• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Akshon Sivil gaat over tot hardere acties tegen de regering, die zelfs uit de hand kunnen lopen. De pressiegroep roept mensen op om komende donderdag naar een overleg in het SSK-gebouw te komen om meer te weten te komen over de acties.

 
Voor Yudeska Susana van Akshon Sivil Sivil is de maat vol en wordt het tijd voor hardere acties in plaats van de zachte manifestaties van de afgelopen tijd. De aanwijzing van de Rijksministerraad aan Curacao was voor haar de druppel. Ze vindt dat het tijd wordt voor hardere acties. Het parlement heeft volgens Susana zijn werk ook niet naar behoren gedaan.Wat de hardere acties inhouden, wil ze nog niet kwijt.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Yudeska Susana:

50 reacties op “Akshon Sivil wil hardere acties tegen regering”

 1. Willems R,

  Ik denk dat je gewoon uit je nek l*lt zoals je altijd doet op dit forum… zonder met ziektes te schelden worden praktisch alle posts geplaatst!

  Dus blijf gewoon lekker op de achtergrond als je toch geen discussie aan durft te gaan!

 2. @yudeska Susana,
  Ik kijk afgelopen dagen met spanning uit naar de harde acties van Akshon Sivil. Het onderbreken van een televisieuitzending met toeterende mensen lijkt mij toch niet zo spannend. Aan iedereen vragen om met lichten aan te rijden is ook een softe move. Als dit onder het begrip harde acties valt dan kan ik weer lean back gaan doen.

 3. Ja, weer verwijderd, daarom neem ik de moeite ook niet meer. Overigens ben je echt waard om woorden aan jou vuil te maken. Mij niet meer gezien!

 4. Wat een moddergevecht hier op dit forum.
  A.S. met als spreekbuis ene mevrouw Susana laten zich door emotie leiden en gebruiken woorden die niet aan de orde zijn. Ik begrijp dat zij liever gisteren dan morgen deel willen uitmaken van de regering.Helaas zal dit niet zo een twee drie gaan. A.S. de zittende regering is als een kleuter geplaats in een box met hoge tralies. Ze hebben nu een zware taak uit te voeren. Of we met zijn allen rechtsom of linksom gaan, boeit niet. Het AmVB ligt er en liegt er niet om. Zij zijn nu aan zet en op het moment dat ze niet in staat zijn te voldoen aan dan lost het probleem zich vanzelf op. Een eiland die grotendeels draait opinkomsten uit toerisme is bijzonder kwetsbaar. dus A.S. demonstreer, laat je stem horen maar vergeet niet dat we in een democratisch eiland leven.
  Kijk naar de geschiedenis vanuit een andere invalshoek dan alleen maar die van de slachtoffer. Ik zie mezelf en mijn voorouders als winnaars. De sterksten hebben de strijd overleeft en ervoor gezorgd dat ik ben wie ik ben. Een positief en op de toekomst gericht individu die kansen ziet. Probeer met die instelling het volk te motiveren in plaats van continu met slavernij te smijten. Nelson Mandela een voorbeeld voor ons allen. Hij heeft strijd geleverd en daar vele jaren voor moeten boeten. Het volk bleef achter hem staan. Na beeindiging van zijn detentie heeft hij het volk op een vreedzame manier geleid naar het land die er nu is.
  Ik ervaar nog geen charmismatische persoon in geen van de heersende en opkomende politieke partijen. Wat dat betreft hebben we nog een lange weg te gaan.

 5. Waarom zijn het altijd dezelfde schreeuwlelijkerd die geen discussie aan durfen te gaan…. Of in iedergeval die geen antwoorden kunnen geven op vragen richting hun persoon….

  Altijd dezelfde, mee eens R.Willems, Zorro, Ferd Jansen met zn alter ego’s?

 6. @R. Willems,

  Is jouw reactie weer verwijderd?

 7. Correctie. “@Taki” mag ook @Boeboei zijn, ook goed. Zie dat taki’s reactie verwijderd is?..

 8. @taki, wat een aansteller ben jij zeg. stop di trata bo mes manera makaku yu.

