CURAÇAO – Voormalig directeur van Aqualectra Anthon Casperson beschuldigt premier Gerrit Schotte van het verkondigen van leugens en het ontbreken van kennis van zaken. Dat meldt Radio Hoyer 2. Door de maatregelen die Schotte wil doorvoeren, zullen werknemers hun baan verliezen.

Verder verwacht Casperson een stijging van de elektriciteitstarieven en zal de betrouwbaarheid niet gegarandeerd kunnen worden met stroomonderbrekingen als gevolg.

Beleidsvorming
De manier van beleidsvorming is volgens Casperson de verkeerde. In plaats van de directie die het beleid vaststelt, worden ze geconfronteerd met bijvoorbeeld een Memorandum of Understanding van de aandeelhouder, dus Schotte. Casperson verdenkt Schotte van een dubbele agenda, maar vraagt zich af waarom.

50 reacties op “‘Schotte liegt en heeft geen kennis van zaken’”

 1. @R.Willems, Ik stel voor om gewoon alle partijen te verbieden. Ze zijn allemaal corrupt. Maar Curacao heeft genoeg intelligente mensen dus laten we maar een soort zakenkabinet hebben met goede mensen. En alles wat zij beslissen zal transparant zijn.

 2. 6 man hangend aan de kant, kijkend naar hoe de 7de staat te werken
  49 stafleden die ruzie maken
  de directie geeft feesten
  achterstallig onderhoud
  En wie betalen dit alles???? WIJ CONSUMENTEN
  daarom betalen wij veel te veel voor water en elektra.
  als we dat al krijgen tussen alle stroomuitval door.

  Dit is het huidige AQUALECTRA.
  Wie hier wat aan wil doen is een boef volgens de Directie
  Wie is er nu de dief??????????

 3. Regarding the letter from Fundashon Akshon Civil, It actually made me apreciate Schotte.

  What I saw was a man that has the ability to fail and take risks. he doesnt just talk the talk, he walks the walk. started a few companies and failed a few.
  Read any book about business, its going to happen!!! And if that is all the dirt you can get on the guy…. c’mon!

  This form of trickery is getting old in politics people. Lets face it we ALL have done things better left out of public eye.
  Stop pretending not to be hypocrites…please;)

  Were acting like a bunch of crabs in a bucket, pulling anyone down that tries to get out.

  Now we want to talk about the man is from Colombia, who gives a crap!! unless you are from an ancient indian tribe you are all immigrants!!!

  I’m not defending Schotte, Im defending the position of a prime minister.

  Respect the position, support your temporary leader. otherwise everyone looses.
  Its a weakness of democracy, bitterness from the opposing party can do great harm.

  These bitter fools that always find a reason to bring disorder to our government, because they were not chosen, or failed when it was their turn.
  These poor souls that have nothing left but greed and envy.

  Stop listening to these people.

  They are going to turn our beautiful island in a breeding ground for parasites.
  For refference check out politics in our neigbouring island Bonaire.

  Cheers!

 4. De oude directie van aqualectra moest het veld ruimen i.v.m. met corrupte en wanbeheer.
  Om hun zelf voor de gevolgen van hun wandaden te laten boeten werd gedreigd met een gang naar het openbaar ministerie. Wat gebeurde er echter.
  -Geen aanklacht bij het OM
  -Een dure audit door het volk betaald gaf geen aanleiding voor aanklacht
  -Omtrent het ontslag van de directie besliste een rechter dat deze niet terecht was, volk
  betaald vergoeding.
  -Nimmer was de prijs van electra zo hoog in relatie tot de prijs van ruwe olie.
  -Uitval van stroom zeker niet minder.
  -Bedrijf kan operationele kosten niet meer opbrengen
  -Bedrijf heeft mega schuld.

  Dhr. Schotte wil ons wijsmaken dat de huidige directie het goed doet en wederom dreigt hij de voorgaande met een aanklacht bij het OM.
  Met dieven vangt men dieven, het lijkt wel of dat ook hier van toepassing is.

 5. Sjors,
  Voordat jij het licht zag, ging er meer mis dan nu op dit Eiland, wat jij nu meemaakt, in vergelijking is het echt prima! Wie of welke partij vind je die Schotte moet vervangen, die het beter zal doen en zijn zakken niet vult? Zeg het maar!

