• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is druk bij de tankstations: Angelo Meyer van vakbond PWFC (Petroleum Workers Federation Curaçao) bevestigt dat Curoil gedreigd heeft de tankstations plat te gooien. Hiermee brengen de vakbonden hun maatregelen op een hoger level.

 
De vakbonden STKO, CBV, ABVO, UGTK/CADMU, PWFC en STK zijn op dit moment in overleg. Meyer en Errol Bishop van vakbond SEU konden Versgeperst.com nog geen uitsluitsel geven of ze de heftige maatregelen echt gaan doorzetten. Er gaan ook geruchten dat Aqualectra heeft geadviseerd om water in te slaan, maar dit kan Bishop nog niet bevestigen. “Wij zijn op dit moment nog niet in staking.”

Aandeelhouder
De vakbonden zijn boos over de sluiting van Mundo Nobo en het slechte beleid van de aandeelhouder van onder meer Curoil, Curgas en Aqualectra, CPA: namelijk de overheid. Alle vakbonden zijn het niet eens met de uitlatingen van premier Gerrit Schotte tijdens de persconferentie over Aqualectra gisteren, de premier zei namelijk dat er door werknemers van Aqualectra met geld wordt gesmeten en onverantwoordelijk met het bedrijf wordt omgegaan.

Afgezegd
Premier Gerrit Schotte zou vandaag een een afspraak hebben met de vakbonden. De premier heeft deze afgezegd om aanwezig te kunnen zijn bij de viering van de onafhankelijkheid van Colombia.

Volgens een medewerker van Curoil is de pomp bij benzinestation Colon in Otrobanda bijna leeg

Rij bij benzinestation Hanenberg

28 reacties op “Vakbonden dreigen met extreme maatregelen”

 1. @ Sander. Die BBM is vast van Schotte zelf gekomen.

 2. heeft schoonvader van Dijs toch weer een goede omzet gehad.

 3. Als er alleen nog benzine bij Vanddis is dan blijf ik wel zonder benzine staan……

 4. Waar op dit eiland is er in 21 maanden van wanbeleid (is overigens ook beleid) Naf 160.000.000,00 (160 miljoen gulden) over de balk gesmeten (in verkeerde zakken terecht gekomen)???

  Juist ja… in Forti. Laat Schotte heeeeel snel zijn mond houden over wanbeleid. Deze man weet absoluut niet waarover hij praat.

  VAKBONDEN, HOUD JE POOT STIJF!!!

  Er zijn heeeel veeeel mensen op dit eiland die de problemen van een massale algemene staking voorlief nemen. Het doel heiligt de inzet.

 5. Ik zou zeggen: Staken prima maar dan wel de mensen treffen waar tegen je staakt, Fort Amsterdam, alle huizen van de regeerders inc. die van Wiels, etc.etc.

 6. Laten we bij landhuis Knip gaan snuffelen, misschien loopt daar wel ergens een tweede ,, Tula” rond??

 7. Mensen, let’s move!

 8. De kern van (ook) dit probleem:
  http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012

  Met dank aan mede reageerder @watchdog

 9. Het begint er steeds duidelijker op te lijken dat de regering Shotte het op een conflict met zowel nederland als het oppositie volk probeerd te creëren,en dat is hem aardig aan het lukken,ik ben ervan overtuigd dat hij nu volledig achter de roeptoeter Wiesl staat ,dat is ook zijn enigste redding,hij gokt erop dat als de pluritus’INGRIJPEN nl” uitbreekt Wiels het voor elkaar krijgt om de MAKAMBA haters met zijn nutteloos geschreeuw toch achter zich ziet te krijgen, jaaaaaha en er zijn genoeg mensen die in het haat gepreek van de roeptoeren geloven,de meeste stemmers van Wiels hebben de leeftijd van boven de 65 jaar, voor deze groep hoeft het paspoort niet meer,en hier denkt Gerrit de Raaf straks gebruik van te kunnen maken.Het nadeel voor deze twee VAKANTIEGANGERS is,dat als het er op aankomt toch eerst een referendum moet worden gehouden,en ik weet nu ook al wel wat de uitslag van dit referendum over de onafhankelijkheid zal zijn Curaçao gemeente van nederland!.Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit helemaal niet wil ik wil zoals het nu is, en niet onafhankelijk maar ook geen gemeente,maar er is straks geen andere keuze als deze twee opties,dat is het probleem,dus volk van Curaçao we moeten ze van de troon af stoten voor dat het te laat is,laten we achter elkaar gaan staan hand in hand en er voor zorgen dat dit zooitje word opgeruimt en dat is heel goed mogelijk ook zonder geweld. Ik zou zeggen maak ook eens tijd voor een mega demonstratie met net zoveel mensen als die er vandaag voor de benziene pompen van van Vandiss uren hebben staan wachten????????.
  MET LEUGENACHTIGE REDEVOERINGEN BELAZERT DEZE REGERING JE WAAR JE BIJ STAAT, VANUIT HET BUITENLAND!!

 10. Dit geeft wel aan hoe weinig betrokken de Curacaoenaar is. De regering heeft in bijna 2 jaar al 160 miljoen over de balk gesmeten en de Curacaoenaar kijkt apathisch toe.

  Maar waag je het zijn eigen baan ter discussie te stellen dan gooit dezelfde Curacaoenaar het halve eiland plat.