  Je zit mw. Yudeska Susana’s nederlands een beetje te ridiculiseren omdat jij wel een beetje nederlands hebt leren praten en schrijven? Lekker belangrijk hoor Taki. Voel je je nu interessant genoeg? Staande applaus voor jou uitmuntend goed geschreven Nederlands, toppie jongen. Je behoort ongetwijfelt ook tot de top der versgeperste neerlandici op dit forum, dat. nemen we zomaar aan. Pabien. respect taki, je bent geweldig man. toi toi toi.

  Op Curacao spreken we geen Nederlands. De Nederlandse taal mag dan wel tot 1 van de 3 officiele talen behoren, maar Antillianen, waaronder zeker Curacaoenaars, spreken onderling gezellig ons eigen thuistaaltje. Wij zijn immers niet verplicht nederlands te spreken in ons eigen geboorte-eiland. Natuurlijk moet dat wel als wij ons in Nederland zouden ophouden, want dan hebben we voor eigen bestwil natuurlijk wel iets aan de nederlandse taal. Maar om nu hier op versgeperst best wel heel kinderachtig op het nederlands van mw.Susana te komen reageren, is aanstellerij, spektakelfiguren doen dat.. Je moet niet verwachten, eisen ofwel automatisch ervan uitgaan dat Curacaoenaars op eigen grond je een beetje in je eigen taal zullen bedienen. Gelukkig maar. Ik ken zelfs Curacaoenaars die de Nederlandse taal zeer goed machtig zijn, maar zich toch niet automatisch in het nederlands zullen uitdrukken op Curacao. Je zou zomaar kunnen denken dat ze je niet verstaan.

  @taki, er zullen toch altijd Curacaoenaars zijn, blijven bestaan, die goed tot zeer goed of slecht tot zeer slecht Nederlands kunnen praten en schrijven. Het merendeel zal nooit zo ongelooflijk goed nederlands schrijven zoals bijvoorbeeld onze neerlandicus Taki. 😆
  taki boi, leer eens zelf de taal spreken die 85% van de hele Curacaouse bevolking spreekt, zowel bruin, zwart en blank, we spreken allemaal gezellig onze eigen Papiamentu.. Wanneer het nodig is zullen ‘degenen die het kunnen’ in een andere taal omswitchen . Je zou mensen op dit Eiland wier thuisgesproken taal het papiamentu is niet zo moeten lastigvallen,.. Bereik je niets mee. Snap je dat taki?

 9. Nee Susanita, we begrijpen jou niet ”fout,” om welke ”banen” gaat het precies?
  Hoe staat het met de ”voorbaan” dan?

 10. Mensen, Ik heb gezegd dat er harde acties zal komen, maar het kan misschien uit de hand lopen. Ik kan namens Frente Sivil praten en niet namens het hele volk. Ik moet proberen de mensen binnen de grenzen te houden van democratie en de wet. Ik ben geen voorstaander van problemen en criminele acties. Dus begrijp me niet fout. Het gaat om je achterbaan. Deze post is alleen ter verduidelijking. En wie tegen mij een strafrechterlijke vervolging wil in stellen mag dat gaan doen. We zijn allemaal vrij om te doen en laten, maar altijd binnen rechten en plichten. Saludos en nogmaals Curacao is van ons allemaal.

 11. @yes sure, Nee, jammer, maar ik ben geen Afrikaan. Jij wel? Volgens mij is het scheldwoord voor een Afrikaan geen smous.

 12. @ R. Willems,

  Als het me geen moer aangaat, waarom geef je dan alsnog antwoord? En als ik Arowaken roots heb, dan zal ik helemaal tegen de huidige regering zijn, want ze maken het land van jouw voorouders kapot. Maar goed blijkbaar heb jij daar vrede mee en beschouw ik je eigenlijk als een sell-out.

  Maar waarom zijn “onze” nationale gevoelens nep? En hoezo zijn mijn “nationale” gevoelens nep? Ik ben niet afhankelijk van Curacao, maar dat wilt niet zeggen dat ik moet aanzien dat een aantal boeven de meest kansarmen van dit eiland doormiddel van leugens valse hoop geven. Daarnaast steelt de overheid ook nog eens van hen, want zoals je misschien vanuit Belgie gehoord hebt, is dat hier alles duurder wordt. Weet jij wat onrecht inhoudt? Onrecht is datgene wat er zich hier nu afspeelt op Curacao en ik kan niet tegen onrecht, vanuit dat onrecht is mijn “nationalistisch” gevoel ontstaan. En ja dat gevoel is er voor het eiland en haar bewoners. Is de heer Willems bekend met het aantal voorkeursstemmen deze regeringsleden hebben? Is meneer Willems bekend dat er zelfs PS/MFK/MAN stemmers tegen het huidige beleid is? Dus die “anderen” waar meneer Willems opdoelt kan je vervangen met MINDERHEID.