  De Rupo,
  Je bent jouw naam waarachtig waardig, maar dan ook in alles wat je schrijft redeneert en zegt. Dat jij op toevallige wijze zelf jouw onvermogen ontdekt heb geen foutloos Nederlands kan schrijven, is het niet zo vreemd. Maar jouw eigen ziekte probreren op een ander te schuiven, ben je onwaardig hier op dit forum te komen: Even jouw eigen gedachtegang en logika volgen:(quote) Doordat ik jouw schrijffout overschreef, (kan gebeuren ben in vijf talen tegelijk bezig) ben ik dylectisch en dat bewijst wederom dat Willems een tegenstander is van het huidige kabinet en zijn gedachte etc ect…..dus doordat ik dylectisch zou zijn, ben ik tegenstander van huidig kabinet.(stel, dat ik nu niet dylectisch zou zijn, zal ik dan vóór dit kabinet zijn?…..Jawel hoor……een aapje op een slijpsteen……… Verder zal ik maar zwijgen want ze zullen het toch verwijderen. Mooi weer opkomst de Rupo……zakkenwassen dat brengt ook op!

 6. De twee of drie statenleden die deze regering durven opblazen, zullen vrijwel zeker op persoonlijke titel worden herkozen bij volgende verkiezingen.
  Wie van de Statenleden durft Curacao te redden op persoonlijke titel ? Er is vast nog wel ergens plaats voor een standbeeldje.

 7. @Henkie,je heb gelijk,alleen Gerrit heeft toen hij van school afkwam direct de verkeerde kant gekozen,en helaas daar zitten wij als volk mee opgescheept.

 8. @R.Willems,. het is inderdaad generend dat een ongeschoolde fraudeur als Schotte minister pres is. en dat geeft ook aan dat er heel veel mis is met Curacao!

 9. @henkie. Met je eens dat het geen punt zou moeten zijn. In mijn werk heb ik met verscheidene situaties te maken gehad. Met leidinggevenden met weinig opleiding bijv. Niet zelden waren ze toch onzeker en hadden ze moeite om adviezen te accepteren van experts, die ze soms ook gewoon niet begrepen omdat ze het referentiekader (door opleiding e/o ervaring ) misten. Dat schoot niet echt op. Hele organisatie had er last van, vooral omdat het nemen van besluiten door zo`n leider een gek proces kan zijn. Soms impulsief autoritair en soms heel traag.

  Ook heb ik gewerkt onder leiders die qua IQ aanzienlijk meer puntjes scoorden. Dat was een genoegen. Die doorzagen de verbanden direct, begrepen al wat er gedaan moest worden voordat de zaak was uitgewerkt en ze anticipeerden ook beter op kansen en bedreigingen. Dit type leider durfde ook beter te delegeren omdat hij niet onzeker was. Hij was dus ook niet bang dat er iemand gek ging doen, want dat zag hij sneller aankomen dan de rest.

  Daarom gun ik Curacao ook leiders van niveau. Maar omdat die zich niet lenen voor de politiek, zullen we ze moeten vinden in een (volgend?) zakenkabinet met vakmensen die niet uit de politiek voortkomen. Ik bid dat we dat gaan meemaken.

 10. R. Willems is dyslectisch; dat bewijst hij doordat hij ” ferfent” overschrijft uit een eerdere tekst van mij waar toch echt het juiste ” fervent ” staat. Dat is wederom een bewijs dat Willems een tegenstander is van het huidige kabinet is maar zijn gedachten heel moeilijk schriftelijk weet te verwoorden. S.v.p. daarmee rekening houden bij eventuele kritiek op hem. Het is een zachtaardige kerel die het goed meent alleen dat correct schrijven kost hem veel moeite. Have mercy.

 11. persoonlijk baal ik van mensen die denken dat opleiding doorslag gevend is voor goed bestuur.

  Ik ken genoeg mensen die een hoge opleiding hebben, maar totaal wereld vreemd zijn.

  Ken ook mensen die totaal een opleiding hebben gehad maar een gezonde kijk hebben op de wereld.

  waar het omgaat is hoe de persoon is, dat hij/zij zijn zwakheden kent en de juiste personen om zich heen verzamelt.
  dit kan dus dan ook twee kanten opgaan, goed of slecht.

 12. @Ferd Jansen,
  Kom, kom Ferd!Mega bijeenkomst, amper 70 mensen, Jan Klaasen en Katrien. Beter zwijgen en rustig blijven, want de plannen van Hermandad zijn nog niet opgeborgen: een pakslag met de wapenstok, naar de kliniek vervoeren en vervolgens opsluiten!!!

  @Herbert,
  Bij bezwaren, waarom ga je dan terzake niet in discussie op grond van mijn beweringen?
  Je komt te kort zeker en bij gebrek aan de meest elementaire fatsoen, persoonlijk worden. Jij weet niet beter! Leer eerst fatsoen en dan pas reageren Kwee!

