• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Premier Gerrit Schotte heeft tijdens de Rijksministerraad afgelopen vrijdag het hoofd moeten buigen voor meerdere zaken”, aldus PAR-leider Emily de Jongh-Elhage gisteren tijdens een persconferentie. De PAR vindt dat het Kabinet Schotte de eer aan zichzelf moet houden en moet opstappen.

De grootste oppositiepartij PAR gaf gisteren in hun partijgebouw een verklaring aan de pers over hun kijk op de aanwijzing van Nederland. De aanwijzing was gebaseerd op het advies College financieel toezicht (Cft) zodat de begroting 2012 weer in overeenstemming gebracht kan worden met de normen van de Rijkswet. Het begrotingstekort van Curaçao is in 2011 160 miljoen gulden hoger uitgevallen dan eerder geraamd.

Instructies
Naast de aanwijzing over de begroting, heeft premier Schotte volgens De Jongh-Elhage het hoofd moeten buigen voor verschillende instructies. “Het Openbaar Ministerie (OM) kan een onafhankelijk onderzoek beginnen in verband met de inkeerregeling zonder dat de minister zich ermee mag bemoeien en zonder toestemming te vragen aan de belastingdienst”, zei de PAR-leider. Daarnaast heeft de RMR het recht om verzoeken tot juridische samenwerking aan de Verenigde Staten te doen teruggegeven aan het OM. “Daarmee is de brief van minister Wilsoe aan de procureur-generaal waarin het recht om rechtshulpverzoeken te doen aan de VS werd ingetrokken, opzij geschoven”, aldus De Jongh-Elhage.

Embargo
De Koninkrijksregering heeft premier Schotte ook de opdracht gegeven om het embargo tegen Iran te handhaven dat door de Koninkrijksministerraad is goedgekeurd. Verder moeten de premiers van Curaçao en St. Maarten komen met een stappenplan om de relatie met de Centrale Bank te verbeteren.

Ernst
Volgens de PAR bewijst de aanwijzing dat het Kabinet Schotte fouten heeft gemaakt en dat het zich niet kan houden aan afspraken in de begroting. “Ik hoop oprecht dat premier Schotte zich de ernst van de aanwijzing realiseert en zijn verantwoordelijkheid neemt en de instructies naleeft. Als hij dat niet doet, kan dat reden zijn voor nog zwaardere maatregelen, zoals verzwaard toezicht conform artikel 43 van het statuut”, waarschuwde De Jongh-Elhage.

‘Steun in de rug’
Verder adviseer ik premier Schotte om zijn uitspraak dat de aanwijzing een ‘steun in de rug’ is niet te herhalen, want dat laat iedereen twijfelen aan de intellectuele vermogen van Schotte. Want waarom gaat hij dan in beroep tegen iets positiefs?’, vraagt de PAR zich af. De partij is van plan om om een brief te sturen naar de regering om in de Staten uitleg te geven over de financiele status van Curaçao. De partij zal ook een brief aan het Cft sturen met het verzoek om alle informatie van de maandelijkse bezoeken van het college aan de Staten te sturen.

Trots
“Tot slot willen wij het volk oproepen om niet klakkeloos achter emotionele en racistische schreeuwen aan te gaan tegen Nederland, die bedoeld zijn om mensen tegen elkaar op te zetten”, zei de PAR-leider. “Het volk heeft gekozen om een autonoom deel van het Koninkrijk der Nederlanden te zijn en ik ben er trots op dat ik een regering heb mogen leiden die heeft onderhandeld over de consensuswetten.”

