• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte zal, als verantwoordelijke van Energiezaken, vrijdag de windmolenparken van Tera Kòrá en Playa Kanoa officieel openen. De parken moeten samen zo’n 20 procent van de energiecapaciteit van Curaçao op een duurzame wijze gaan produceren.

De afgelopen twee maanden hebben Nucapital en Aqualectra verschillende testen gedaan met de molens en de premier is drie weken geleden geïnformeerd dat alles op schema lag. In de maand april zijn de vijf windmolens van Playa Kanoa geïnstalleerd en aangesloten op het elektriciteitsnet van Aqualectra, om voor een proefperiode elektriciteit op te wekken met een maximum capaciteit van 15 MW. De windmolenparken hebben een capaciteit van maximaal 30 MW, wat ongeveer 20 procent van de totale productie van Aqualectra is.

13 reacties op “Officiële opening windmolenparken”

 1. Ja beste mensen….het was een geweldige impuls voor curacao….een geweldige werkgelegenheid….Poe Poe…..wie dan…het was een club uit Aruba die het contract had….Poe Poe…..wie dan….alle mensen die zogenaamd deskundig waren kwamen uit het buitenland…en verbleven in……..juist ja….privé huizen in Jan kok! Dus de hotel industrie had er ook geen moer aan….speciaals trucks…..uit Nederland….speciaals truck chauffeurs….ook uit Nederland….daarna alles weer op transport terug naar Nederland….er was een lokale bewaker….ha ha ha …..en er waren af en toe wat adhok oproepen zoals waterwagens en vuiltrucks….en dan laten die contra tors ook nog eens al de rommel achter omdat ze zelf weer snel naar Aruba terug moesten….tut tut tut wat heeft Curacao hier een werk van gehad zeg……de einige die er baad bij gehad heeft is de beton fabriek omdat ze zoveel fuck ups hebben gehad met de fundering……tut tut tut wat is er een werk gelegenheid zeg….en wie doet het onderhoud nu van de windmolens…..wie het weet mag het zeggen!
  Die gene die het onderhoud heeft gedaan van de vorige windmolens die mogen ze gelijk enkele reis mars sturen…die heeft geen eene moer gedaan dan alleen maar dikke vette facturen sturen voor het “speciaal en deskundig onderhoud”……. een schande is het, en dat kan ik NU 2013 nog aantonen met foto’s…..diegene die daar onderhoud heeft gedaan is een levende schande en moet als het kan verbannen worden van deze planeet.
  Vandaar de vraag….wie o wie doet het onderhoud nu van deze sigaar uit eigen doos !!!
  Wie is er nu verantwoordelijk voor het in goede staat houden van deze volks fopneus de groene energie!!!!
  Wie het weet mag het zeggen
  Wie commentaar heeft op mijn schrijven mag het zeggen
  Ik ben meestal stil maar de aanfluiting die ik van het onderhoud heb gezien van de oude wind,molens is om te kotsen!…..wil je het nog een keer horen…OM TE KOTSEN!

 2. Zie je wel,

  hup hup Schotte!!!!!!!!!!!!

 3. Wordt weer een one man show van ons MAVO3 mannetje, uiteraard op honderden foto’s vastgelegd door fotoslaaf Soenanta.

  Die we een uur later allemaal kunnen terugzien op Schottes Facebookpagina met daarbij honderden keer de tekst ‘nos prome minister’.

  Wanr voor zijn Facebookpagina heeft Schotte ieder uur tijd. Statenvragen over de benoening van zijn familie op hoge overheidsposities en de vervolging van zijn minister Anabolodin blijven daarentegen al maanden onbeantwoord.

 4. Met straks het zonnepanelenpark erbij, zodat het aandeel van Aqualectra nog maar ruim 30 megawatt zal zijn, zal het bestaansrecht van Aqualectra volgens Schotte’s opzet verdwenen zijn en is de laatste rit van Aqualectra begonnen, want met 30 megawatt kan een bedrijf nooit rendabel zijn. Zonne-energie zal zeker niet goedkoop blijken te zijn dus we gaan zwaar voor groen betalen tot we paars zien.

 5. @bandabow,

  jij denkt dat schotte dit heeft gedaan zonder daar zelf gigantisch aan verdient te hebben?
  blijf geloven…………..
  ik weet beter………..

 6. Schotte heeft het project alleen proberen te frustreren na 10-10-10.
  Het project was hem waarschijnlijk teveel “Casparson” en te weinig zakkenvulmogelijkheden. Gelukkig is het toch doorgegaan en naar ik denk met weinig invloed van Schotte.

 7. Bandabow, op 02-06-2010 zijn de boringen begonnen (zie eerder art. versgeperst) elke cent hieraan uitgegegeven financiëring CIBC, het zoveelste voorbeeld dat meneertje alleen maar kan pronken met andermans veren, zelf heeft hij er totaal niets mee te maken gehad. Laat het een feest worden van de mensen die daadwerkelijk hebben geinvesteerd en eraan gewerkt hebben!!!!!

 8. @ Bandabow. Dus je wilt beweren, dat er voor 10-10-10 geen enkele windmolen heeft gedraaid. Heb je stront in je ogen of zo? Wat Schotte wel doet, zou niemand willen weten.

 9. @Bandaszindroomdonw,respect voor Gerrit de raaf,die doet teminsten wat.Ja snoepreisjes maken en zijn zakken vullen meer niet.En als hij iets moet doen dan laat hij dat door duur betaalde adviseurs ( vriendjes) uitrekenen ,en ook die doen nog alles verkeerd, kijk om je heen wat er van jouw Curaçao in nog geen 19 maanden terecht gekomen, een bonk allende,hij mag aleen het lintje door knippen maar dat kan ook niet anders,wat kan je dan ook meer van iemand met een vervalst diploma mvo 3.

 10. @Abraham Mossel, je hebt 16 jaar de tijd gehad om zelf ermee te pronken maar liet die kans voorbij gaan.
  Respect voor premier Schotte, die doet tenminste wat, in plaats van 16 jaar betaald kletsen, blablabla en niets uitvoeren. Plannen plannen plannen bleven bij plannen, vroeger.
  Schotte doet tenminste iets en het blijft bij hem niet bij plannen.
  Dat maakt mensen jaloers.

 11. Inderdaad andermans veren….
  Dit project was al gestart in 2009.
  De oude molens waren op en moesten vervangen worden.
  Het beheer en het contract is alleen ook heel anders geworden. Een soort BOO.
  Personeel dat het onderhoud doet komt niet meer zo van Curacao, nog een enkeling, maar de meesten uit Denemarken denk ik zo.
  Op zich wel een goed project.
  Nu maar hopen dat we de wind mee hebben.
  Hoewel windmolens ook met tegenwind werken….

 12. En weer staat hij met andermans veren te pronken !!.

 13. Schotte heeft zelf ook een bedrijf dat windmolens importeert… Hmmm, toeval?