• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Frente Sivil was er klaar voor: met een brief stonden de pressiegroep en ongeveer 70 mensen, gewapend met potten en pannen, voor Fort Amsterdam. In de brief eist Frente Sivil het aftreden van de regering. De groep stond echter voor een dichte poort, met een handvol politieagenten voor het hek.

De menigte, die vooral bestond uit de oudere generatie Curaçaoënaars, maakten een flink kabaal met potten,pannen en toeters. Ze wilden dat premier Gerrit Schotte of een andere minister van zijn kabinet naar buiten kwam. Maar naast een overrompelde ambtenaar, kwam er niemand. Even onstond er ophef onder de protesteerders, toen er een SUV langs reed waarvan men vermoedde dat de premier in zat.

Koeiman
Maar Schotte was niet aanwezig; na de viering van de Colombiaanse onafhankelijkheid bij Hofi Biesheuvel, opende hij officieel de windmolenparken op Tera Kòrá en Playa Kanoa om vervolgens naar de opening van het nieuwe kantoor van Avianca bij Promenade te gaan. Terwijl de demonstranten met veel kabaal en de leus: ‘Schotte bai kas’ de premier riepen, hoopte Frente Sivil om de brief aan minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn) te overhandigen. Op de vraag waarom Koeiman, antwoordt een van de Frente Sivil-oprichters, Derek Durgaram: “Omdat we de brief willen overhandigen aan iemand die het volk heeft gekozen.”

Ultimatum
Ivan ‘Onnie’ Gonet, mede-oprichter van de pressiegroep, liep na anderhalf uur uiteindelijk samen met een ambtenaar Fort Amsterdam binnen, om de brief te overhandigen aan een secretaris, die ervoor zou zorgen dat de brief bij de Raad van Ministers terecht komt. In de brief stelt Frente Sivil de regering een ultimatum: de groep eist dat de regering binnen tweemaal 24 uur ontslag indient, zodat er nieuwe verkiezingen kunnen worden gehouden. Wat er zal gebeuren als de regering zich niet aan dit ultimatum houdt, heeft de groep niet bekendgemaakt.

Onrust
Er was veel politie aanwezig in Punda en de Breedestraat was gisteren afgesloten. Naast de demonstratie van Frente Sivil zorgde de dreigende staking van medewerkers van water- en elektriciteitsbedrijf Aqualectra en gasleverancier Curoil tegen het regeringsbeleid voor onrust onder de bevolking.

Foto’s: Aruna Jhagru

17 reacties op “Frente Sivil treft een dichte deur bij Fòrti”

 1. @Anonymous, en wat was zijn straf dan ? Somaliërs stelen het land leeg en daar mag niets over gezegd worden ? Komen Somaliërs ook niet uit Afrika waar ze de lijken van gedode tegenstanders achter auto’s aanslepen. Wordt tijd dat het Internationale Gerechtshof eens een paar van die idioten voor de rechter slepen.

 2. Ik denk dat de meerderheid van dat deel van de bevolking dat een redelijke intelligentie heeft het volledig met Frente Sivil eens is maar terughoudend is met protesteren omdat ze bang zijn voor hun baan. Vandaar ook dat er relatief veel pensionados aanwezig waren, want die hebben niets te verliezen.

  Echter, zolang een groot deel van de bevolking ongeschoold blijft zullen we een voormalig broodjesbezorger en verfverkoper met MAVO3 als premier blijven krijgen die we vervolgens laten controleren door Statenleden als Pik Pisas (alleen bij de naam denk je toch al een weinig snugger stripfiguur) en Whatshisname Garmes (die in zijn vorige baan als kok mislukt is).

  Als nobodies als Pik Pisas en Whatshisname Garmes bandieten als Schotte, Jamaloodin en Wilsoe moeten gaan controleren kun je de Staten net zo goed opheffen en formeel de dictatuut invoeren die Curacao informeel al is.