40 reacties op “PAR: ‘Regering moet opstappen’”

 1. PAR, vergeet dat door hun slechte handelingen wij naar NEDERLAND zijn gevlucht.
  Door de PAR slechte onderwijsaanpak, onze kinderen niet goed worden onderwezen.
  De hulp aan de minderbedeelden, etc. etc.
  Nu heeft PAR, door achterbakse kontakten met diverse vrienden en vriendinnen in NEDERLAND, CURACAO in deze geperste positie heeft gebracht.
  TRIEST, Par denkt dat wij dat niet zien.Zij hebben willens en wetens, deze hoogte
  punt geprovoceerd, om zodoende weer de macht te overnemen. FOEI PAR
  Pas op GOD ZIET AL DEZE VUILE ZETTEN.

 2. Ja hoort eerst schulden maken. van 2 naar 5 miljard. Dat was de reden voor schuldsanering in ruil voor autonomie? Aardolie?
  Maar what about de het rapport van SOAB die zegt 800 miljoen die niet te herleiding is?

 3. @ kasuari…jij zal dan die zorro zo goed kennen dat je precies weet wat hij denkt, dat je voor hem spreekt! Zal mij worst wezen wat hij denkt, gelukkig mag ieder weten wat ie denkt. Ook hij. Maar goed mij gaat het voornamelijk dat ik Ayo PAR mmmm lekker kan inwrijven!!! Lang leve de democratie!!!!!!!! Dat ik lekker mag zeggen wat ik wil, binnen de grenzen van wat algemeen aanvaardbaar is. Mag een ander ook doen.

 4. @Jansen,

  Nu je dat tegen Zorro gezegd hebt, ben je naar zijn mening nog dommer geworden 🙂

  Met die man valt geen discussie aan te gaan het is net Wiels.. als je het niet met hem eens bent, dan ben je zijn tegenstander..
  Triest geval!

 5. @ zorro. Het is omdat mijn mening niet in jouw straatje past, ik geen hersens zou hebben? Anyway…. Ik herhaal je ik wil al het goede zien die deze regering te bieden heeft, voordat ik mijn oordeel vel. Dit doe ik pas na hopelijk 4 jaar en als het niet anders zit eerder. Dat er tekorten zijn is niet iets nieuws voor me, voor jou waarschijnlijk wel. Over ontslagen bla bla bla… daar had ik het niet over en ga ik ook nu niet over hebben.Feit is: dat PAR zijn kans al heeft gehad en gelukkig nu niet in de regering zit. Ah dat vind ik fijn of het jouw zint of niet.

 6. Wat wel eens vergeten lijkt te zijn, is dat voor 10-10 er steeds door bepaalde partijen is vertraagd en getorpedeerd. Dat leidde ertoe dat Curacao onvoorbereid “autonoom” moest worden, samen met StMaarten wel een centrale Bank moest regelen en vrijwel alle landsambtenaren in dienst moest nemen. De mensen die toen het proces hebben vertraagd geven nu de schuld aan PAR. Wat een geheugenverlies! Vervolgens gaan Schotte cs Corporate Governance verkrachten door de RvC van alle bedrijven en directies fijn politiek te gaan besturen i.p.v. als gezond autonoom bedrijf door een gekwalificeerde directie te laten managen. Omdat de bedrijven geen dividend konden uitkeren moeten ze “license fee” gaan betalen, waardoor de overheid op papier dus geld heeft en de bedrijven naar de knoppen gaan. UTS moet er zelfs voor gaan lenen. Maak dan het onderwijs nog even gratis, start met een Militie, en ga maar door.. Het is allemaal zo ontzettend amateuristisch. Men denkt dat met het nemen van dappere besluiten het land bestuurd kan worden, maar er is meer.. er is ook nog zoiets als de uitwerking en implementatie….Deze ministers hebben nooit iets gemanaged van enige omvang, dat is wel duidelijk.

 7. @Pukkie, de enige roofmannen zijn de PARisten. Die doen en laten met gemeenschappelijke bezittingen alsof het hun privé eigendommen zijn.

