• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Uit de kust van de Tanzaniaanse archipel Zanzibar is woensdag een veerboot met meer dan 280 opvarenden gezonken, onder wie meer dan 30 kinderen. Bij de scheepsramp is een Nederlands echtpaar om het leven gekomen. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag vandaag.

De ambassade in Dar-es Salaam beschikt over afgescheurde boarding passes van het echtpaar met hun namen erop. De vrouw is inmiddels geïdentificeerd door de familie aan de hand van een door de ambassade gemailde foto. Het lichaam van de vrouw is geborgen.

Ramp
De MV Skagit/Kalama was onderweg van het Tanzaniaanse vasteland naar het toeristische eiland Zanzibar. De veerboot is bij sterke wind gekapseisd, aldus de eerste resultaten van het onderzoek. Volgens de passagierslijst waren bijna 290 mensen aan boord, 145 passagiers zijn gered. Hulpdiensten konden volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken vijf Nederlanders redden, onder wie vier leden van GroenLinks. Onder de doden zijn volgens de politie ook andere Europeanen.

Reddingsactie
Pogingen om mensen uit het water te halen, verliepen volgens de politie moeilijk door het slechte weer. Inmiddels zijn 68 doden geborgen, lieten de lokale autoriteiten gisteren weten. De overige opvarenden worden nog vermist. De hoop op het vinden van overlevenden is volgens hen vervlogen.

Overlevenden
De vijf Nederlanders die de ramp hebben overleefd, zijn in Dar-es-Salaam aangekomen. De ambassade heeft hen in Zanzibar opgehaald. Zij komen zaterdag terug in Nederland. Zanzibar staat bekend om zijn stranden met wit zand en voor Stone Town, de oude wijk van Zanzibar die op de Werelderfgoedlijst van de VN-cultuurorganisatie Unesco staat.

© ANP, alle rechten voorbehouden

1 reactie op “Nederlands echtpaar komt om bij scheepsramp Zanzibar”

  1. Wat een verschrikkelijke gebeurtenis, Wens iedereen die hierbij betrokken zijn heel veel kracht en sterkte toe!