 3. @U.Bos, jouw Min.pres. in Den Haag heeft een strafblad. Mark Rutte is in 2007 door de Haarlemse rechtbank veroordeeld wegens aanzetten tot racisme tegen een zwarte bevolkingsgroep in Nederland. Volgens Rutte was dat onterecht. Maar de Rechtbank bleef bij haar beslissing en Rutte zal er voor altijd op aangesproken kunnen worden.
  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/124079/Rutte-Veroordeling-discriminatie-onterecht/

 4. Het beste bewijs van onvermogen, van onze regering, is de democratie en vrijheid van meningsuiting, die door het dichtgooien van het hek van Fort Amsterdam, daadwerkelijk om zeep is geholpen.
  Vraag mij af of de Gouverneur wel nog bereikbaar was en of die zich laat opsluiten door de regering ?

 5. Iemand schreef : legitieme regering. Maar in Nederland kan Holleeder echt geen politieke functie meer vervullen met zijn strafblad . Op Curaçao maakt een strafblad niks uit. Als Schotte ( en vele anderen in dit kabinet ) in Ned. zou hebben gewoond zou hij nooit Curaçao binnen mogen! Want hij krijgt never nooit niet met zo’ n strafblad een VGO ( verklaring van goed gedrag). En zonder dat kom je Curaçao echt niet binnen.

 6. Wij kopen niet aan de deur, en zeker niet van de rotzooikweker Gonet met zijn acties in Vereniging Gepensioneerde Politie Ambtenaren Nederlandse Antillen.

 7. Behalve disrespect voor dat deel van de bevolking die het nog wat kan schelen en wel bereid is haar burgerrechten te verdedigen, was het weer het lachertje van de dag dat het openen van een windmolenpark dat allang open was, voor onze MP belangrijker is. Net als regeren zeg maar.

  Nog even voor een ieder die de links niet kan openen/vinden, waaruit blijkt dat de heer Schotte behalve disrespectvol ook een dief, oplichter en fraudeur is:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief)
  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (onderbouwing)

  Goed verwoord en onderbouwd Ruben Suriel van Frente Sivil. Knap werk.
  Nu weten we allemaal wie Gerrit Schotte is.

 8. @Benonderpalm, jij zit ook uit je nek te kletsen. Wat zou jij als regering doen als je dagelijks bedreigt wordt met subversieve Frente sivil uitspraken? Wat zou jij doen als er openlijk bedreigt wordt met het AFZETTEN van een legitieme regering? Ik had ze allang allemaal achter de tralies gesmeten! Als het een PAR regering zou zijn, hadden ze zoals ze al vaker gedaan hebben toen ze het voor het zeggen hadden, met politie, honden en wapenstok, scherp geladen karabijnen, kei en keihard op die mensen ingeslagen! Dus je lult gewoon uit je nek Benonderpalm! Gelukkig hebben we een democratische regering in Forti die geen geweld tegen protesterende siudadanos gebruikt. Dat was met de PAR anders.

 9. @ Bop. Ook stond er nog een politieman met camera iedereen te fotograferen dus die staan allemaal nu op de tablet van het gajus in Forti. De angst onder de bevolking moet absoluut niet onderschat worden.

 10. @Henk van Westenbroek,
  Zijn spaans en engels zijn meer dan voldoende om op hoog niveau te communiseren, jij kennelijk als academisie, doet het eens na? Jij met papieren bent niet in staat zo hoog op te klimmen, laat staan zonder!
  Protesteren mag en moet, al waren er maar 8 mensen. Men moet voor zijn mening kunnen uit komen, zolang men niet buiten zijn boekje komt. Is dat het geval, dan neerknuppelen, naar de kliniek voeren en daarna opsluiten. Wie niet wil horen, moet dan maar voelen is de allerbeste leerschool!

