• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels had zaterdag een boodschap voor de Nederlandse regering. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst van zijn partij sprak Wiels, in het Nederlands, Nederland toe: “Als jullie van plan zijn jullie rekolonisatiepogingen door te zetten, kan ik maar één ding zeggen: kom bij papa.”

Het publiek dat aanwezig was stemde met luid geklap en gejuich met Wiels in, die de toespraak deed naar aanleiding van de aanwijzing door de Rijksministerraad vrijdag. Het begrotingstekort is de reden voor de aanwijzing.

Slavenhandel
De Pueblo Soberano-leider gaf kort na de aanwijzing al tegen Amigoe aan dat dit zou leiden tot ruzie tussen Curaçao en Nederland. Zaterdag liet Wiels nogmaals weten dat het menens is. “Jullie hebben gedurende vierhonderd jaar ons land gebruikt voor slavenhandel en mensenhandel. Jullie rijkdom is gefundeerd op mensenhandel en het plunderen van jullie koloniën”, zei Wiels in zijn boodschap.

Economie ontworteld
Volgens de politicus heeft Nederland de economie van Curaçao ‘ontworteld en ontleed’. “Van 1981 tot en met 1984 zijn er tijdens het kabinet Martina  tal van maatregelen genomen net zoals gedurende het kabinet Pourier van 1996 tot en met 2005. Nu zitten we in de derde fase met jullie pogingen om ons land de grond in te boren. We hebben besloten dat we dit niet meer pikken. Ik hoop dat mijn relaas duidelijk genoeg is.”

Mama Spies
Wiels refereerde in zijn toespraak naar minister Liesbeth Spies van Koninkrijksrelaties als ‘mama Spies’. Kijk hieronder de toespraak terug, Helmin Wiels begint zijn toespraak bij 56 minuten en begint in het Nederlands bij 1:52 minuten:

73 reacties op “Wiels tegen Nederland: ‘Kom bij papa’”

 1. @Zorro aka Wiels-Look-a-like,

  Blijf de vragen maar negeren 🙂 Dat zegt meer over jou dan over mij…

 2. @ Sjors. Hij zal met pappa wel die Spaanse aardappel bedoelen. Laat K. dit maar niet lezen:-)

 3. Kom bij Papa.. zie Wiels dat ook tegen zijn vrouw toen ze hem verliet.. opvallend dat hij is gescheiden die Wiels.. Had zijn exvrouw hem al door dat Wiels alleen maar woorden is en geen daden?

 4. @Bario

  Als Nota Bene nog even.

  Om een land te besturen heb je wel degelijk intelligentie cq goede geestlijke bagage en normen en waarden nodig. Je zou als voorbeeld moeten zijn maar dat is natuurlijk ver te zoeken onder mensen die zelf hun belastingen, SVB ed niet betlen dan laat ik nog even strafbare feiten buiten beschouwing maar dat hoort er wel degelijk bij.
  We zijn in korte tijd afgegleden tot een natie die de lach van de regio is. Ik ben inmiddels 64 maar ik heb nog never nooit meegemaakt hier op K. Minj vrouw en ik waren het weekend op familiebezoek op Aruba en is het een verademing dat je langs alle juwelierszaken kunt lopen zonder dat deuren gesloten zijn, de enorme massa toeristen die rustig over straat kunnen lopen en in de vele malls zonder een klap in hun nek te krijgen van lokaal tuig zonder angst beroofd te worden.
  Maar het is duidelijk wat er aan de hand is. Ned. heeft al een aantal jaren een streng beleid aangaande bijstand. Dus ht wordt steeds moeilijker voor figuren te overleven en wat is er dan mskkelijker terug naar C te gaan en overvallen te plegen. Dat is wat er aan de hand is hier op ons dushi K.
  Let op mijn woorden we zullen steeds verder afglijden als er niets gebeurt. En Wilsoe zwijgt, het OM zwijgt, iederen zwijgt.
  Er is iets goed fout aan de gang en dat is ernstig.

 5. @Bario,
  Natuurlijk heeft de YdK vertrouwen verloren in Ned. Want Ned. zal het land links laten liggen., geen enkele euro zal nog deze kant opkomen. En terecht. Het had zo mooi kunnen zijn en moeten zijn als we een juiste government hadden gehad.
  En je stelling ik neem aan dat het een stelling is dat Ned. aan de rand vd afgrond zou balanceren. ??
  “Nederland is uit de recessie. Dat blijkt uit een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek”.
  Dus ik zou me maar niet druk maken over Ned. De werkloosheid is nog steeds de laagste in Europa.
  Wat je link naar het CBS betreft mbt Curacao daar is gemakkelijk een antwoord op te geven.
  De prijzen zijn hier nog steeds laag, in vergelijking bijv met de overige eilanden. Van de toeristen hoeven we het in ieder geval niet te hebben want die zullen C steeds meer laten liggen met de kriminalidat die niets ontziend is.