  @De Rupo,
  “Ik zou ferfent tegenstander zijn van dit kabinet”. Goed lezen omdat jouw nederlands veronderstelt niet warrig te zijn: Welke kabinet bedoel je dan, druiloor?

 13. Uit de schrijfsels van R. Willems maak ik op dat hij inmiddels ook een fervent tegenstander is van dit kabinet. ( wel zijn teksten goed lezen, door zijn warrige Nederlands schrijft hij soms niet wat hij bedoelt). Weer eens een bewijs dat de wijsheid met de jaren komt! ( maar bij sommigen duurt dat wel eeeeeeerrig lang).

 14. @ Willems: zeg heb je teveel gezopen of zo? Je beweringen raken kant noch wal.
  Slaap eerst je roes uit en kom dan met iets zinnigs.

 15. Nog even voor een ieder die de links niet kan openen/vinden:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief)
  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (onderbouwing)

  Goed verwoord en onderbouwd Ruben Suriel van Frente Sivil. Knap werk.

  Nu weten we allemaal wie Gerrit Schotte is.

 16. Alle wan- en misdaden van schoft Schotte staan samengevat in het document van Frente Sivil, maar Rudy Willems gelooft nog steeds in de integriteit van ons fraud-onderdeurtje.

  En vind het volslagen normaal dat Curacao premiers heeft voorgebracht als Ben Komproe, Anthony Godett (tijdens diens detentie vervangen door Selikor kopieerapparaatbediende Myrna Godett) en nu dus Gerrit Schotte.

  Overeenkomt tussen deze prome ministers? Hoogst genoten opleiding enkele danslessen en allemaal in het bezit van een strafblad.

  Maar Rudy Willems zag dat het goed was.

 17. Henk van Westenbroek,
  Henk ik zie wat jouw grote nood is, jij leest en begrijpt wat ik niet had geschreven. Indien
  wat ik niet geschreven heb, je voldoening geeft, moet je toch een heel gelukkig mens zijn en hoeft niet meer te denken. Wat je trouwens ook, opvallend niet doet. Indien jij als geschoolde beweert dat Schotte geen school had gehad en willen of niet, hij toch jouw Eerste Minister is, dan moet er wel hier iets heel generend aan de hand zijn. Het is goed dat jij het niet beseft, en zo red jij jezelf zonder te weten, slimmerik!

 18. @meliza: google: issuu.com
  dan in search issuu : bijlagen bij brief

  het is mij gelukt, dus even proberen.

 19. Sander hoe kom ik op die site, ik ben er ook helemaal zat van deze corrupten, zakkenvullers.

 20. Goed om eindelijk te lezen dat ons Belgisch orakel, Rudy Willems, eindellijk ook inziet dat Schotte een dief en zakkenvullervis.

  Schotte die overigens beweert dat hij op een VWO school heeft gezeten.

  Dat moet dan zijn geweest toen hij een bal van het dak moest halen, of (nog waarschijnlijker gezien zijn reputatie) tijdens een poging tot inbraak.

  Daarna specialiseerde nos prome minister zich vooral in uitbraken waarmee hij Fatum probeerde op te lichten.

 21. Sanders,
  Waarom mijn held? Het gaat niet om schrijverij van rapporten maar om de redactie die erachter zit, prul is prul! Jullie taktiek van rapporten, zelfs vonnissen op straat gooien, vernietigt langzaam jullie zelf. Té dom om zelf in te zien! Zonder papieren doet hij het toch, laat staan mét….. en jij met papieren blijft als een kip genageld aan de grond zoeken en bedelen naar mogelijkheden om jou bestaan te verbeteren. Wie is nu dom? Indien jij voldoende guts hebt, zal jij, willen of niet, toch moeten inzien wie de bête is! Het ontbreekt jullie gewoon aan algemene fatsoen als menselijke wezen op deze aarde!

  @Annet,

  ANNET….ANNET….ANNET…ANNET…..ANNET…..wespinnetje!

 22. Nog even voor een ieder die de links niet kan openen/vinden:

  1) http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012 (brief)
  2) http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012 (onderbouwing)

  Goed verwoord en onderbouwd Ruben Suriel van Frente Sivil. Knap werk.
  Nu weten we allemaal wie Gerrit Schotte is.

  Namens Curacao: danki!!