  Je maakt je druk om een paar kruimels en laat een zee van toekomstige inkomsten zo in de zakken van Holland verdwijnen. Dat vinden PAR- sympathisanten ‘goed’…

  Handje ophouden bij Holland in plaats zelf iets te doen / voor de welvaart van het eiland opkomen. Waarom willen jullie dan aan de macht komen als jullie niet durven te regeren cq echt onderhandelen in lands belang?

 8. Veel blabla, maar niemand zegt iets over de plannen van Tanche Me/PAR, om alle Curaçaose bodemschatten aan Holland te geven. Men reageert alleen op bijzaken, zoals altijd. Dat heet mensen zand in de ogen strooien cq mensen afleiden van de werkelijke dingen die ons staan te wachten.
  De waarheid is hard en daarom reageert niemand op het feit dat er al een petroleum landverordening in de maak is waar PAR-mensen afstand hebben genomen van alle Curaçaose bodemschatten zonder men het volk te hebben overlegd.

 9. @Kamindi tera: “Dit zegt al genoeg, de PAR heeft totaal geen gevoel met het eiland. Nee, dan heb ik liever Schotte en Wiels zelf, die laten aan alles blijken dat ze van Curacao houden.
  Of je hun leuk vind of niet.”

  Dat is dus ziende blind en horende doof. Betaalt u rustige verder aan de roverhoofdman.

 10. @ kamindi tera: kun je tellen? Met 8 zetels zouden er 55.000 rijke mensen op Curacao wonen… bijna 40% van de bevolking.
  Dus kennelijk zijn er meer dingen die de PAR beter doet dan alle andere partijen.

 11. @Kaminda Tera

  “Nee, dan heb ik liever Schotte en Wiels zelf, die laten aan alles blijken dat ze van Curacao houden.”

  Niet om PAR te verdedigen, want daar heb ik ook niks mee, maar wat doet voor jou blijken dat Schotte en Wiels van Curacao houden? Of belangrijker gezegd dat zij van de inwoners van Curacao houden?

 12. Ik zeg:

  De PAR moet NIET meer terugkomen!

 13. Marc,
  Wie is nu geen dief? Jij zeker niet, omdat jij nog niet op hun stoel.Zit jij morgen of wie dan ook op hun stoel dan zullen jullie misschien erger nog stelen, daarom hou het maar zo.
  Wie is nu gek jij of ik, salamandertje?

  Sanders,
  Kom nou een beetje. Weet je nog een dubbele laag regering die moest verdwijnen, als gevolg daarvan , Pais nobo, sanering en de Bes! De Jongh Elhage speelt allang the big bevrijdster, maar is wat zij altijd zal blijven, Grootmoedertje en huisvrouwtje die anderen voor haar wagen spant en doen alsof. Profiteurtje!

 14. @ Kaminda tera. Je moet je gewoon even laten nakijken, want er zitten de nodige schroefjes los.

 15. @ Jansen. Zou je echt willen weten hoe hoog onze tekorten over 4 jaar zouden zijn geweest uiteraard zonder aanwijzing? Nee toch, als je hersens hebt. Het gaat om het algemeen maatschappelijk aanvaardbare en contracten van 4 jaar betekenen dan niets en word je gewoon ontslagen. Zou jij na een ontslag wegens van alles en nog wat dat god verboden heeft ook nog bij een rechter willen verliezen door je ontslag aan te vechten?

 16. @Pukkie, de PAR is een PArtido paRiku= PAR. (Partij voor de rijken)

  Daarnaast had de PAR zijn stemmen niet te danken aan de doorsnee Curaçaoënaar maar hoofdzakelijk van de import bewoners, als dank…
  Wat moet het Curaçaose volk met een PAR-tij die niets met ons volk heeft?

 17. @Pukkie, de PAR is een PArtido paRiku= PAR. (Partij voor de rijken)

  Daarnaast had de PAR zijn stemmen niet te danken aan de doorsnee Curaçaoënaar maar hoofdzakelijk van de import bewoners, als dank…
  Wat moet het Curaçaose ons volk met een PAR-tij die niets met het ons volk heeft?

