bent, kunt u daar in 2014 middels de stdmbus blijk van geven.

  Vanuit een regenachtig Belgie wens ik u, Annet mijn beste, nog een zonnige middag met deze overpeinzingen.

 15. Heer Willems.R of kan ik beter meteen zeggen van Assendelft van Wijck.
  Ieder van ons heeft recht op de vrije meningsuiting. Echter zijn de directe en in-directe bedreigingen van uw kant geen vrije menininsuiting meer doch een directe aanval en bedreiging welke in dit geval wederom een strafbaar feit is. Alle documenten van en over u zijn op legale wijze verkregen door o.a. Mw. Cramm. Het is immers haar werk om dit soort zaken namens haar clienten te onderzoeken en te openbaren. Nu u het water aan de lippen staat komt uw oude gewoonte weer naar boven. Namelijk BEDREIGEN. Indien u weet dat u aan de verliezende kant staat is dan jammer voor u, maar u had geen scupules om eerzame hardwerkende ondernemers de grond in te boren en in armoede achter te laten. Nu dat alles omtrend uw persoon naar boven komt komt bij u de angst. Meer en meer schuldeisers kloppen nu aan uw deur. Denkt u nu echt dat u al deze mensen kunt gaan BEDREIGEN. Ik denk het niet.
  Ik en velen met mij haal mijn neus niet op voor het werk van Mw. cramm. Haar opdracht kwam en komt van haar directe clienten en zoals een fatsoendelijk bedrijf beaamt doet zij/hij haar werk. Tja en u was de prooi, die nu langzaam maar zeker wordt verslonden.
  Daar komt nog bij dat u vind dat Mw. cramm onderkruiperswerk verricht. ik mag uit alles opmaken dat zij juist goede arbeid verricht gericht tegen onderkruipers zoals u. Feiten zijn boven water gekomen en feiten zwart op wit liegen niet. Wederom komen er 12 extra SCHULDEISERS bij en ja voor u de schrik. Want uw paradijsje dreigt nu langzaam maar zeker te veranderen in een hel op aarde. Velen heeft u ,Meneer vanAssendelft van Wijck, kapot gemaakt en in armoede lachend achter gelaten. Nu is het hun tijd om de rekening aan u te presenteren. En wat dacht u, ik ga lekker daar op curacao de grote man spelen en doen alsof ik een MEGA KIKI BEACH kan neer zetten. Daar zat uw fout. De curacaoenaar is niet zo dom als u denkt. Velen doorzagen uw actie om ook hier op Curacao even wat mensen een poot uit te draaien. Als ik u was zou ik eens op Antartica kijken of u daar verwamingen kan verkopen. Tja oplichters zoals u kunnen zelfs dat. Vertrek zo snel mogelijk hier van Curacao en laat u nooit meer zien. uw soort maakt anderen, die met eerbare zaken komen, al zwart voor ze 1 woord kunnen zeggen.

  En laat uw bekende BEDREIGINGEN maar eens lekker achterwege. Dat is hier erg gevaarlijk. Het moment dat er meer over uw persoon boven water komt gaan de persen heel hard draaien. Hou daar rekening mee.

 16. @ annet. Willempie is als verschoppeling/persona non grata van Curacao verdwenen (wie zou niet zeggen, dat hij de eer aan zichzelf heeft gehouden) en Belgie neemt alles op. Gelukkig mag hij niet stemmen en helaas zijn er mensen met stemrecht, die er geen flauwe notie van hebben wat goed voor ze is en voor het volk en het land. Omdat 40% hier niet of slecht opgeleid is, mag je ze dat niet eens kwalijk nemen. De gevolgen zijn nu meer dan ooit bekend.

 17. @pukkie. `De Gouverneur heeft in de screening kennelijk geen grond voor weigering gezien.`
  Het is maar net wanneer welke info beschikbaar kwam.. De gouverneur had de keus: een land zonder regering (want de antillen waren opgeheven en er was dus ook geen oude regering die de lopende zaken kon blijven) of dan toch maar met Schotte beginnen. Schotte heeft dat goed uitgespeeld en zo de zaak voor het blok gezet. De routine van een hustler kwam hem van pas en niemand had gerekend op zo`n vacuum. Dat was zijn eerste grote truc en het zal zijn laatste niet zijn.