 23. hoe het te vinden: Issuu.com en dan in search issuu: bijlagen bij brief
  dan kan je het hele verhaal lezen…

 24. ik heb het net gelezen, kon het eerst niet vinden, maar na een beetje zoeken is het gelukt.
  Wat heb ik een respect gekregen voor Schotte.
  hij had in 2008 alleen maar schulden en is nu MP en multimiljonair.
  Iedereen die dit rapport leest zal beseffen dat deze man een tig aantal jaren opgesloten moet worden.
  samen met de kliek Dos Santos en Cooper, Jacinta en natuurlijk de gehele PS kliek.
  allen wisten hiervan en zijn toch met hem gaansamenwerken….

  wel jammer voor Rudy Willems, zijn held door het slijk gehaald.

 25. ze liegen ALLEMAAAAAAAAAL !

 26. R.WILLEMS GOES FOR PRESIDENT!!!!!

 27. WILLEMS, WILLEMS, WILLEMS, WILLEMS, !!!!!!!!!!!

 28. Aha, daarom moest Casperson weg. Als deskundige zou hij natuurlijk de luchtkastelen van Schotte meteen doorzien.

 29. Geachte samenzweerders,
  Veel te veel bla bla en onzinnige dagdromen! De één erger dan ander!
  Even naar de realiteit: Schotte is jullie ding niet! Maar zijn jullie dan beter? Noem maar één naam of partij, van wie jullie denken dat het geen dief en zakkenvuller is, die de zaak oprecht zal kunnen overnemen! Van jullie allemaal, stuk voor stuk, is iets uit te spitten en te vinden die de daglicht niet zal kunnen doorstaan.
  Jullie zijn niet in staat één naam of politieke partij te noemen, die thans de zaak zal kunnen overnemen die aanvaardbaarder dan Schotte is: Jullie mentaliteit van handelen en gedragen zegt voldoende: erger dan Schotte, en zelfs nog erger als hypocrieten met vuile handen: een optelsom van geschifte paranoïden, die besmettelijk zijn. De meeste armoe zaaiende paria’s die het eiland als dak boven het hoofd als doel hebben
  Allemaal van A tot Z van bedenkelijke allooi. Dus wees verstandig spaar het volk en bewaar jullie ziekelijke denk diaree-epidemie binnen jullie eigen kringen of anders kom op met degelijke namen, concreet naar voren waarvan jullie denken die Schotte moet vervangen!

 30. En dan te bedenken dat er maar een of twee Staten leden nodig zijn om dit circus te stoppen. Een motie van wantrouwen door de Staten en de ministers zijn gedwongen af te treden. Dan moeten ze het niet als vorige keer zo omkleden dat ze toch niet aftreden. Het moet door de Staten wel scherp gesteld worden. Nu kan ik me voorstellen dat deze 1 of 2 benodigde statenleden het niet aandurven. Zeker nu de coalitie-ministers al over meerdere pistoolmitrailleurs beschikken. Ze zullen op het eiland verder geen kant op kunnen, dus ze moeten ergens asiel kunnen aanvragen, mogelijk een andere identiteit aannemen etc. Hier kan wellicht NL helpen. Er zijn samenwerkingsverbanden in dat opzicht met de USA en Colombia denkbaar, maar asiel op Bonaire zal ook wel bespreekbaar zijn, compleet met een toelage om niet te verkommeren. Deze laffe Statenleden zouden door de volgende regering eigenlijk verbannen moeten worden naar Klein Curaçao. Waarom laten ze deze ellende voortduren?

 31. MENSEN, MENSEN, MENSEN, wat nu ?????
  Wie moet ons mooie CURACAO gaan regeren.? Wie is er om CURACAO in goeie banen leiden? Ik hoop toch niet dat jullie de ex PARleden wel beter vinden? Jullie hebben hun toch 2 a 3 jaar terug weggejaagd? Wie moet het nu doen?

 32. Dat Schotte liegt en bedriegt was reeds bekend:

  Dit is inmiddels zeer goed verwoord en onderbouwd in een excelente brief van Frente Sivil, bij monde van dhr Ruben Suriel: http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012.

  De onderbouwing (lees alle faude en oplichtings-vonnissen, onderzoeksrapporten en zeer verdachte MOT transacties van Gerrit Schotte en rechtspersonen) op: http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012.

  EN NU ZAL HIJ WEL EVEN AQUALECTRA MANAGEN EN CONSULTEREN??????

  Dat hij uberhaupt nog in dienst mag zijn van de overheid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Mr. Goedgedrag, Mr. Piar, we rekenen op een grondig en snel onderzoek EN antwoorden EN ingrijpen van u BEIDE……………

 33. @ watchdog
  Ik kan de brief niet bekijken, ik kom er ook niet op.