  Historisch woorden van Tanchi Me: “Majesteit, het zijn Uw eilanden”, Majesteit: “het zijn ook Uw eilanden mevrouw de premier”…
  Dit zegt al genoeg, de PAR heeft totaal geen gevoel met het eiland. Nee, dan heb ik liever Schotte en Wiels zelf, die laten aan alles blijken dat ze van Curacao houden.
  Of je hun leuk vind of niet.

  Het is van de gekken dat arme mensen (de meeste inwoners van Curaçao zijn arm) zoveel belasting moeten afdragen om de elite weer in de watten te leggen. Een elite die niks maar dan ook niets voor de armen heeft gedaan, maar wel voor het rijke Holland en hun goedverdienende consultants/vriendjes.
  En ze zijn ook nog van plan om dit beleid voort te zetten, door een landpetroleumverordening te ondertekenen zonder een referendum hierover te houden onder de bevolking, alsof het om PAR privé eigendommen gaat.
  Geef maar alles weg aan Nederland zonder het arme volk iets te vragen. Al het goede is voor een ander maar niet voor de arme Curaçaoënaar, als het aan de PAR en Tanchi Me lag.

 18. Mevr. de Jong -Elhage heeft gelijk. Iedere zichzelf respecterende regering zou onmiddellijk zijn afgetreden. De PAR was na de verkiezingen de grootste partij. Er was een andere coalitie mogelijk, maar dan moesten verkiezingsbeloften worden vergeten. Ook dat is kiezersbedrog. Dit ministeriële uilenei blijft dus gewoon zitten, zonder te regeren. Geen enkele wet is er in deze regeerperiode tot stand gekomen, althans niets waar de Gouverneur bereid was zijn handtekening onder te zetten. Leugens, bedrog en diefstal zijn de hoofdmotieven. En natuurlijk de PAR zwartmaken.

 19. Willems ben je nu nog niet in de belgische longstay.
  Je wordt echt steeds gekker. probeer nu een keer in je domme hoofd
  te prenten dat we een uiterst corrupte regering hebben waArvan
  de meerderheid of een strafblaf hebben of gezamelijk een pr milion achter
  stand in betaling hebben ten koste van de vele mensen die in steeds
  erbarmelijke armoede leven en hun kids niet naar school kunnen laten
  gaan omdat zij de bus niet kunnen betalen.
  Je bent een slecht mens die net als de rest opgesloten moeten worden.

 20. Mevrouw Elhage heeft het over eer? Dat Schotte de eer aan zichzelf moet houden en opstappen? Nee… Elhage, ik wil graag nog al het goeds zien die deze regering te bieden heeft. Ik wil pas na vier jaar mijn oordeel vellen… In de tussentijd hou de eer aan jezelf, houdt je mond, want jij hebt je kans gehad en die heb je dubbel en dwars verspeeld!!!! Tot never but never PAR dat is mijn oordeel ( gelukkig die van vele andere landgenoten) en daar zul je het mee moeten doen!!!! Ayo PAR

 21. @ Virago. Meld je aan voor de sociale vormingsplicht.

 22. De PAR heeft er wel voor gezorgd dat er een schuldsanereing is geweest.
  onze huidige regeerders schreeuwen alleen: ONAFHANKELIJKHEID
  terwijl er bij het referendum meer dan 90% binnen het koninkrijk wil blijven.
  Waar blijft de democratie.

 23. weg met Par,nooit meer par..

