• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Frente Sivil, sinds vorige week omgedoopt tot Akshon Sivil, wil meer weten van de 50 MOT (Meldpunt Ongebruikelijke Transacties)-meldingen van betalingen van 800.000 gulden aan Gerrit Schotte toen hij nog gedeputeerde was. De stichting heeft een brief gestuurd aan procureur-generaal Dick Piar.

De redactie van Versgeperst.com ontving tot drie keer toe transactiegegevens van Schotte, onder andere uit de periode 2008-2010, toen hij nog gedeputeerde was.

Strafrechtelijk onderzoek
De regering heeft naar aanleiding van het eerder uitlekken van deze MOT-meldingen afgelopen maart een officieel persbericht uitgegeven. Daarin is gesteld dat het Openbaar Ministerie (OM) de MOT-meldingen heeft onderzocht en concludeerde dat er geen reden was voor strafrechtelijk onderzoek. Maar Akshon Sivil zegt van verschillende bronnen vernomen te hebben dat het OM de meldingen niet onderzocht heeft.

Tien dagen
“Verschillende media hebben in een eerder stadium aan de procureur-generaal gevraagd of het OM de MOT-meldingen terzake Schotte inderdaad onderzocht heeft. Tot op vandaag heeft hij niet op deze vragen geantwoord”, aldus de stichting. Akshon Sivil verzoekt in de brief Piar om binnen tien dagen op ‘de simpele vragen’ een antwoord te geven. Anders zal de stichting na tien dagen een klacht indienen bij de ombudsman.

Vonnissen
In de brief wordt ook ingegaan op het verloop van de carrière van Schotte vóórdat hij de politiek inging en op een aantal vonnissen tegen hem. “Gezien de aard en omvang van de stortingen, in samenhang met de voormalige zakelijke activiteiten van Schotte en in het licht van de inhoud van de uitgelekte memo van de Veiligheidsdienst betwijfelen wij of de stortingen wel een legitieme oorzaak hebben”, aldus Ruben Suriel, woordvoerder van Akshon Sivil.

Aangifte
Indien het Openbaar Ministerie de MOT-meldingen niet onderzocht heeft zal de stichting aangifte doen tegen Schotte. Een kopie van de brief is door Akshon Sivil ook naar Stichting Bureau Belastingaccountantskantoor gestuurd. Daarnaast heeft de stichting een reeks aan nieuwe plannen gemaakt voor meerdere acties en demonstraties. Aanstaande donderdag zal de stichting bij het SSK-gebouw van 17.00 tot 18.30 uur aan iedereen die geïntereseerd is hun plannen bekendmaken.

15 reacties op “Akshon Sivil wil duidelijkheid MOT-meldingen Schotte”

 1. Excelente brief van Frente Sivil, bij monde van dhr Ruben Suriel: http://issuu.com/regie01/docs/akshon_sivil__brf_piar_16_juli_2012.

  De onderbouwing hiervan (lees alle vonnissen, onderzoeksrapporten en MOT transacties van Gerrit Schotte en rechtspersonen) op: http://issuu.com/regie01/docs/bijlagen_bij_brief_aan_mr_piar_dd_16_juli_2012.

  Dank Frente Sivil, voor al jullie moeite hierin.Mag ik zeggen dat ik overal hoor dat jullie op heel veel steun kunnen rekenen?

  Het woord is nu aan dhr. mr. Piar…….

 2. Het toppunt van ideoterie was dat Schotte bepaalde stortingen op zijn rekening verklaarde als consultantsinkomen.

  Inkomen van een consultant die nooit verder is gekomen dan MAVO3! Wiens zaken (broodjes bezorgen en verfhandel) failliet gingen en die zelfs in de fraude mislukte, want daar werd hij herhaaldelijk op betrapt en voor veroordeeld.

 3. nee rita, tis omdat iedereen omgekocht wordt op dit eiland. laat me niet beginnen. en zelfs in frette siviel. back stabbers

 4. @Rita ga jij nou eerst eens terug naar de schoolbanken en je talen overnieuw leren schrijven en lezen.

 5. een hoop onzin,dit heeft vast een logische verklaring,zoals bijvoorbeeld;zijn fun miles verzilverd,bij van dis verkregen.

 6. Frente Sivil, ik dacht het al, jullie kunnen niets op je zelf. Je hebt WEER de hollanders nodig. Zij bieden zich al aan Daar was ik bang voor. Wij, negen man komen niet meer.
  Straks hebben hun weer de leiding. Zien jullie dit niet?
  Wij YDK wilklen ONZE mensen aklleen aan het roer zien.Jullie krijgen weer problemen.

