• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vakbond SEU, Syndicato di Empleonan di Utilidad, is niet te spreken over hetgeen premier Gerrit Schotte in de persconferentie van gisteren heeft gezegd over Aqualectra. Volgens de voorzitter van de SEU, Errol Bishop heeft Schotte onwaarheden verkondigd, meldt Radio Hoyer 2.

Hij zou gezegd hebben dat er door werknemers van Aqualectra met geld wordt gesmeten en onverantwoordelijk met het bedrijf wordt omgegaan. Bishop ontkent dit in alle toonaarden. De productiemix, de verhouding tussen het gebruik van aardolie, gas en alternatieve energiebronnen, zoals voorgesteld door de regering, klopt volgens Bishop niet.

Overleg
Ook de andere twee vakbonden, STK en STKO, zijn het niet eens met uitlatingen van Schotte en houden vandaag om 07.30 uur een overleg onder werktijd. Bishop legt aan Rick Hart van Radio Hoyer 2 uit wat er niet klopt aan de uitlatingen van Schotte:

4 reacties op “Vakbonden Aqualectra boos op Schotte”

 1. @Pukkie, hij zal het wel weer zien als steuntje in de rug (nu voor zijn zonne energie business).

 2. Als de vakbonden ontevreden zijn en gaan staken is Schotte C.S. eerder vertrokken dan na een boze brief van Frente Civil.

 3. Klopt er iets wel van wat onze regering ons verteld???

 4. Voordat we gaan staken..(zou het nog opvallen met al dat `onderhoud`?)
  Kan iemand van Aqualectra wat actuele gegevens leveren. Onderstaand is over 2009. Hoe staat het er in 2011 en 2012 mee?

  Het CBS meldt (Average Wage-costs per Employee by Industry, 2009) dat er per medewerker aan loonkosten in de sector ” Electricity, gas and water” Naf 126.100 per jaar weggaat. In de Financial Services [toch ook geen slecht betalende sector] is dat 108.000 per m/v per jaar! Die Electra/water/gas moet betaald worden door medewerkers in Hotels en Restaurants die bij het CBS staan voor 30.500 per jaar!