• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De familie Cohen, oprichters van Centro Sambil in Venezuela, heeft woensdag een bezoek gebracht aan premier Gerrit Schotte. De familie heeft Schotte geïnformeerd over de voortgang van het plan om een winkelcentrum neer te zetten op Curaçao dat 2000 arbeidsplaatsen zal opleveren.

De Cohens gaven aan dat het terrein waarop zij het winkelcentrum willen bouwen, bouwrijp is en dat nu de laatste stappen worden genomen om de eerste steen te kunnen leggen. Daarna zullen de werkzaamheden in een hoog tempo plaatsvinden zodat op 31 oktober 2013 Centro Sambil Curaçao haar deuren kan openen. Dit wordt het tiende filiaal van de familie Cohen.

Oppervlakte 35.000 m2
Het winkelcentrum Centro Sambil komt tussen de Weg naar Westpunt, Veerisweg en Rector Zwijsenstraat. Het winkelcentrum kan 220 tot 240 winkels herbergen en zal een oppervlakte van 35.000 m2 hebben. Net als de filialen in Venezuela zal het filiaal op Curaçao ook een foodcourt hebben met 22 eenheden. Andere steden waar Centra Sambil is gevestigd zijn Valencia, Maracaibo, San Cristobal, Punto Fijo, Barquisimento en Margarita.

18 reacties op “Terrein winkelcentrum Centro Sambil bouwrijp”

 1. één grote farce !!!!!
  Hier hebben in de voorbereidingsfase een paar M(AN&FK)AFFIOSE bestuurders hun zakken schandalig mee gevuld …..
  Normale procedure voor een gezonde haalbaarheid is dat voor zo’n project MINIMAAL 60% huurders een contract voor MINIMAAL 5 jaar heeft getekend ……
  WAAR ZIJN DE BEWIJZEN DAT ER INTERESSE is van INVESTEERDERS en KETENS/SHOPOWNERS om hier hun business te vestigen ?????
  $$$$$$$$$$$$$$$$$…………….. SHAME on YU ……….. $$$$$$$$$$$$$$$

 2. Het lijkt eerder op een betonnen kaartenhuis, een grote wit-was-machine, fake is het! Men ziet wel torens van staal met een betonnen voet verschijnen; men denkt dat het volgend jaar oktober wel geopend wordt, maar de eigenaar Sambil uit Venezuela vermeldt HELEMAAL niets op hun eigen site! De pagina Constructura maakt melding van mega-bouwprojecten die volgend jaar worden opgeleverd. Veeris staat er niet bij; Curacao bestaat voor Sambil niet! Dat is raar Cooper. Het draait straks op een faillissement uit, want er komt geen cent over de brug. Cooper, kijk hier eens naar: http://www.tusambil.com/Constructora en misschien dat je dan opnieuw je rekenmachine ter hand neemt!!

 3. Hopelijk ook gelijk een gevangenis met veel cellen in het complex gepland voor zakkenrollers, winkeldieven en met stip overvallers op Crimicao. Scheelt een pendeldienst 🙂

 4. Ach @Kasuari en @Zorro we strijden toch immers voor hetzelfde doel. De 1 met goede argumenten, de ander net even minder. Maar we blijven gezamelijk strijden tegen dat wat ons nu overkomt. Ik haalde bewust die 80/20 regeling aan, want mijn gevoel geeft me toch wel dat er van die 2000 banen in die Mall zeker 80% buitenlands (zijn goedkoper) zullen zijn en heel misschien 20% voor de locale bevolking.Dat is tenminste mijn visie. Wiels die loopt inmiddels groen en geel aan en weet niet hoe dit op te lossen. Maar blijf zowel Versgeperst als de Knipselkrant volgen, zeker dat we van de week een inmense ontgoogeling voor iemand hebben. Maar hoe we het ook wenden of keren, bij de volgende verkiezing heet het gewoon: PS=NO, MFK=NO, MAN=?? (huppelt wel met de beste mee) Hoe de nieuwe verkiezingslijst eruit zal zien ga ik nog over nadenken en via Facebook publiceren als een poll, eens zien wat er uit te voorschijn komt.

 5. @zorro,

  Ahahahaha thanks voor wederom mij te laten lachen. Dat je informatie hebt wilt nog niet zeggen dat je over andere kwaliteiten bezit.
  Sterker nog als je geen informatie hebt stel je helemaal niks voor, want als je even buiten je comfortzone komt is het direct rare sprongen maken en met cliche reactie de discussie vermijden. Als je de tijd hebt kijk naar alle ‘discussies’ die we hebben gehad, inclusief de ‘discussie’ waar je aangeeft te bang bent om in het openbaar te treden voor een echt debat.

  Dus kom niet over jaloezie praten ahahhaa ik durf daar niet aan te denken… En je weet wat men zegt “waar het hart van vol is, vloeit de mond van over” …. Dus wie is er eigenlijk jaloers ahhahh….

 6. @ jan van putten

  “Van Isla af komen” is véél ingewikkelder en dat vergeten de meeste mensen ook zo vaak: het is niet zomaar dát als er überhaupt 2000 banen bij Bedrijf_X komt dat er dan 2000 bij Bedrijf_Y weg kunnen. Het is ook wát voor soort werk die mensen uitvoeren.

  2000 mensen die de hele dag kleren, flatscreens en hamburgers verkopen zullen echt niet zoveel waarde toevoegen aan de economie van een land vergeleken met (hoger) opgeleide werkers in de technische sectoren van chemie, elektrotechniek, werktuigbouw, design, onderhoud etc etc. welke de raffinaderij nodig heeft.

