• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Dierenhulp vraagt aandacht voor ‘kettinghonden’. Volgens de stichting zijn op Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden kettinghonden een terugkerend probleem. Een ketting is vaak te kort of zit te strak, waardoor de honden zich verwonden of zichzelf zelfs wurgen.

“Deze dieren zitten ook vaak zonder goede schaduwplek en vers drinkwater en worden dagelijks aan hun lot overgelaten. Door het ontbreken van schaduwplekken ontstaan bij de hond weer huidproblemen. Voorlichting bij de dierenarts en in de wijken is van groot belang om op eenvoudige wijze dierenleed tegen te gaan”, aldus de stichting.

Parvovirus
Verder waarschuwt de stichting dat er momenteel een parvovirus heerst, dat veel slachtoffers maakt onder vooral jonge dieren. Parvo is een zeer besmettelijke ziekte, overgebracht door besmette ontlasting van andere dieren. Een medicijn bestaat er niet voor, net zoals met een griepvirus, zal het dier zelf de kracht moeten hebben om het uit te zieken.

Educatie
Antibiotica toedienen en vocht via infuus zijn mogelijkheden dieren met parvo te helpen. Zeker met het warme klimaat verspreid het virus snel. “We hebben dan helaas ook al veel slachtoffertjes gezien. In de verschillende kranten geeft Stichting Dierenhulp uitleg, want aan educatie schort het vaak ook.”

12 reacties op “‘Kettinghonden’ probleem op Curaçao”

 1. Ik vrees dat koning Salomon gelijk had toen hij zei (in Spreuken): “De rechtvaardige kent het lot zijner beesten.” Dit heeft een keerzijde: ‘De onrechtvaardige bekommert zich niet om zijn beesten.’ Zou het zo zijn als meneer/mevrouw Troostwijk eigenlijk zegt dat het rechtvaardigheidsgevoel van Curacaoenaars kan worden afgemeten aan hoe ze met hun beesten omgaan? Als dat zo is, is het niet best gesteld. Zoals reeds opgemerkt: een hond voor de veiligheid kan makkelijk elektronisch vervangen worden. Ik houd niet van honden; DAAROM HEB IK GEEN HOND! -maar een alarm. Zo makkelijk is het 🙂

 2. Met afschuw hebben wij en ons gezin met eigen ogen gezien hoe men met honden omgaat op Curaçao.Aan de ketting schuimbekkend in de zon zonder water of eten.Wij hebben daar buren gehad die hun mastino’s in een klein hok in de brandende zon ZONDER DAK!!echt kapot hebben laten gaan.Na vele malen aangebeld te hebben en zelfs de politie te hebben ingeschakeld(die niet kwamen)waren ze dood.Hoe leg je dat aan je kinderen uit?Dat mensen zo voor hun dieren zorgen?
  Dit is een goed voorbeeld voor de toeristen?Aangereden honden,uitgemergelde honden langs de kant van de weg die kapot gaan aan de meest vreselijke ziektes?Hoe mensen met hun dieren omgaan zegt heel veel over hoe ze zelf zijn.Dit en de vele overvallen en criminaliteit heeft ons doen besluiten NOOIT!!! meer terug te komen naar Curacao!!

 3. Kettinghonden?.. Een probleem? Neeee toch, hoe kom je daar nou bij…. Het is bij de beesten af!!! Verantwoording voor je hond nemen, nooit van gehoord… Inenten, naar een dokter gaan of genoeg te eten geven.. stttt belachelijk dat kost geld. Als je er van afwilt gooi je hem toch gewoon in de mondi.. Als je terug bent van vakantie hebben de buren vast puppy’s gekregen, kan je zo weer een nieuwe uitzoeken. En dan maar hopen dat deze niet ziek wordt of lastig is want dan moet je weer een ander zoeken. Maar ga je vooral niet afvragen wat jou aandeel als eigenaar is in dit hele verhaal… Want zeg nou zelf… JIJ doet toch helemaal niets verkeerd?!!!!

 4. @Inge,
  Je kunt de SKS bellen, helaas heb ik dat ook een keer moeten doen voor mijn de honden van mijn buren. De volwassen honden waren de kleintjes aan het op eten, gruwelijk maar als je de honden zo slecht verzorgd neemt de natuur het van de baasjes over. De SKS was er binnen het uur, de besten buren hebben de rekening van de dierenarts moeten betalen en zijn een paar maanden gekontroleerd door de SKS!. In dit geval was het petje af voor de SKS!!!

 5. You can judge the values of the people by the way they treat their animals ….

 6. Waar kan je het melden als je een ziek uitziende magere hond aan een te korte ketting ziet?? De dierenarts praktijk aan de overkant doet er niks aan en zegt min of meer tja wij zijn ook een commercieel bedrijf en we werken niet samen met de dierenhulp….

 7. Het slechte voorbeeld word al gegeven bij die belachelijke ”dieren winkels ” hier!! Die diertjes zitten in de hitte met warm vies water in metalen kooien op elkaar gezet!! Dat is toch geen manier van doen? De enigste dieren winkel waar mensen werken die de dieren echt lief hebben is die ene in Veeris, en dat is ook te zien aan hoe de dieren er verzorgt uitzien. Dat hele gedoe bij die vieze andere dieren winkels afschaffen! In mijn mening is dat een stap van de vele die er moeten worden gezet….

 8. Hoeveel jaren wordt dit al aan de kaak gesteld, maar het is er bij sommige hondenbezitters niet uit te branden. Er is echter vooruitgang te zien en zien we de laatste jaren veel meer bezoeken aan de dierenarts door de yu di Korsou. Onze honden hebben een leven als god in Frankrijk en zo zou het ook niet hoeven. Dit jaar is het verschrikkelijk met de karpaten dus dat is dagelijks in de vacht en tussen de tenen speuren en wekelijks wassen met speciale shampoo. Sprak vandaag iemand van pestcontrol met voor mij onwaarschijnlijke verhalen. Niet alleen de muren van het huis maar ook de honden zwart van de karpaten en dan is de karpatenziekte dichtbij en vaak dodelijk zonder behandeling, maar ja het aanbod van honden is gigantisch dus je hebt zo weer een ander.

 9. Aan de ketting of niet, een hond verdient een leuk SOCIAAL leven bij een familie: wandelen en zo. Geen lévenslange gevangenisstraf in een volgesche….. tuin. Zou u zelf zo willen leven??? Gewoon dom, asociaal of terroriseert u graag dier en hoogschtwaarschijnlijk ook mens? En dan honden die hele dag en nacht (!) inderdaad niets anders kunnen doen onnodig blaffen, wat de rust van anderen verpest. Bewaking? Ooit van electronische beveiligingsappatuur gehoord? Bestaat pas tientallen jaren………….

 10. Mensen moesten een celstraf krijgen van 10jaar voor verwaarlozing van dieren. Als je geen dier lief kan hebben kan je ook geen mens kiefhebben.

 11. Een hond hoeft niet in aanraking te komen met de ontlasting van een zieke hond om Parvo te krijgen. Om er zo zeker mogelijk van te zijn dat uw hod deze afschuwelijke ziekte niet krijgt: laat uw hond inenten!

 12. Moge de zielen van deze hondenbezitters voorgoed branden in hel.