  Hup hup schotte

 24. Emily de Jongh Elhage spreekt over intelligentie? Zij had eerst Leeflang als haar eerste voornaamste centrale denk-kwab. Toen zij de zwarte nep ondekte, wisselt zij Leeflang in voor Magali Jacoba, waarop zij nog steeds steunt om als een volleerde stofzuigster kennis af te tappen. Zij kon niet tegen haar verlies en haalde alles maar( dan ook alles uit de kast) om Schotte onderuit te halen. Den Haag en zelfs Washington was haar lobby oorden. Persoonlijke smeerlapperij van privé aangelegenheden van andere op straat gooien hielpen niets, totdat Spies uit Christelijke compassie haar iets als ‘aanwijzing’ bezorgde en zij gelooft ook erin. Je moet haar deftig en triomfantelijk zelfverzekerd zien en vol zelfvertrouwen “van nu hebben wij hem, eindelijk!” , maar weet absoluut niet wat er zal komen. Afspraken moeten zeker nagekomen worden, maar niet wanneer Curaçao aan de schandpaal wordt gebonden voor 153 miljoen tekort, waarvan 98 miljoen
  een erfenis van Emily De Jongh Elhage zelf is om Schotte te kunnen wurgen.
  Uit dezelfde rechtsschapen politieke gevoelens, waarmee Rutte en Spies Curaçao wurgt voor 153 miljoen met een zelfde gevoelens kijken die twee ministers de andere kant op voor Aruba met een overheidsschuld van 3 miljard…….3 miljard!! Ik wil eens zien hoe Rutte en Spies nu als deel van het complot nu zich kunnen verantwoorden in de Tweede Kamer. Ja, de Ctf en Rijks consensusrechten: van jullie kunnen bij ons naar harte wens komen gluren en vertellen wat wij moeten doen, een totale onderwerping. Wie gaat nou zo iets ondertekenen, indien het geen latente verborgen, niet waarneembare kat in de zak is? Puur bedrog van eenvoudige Curaçaoënaars!! Met verschillende mate meten is de zaak grandioos besjoecheld en dat staat Rutte en Spies er voor in! (vervolgd???)

 25. Valt me op dat een aantal van de schreeuwers alhier alleen maar praten over wat andere partijen fout doen en velen gaan gewoon voorbij aan de reden WAAROM er een aanwijzing is gekomen.
  Die reden is simpel: de begroting is wederom niet sluitend en daar moeten we niet te makkelijk overheen willen stappen.
  Verwijzen naar anderen is in deze dan ook zo zinloos. Als mijn buurman de fout maakt om rattengif te eten ben ik dan minder dom wanneer ik dat ook doe ?

  Voor het belang van Curacao en haar inwoners is het noodzakelijk dat onze financiële huishouding op orde is. Alleen dan kan Curacao denken en werken aan een toekomst.
  Op de manier waarop de huidige regering de zaken aanpakt lopen we gewoon flink in de problemen en daar gaan wij uiteindelijk allemaal voor betalen………..ook de MFK, MAN, PS en PAR aanhangers.
  Daarom mijn advies: hou op met moddergooien en focus op waar het om gaat………….een verantwoord financieel beleid op Curacao. Voorlopig ontbreekt dat nog.

