• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De wijk Ronde Klip gaat de goede kant op. Beheerder en hopman Roy Rusch van het Recreatie en Kampeercentrum te Ronde Klip en Scouting Antiano geeft Versgeperst.com een positieve update over de wijk, die hij eind vorig jaar nog bestempelde als een niet-leefbare afvalwijk.

Rusch trok in november namens de bewoners van Ronde Klip aan de bel en stuurde de redactie een fotoserie met al het afval, kadavers en autowrakken die gedumpt waren over de hele wijk. Bij het kampeercentrum op Ronde Klip en een stukje daarvoor, over een totale lengte van circa 600 meter, wordt regelmatig afval gedumpt. “De kinderen en andere bezoekers op het centrum zitten te eten in de vieze stanklucht van deze dode dieren en afval dat dagelijks naast de omheining gedumpt wordt”, vertelde Rusch.

Schoonmaakactie
De bewoners vroegen zich af of en wanneer de overheid en Selikor zouden ingrijpen. Maar de afgelopen maanden zijn Rusch, medewerkers van Selikor en vrijwilligers flink in de weer geweest met het opruimen van Ronde Klip. “We zijn begin dit jaar rustig begonnen met een schoonmaakactie en pas in april konden we overal redelijk bij. Intussen hebben we circa 500 m3 (bos)afval afgevoerd”, aldus de tevreden beheerder. Volgens Rusch heeft de wijk een enorme metamorfose ondergaan. Wat nu nog rest zijn reparaties en onderhoud aan water- en elektra leidingen, omheiningen, schilderwerk, picknicktafels en ongediertebestrijding. “Iedereen is welkom om te komen kijken en te helpen.”

Ronde Klip tijdens de schoonmaakactie:

 

1 reactie op “Ronde Klip herrijst uit de puinhoop”

  1. Goed werk gedaan!