• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) bracht vorige week naar buiten dat hij had vergaderd met vertegenwoordigers van de Cistercian University. Eén van deze vertegenwoordigers bleek Jude Reyes te zijn, de man die in maart werd veroordeeld voor ontucht met minderjarige jongens.

De krant Amigoe berichtte in maart over de 46-jarige Ulises Reyes die twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk, opgelegd had gekregen voor ontucht met jongens van de AGO-school, waar Reyes leraar was. Hij kreeg ook een beroepsverbod opgelegd.

Derde naam
Voor zijn informatieve gesprek met minister Hakim en het ministerie van Economische Ontwikkeling gebruikte Reyes zijn eerste naam Jude en niet zijn derde naam, Ulises, die naar buiten werd gebracht bij zijn veroordeling. De persvoorlichter van Hakim, Diana Martis, zegt tegenover Versgeperst.com dat zij met de minister over de zaak heeft gesproken, maar kan daar verder niet over uitwijden. “We waren niet op de hoogte van de voorgeschiedenis van Reyes”, aldus Martis. Over hoe en door wie een voorgeschiedenis wordt nagetrokken, kon Martis ook niets zeggen.

Studenten
Cistercian University is momenteel bezig om een vestiging te openen die jongvolwassenen de gelegenheid zal bieden om hun middelbare school af te maken. Cistercian University heeft een katholieke grondslag en is bekend in verschillende Latijns-Amerikaanse landen. De universiteit heeft haar deuren nog niet geopend, maar is al zeker van zo een honderd studenten uit onder andere Colombia die in afwachting zijn van de start van het nieuwe studiejaar.

Mogelijkheden
Martis benadrukt dat minister Hakim, die op het moment voor werkbezoek in Barcelona is, niet gaat over de besluitvorming en de oprichting van de school. “De minister kijkt naar waar de kansen liggen om de kenniseconomie van Curaçao te stimuleren. Hij is geïnteresseerd in de mogelijkheden om universiteiten en opleidingen uit het buitenland aan te trekken.”

De ontmoeting van minister Hakim met Jude Reyes (rechts op de achtergrond)

17 reacties op “Onwetende Hakim praat met veroordeelde Reyes”

 1. In Laden is dood..

 2. Het is voor een minister verboden om over dit soort zaken onwetend te zijn. Toch zijn er mensen, die hem nog 2 jaar willen laten zitten om te kijken of er nog iets goeds uit kan komen. Een pedofiel geef je toch ook geen 2 jaar erbij op school, als hij zich steeds misdragen heeft.

 3. El ‘daggeldvergoeding’ Hakim zou nog met. In Laden gaan praten als hij er een riant betaalde reis aan over kon houden.

 4. Een wolf in schaap kleren, hakim zou het niet erg vinden als er maar betaald wordt

 5. Kijk hem hangen in zijn stoel,interesant te doen,met zijn pedofiele school directeur en niet eens weet wat voor vlees hij in de kuip heeft.Ik kijk er niet van op dat ze daar gezelig aan het babbelen waren over de verdeling van de inkomste.De papieren en verguningen waren al in orden en getekent .Wat een aan fluiting zeg,En Wiels die heeft wat te zeggen over pedofieli in nederland,waar zijn kinderen studeren??.

 6. kwestie van screnen, oops dat zijn woorden die de Minister niet kent

 7. Het ergste is nog, hoe hij het hele verhaal afwimpeld, deze kabauter flop.Een schande dat is het, en tevens een bewijs van de zwakte en ondoorzichtige wijzen van werken,l onze ministers staan met diverse dictators en criminelen in kranten en op hun facebook te pronken.EN maken Curaçao te schanden met hun gedrag.Maar ja je kan ook je zakken niet vullen met eerlijke mensen wel met loezige figuren.

 8. Die Reyes heeft zo te zien ook zin in Hakim….

 9. Met zijn allen op de foto met een veroordeelde pedofiel. Staat stoer op je facebook ha ha ha. Deze foto’s staan inmiddels op internet en gaan de hele wereld over. Geweldig!!!!!.

  Misschien moet het ministerie even op Google zoeken naar de personen die Hakim eerder ontmoet heeft. Kom je nog tot vreemde ontdekkingen. Maar ja criminelen ontmoeten is niet vreemd voor leden van deze regering.

  Overigens is de aanduiding ” onwetende Hakim” een pleonasme van het ergste soort.

 10. Dat Hakim niet weet van het verleden van die man daar kan ik in komen. Dat hij daarna quasi nochalant zegt dat het verder een zaak van de verschillende ministeries is dat is erg. Het zou Hakim sieren als hij direct afstand zou nemen van een dergelijk figuur en organisatie.

  Katholieke school onder leiding van een pedofiel. Het is niet eens meer iets waar men van opkijkt. Beide dingen lijken zelfs al vanzelfsprekend te zijn.

  Het latere commentaar van die Reyes is ook een schitterend voorbeeld van wat er fout is met de mentaliteit van sommige mensen. Hij is veroordeeld en heeft zijn straf uitgezeten en wil nu, net als vele politici, gewoon weer verder gaan.
  Meneer Reyes, die politici hadden ook een beroepsverbod moeten hebben, net als u!

 11. @ergernis
  Omdat het hele ministerie bezig is met zakkenvullen en inderdaad als er geen veiligheidsdienst is (dankzij deze regering) kan het voorkomen dat pedofielen hier op Curacao gewoon met hun smerige verslaving doorgaan!! Misschien zelfs Sugar Daddy worden!! Zelfs de kinderen kan de regering niet beschermen!

 12. Waarom is er een heel ministerie aanwezig om niet eerst even de antecedenten van zo iemand uit te zoeken???

 13. Dat Hakim in meer dan een opzicht onwetend is geloof ik. Hij weet n.l. heel weinig, behalve louche zaken, daar heeft hij verstand van. Het wordt hier met de dag erger.

 14. DAT KRIJG JE ERVAN ALS JE ALS LAND CQ REGERING GEEN VEILIGHEIDSDIENST HEBT?.

 15. De hoeveelste miskleun is dit van deze “regering”? Echt, ik ben de tel reeds lang kwijtgeraakt.

 16. Ook dat is mogelijk op Curacao ha ha ha, het blijft lachen hier!!

 17. Zitten we allemaal op te wachten, een of andere katholieke perdofiel die met een belasitngontduiker een school gaat oprichten. Curacao is een soap!