• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie kreeg vannacht om 02.55 uur een melding over een overval die had plaatsgevonden op de kruising van de Rooseveltweg en de weg naar Hato. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat een medewerker van een schoonmaakbedrijf in de bedrijfsbus zat toen hij werd verrast door twee mannen.

Het slachtoffer wachtte in het busje op zijn collega’s. Onder bedreiging van een vuurwapen moest hij uitstappen. Vervolgens werd zijn mobiele telefoon afgepakt en zijn de twee overvallers met het busje ervandoor gegaan.

Schoten
Een politiepatrouille signaleerde in de omgeving van Malpais het busje met de verdachten. De politie zette direct de achtervolging in. Op een gegeven moment begonnen de overvallers te schieten op de politiewagen. De politie loste op haar beurt schoten richting het busje.

Arrestatie
De bestuurder verloor de macht over het stuur en reed de bosjes in. De overvallers stapten uit het voertuig terwijl zij enkele schoten losten richting de politie en vluchtten weg. Hierop startte de politie een zoektocht naar de twee mannen. De politie slaagde iets later erin om een achttienjarige verdachte aan te houden waarna hij aangaf waar hij zijn revolver had weggegooid. Deze is door de agenten gevonden en in beslag genomen. Het busje is ook in beslag genomen voor nader onderzoek.

Tip
Verschillende politie-eenheiden zijn sinds vannacht op zoek naar de tweede verdachte, tot nu toe heeft dat geen resultaat opgeleverd. De politie roept iedereen op die denkt informatie te hebben over deze overval. Tips of informatie kan worden doorgegeven via telefoonnummer 8666-192 of 8666-140 tijdens kantooruren, 911 (24 uur) of 108 (anoniem).

3 reacties op “Overvallers schieten op politie”

 1. Goed werk politie?

  Het was goed werk geweest als beide criminelen volgende week met de neus naar boven ten ruste waren gelegd.

  Ik pleit voor wekelijkse schietlessen voor de politie.q

 2. Net 18 en nu al naar koraal specht een broeinest voor criminelen ,hij komt er nog erger uit .

 3. Goed werk politie!