  Maar goed je laatste zin slaat alles, jouw gefrustreerde meningen is gebaseerd op een voorkeur voor Schotte. Heeft dat misschien te maken dat je onbewust op mannen valt? Want een voorkeur voor Schotte (zelfs nu nog) kan niet meer gebaseerd zijn op eerlijkheid. Er zijn genoeg verdachtmakingen jegens deze Schotte dat hij niet deugt. En deze man die het volk Curacao vertegenwoordigt verdedig jij? Hij die steelt van zijn eigen bevolking? En jij hebt het over “onze” gevoel wat nep is? Ik kan je 1 ding zeggen meneer R. Willems, als ik de ambitie heb om aan de macht te komen en het is zover. Dan zal je zien dat elke gulden aan belasting geinvesteerd zal worden in Curacao en haar bevolking. Het enige zakkenvullen zal dan mijn maandloon zijn, dat is toch niet teveel gevraagd? Want je kan je voorstellen dat ik dan zelfs gefrustreerde mannen als jij jouw ongelijk moet bewijzen.

  Een tip voor jou meneer Willems, als jij zo’n fervent van Schotte bent, vergeet dan niet dat jij met je gefrustreerde antwoorden hem ook in diskrediet brengt. Want je kan je wel voorstellen wat voor idee men krijgt wat voor type aanhangers Schotte heeft. Net zoals de gemiddelde PVV’er een brievenbus pisser is, ben jij een lekkere azijnzeikerd! 😉 Maar ja helaas zijn onze stemmen gelijk…

 13. @ Cur Eye, ik had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Helemaal met je eens!

 14. @smous. ben je afrikaan? wij komen allemaal ergens vandaan. heb je wiels de laatste tijd gehoord??? wie predikt wat???

 15. Yvonne,
  Jij kakelt als een domme kip en laat je vals en leugenachtig uit over dingen waarvan je niet weet. Ik ben volledig uit vrije wil in ballinschap gegaan en heb absoluut geen spijt van!
  Mijn navelstreng is begraven in de heuvels van Otrobanda, waar ik geboren en getogen ben! Ga jij mij dit geboorte recht ook afnemen? Foei Yvonne, foei. Eens, elk moment
  zal ik terug kunnen keren en dan zal jij mij in mijn gezicht moeten vertellen wat jij te zeggen hebt
  t’awero!!!

  William,
  Wat denk je van harde acties, die zelfs uit de hand kunnen lopen? jij kruipt onder een steen ik niet!

  Kasuari,
  Ik had je reeds uitgebreid geantwoord, maar het wordt verwijderd, wat mij niet deert.
  Mijn roots ga jij geen moer aan: mijn moeder stamt af van verre Arowaken van Bonnaire en Curaçao! Jullie acties en nationale gevoelens zijn nep. Originele en authentiek gevoelens van jullie liggen elders anders maar niet op het Eiland. Wat regering, coalitie, Schotte, geld in de zak steken, als dat allemaal niet aanstaat, prima, maar gaat dan weg, rot op want anderen vinden deze regering prima. Wat denk je, kom jij aan de macht zal jij ook je zakken niet vullen en dat dat zal dan wel gerechtvaardigd zijn? Beter Schotte dan jij of andere armoezaaiers!

 16. @smous

  We zouden jouw reactie een keer onder de aandacht van justitie moeten brengen. Je bent gewoon een ordinaire Wiels oproerkraaier.
  Ik wist nl niet niet dat bedreigen van mensen tot de normen en waarden van reageren op disussie-sites behoorde.

  @Willems

  Opvallend ik dacht dat je nog steeds onder je Belgische steen lag en de redactie al je haatdragende smerigheid regelrecht de prullebak ingooide.

 17. R.Willems,

  Waar liggen de roots van jouw voorouders? Op Curacao? In dat geval komt jouw stukje tekst volledig tot zijn recht.

  Naast dat zijn het juist nationale gevoelens die deze actiegroep staande houden en mensen op de been brengt. Kijk eens naar de huidige coalitie, die kunnen niet eens met z’n allen dezelfde richting op kijken, zodra er een beetje beleidsvoering gepleegd wordt. Alleen het zakkenvullen houdt hen op de been..

