• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Gezondheid, Jacinta Scoop- Constancia houdt aanstaande maandag informatieve sessies over de Basisverzekering, genaamd ‘InformáMi’. Dat zei de minister gisteren tijdens een persconferentie. “Verandering gaat altijd gepaard met weerstand, maar het is wel nodig”, aldus de minister.

De minister geeft waarschijnlijk de informatieve sessies als reactie op de honderden gepensioneerden die afgelopen dinsdag een informatiebijeenkomst van de Plataforma di Asosashon di Penshonadonan bijwoonden. Tijdens de bijeenkomst werden de gepensioneerden geïnformeerd over de Basis Ziektekostenverzekering.

Sessies
“In de afgelopen maanden is de gemeenschap geïnformeerd over de verschillende hervormingen die op stapel waren. Nu wordt gestart met de informatiesessies over de verschillende trajecten en wordt de gemeenschap in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen”, aldus de minister. De komende sessies zijn bestemd voor het geven van informatie over de Basis Ziektekostenverzekering. Vergelijkbare sessies zullen volgen over andere wijzigingen in de gezondheidszorg zoals medicijnen en het nieuwe ziekenhuis. De eerste sessie is maandag van 08.00 – 10.00 uur en een sessie van 18.00 – 20.00 uur in het World Trade Center (WTC).

4 reacties op “Constancia informeert volk over hervormingen”

 1. Wimpiri20 juli 2012 – 10:40 pm / Curaçao

  beantwoorden

  Ons viswijf zegt dat de regering over informatie beschikt waaruit blijkt dat de importeurs van medicijnen bewust een tekort/schaarste aan het creëren zijn. Een regel later zegt zij; als deze praktijken aan het licht komen de importeurs het risico lopen hun medicijnenimportvergunning te verliezen.
  Ben ik nou gek of is Constantia gek, ze heeft die informatie al, althans naar eigen zeggen, and what happens now mrs.loudmouth, por favor, bai piska y laga nos na pax.

 2. Hervormingen is zo`n fijn eufemisme voor bezuinigingen of premieverhoging.
  CBS meldt dat er aan premies (2011) Naf 181 miljoen binnenkwam, maar dat er voor Naf 226 miljoen is uitbetaald. Er is dus niet zoveel fantasie nodig om te voorspellen dat de hervorming zal bestaan uit de 25% die extra nodig is. Of 25% premieverhogen Of 25% minder voorzieningen bieden. Benieuwd op Constancia dat gaat uitleggen. Ik schat de capaciteiten van onze diplomafraudeurster niet zo hoog in.

 3. Mooi, in een oranje jurkje voor de Nederlandse vlag!
  Zeer koningsgezind plaatje toch!

 4. Wat heeft het voor zin daar naar toe te gaan, het wordt iedereen toch door de strot gedrukt en je ziet de grote financiële schade vanzelf in de bus rollen ……….. Democratie, hahahaha.