 11. Ik hoop niet dat Frank op Curacao woont,,,, want om op deze manier over je medemens te praten is onbeschoft. de meeste kunnen fietsen niet spellen???? De meesten spreken makkelijk 3 of 4 talen,,,, en ik geloof niet dat de werknemers met geld smijten,,, dat zijn de mannen en vrouwen die met salarisje naar huis gaan,,,,, de hoofden van afdelingen,,, de managers, direkteuren, financial controllers,,, dat zijn de geld smijters,,,, op zouten er mee,,, die horen bij dat Schotte kliekje,,,, zijn er via hem of een van zijn kornuiten gekomen naar alle waarschijnlijkheid. Laat het volk spreken,,,, ik ben ook niet echt voor stakingen en dat de berger lijd onder dit soort praktijken,,, maar we zijn het toch met elkaar eens dat er IETS MOET gebeuren,,,,, een snoepreisje weer de verjaardag van Colombia vieren,,,,, hoe haal je het in je hoofd,,,,, in landen waar serieuse leiders het werk doen,,, breken ze de vakantie af en komen naar huis om de boel te regelen en te stabiliseren,,,, Schotte en kornuiten jullie zijn schoften!!!!!

 12. @judeska: omdat wij op een eiland wonen. En omdat wij op een hele dure manier stroom en water verkrijgen. Get a grip. Als er iemand met geld smijt, was het degene die aan het woord was.

 13. Voor het eerst ben ik het eens met Schotte………….er wordt inderdaad bij Aqualectra met geld gesmeten.
  Alle overheids NV’s zijn een soort sociale werkplaatsen, waar werk meer een bijkomstigheid is. Een giga salaris ontvangen voor de hele dag niets doen is het devies en al jaren plukt de bevolking daar de zure vruchten van.
  Maar goed, we hebben nu een complete puinhoop. De regering maakt er een zooitje van en nu de vakbonden ook nog een keer.
  Denk dat die algehele curatele nog niet eens zo slecht is. Curacao toont voor de zoveelste keer aan dat het volstrekt incapabel is om zichzelf te besturen en de problemen het hoofd te bieden.
  Triest zooitje.

 14. Wacht, wat?! Schotte zou de onafhankelijkheid van Colombia vieren dit weeken? Wat?!

 15. eindelijk had schotte eens gelijk. er wordt idd met geld gesmeten door die overheidsbedrijven. hoe kan het anders dat we de duurste stroom ter wereld hebben

 16. @ Pietersz. Je denkt toch niet, dat ze dit voor de lol doen. Dit is juist om de door deze “regering” veroorzaakte onrust te stoppen, voordat het land helemaal kapot gaat. Over 2 jaar hoeft het niet meer.

 17. @Pietrz; Dit zat er al maanden aan te komen. Nu is de tijd daar en de ogen van het volk open. Dit is helaas het offer dat we moeten brengen om deze clowns een schop onder hun kont te geven.

 18. Pietersz: volgens mij moet jij eens het nieuws gaan volgen, de vakbonden zijn al een jaar bezig om goed contact te krijgen met de regering. Helaas denkt Schotte als dictator alles te kunnen bepalen.
  Of denk jij alleen maar aan jezelf?

 19. Het zou toch zo mooi zijn als men de poot dit keer stijf houd, maar de ervaring op deze rots is dat men heel erg hard schreeuwt voor even en dan weer gewoon doorgaat.
  DIt verhaal gaat op voor de overheid maar ook voor het volk.

  Praatjes vullen geen gaatjes.

  Ik ga er vanuit dat we dit allemaal volgende week alweer vergeten zijn en zo niet dan kan ik het alleen maar toe juichen.
  Heel misschien is dit dan toch het begin van verandering.

 20. Hert zal inderdaad echt van de vakbonden moeten komen en als ze die boeven wegkrijgen, heb ik daar veel ongemak voor over.

 21. Nu is het de tijd om wat krom is RECHT te zetten

  CURACAO RISE UP

 22. Dat Aqualectra een waardeloos bedrijf is dat wisten we allang. Reacties van vakbonden zijn zoals gebruikelijk excessief, asociaal en compleet absurd. Als je de regering wilt treffen dan moet je dus juist niet de gebruiker / burger treffen maar de regering.
  Het beste wat Curacao kan overkomen is dat alle vakbonden afgeschaft worden en de werknemers aan het werk worden gezet!

 23. Tja, fietsen is geen optie hier. De meesten kunnen het niet eens spellen. Zijn er nu nog steeds personen die vinden dat Nederland niet hoeft in te grijpen? Niet alleel de financien maar alles moet onder curatele geplaatst worden. Stelletje losers hier!

 24. ….en dus moet het volk maar de gevolgen dragen……
  Maar hoe wrang het ook is, ik moet Gerritje wel een beetje gelijk geven……veel werknemers smijten daadwerkelijk met bedrijfsgeld en spullen. Maar daar weet hij ook alles van……….

 25. Why are “We the People” always the ones who get fucked of what the God Damn Government is doing? Go to their neighborhoods (of the Ministers) and turn off their electricity and water to their Hell Holes

 26. Alsof we al niet genoeg economische en maatschappelijke onrust hebben. Moet dit echt nu, dames en heren van de vakbond? Wilt u het eiland helemaal kapot hebben? Ik ben erg voor vakbonden, maar dit is de verkeerde actie op het verkeerde moment met de verkeerde uitwerking.

  Kòrsou was altijd het eiland van dushi hende en de positieve energie. Kunnen we daar weer naar terug por fabor?

 27. De volk wordt wakker!!! Eindelijk!!!

 28. Het is wel echt hommeles op het eiland. De pleuris is uitgebroken.