  Vooral niet vergeten dat er op Curacao een groot tekort bestaat aan banen voor juist die hoogopgeleide lui die na hun studie in NL en de VS blijven plakken omdat er (A) amper geschikt/aantrekkelijk werk op Cur. is, alsook (B) de lagere lonen die bovendien niet in Dollars of Euro’s worden uitbetaald.

  NÓG belangrijker: een bedrijf in de Sambil die spullen verkoopt (=met dozen schuiven) moet die spullen allemaal uit het buitenland importeren en betalen met lokale deviezen. Dus geld verlaat het land.
  Al sinds jaar en dag is het slecht gesteld met de betalingsbalans op Cur. en dat komt voornamelijk omdat wij amper iets lokaal meer produceren. Ten minste met de Isla MAKEN wij dingen uit het ruwe olie die binnenkomt en verkopen we het aan het buitenland. (Nou ja, voor zover we kunnen spreken van Isla als een Curacaosche aangelegenheid dan hè, het meeste poen blijft bij PDVSA.)

 7. 2000 arbeidsplaatsen zijn meer dan de Isla biedt.

  Hadden we de komst van Sambil dan niet kunnen gebruiken om op een nette manier van de Isla af te komen?

 8. @ Knipselkrant Curacao. @Zorro; waarom ben je me altijd voor???? hahaha

  Daar heb ik ook wel eens last van, maar blijf als jij sportief. Belangrijk is, dat het gezegd wordt. De 80/20 was ik inderdaad vergeten en had ik al op “Reactie versturen” geklikt. K. Asuari wordt meteen groen en geel van jaloezie en woede en begint dan heel kinderachtig anderen uit te maken voor iets, waarin hij zelf cum laude in z’n luier is afgestudeerd. Lekker in zijn eigen vet gaar laten koken.

 9. @ philippe. Ik zie het eerder als een verdrinkingsmarkt.

 10. Als er zo`n groot winkelcentrum komt, dan betekent het dat we alle jaren teveel voor onze spullen hebben betaald. Een nieuwkomer gaat natuurlijk eerst na of de marges een beetje vet of heel vet zijn. Kennelijk zijn de marges op Curacao heel vet. Als ze dan een beetje onder de prijs gaan zitten, is de marge nog steeds vet. Nu maar hopen dat het de concurrentie een beetje aanwakkert. Die 2000 arbeidsplaatsen zullen dan wel 2000 (of meer) ontslagen worden bij andere bedrijven, want Curacao is geen groeimarkt. Het wordt een verdringingsmarkt.

 11. Sambil zet al z’n shoppingmalls in slechte wijken neer. #1 grond is goedkoop; #2 goedkope arbeidskrachten zitten in de buurt; #3 Arme mensen bezoeken veel vaker de mall dan rijke mensen (die gaan allemaal toch naar Miami). Gevolg: #1 De mall gaat het uitstekend doen; #2 Alle kleine winkelcentra & binnenstad komen in de problemen; #3 De familie Cohen wordt weer iets rijker.

 12. @Zorro; waarom ben je me altijd voor???? hahaha Maar in jouw punt heb je gelijk.
  Ze halen steeds meer en meer uit haitie, Venezuela binnen. Straks komt Wiels in het nauw te zitten met zijn 80/20 regeling. Wat te denken van Aqualectra? Waren er in de buitenlandse pers (Spanje) geen slechte berichten over die Accyce ????

  Vanmiddag 16:00 begint de strijd

  VOTE THEM OUT CURACAO RISE AND WAKE UP

 13. 220 winkels er bij? Op Punda is al veel leegstand. Op Riffort sluit ook de ene na de andere winkel. Is er uberhaupt wel vraag naar die extra hoeveelheid winkels? Nee! Leegstand zorgt voor verpaupering. Maak een plan om de huidige leegstand en kwaliteit van de winkels te verbeteren. Over 10 jaar een verpauperde Punda opknappen kost veel meer.

 14. Wat levert het Curacao eigenlijk op? Hebben ze de grond gekocht voor een marktconforme prijs of betalen ze een normale erfpacht? Welke vrijstellingen en/of garanties heeft Curacao gegeven? Zijn ze verplicht gesteld om de zonnepanelen van Schotte’s EcoEnergy af te nemen? Krijgt Curacao als tegenprestatie veel lagere olieprijzen van Venezuela? Die juichstemming moet toch ergens vandaan komen.

 15. @ Ergernis. Daar zou je wel eens gelijk in kunnen krijgen, maar dan moeten ze natuurlijk voor de andere bewoners naar de uithoek Veeris bussen laten rijden en ik bedoel geen shuttle busjes. Ik zie mensen niet uit zichzelf daarnaartoe rijden dan misschien een keertje uit nieuwsgierigheid of als ze toch onderweg naar Hato zijn om inkopen in Miami te doen. Geld is met deze “regering” schaars geworden en zal nog schaarser worden dus de prijzen zullen significant lager moeten zijn dan elders.

 16. Zou Babaloodin zijn telraam hebben uitgeleend aan die lui met als uitkomst, dat Curacao 1,4 miljoen inwoners heeft?

 17. IK heb nog nooit zo veel foto’s en verhalen van onze regerings lijders? op versgeprst en in de media gezien sinds ze onder curatelen staan.Ra Ra hoe kan dat,geen reisvergunning meer te krijgen denk ik,maar misschien gebeurt er nu eindelijk eens iets goed, wel eerst zakken dicht naaien”en dan aan het werk voor onze economie.

 18. Boeven bezoeken boeven. Dit winkelcentrum zal de genadeklap zijn voor de binnenstad en alle ander winkelcentra. En Schotte durft over duurzaamheid te praten!