• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Mike Eman en chief operations officer Peter Boyd van Carbon War Room geven morgen in Leiden een toelichting op de samenwerking tussen Aruba en Sir Richard Branson over duurzaamheid. Doel van de samenwerking is de energievoorziening op het eiland in 2020 volledig te hebben ‘vergroend’.

Op dit moment genereert Aruba al 20 procent van zijn energiebehoefte uit windenergie. Met de komst van een tweede windmolenpark en het overkappen van het parkeerterrein bij het vliegveld met zonnepanelen stijgt dat in 2013 naar 50 procent waarmee Aruba het ‘groenste’ land van de wereld is. Premier Eman zal ook nader ingaan op het ‘living lab’ dat TNO op Aruba inricht en het bezoek dat Wubbo Ockels de komende winter met zijn zero-emmision schip Ecolution aan Oranjestad brengt.

© ANP, alle rechten voorbehouden

4 reacties op “Groenere wereld begint op Aruba”

 1. Curacao komt altijd als een hinkend paard achteraan, als laatste met alles. Vernieuwingen moeten op dit eiland erin getremd worden. Vooral de ambtenaren en overheids n.v.’s werken alle nieuwe ideen tegen.

 2. IJsland is al sinds 1998 het groenste land ter wereld, maar het is blijft een nobel streven.
  En je moet niet vergeten, dat men elke 20 jaar alle windmolens en zonnepanelen moet blijven vervangen.(levensduur)
  Misschien is zeer diepe geothermie en EGS een mogelijk alternatief voor energie-opwekking voor de eilanden? Zie website: //geothermie.nl/geothermie/soorten-geothermie/

 3. Zijn daar gewoon zeer goed bezig op Aruba, ga daar eens kijken,,Schotte” scheelt een hoop in de reiskosten!!

 4. Kijk dat is niet mensen vals voorlichten en bedonderen met louche bedrijfjes maar gericht werken naar een aangepast alternatief naar groene energie. Aruba jullie zijn werkelijk op weg naar een geweldig eiland. Pabien