 26. @Zorro, er zijn 115.000 kiesgerechtigden, maar inderdaad komt de helft opdraven.
  @Abraham Mossel, dat er hier niet teveel op PAR inzendingen wordt gereageerd is m.i. een goed teken. Misschien klopt het verhaal.. Laatst was er bijv. een correct verhaal over de Studiefinanciering, dat was helder, geen speld tussen te krijgen, geen reacties!
  @”Jan C, Olie en Gas..? Met een voorschot van Total voor een optie is Curacao al uit de brand. Daarmee had de hele RMR aanwijzing voorkomen kunnen worden, waarom zou dat geld niet komen denken we? Terwijl deze regering al bij het aantreden over de Olie of Gas begon.. Jawel..Total moet het eerst nog even zien voordat ze het geloven. Misschien moeten we ze wel betalen voordat ze gaan exploreren!!
  @ALL, las ergens op deze site dat iemand echt denkt dat Wiels 80% van de stemmen haalt bij de volgende verkiezingen. Als hij dat zelf ook denkt, moet hij zorgen voor een crisis, het ontbinden van de Staten en nieuwe verkiezingen uit laten schrijven. Klaar is Wiels. Combineer dat met een referendum over zelfstandigheid en binnen een jaar kan de zaak weer helder zijn..
  @Emily, @Berthold, suggesties;
  1. Er zijn 25000 mensen van 60 jaar en ouder. Er zijn 50.000 AOV ontvangers. (zie CBS site). Als die 25000 hier niet wonen, waarom stoppen we dan deze export van uitkeringen niet?
  2. Het CBS meldt (Average Wage-costs per Employee by Industry, 2009) dat er per medewerker aan loonkosten in de sector ” Electricity, gas and water” Naf 126100 per jaar weggaat. In de Financial Services [toch ook geen slecht betalende sector] is dat 108.000 per m/v per jaar! Die Electra/water/gas moet betaald worden door medewerkers in Hotels en Restaurants die bij het CBS staan voor 30.500 per jaar! Kortom, de beloningen bij overheidsbedrijven [en de overheid en niet te vergeten de politieke pensioenen kunnen best eens tegen het licht gehouden worden.

 27. van 1996 tot 2010
  is de schuld van Curacao van 2 naar de 5 miljard gegaan.
  gezonde start positie 1.8 miljard en nog eens 800 miljoen
  erfenis voor deze regering: problemen gezondheidzorg en pensioen.
  petroleumwet bijna getekend
  centrale bank met st maarten
  economie vernietigd. (veel migratie naar Nederland toendertijd)
  Wil iemand nog echt naar PAR luisteren?

 28. @jan C, de enige die het eiland misbruiken zijn jouw vriendjes van deze regering!

  @zizztella, geen kabinet van mensen die de mavo niet hebben afgemaakt, met pistooltjes spelen, geen belastingen betalen, geen benul van financien hebben, de hele wereld rondreizen, corrupt zijn, racisten, fraudeurs en oplichters?

 29. Beste mensen de oplossing? een Kabinet van wijze mannen.

 30. Pffff, de pot verwijt de ketel….

 31. Dat deze regering op zou moeten stappen kan ik helemaal volgen, maar beste mw de Jongh-Elhage, wat is uw plan om deze crisis te bezweren. In plaats van alleen maar te roepen wat er fout is zou het u sieren als u aangeeft hoe we dit gaan OPLOSSEN!
  Op Salina staat een prachtig bord met de tekst PAR alternativo real, maar hoe ziet dat er dan uit

 32. Dit is het net Iraq en Soedan verhaal. Dit wordt oorlog om gas en olie. Nederland heeft gewacht tot de crisis om de eilanden verder te misbruiken.

 33. Zodat Tanche Me, de petroleum landsverordening kan uitvoeren ten gunste van Holland en Curacao blijft met de vervuiling van de elementen, he?
  Is er in die petroleum ”verordening” ook opgenomen wie voor de vervuiling van de elementen opdraait? Wie saneert het een en ander straks? Wel de lusten en niet de lasten, want de lasten blijven net als destijds met de Shell, voor Curaçao. Tot de dag van heden zitten we met sterk vervuild grondwater tot aan Westpunt!
  Erfenis van de Shell.

 34. @bokasami,

  je vergeet ook even voor je gamak, dat de PAR tijdens de laatste verkiezingen de meeste stemmen heeft gekregen.
  dus als je over democratie praat, hoe kan je het dan goedkeuren, dat de huidige coalite de PAR buiten spel hebben gezet.
  snel even de 11 zeltels samen stellen en vervolgens het land kidnappen.
  we worden geregeerd door een stelletje ongeschoolde fraudeurs.
  dat het lijkt of ze goed bezig zijn voor de arme bevolking is puur camouflage voor hun eigen onkunde en roofzucht.
  ze hebben inmiddels allemaal al miljoenen gestolen en dat staat al lang in Haiti, Miami en andere landen op rekeningen,.
  Niet op hun eigen naam, natuurlijk.
  Daar hebben ze allemaal bedrijfjes voor opgericht met familie en vriendjes die daar dan zogenaamd de baas van zijn.
  geloof me Bokasami en andere rita”s : we worden bestolen…
  hopelijk komt er straks een diepgaand onderzoek en worden ze gepakt.
  maar zoals meestal met witte boorden criminelen, komen ze waarschijnlijk goed weg.