  Nu jij weer meneer R. Willems.

 18. Volgens mij is Sjors geen Sjors, maar een Sjimmie die graag Sjors zou willen zijn. 😆
  Waarschijnlijk heeft Sjors, nou namaakSjors dan, zich zwaar bewapend, Want wat zet die man toch een grote mond op zeg.

 19. Ik ben van mening dat gasten als Sjors, Zorro en nog een stel anderen die helemaal geen Curacaoenaars zijn, wel heel erg agressief overkomen. Als het jullie niet bevalt op Curacao, ga dan terug waar jullie geboren en getogen zijn. Niemand zal jullie tegenhouden. Maar het kan niet zo zijn dat een stel buitenlanders zoals eerder genoemden hier op mijn eiland naar een burgeroorlog neigen. Jullie hopen gewoon op geweld, jullie prediken geweld, terwijl jullie niet eens Curacaoenaars zijn. Mijn goede raad is, don’t push it too far people, want je voor jullie het weten zou je wel eens bij de eerste groep slachtoffers horen. Speel niet met vuur!

 20. @anonymous, Ik luister liever naar mensen in een gesticht dan naar WIels. They make more sense.. ook die man die denkt dat hij Napoleon is!

  Daarnaast ga jij niet in op de eerdere woorden van wiels! Waarschijnlijk omdat hij geen steun krijgt om eigen YDK te vermoorden.. dat wat hij wel vaker heeft verkondigt! hij is gewoon een lafbek!

 21. @Yvonne,

  willems is een oude man die woont in Belgie.
  hij heeft het zwaar gehad in zijn leven.
  ooit woonde en werkte hij op curacao, maar werd door de mensen hier niet gewaardeerd?
  althans hij werd niet op de waarde geschat die hij dacht te moeten hebben.
  is toen gefrustreerd van het eiland weg gegaan
  nu is hij zuur geworden en wil door stoken van uit Belgie dat Curacao heel snel naar de afgrond gaat……
  dus gewoon niet meer op reageren….

 22. Yvonne,
  Voor jou zal ik al te graag oprotten, omdat jij het niet zal kunnen. Overigens, dat had ik al jaren geleden al gedaan toen jullie op dit eiland een grote mond beginnen te krijgen.Jij en vele anderen willen nu een opstand organiseren? waarom? Laat de mensen die de regering Schotte wel lusten hun eigen leven leiden. Nee, ze moeten doen wat jij wil!
  Ja, ik heb iets anders te vertellen: Je hebt een ontzagelijke grote bek die opengaat tot onder jouw oren, maar zegt niets opbouwend! Zure pruim!

 23. Ik walg van veel elementen in deze regering. Maar A.S gaat aan een ding voorbij: Stel dat de regering valt. Wat dan? Nieuwe verkiezingen? En dan? PS is de enige partij met een duidelijke boodschap, eentje waar ik het niet mee eens ben.

  Er is geen enkele nieuwe beweging/partij of oude partij met een degelijk plan voor Curacao. Vertel me hoe je denkt om het onderwijs op orde te krijgen. Hoe je zorgt dat jonge kinderen niet alleen met zetmeel en frituurvet worden opgevoed. Hoe krijg je een service gericht volk? Hoe krijg je de controle op overheids NV’s terug, zodat die als echte bedrijven worden gerund en niet als prive stichtingen van een groep profiteurs. Hoe redden we het DOK? Wat doen we met de financiele afgrond van 2019?

  En aller belangrijkste, hoe krijgen we weer harmonie onder onze bevolkings groepen zodat we als een volk vooruit kunnen?

  Zolang er geen partij/groep is die een goed plan heeft klaarliggen, goed opgeleide, capabele integere mensen op hun lijst hebben in combinatie met een goede communicator die de boodschap kan uitdragen naar de verschillende bevolkingsgroepen heb ik persoonlijk niks aan nieuwe verkiezingen. De minst slechte is gewoon geen optie meer voor mij.

