• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nelson Monte, oud-politicus, lid en voornaamste adviseur van de politieke partij Frente Obrero Liberashon (FOL), is vanmorgen overleden. Monte was sinds de opriching van FOL 43 jaar geleden, al betrokken bij de partij. De oud-politicus was al een geruime tijd ziek.

 
In september 1969 stond Monte tijdens de eerste verkiezingen op de vierde plek. In de jaren tachtig maakte hij de overstap naar de PNP.

Begin
In het begin van zijn carrière als gedeputeerde, zet Monte zich vooral in voor de sociaal zwakkeren in de samenleving. Monte brak midden jaren tachtig met de PNP en zette samen met George Hueck de partij Soshal Independiente (SI) op. Begin jaren negentig fuseerde de SI met de FOL tot de FOL/SI- combinatie. Later kwam Monte in opspraak wegens fraude praktijken en werd hiervoor veroordeeld.

Gerucht
In februari ging het gerucht de ronde dat Monte zou zijn overleden, dit bleek echter niet te kloppen. FOL-leider Anthony Godett gaf toen aan dat de prominente adviseur wel in het ziekenhuis lag maar dat Monte aan de herstellende kant was. Godett vertelde dat Monte last van zijn nieren had. Nelson Monte is 68 jaar oud geworden.

15 reacties op “Nelson Monte (68) overleden”

 1. De bijbel zegt: Wie zonder zonde is, gooit het eerste steen. Mensen vergeet niet, wij zijn allemaal zondaars.Vroeger hadden wij nog respect voor mensen die overleden zijn, maar tegenwoordig bedrijven we alleen maar politiek. Laten wij de balk uit onze ogen halen, dan kunnen wij de splinter in andermans ogen beter zien. Wat die man ook gedaan heeft, laten we hem vergeven, want anders zal GOD ons ook niet vergeven. Ik erken dat ik een zondaar ben.
  Nelson rust in vrede, ik heb je in ieder geval vergeven. Wie volgt, laten we stoppen met negatief te zijn over elkaar. Heb je naasten lief, ja zelfs je vijanden.Wees positief, wil je reageren, a.u.b.kom met een positieve reactie.

 2. De politici die tijdens hun regeer periode niet hebben mee gedaan aan corruptie, die mag de eerste steen gooien. Dit is een probleem bij de politici over de gehele wereld. Overal op de wereld blijft er wat aan de kerfstok hangen voor de politici.

 3. Nelson Monte behoorde tot de meest corrupte politici van ons eiland, samen met Ben Komproe en Richard Salas (niet geheel toevallig de ex schoonvader van Schotte).

  Schotte heeft dezelfde goede smaak in het kiezen van zijn schoonfamilie als Jamaloodin in het kiezen van zijn kostuums.

 4. Triest voor de familie, voor Curaçao een grote crimineel minder!

 5. Een van de meest corrupte politieke figuren is overleden. Over de doden niks dan goed, maar laten we wel volledig blijven.

 6. @ Kabritu. Hij is vooral ook opgekomen voor zijn sociaal zwakkere zelf, want ben je vergeten wat zijn verzorging en verblijf heeft gekost toen hij als zieke vanuit de gevangenis werd overgeplaatst. Dat was echt niet zoals voor de sociaal zwakkere 3de klasse in een 150 jaar oud ziekenhuis met alle schokkende nadelen van dien zonder hiermee het verplegend personeel te bedoelen als positieve uitzondering.

 7. @Jan,

  de FOL moet zich sowieso schamen, dat ze de kinderen Godett nog serieus nemen.
  De FOL: Frauderen Of Luieren

 8. Schotte doet alles “beter”. Toen waren onze overheids-NV’s nog miljoenen waard en nu zijn ze bijna failliet.

 9. R.I.P Nelson Monte un grand pioneer di tempu Dios tuma su alma

 10. Edgar wat is er Jo. Een veroordeelde crimineel heeft ook een vader en een moeder misschien ook een familie. Iedereen heeft zijn slechte en goede kanten. De bijbel zegt wie noit wat heeft gedaan gooi het eerste steen. Als jullie aartsvijanden zijn moet je voor zelf houden. DE bezoeker van vers geperst hoef dat niet te weten jullie zoeken het maar uit. Laat die man in rust rusten. Ik ken deze man persoonlijk van zijn goede kant. Hij kwam echt op voor de armen. R.I.P.

 11. [In het begin van zijn carrière als gedeputeerde, zet Monte zich vooral in voor de sociaal zwakkeren in de samenleving]

  Kijk, dit heeft de PAR dus nog nooit gedaan.
  Het kleine beetje wat in de Curaçaose bodem zit moet ook nog (als het aan de PAR ligt) naar het rijke Westen, lees Nederland. Dit is inherent aan roofF, een misdaad.

  Daarom hebben we nieuwe bestuurders nodig met hart en ziel voor Curacao. En geen dwazen zonder eigen waarde aan der macht.

 12. Wat ik van deze man vind zal ik niet schrijven, want dat zal nooit door de Versgeperst censuur komen.

  Maar alles wat FOL is moet zich schamen zich ooit aan deze man verbonden te hebben.

 13. R.I.P

 14. Is het heel erg dat ik geen traan zal laten om het heengaan van een veroordeelde crimineel ?

 15. Was hij hier niet onder de nickname K. Asuari, die ooit alle overheids-NV’s wilde verkopen?