• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Als het aan de organisatie van de Heineken Regatta ligt, gaan de regatta en het Tumba Festival komend jaar hand in hand. De Asosiashon di Músiko (AMAK) staat nog kritisch tegenover het plan. Versgeperst.com vroeg aan voorbijgangers op straat of zij de integratie een goed idee vinden.

Benny (41) vindt het als fervent Tumba-aanhanger maar niets. “De regatta en het Tumba Festival hebben niets met elkaar gemeen. Ik vind dat het hele eiland in die periode bezig moet zijn met Tumba, met onze cultuur.”

Hét festival
Ook zijn vriendin Cari (35) lijkt het geen goed idee. “Ik bezoek beide festivals elk jaar trouw, maar ik heb geen geld voor beiden in dezelfde maand. Dan kies ik toch voor het Tumba Festival, omdat dat hét festival is van Curaçao. Ik denk dat veel Curaçaoënaars kiezen voor Tumba en dat het mensen wegtrekt van de regatta.”

Wild
De 34-jarige Jason kijkt er anders tegenaan. “We moeten het gewoon proberen! Het lijkt mij best interessant om te kijken of de regatta en het Tumba Festival samen een succes wordt. Zo niet, dan doe je het jaar daarop toch niet? Misschien worden de zeiltoeristen wel helemaal wild van onze Tumba muziek!”

Grote artiesten
Maar Joyce (23) vindt het onwaarschijnlijk dat toeristen op Tumba zitten te wachten tijdens de regatta. “De regatta staat er bekend om grote artiesten als Shaggy te strikken. Dat is leuk voor het eiland en trekt veel meer toeristen. De Rei di Tumba zal al het hele jaar optreden op Curaçao, ik ben meer benieuwd met welke grote artiest de regatta dit jaar weer komt!”

Mogelijkheid
“Op de regatta wil ik geen Tumba horen. Dat hoort bij de carnavalsperiode”, vindt Alica (26). “Op de Heineken Regatta moet gewoon een grote artiest optreden of een heel bekende band. Veel mensen van het eiland hebben anders nooit een mogelijkheid om voor een redelijke prijs naar het concert van wereldberoemde artiesten te gaan.”

3 reacties op “Regatta en Tumba samen?”

 1. @rita: uh waar heb je het nu weer over in godsnaam? Niemand it aan de tumba. Sterker nog, ze proberen het te integreren in hun programma dat internationaal veel bekender is en dat meer turisten trekt dan welke tumba festival dan ook.

  AMAK heeft gewoon een monopolie gekregen op de carnavals periode waardoor mensen die niks hebben met carnaval voor twee manden niks beters voor de kiezen lokaal kunnen krijgen.

 2. Hallo, alsof het Curaçao North Sea JAZZ Festival alleen maar jazz ten gehore brengt. Ik kom nu sinds 2006 op het eiland, ook wel voor langere periode, maar de Tumba muziek komt kennelijk niet veel verder dan het Tumba Festival. Ook op de radio ontbreekt deze Curacaose muziek. Jammer voor zo’n unieke cultuuruiting. Als de buitenwereld kennis mag maken met Curaçaose cultuur, moet wel eerst de poort open natuurlijk. Als op een goede manier wordt samengewerkt kunnen beide evenementen elkaar versterken. Maar niet op de dagen van de optochten natuurlijk.

 3. Waarom moet er weer door en voor de makambas weer een verandering komen?
  Is dit ook door de nederlandse regering opgelegd? Laat onze tumba svp met rust