 24. @Anonymous,

  Dat zijn slechts woorden, wat gebeurd er in de praktijk op dit moment? Diezelfde Wiels besteeld zijn eigen Negers (om maar even zijn woorden te gebruiken).
  Als je beetje weet hoe politiek werkt is het vaak mooie woorden om personen zoals jij voor zich te winnen. Er zijn namelijk genoeg personen zoals jij die genoegen nemen met woorden en diezelfde woorden niet gaat toetsen met de praktijk.

  Als Wiels een beetje zijn woorden wilt versterken, dan boekt hij nu direct een economy class ticket voor zijn kinderen om naar Curacao terug te komen. En dat ze dan ook direct stoppen met hun studie. Maar dat zal jij hem vast niet horen zeggen en misschien heb jij zelf wel een idee waarom hij dat niet zal zeggen 😉

 25. @ Kenepai

  Mi Nomber ta Churandi, de waarheid is hard en daar kan je kennelijk niet tegen.
  Toevallig heb ik goed opgelet op school en kan ik in de Nederlandse taal communiceren.

 26. @Sjors, gisteren heeft Wiels loud and clear verklaard dat hij zich niet laat uitlokken door Nederland en sommige groepen om naar een sociale explosie op Curacao te werken.
  Wiel’s woorden; ‘Ik weiger om tegen mijn eigen negers te vechten, ik kies voor een staatkundige oorlog tegen Den Haag, liever dan ik tegen me eigen mensen ga vechten. Want daar zijn die duivels in Den Haag op uit. Dat zal niet gebeuren.’ Aldus Helmin Wiels gisterenmiddag in zijn programma. Wat nu Sjors? Luister jij naar andere media of versta je geen papiaments. Ik vind Wiel’s woorden heel wat zorgvulder en verantwoordelijk gekozen dan de openlijke opruiing van Susanna.

 27. de lider van de PS heeft het zelf gezegd op een moment komt ons volk in opstand.
  Dit hoeft natuurlijk niet altijd van de PS kant te komen.

  Bepaalde dingen gebeuren nu eenmaal, sommige mensen vragen er om.

  Ons volk zal net als Tula opstaan tegen de leugens, beperkingen en tegen de huidige opzichters van ons land , deze regering is fout bezig.

 28. Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. de tijd van gaan is nu gekomen voor deze regering, maar mevrouw Susanna laat zich misschien een beetje teveel meevoeren door haar enthousiasme. Dreigen met uit de hand lopende akties siert FS niet. Als ze willen demonstreren zou ik aanraden het Forti plein te bezetten, maar wel op vreedzame wijze. Het zal daar ongetwijfeld een stuk aangenamer vertoeven zijn dan op het koude natte Beursplein in Amsterdam of in het parkje bij Wallstreet In New York! Maar onschuldige burgers opzwepen tot harde akties is een “no go situation”wat mij betreft. Je moet je nooit verlagen tot het niveau van je tegenstanders.

 29. @Trai Seru snap dat eens een keer. Men wil geen bomba’s aan de macht, nooit meer. Curacao zal het zelf moeten doen zoals alle andere landen die het ooit zelf hebben moeten leren.

  Inderdaad we zien in Libie, Tunesie, Syrie en Egypte wat ons te doen staat om het volk te verlossen van deze bombas in de regering!

 30. @r.Willems,. Jullie spelen, zonder te beseffen, op schoftige wijze met nationale gevoelens van anderen. DIT IS PRECIES WAT WIELS EN DEZE REGERING OOK DOEN!!

  @Anonymous, Hardere acties tegen de regering die ZELFS UIT DE HAND KUNNEN LOPEN?Ik als vrije burger van dit Eiland burger ga vandaag nog een aanklacht indienen tegen Akshon Sivil die de fysieke veiligheid van mij en m’n gezien, familie en vrienden bedreigt.

  DIT IS PRECIES WAT WIELS EN DEZE REGERING OOK DOET> WAAROM HOREN WIJ DAN NIETS VAN JOU! HYPOCRIET!

 31. Churandi,het zou je sieren indien je niet de naam van anderen gebruikt om onzin spuien.
  “Held”…

 32. Regering is “democratisch’ gekozen ???
  Hebben juliie de stemmen bij elkaar geteld van degen die nu als ministers naar voren zijn geschoven ???? We praten hier over een paar honderdtal stemmen van de coalitiegebonden ministers en statenleden DUS wat is democratisch.
  Daarnaast is er totaal niets van het regeerprogramma terechtgekomen na installering van de regering (die trouwens op basis van “NO PAR in de regering” is gemotiveerd).
  DUS>>>> als de regering er een puinhoop van maakt en een gevaar is voor eigen land en inwoners, MOET er wel een reactie komen van deze inwoners en daarnaast laat Parlement haar controlerende rol totaal naast zich liggen en loopt SLAAFS achter de demagogen en populisten zoals Wiels – Monk en WilsYU aan!