 34. @ watchdog

  Die link is waanzinnig. Mijn mond viel keer op keer open na het lezen van alle zaken rondom de PM. Wat een fraudeur. Het duurt niet lang meer en hij zal moeten aftreden en dan kan ie beter vluchten naar Colombia oid want op Curacao zal ie zich niet meer veilig voelen.

 35. @Watchdog

  Je bent je naam in goud waard. Je moet beshermd worden. Geweldig en bijzonder shocking!!

 36. Schokkend, 108 paginas niet-ministeriabel materiaal, schokkend.

 37. Lew fo’i kas, schreef op 20-07-2012 om 20:42

  @watchdog, bedankt voor deze link. De bedragen die in dit document om je oren vliegen zijn werkelijk misselijkmakend.
  Dit zou je moeten doorsturen naar de redactie van alle kranten!

  Wij hebben het ook al in ons bezit en gepubliceerd. Het gaat door naar elke media.

  Abraham Mossel: probeer hier eens:

  http://www.knipselkrantcuracao.com/brief-van-fundashon-akshon-sivil-aan-de-heer-mr-d-piar/

  Misschien lukt het je dan wel.

 38. hoeveel % denken jullie dat zn commissie zal zijn?

 39. Acta est fabula, plaudite (The play is over, applaud!)

 40. @ Watcdog ik kom er niet in?

 41. Dit is een schokkende berg informatie die je via deze link van Watchdog krijgt.
  Ik zou denken morgen opstappen Schotte cs.

 42. @watchdog, bedankt voor deze link. De bedragen die in dit document om je oren vliegen zijn werkelijk misselijkmakend.
  Dit zou je moeten doorsturen naar de redactie van alle kranten!

  Nogmaals bedankt, het bevestigd (hoe triest ook) heel veel geruchten.

 43. @lew foi’kas: dit zal je boeien: verscheen vanmiddag op fb. Je gaat je ogen niet geloven, of jij misschien wel: http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012

 44. Heeft iemand Schotte al eens betrapt op het spreken van de waarheid???
  Be my guest!!

 45. Schotte heeft belangen in zijn domme volharding. Hij weet niet waar hij het over heeft, behalve dat ie $$$ ziet voor zijn eigen zaakjes. Thanks Anthon Casperson, duidelijk verhaal.

 46. Ik het het helemaal gehad met ons MAVO3 fraudeurtje die steeds opener wordt met zijn corrupte zaakjes omdat de laffe staten apathisch toekijken.

 47. Ik wilde iets zeggen maar Edgar heeft het al gezegd.

 48. Ik heb het gevoel (misschien wel hoop) dat dit Schotte z’n Waterloo wordt…
  Deze zaak stinkt zo erg dat men hier gewoonweg niet omheen kan.
  Gerrit was als kind al een “hustler” wilde altijd meer dan hem eigenlijk toekwam, op de middelbare school werd dit alleen maar erger, met examenfraude als gevolg.
  De manier waarop Schotte in de politiek beland is, is bij velen ook bekend en kan het daglicht niet verdragen.
  Een aantal van de mensen die hij om zich heen heeft verzameld zijn van eenzelfde kaliber, sommigen stonden, voordat Schotte politieke ambities kreeg bekend als nietsnutten met dezelfde “get rich fast” mentaliteit. Een van zijn staatssecretarissen is (net als Schotte) in werkelijk alles mislukt door zijn oneerlijkheid en geringe intelligentie.
  Schotte is een populist, een charlatan en heeft narcistische trekjes. Hij is bezig zichelf op zieklelijke wijze te verrijken zonder medeogen voor de bevolking en de toekomst.

  Ik ben geen PAR aanhanger, maar gewoon iemand die Gerrit Schotte al z’n hele leven kent, en te veel om Curacao geeft om het eiland zo kapot te zien gaan.
  Als klap op de vuurpijl wordt er nu steeds meer een raciale kwestie van gemaakt, met als resultaat haat en onbegrip van alle kanten. Het maakt Gerrit niet uit, hij steelt van iedereen, of je nu wit of zwart bent.
  Wake up Curacao!

 49. De man is schaamteloos. Eens zal hij de rekening daarvoor betalen. (evenals zijn vele brothers in crime!). De kruik gaat zolang te water…..

 50. Schotte een dubbele agenda ?
  Dat is teveel eer voor hem……………zo slim is hij niet.
  De mannen achter Schotte…………..Ja, die hebben wel een dubbele agenda. Hoe kunnen we zoveel mogelijk geld in onze achterzak duwen.