 18. Ps. @ Willems, ik zie met angst en beven uit naar je reactie!

 19. @R.Willems
  Ik citeer: ” ga je eraan met geheel jouw huishouding en familie.” einde citaat. IS DIT EEN DREIGEMENT t.o.v. Nardy Cramm? Beste R. Willems, ik weet dat u een onderkruipsel bent, gevlucht van uw oh zo mooie eiland, ik zou zeggen blijf lekker in Belgie en laat ONS eiland en zijn bewoners met rust!

 20. De Koningin heeft hier niets mee te maken en kan hier ook niets mee. De Gouverneur heeft in de screening kennelijk geen grond voor weigering gezien. Het volk van Curacao heeft deze politici zelf gekozen. Over twee jaar zijn er weer verkiezingen.
  Het financiële wanbeleid heeft geleid tot een aanwijzing door de Koninkrijksregering. Twee mogelijkheden : ze volgen wel ,of ze volgen die aanwijzingen niet op. In het eerste geval zitten ze zelf met de brokken en moeten hun eigen rommel opruimen. Zonder enige geloofwaardigheid en standing. In het andere geval volgen zwaardere maatregelen , die nog niet duidelijk zijn. Dat vrijdag de VKC achter de hand werd gehouden is een slecht teken. Die padvinders hebben wapens. In alle gevallen, ook als deze club verdwijnt, betaalt het volk van Curacao de rekening. Vraag ; Wie neemt deze puinhoop over? Zelfs met nieuwe verkiezingen zal het eiland hopeloos verdeeld blijven Mogelijke oplossing : ontsla dit kabinet en vorm een nieuwe regering op basis van de uitslag van de laatste verkiezingen. Wellicht partij(en) uit de coalitie en andere partijen en in. Respecteer daarbij het referendum van 2005. Wellicht kan een nieuwe club rekenen op meer clementie bij de uitvoering van de aanwijzing, zodat het Curacaose volk niet de hele rekening op een onmogelijke termijn moet voldoen. Het blijft dus toch : Doe Het Zelf.

 21. @Jan C, Jij hebt dus geen geweten.. straks zekker ook ich habe es nichts gewustt?

 22. Als ik dit had uitgevreten was ik het eiland nooit opgekomen. Ik had nooit een Verklaring Omtrent Gedrag gekregen die een positieve beoordeling voor mijn Verklaring van Rechtswege tot gevolg zou hebben. Ja, ik ben wel gescreend en blijkbaar goed bevonden.

  Maar zoiets mag hier wel minister president worden.

 23. Mw Cramm,

  Voor jou lijkt het een spelletje te zijn. U heeft al eerder officiële vonnissen van MP Schotte op straat gegooid zonder hoog te kunnen scoren, want voor onderkruipers laag tot op grond halen de mensen hun neus er voor op!
  Alsof het niet voldoende is, gaat je thans het systeem uitbreiden alsof geheel die pakket zal kunnen verantwoorden. Het is niet zo moeilijk om jou doopceel uit jouw woonbuurt, werk en heel jouw leven naar boven te halen om je met gelijke munt te betalen. Kijk Cramm, geloof mij, jij raakt MP Schotte niet , maar indien jij besmeurd wordt, vooral indien jij iets uit jouw leven te verbergen heeft, ga je eraan met geheel jouw huishouding en familie. Is dit dan nodig? Indien jij vindt van wel, veel succes met jouw onderkruipingswerk!

 24. Liever de MP dan de mucha manda in opdracht van de vrijmetselaars

 25. En deze brief zal iets uitmaken? Kruip in de huid van de persoon die je veracht en denk als hem. Hij kan nergens naar toe en verdient nu een fortuin over de rug van de gewone bevolking. Het openbaar ministerie en parlement laten hem met rust. Hij zal dit luxe leventje niet opgeven!! De 100 mensen die vrijdag aan het protesteren waren zal hem niet op andere gedachte doen brengen. Ook niet alle negatieve reacties hier op versgeperst. Komende week ondertekend hij weer een aantal nieuwe mutual agreements die hem nog rijker zullen maken. Wat zou jij doen als je Gerrit Schotte was? ….

 26. Nardy, Ik heb de bijlages gelezen. HOE KAN DEZE MAN AAN DE MACHT ZIJN! Hoe kan dat in de naam van democratie. Wie zadelt een jong land nu direct op met een Junta. Inderdaad een Junta, een kliekje die er persoonlijk allen beter van worden. En er alles aan gelegen is nog 2 jaar dit spaarvarkentje leeg te trekken. Hoe kan dit?

 27. Perfect…!