 35. de par is inderdaad een aantal jaren aan de macht geweest maar dan wel in samenstelling als regelring van de Nederlandse Antillen.
  Maar op eilands nivo waren er veel leiders van andere partijen die ons land hebben bestuurt.
  en oh wat hebben die veel gedaan voor de armen,

 36. @bokasami, en leg jij ons uit wat deze regering voor de armen doet?
  Benzine is maar duurder geworden, alle producten zijn duurder en de OB is gestegen..

 37. @ Bokasami

  Ik ben geen PAR fan maar jullie “alles behalve Par” ” De PAR was de armen 16 jaar lang vergeten” volk moet even goed in de geschiedenis kijken want ik kan me vergissen Maar hadden wij bij het begin van deze Eeuw niet de FOL partij aan de macht?

  Zijn we nu al het Circus van Myrna Godett vergeten? Die onze imago en economy om zeep heeft geholpen die de PAR daarna mocht opruimen?

  Makkelijk de schuld geven voor het verleden maar kijk naar de laatste 2 en halve jaar dan. En antwoord eerlijk hoe het komt dat we al miljoenen in schuld zijn. Of kijk naar alle “verkiezings beloftes” die zijn gemaakt door de huidige partij…………..hoeveel zijn waar gemaakt?

  P.S. Voordat ik wordt gevraagd om “terug tegaan naar Ned. als het mij hier niet bevalt” Ik ben YDK blanku ( Si Helmin na ta eksisti…….jammer he!). Die zijn roots op Curacao kan trekken to begin 1700 eeuw ,dus voor alle PS aanhangers die zeuren over Bai bek Hulanda Makamba!!) I will make you a deal it is very simple i’ll go but YOU FIRST!

 38. @ PAR,aan de in zendingen van de PAR die op versgeperst verschijnen,merk ik dat hier weinig tot niet op word gereageerd zowel als voor of tegen,dit is geen goed teken met de aankomende verkiezingen in het verschiet,er zullen hardere actie’s door de PAR zelf of met Frente Sivil samen moeten worden georganiseerd denk aan de verkiezingen en kijk wat er is gebeurd in Libé daar heeft nu ook de man die het meest heeft gevochten de macht,en het volk van Curaçao is dito,wie het sterkts uit de bus komt zal straks zegevieren.Dat gebeurd in elk land,het is gewoon een feit en niet anders,en denk nu niet dat Frente Sivil geen politieke partij word,nee nog anders ze worden straks gedwongen door hun aanhang en het volk om de macht over te nemen en zij zullen dit niet kunnen weigeren.Kom op PAR laat van je horen, trek ten strijden met je duizenden aanhangers ( die deze regering ook spug zat zijn) voor dat het te laat is.

 39. Ha ha haaa, moet je horen wie dat zegt.
  De PAR was de armen 16 jaren lang V E R G E T E N !!!

  Nooit meer de PAR, never. De PAR heeft zich er nooit bij neer kunnen leggen dat ze het niet meer voor het zeggen hebben. Weet nog toen de PAR een ondemocratische besluit wilde nemen door te proberen de verkiezingen uit te stellen omdat ze wisten dat ze niet meer aan de macht zouden komen.
  Nog steeds noemen sommige ex-mini-sters, zich mini-ster op het Internet.

 40. Waarom zou Schotte c.s. een dergelijk logisch advies zoals 60.000 kiesgerechtigden zouden geven nodig hebben?