• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

opvang2CURAÇAO – Op de Suffisantweg valt je vandaag iets raars op. Het staat er namelijk vol met lege schoolbussen. Waarom staan deze hier? Al snel wordt het je duidelijk want gelach, gejuich en de zang van kinderstemmetjes komen je al vanachter de muren van het Suffisant stadion tegemoet.

De ruim 300 kinderen bevinden zich in de nieuwe naschoolse opvang genaamd Formal. Vanaf vandaag kunnen hier iedere dag 81 kinderen van speciaal onderwijs terecht. Het is er binnen een drukke boel. Meisjes in prachtige jurkjes en kinderen slepend met grote instrumenten als de tambu staan vrolijk kletsend door elkaar. “De kinderen keken heel erg uit naar vandaag. Ze laten namelijk zien waar ze goed in zijn. Een groep laat een dansvoorstelling zien, een andere groep zingt en er is ook een groep die een toneelstuk opvoert”, vertelt Lisette Marlin. Zij is begeleidster bij de Alablanca school. Dit is een van de vier scholen die Formal vandaag bezocht.

Verblijf
“Van één uur tot half vijf verblijven de leerlingen op de opvang waar ze knutselen, samen warm eten en allerlei leuke dingen doen”, vervolgt Lisette. Een groep van 24 vrijwilligers en werknemers begeleiden de kinderen op het verblijf.

Enthousiast
Formal wordt gesubsidieerd door de stichting Antilliaanse medefinanciering (AMFO). Voor de ouders van de leerlingen die overdag werken is het een mooie uitkomst. De kinderen zelf hebben ook niets te klagen want nog razend enthousiast over de dag gaan ze weer met tegenzin de bus in richting huis.

opvang

www.versgeperst.com