 33. @ Trai Seru:

  Ik weet niet of je het weet, maar de Bomba’s zijn al aan de macht. Helaas heb je dat niet eens in de gaten. Hoe dom kan je zijn.

 34. @R Willems,
  Als je nou zelf is effe lekker terug ging naar waar jou roots liggen en kijken wat jou voorouders hebben uitgevreten, kun je misschien de Afrikaanse bevolking tot dienst zijn. Dat gezeik van jou met je altijd terug kerende woorden ” Mag dit Eiland en zijn doen en laten jou niet bevallen, ga dan a.u.b. weg en blijft weg! ” Heb je dan helemaal niets anders te vertellen, rot zelf lekker op!!

 35. @Irving, zo is dat. Die mevrouw kan zich niet eens fatsoenlijk in het Nederlands uitdrukken en heeft geen flauw benul dat ze met een ”staatsgreep” bezig is. Wat een naïef mens is dat toch, zal zeker gestuurd zijn om de kastanjes uit het vuur te halen, de simpele ziel.

  Degenen die haar ‘sturen’ om onzin te verkondigen over de radio zijn verantwoordelijk voor de gevolgen.

  Deze regering is democratisch gekozen door het volk, snap dat eens een keer. Men wil geen bomba’s aan de macht, nooit meer. Curacao zal het zelf moeten doen zoals alle andere landen die het ooit zelf hebben moeten leren.

 36. @R.Willems;
  “beval jullie een democratisch gekozen regering niet, dat donder maar op in godsnaam!”

  Het was al tijden duidelijk dat je domheid grenzeloos is, maar nu moet je echt ophouden. Als er iemand (zeer terechte) kritiek heeft op een regering dan moeten ze maar emigreren? Hahaha!
  Deze regering vertegenwoordigd echt ‘het eiland’ niet. Juist als je van het eiland en haar volk houdt moet je kritiek hebben op deze regering die haar eigen volk benadeeld en uitbuit.
  Stop eens met het bevestigen van het vooroordeel dat wij op het eiland geen enkele vorm van kritiek kunnen verdragen.

  Ja, deze regering is democratisch gekozen en in een echte democratie mag je het laten weten als die regering er een puinhoop van maakt. Was je dat onderdeel van de democratie even vergeten?

 37. Softe meetings met protestborden en weer een praatje van hetzelfde heeft inderdaad totaal geen effect meer.
  We hebben te maken met een keiharde tot criminile groep van regeerders en beschermheren die voor niets terugdeinzen en ongestoord hun GESTOORDE PLANNEN (Wiels – Monk – WilsYU – Jamaarlloding – Schotte – en Co.) proberen door te voeren.
  Fascistisch – demagogisch – populistisch dit zijn kernwoorden die van toepassing zijn op dit gevaarlijk gezelschap !!!!
  KORSOU wees op u hoede en WAKE UP
  Komt allen uit uw schulp en ga de straat op en ondersteun (BE THERE) de acties van de bezorgde burgers met initiatief van Akshon Sivil

 38. Hardere acties tegen de regering die ZELFS UIT DE HAND KUNNEN LOPEN? Lees ik het goed? Met andere woorden, Akshon Sivil geeft alsof het niets is aan, dat ze op een soort bloederige burgeroorlog uit zijn? Deze mensen moeten vervolgt worden, want hoe bestaat het dat ze ijskoud aankondigen dat ze uit zijn op HET UIT DE HAND LOPEN van hun acties? Ik als vrije burger van dit Eiland burger ga vandaag nog een aanklacht indienen tegen Akshon Sivil die de fysieke veiligheid van mij en m’n gezien, familie en vrienden bedreigt. Té ver moeten jullie niet pushen, want degenen van Akshon Sivil die moord en doodslag prediken, zullen als de pleuris uitbreekt naar hun velige HOL vluchten. Akshon Sivil moet aangeklaagt worden door de vrije burgers van dit land!