 7. Het zal Frente Sivil sieren als ze bij de bijeenkomsten ook NL spreken,dat zal zeker meer mensen op de been brengen.

 8. Ben ook wel benieuwd.. want Schotte had bij veel bedrijven aardig wat schulden opgebouwd..

 9. Ik heb eerder de indruk dat toen schotte gedeputeerde was en nog met de partij MAN mee heulde hij zijn plan allang klaar had voor zijn eigen nieuwe partij MFK,de doorslag met meer behaalde kiezers dan Cooper gaven zijn sponsers het groene licht,zij wisten al hoe de nieuwe regering eruit zou gaan zien ( zonder PAR) alleen Vanddis heeft al ( wat ik uit het nieuws heb kunnen halen) 542.000,00 aan sheck uit geschreven van Jauari 2009 t/m oktober 2010.MAAR het kan ook zijn dat Shotte deze gelden weer terug heeft gegsluist aan BOO Vanddis n.v met als dekmantel dat deze gelden in de campange is verdwenen dat is namelijk niet na te gaan,dat zou betekenen wit geld zwart maken.Nu denk u waarschijnlijk waarom van wit geld zwart geld maken.Voorbeeld ,je heb een bedrijf waar je eigenlijk geen cent zwart mee kan verdienen Vanddis is zo’n bedrijf alle inkomsten gaan via de benzienepomp en de kassa,maar in een bedrijf is altijd zwart geld nodig hetzij om het geld wat je aan je personeel meer betaald om zo min mogelijk premie en belasting te betalen en mensen die voor je werken maar niet op de loonlijst staan(hulpjes inval krachten etc)maar het kan ook zijn dat je een mooie boot wil kopen maar niet de echte prijs bekent wil prijs geven aan de belasting en ga zo maar door.Deze bedragen in een beetje middelgroot bedrijf lopen inderdaat al gouw in de tonnen.Om mijn witte geld zwart te maken,daar had ik geen minister president mee voor handen,ik deed het met valse factuuren,ik moest wel,in 1978 was er in nederland een groot tekort aan bouw vakkers je moest ze zelfs weg kopen bij je konkurent en ze 25,00 gulden perweek meer betalen het was geen uitzondering dat deze zelfde bouw vakkers de week daarop weer bij hun oude werkgever op het stijger stonde te lachen met 250,00 in hun zak van mij, dit is ruim dertig jaar geleden.DUS Shotte & co jullie hoeven niet de VDC op mijn dak te sturen daar toendertijd dat de FIOT en SFB al hebben gedaan,groetjes Abraham.

 10. Gaat het gewoon door”

 11. Sjeikh el h is anders net weer vertrokken dus wat dat betr @pukkie gast het gewoon foor.

 12. Laat Schotte toch gewoon zitten. Het hele spul staat nu onder curatele. Geen dienstreisjes meer , geen gesmijt met geld zonder toestemming van Jamaloodin, geen leningen aangaan. De lol is er voor deze regering nu wel ver af. Monk roept nog wat over gratis onderwijs maar dat zal ook wishful thinking blijven. De foto’s van de ministers zullen voornamelijk de lokale sport betreffen, in plaats van gewichtige buitenlandse relaties. Laat deze club de komende twee jaar tot de verkiezingen eerst maar eens de rommel opruimen die ze de eerste twee jaar hebben veroorzaakt. Ze zullen natuurlijk wel gaan zoeken naar andere manieren om hun zakken te vullen. Daarom zou uitbreiding van de kustwacht een goed idee kunnen zijn.

 13. ja, waar moet hij die 800.000 NAf aan verdient hebben.
  hij kon en kan nog steeds niets.
  wie gaat hem zoveel geld betalen?
  als het eerlijk geld is zal hij geen bezwaar moeten hebben tegen een onderzoek.
  maar de kans is zeer groot dat het geld door fraude gekregen is.
  zeker aangifte doen, laat ze het maar eens uitzoeken.

 14. Hele goede aktie van Frente Sivil! Ik moedig ze aan deze aktie vooral tot het eind door te zetten want dit zaakje stinkt.

  Opvallend is dat Schotte deze MOT meldingen doodgezwegen heeft en er nooit een verklaring voor heeft gegeven. Dat alleen al doet het vermoeden rijzen dat Schotte met illegale grote zaken bezig was en is.

  Wat weer geen verbazing wekt gezien het aantal keren dat hij door de rechter voor fraude veroordeeld is en het aantal leugens dat hij al verspreid heeft.

 15. Het is jammer, dat alle legale mogelijkheden uit de kast gehaald moeten worden om Schotte c.s. tot aftreden te krijgen. Zoals Lisa Lindial zaterdag op de radio vertelde: binnen 2 dagen was de screening over schulden aan de belasting en SVB zonder betalingsregeling alsmede eerdere veroordelingen aan de gouverneur bekend gemaakt. Het was dus een makkie om ook na de installatie bepaalde figuren als niet ministeriabel te benoemen. Ook stond zij voor een fatsoenlijke afhandeling van de zaak Gumbs, die haar werd toegezegd, en toen dat uiteindelijk na 3 veroordelingen tegen deze “regering” het tegendeel bleek te zijn heeft ze afscheid genomen van de VDC.