 11. Wat een overdreven “veiligheidsmaatregelen” vrijdagmiddag in de stad! Alles afgezet voor een handjevol bejaarden die namens Frente Sivil een brief voor de ministerraad kwamen afleveren op Forti… De heren en dames die onze regering vormen moeten toch wel over een ongelofelijke belangrijkheids- en achtervolgingswaanzin beschikken om de belastingbetaler met zoveel extra kosten op te zadelen. Ca. 24 agenten, een miltitair konvooi achter de hand… Pietermaai en de Handelskade afgezet…. En dat allemaal voor de laatste nette mensen op Curacao, de enigen die het kennelijk nog wat uitmaakt, dat de huidige regering op allerlei wijzen bezig is de democratie met voeten te treden; lees er de kranten maar op na, niets gaat meer zoals het hoort, deze “jonge” en “out of the box” denkende regering levert bewijs op bewijs van onkunde en het zich niet aan de regels van democratie houden.
  Wat mij het meest verbaast is dat je niemand spreekt, die niet de één of andere grief tegen de huidige mandaatgevers heeft. Het voert te ver om alle ellende nogmaals te herhalen.
  Maar wie komt er op voor de bevolking? Wie durft zijn mond open te doen voor de zwijgende meerderheid? Die is inmiddels zó gegroeid en zó groot geworden dat er nauwelijks nog iemand over is die durft te demonstreren.
  Misschien 70 mensen van goede wil hadden zich verzameld om mee te gaan met Frente Sivil om de brief die om opstappen van de regering verzoekt, af te leveren. Gezagsgetrouwe burgers, stuk voor stuk. Het merendeel op penshonado leeftijd. De laatsten die nog weten wat betamelijkheid is, kennelijk. Maar toch… met zijn allen hadden ze in eerste instantie die 4 agenten best onder de voet kunnen lopen.
  Wat mij ook verbaast is de afwezigheid van de oppositie. Van PAR, als grootste oppositiepartij herkende ik alleen de heren De Haseth en Dick, maar van PAÍS. Democraat, PNP en zelfs FOL herkende ik niemand. Als het ooit lukt om deze regering weg te krijgen voor 2014 en weer verkiezingen te organiseren staan ze natuurlijk vooraan om met kralen en spiegeltjes de kiezer gunstig te stemmen.
  Het gaat niet meer helpen om netjes te blijven, ben ik bang. Sommig ongedierte bestrijd je het beste met ongedierte. Frente Sivil zal zich als een leger sluipwespen moeten gaan keren tegen de rode bladluizen van de regering die bezig zijn dit eiland uit te zuigen en te verwoesten. Tot nu toe hebben ze elke manifestatie netjes aangekondigd. Nu is het tijd voor de verrassing! Ga ondergronds! Val aan op momenten dat men er niet op rekent en lever je nette brieven af op een moment dat niemand het verwacht! Bijvoorbeeld wanneer die publiciteitsgeile dwerg weer één of ander zielig kindje aan de borst drukt, of wanneer de als pooier geklede geldschieter een biertje drinkt op het Wilhelminaplein in plaats van antwoord te geven op de talloze vragen die hem door de Staten gesteld worden.
  Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. De tijd van gaan is nu gekomen voor dit kabinet van verspilling en onbenulligheid.

 12. Dat de bevolking dit nog pikt.Shotte is wel op een dag aanwezig bij drie openingen en zit en staat daar zijn eigen zaken te regelen,de vakbonden en hun leden die met een heus probleem zitten kijkt hij niet eens aan laat staan te woord staan dito het volk in opstand laat hij gewoon links liggen,deze man is totaal zijn functie niet waard,ben benieuwd wat er over 48 uur gaat gebeuren”maandag”maar dan zal de lijmpot van Gerrit wel weer tevoorschijn worden gehaald.

 13. Het is beslist niet waar dat er 150 mensen aanwezig waren! Ik ben tot op het einde van die sullige supuesto staatsgreep gebleven en heb er 71 geteld. Het leek nergens op. Heb nog wel Zorro, Sjors en A.Mossel bij Forti ontmoet, zie foto’s. Sjors was tot de tanden bewapend en Zorro had een bazooka bij zich. Mossel was natuurlijk zoals normaliter stomdronken! Niemand kan mij iets anders vertellen. 😆

 14. Schotte was op Canoa ,met een paar cops en zijn prive fotograaf

 15. Afkorting VWO op CV Schotte betkent:
  Vergeten Welke Opleidiing
  Trieste club Nitwits zonder enige vorm van educatieve bagage behalve de MAFFIOSE

 16. Kan onze MAVO 3 premier (op zijn linked in pagina staat trouwens VWO!) eigenlijk wel lezen?

 17. Wat een lafaard is de MP, dat hij 150 volwassen mensen zonder wapens of agressie, maar wel met verstand, niet te woord wil staan.
  deze mensen staan in hun recht om heel veel kritiek op deze maffia regering te hebben.

  Toch ook mooie foto”s, ondanks dat de foto”s niet van de hoffotograaf waren.