 39. Grote, bombastische woorden….
  Ons volk heeft niets aan acties, maar aan OPLOSSINGEN!
  Iedereen weet inmiddels waar het klemt, weinig dragen oplossingen aan die daadwerkelijk uitvoerbaar zijn. Als Akshon Sivil nou eens oplossingen aandroeg EN manifesteerde, zouden ze zo de bevolking achter zich hebben staan.

 40. Harde acties klinkt als muziek in de oren… laat overigens wel onschuldigen erbuiten.

 41. R.Willems,

  Waar liggen de roots van jouw voorouders? Op Curacao? In dat geval komt jouw stukje tekst volledig tot zijn recht.

  Naast dat zijn het juist nationale gevoelens die deze actiegroep staande houden en mensen op de been brengt. Kijk eens naar de huidige coalitie, die kunnen niet eens met z’n allen dezelfde richting op kijken, zodra er een beetje beleidsvoering gepleegd wordt. Alleen het zakkenvullen houdt hen op de been..

  Nu jij weer meneer R. Willems.

 42. Laat deze regering nu eerst de door hun zelf veroorzaakte rotzooi opruimen. ze staan nu toch onder toezicht en kunnen niet meer veel fout doen, tevens kunnen ze niet met het beschuldigende vingertje naar nederland wijzen en moeten ze de hand in eigen boezem steken.

 43. Susana,

  Mag dit Eiland en zijn doen en laten jou niet bevallen, ga dan a.u.b. weg en blijft weg!
  Dit Eiland is van zichzelf en niet van anderen. Jij en jouw beweging hebben verkeerde en gevaarlijke opvattingen waarop jullie geen enkel recht op hebben dan valse en gevaarlijke illusies die gelijk is aan diefstal de manier waarop jullie acteren.
  Jullie spelen, zonder te beseffen, op schoftige wijze met nationale gevoelens van anderen
  wat onnodig verkeerd kan aflopen voor voor jullie zelf en familie! Wees verstandig, Curaçao maakt in zijn geschiedenis zware beslissende dagen mee voor zijn toekomst en jullie lopen in de weg . Jullie hebben op dit eiland als “gast” niets te zoeken , beval jullie een democratisch gekozen regering niet, dat donder maar op in godsnaam!
  Op dit Eiland lopen er genoeg gekken rond! Wees verstandig en hang de held niet uit!!

 44. Akties die uit de hand lopen. Met de plaats en tijd erbij. Dat zal druk worden.
  Iedereen moet eigenlijk blij zijn met die aanwijzing. Nu kan deze regering nog twee jaar financieel spitsroeden lopen en financieel het eigen puin ruimen onder toezicht om de zaak weer recht te trekken.

 45. Ahshon Civil a bira tempu pa hasi manera a socede den pasado. Gewoon lanta riba un dia y blokea forti Statenzaal y exigi retiro di e kabinete actual y obliganan di skirbi elekshon nan nobo pa Korsou. E akshon mester yama ta ” Basta Awor’. Ta basta awor ku abuzo di nos pueblo. Grupo nan di akshon no mester warda mas pa laga kos nana bira mas ferfelu pa nos pueblo. E gobiernu aki a hasi Korsou failliet y a demonstra di no ta kapas pa deal ku e situashon economico di Korsou. Awel huma nan saka nan for di nan hol y kore ku nan.Lanta KOrsou lanta for di sonjo.

 46. hallllo gebruik social media en facebook om dit te promoten!!
  de jonge generatie wil ook wel supporten !! maak er gebruik van!!

 47. Het werd en is tijd.om harde actie te gaan voeren, De tijd van een vlaggetje en een bord met tekst in je hand is over.Actie moet er komen.Te beginnen met Hato,daarna,de ISLA, dan het parlements gebouw als de heren hun eerste flop vergadering na het reses openen en als laatste Forti bezeten,genoeg werk aan de winkel!!!!!!!!.laat Frente Sivil niet in de steek en ook je zelf niet

 48. Deze regering is democratisch gekozen ! De wil van het volk gaat voorop !

 49. Hulde!

 50. ik heb heel veel respect voor deze beweging.
  helaas versta ik nog steeds geen papiaments, dus zal niet komen.
  maar wens deze groep integere mensen heel veel succes.
  deze maffia regering moet oprotten…..
  de mensen die dat nog steeds niet inzien zijn zelf ook waarschijnlijk corrupt.