  Ik klaag de staten en deze pret regering aan voor het schuldig zijn aan de ontstane situatie, want laten we wel wezen in nauwelijks 2 jr tijd zijn zij in staat gebleken een puinhoop te maken van een mooi land, de afgang van een aanwijzing nog daargelaten.
  Jammer dat die niet eerder is gekomen want dat had veel ellende kunnen voorkomen. Straks mag iedereen voor alles meer betalen, belastingen, ziektekosten, benzine, electriciteit en water.

  Ik hoor je daar over een klein half jr nog wel een keer over.

 6. @Zorro,

  En daarom ben jij ook een onderdeel van het probleem: “Dat vind ik te veel eer, want het is niet zo moeilijk om intelligenter te zijn dan de boberano’s zoals jullie hier.”

  Wat maakt jou beter dan een Wiels als jij zo praat?

 7. @ Henkie en Zo is het maar net. Het is niet Nederland die de toenadering met Aruba zoekt, het is Aruba die samenwerking zocht met KLM, met TNO en de Gasunie. Curacao liep weg bij de Koninkrijksconferentie in St.Maarten. Aruba deed zaken. Gerrtit Schotte beloofde trouw aan het Koninkrijk en samenwerking met Curacao. Een uurtje later was hij dat vergeten, na een gesprekje met LIJDER Wiels. Er was een pot van 12 miljoen euro voor samenwerkingsprojecten, dat is 8,5 miljoen van besteed en dat had nauwelijks effect. Voor de uitvoering bleek het onmogelijk mensen van Curacao aan te trekken. Project wegens gebrek aan belangstelling beëindigd. Pais Korsou wordt een emigratieland met schulden als niemand toezicht houdt op deze vier verspilde regeringsjaren, de de start van een nieuwe toekomst hadden moeten zijn. Schande. Dat zo’n vollidiot zich als Pappa durft te afficheren naar een Nederlandse minister, zegt genoeg over zijn gebrek aan geestelijke vermogens. Het zou me niets verbazen als Wiels aan het hoofd blijkt te staan van een Venezolaanse vijfde colonne met het doel Curacao volledig te ontwrichten.

 8. dacht dat curacao voor autonomie had gekozen bij het referendumen daarna hetvolgende referendum voor ja mee eens.
  na 10-10-10 een regering van het nee kamp en nu overal problemen mee en tegen aanschoppen.
  maar een GEZOND beleid voeren is te moeilijk en dus maar weer gaan wijzen,shelden en schoppen.
  voor ps en wiels als je een crimineel helpt ben jezelf ook strafbaar dus nu oet het OM eens een onderoek naar WELS instellen voor het achterhouden van strafbare feiten tegendeze regering.

 9. Ik begrijp Wiels niet, Curacao was van Nederland en de Nederlanders hebben Wiels (althans zijn voorouders) uit Afrika hierheen gehaald, waarbij zijn landgenoten een flink handje hebben geholpen.

  En nu beweert Wiels dat Curacao van zijn volk is?

  Die MBO politici hebben toch rare hersenkronkels.

  Maar ik denk dat iedereen graag bijdraagt aan een enkeltje Afrika voor Wiels, en dan betalen we meteen ook voor zijn partijgenoten Wilsoe (bilmaatje van dos Santos met zijn belachelijke brieven) en Monk (die van Helmientje een pastechi van 100,000 mocht uitdelen).

 10. @”zo’s maar net”, Curacao heeft haar lesje geleerd en trap niet meer in de verdeel en heers tactiek van anderen. Trouwens Nederland staat zelf aan de rand van de afgrond wegens de Europese economische crisis. De Curaçaoënaar heeft alle vertrouwen in Nederland verloren vooral na dat laatste bezoek van Schotte aan Holland.

  De economie van Curacao toont een lichte vooruitgang in 2011 ten opzichte van 2010, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Dus zo slecht gaat het ook niet met Curaçao.
  https://www.versgeperst.com/nieuws/164082/economie-stijgt-licht-in-2011.html

  Ik denk eerder dat de landen in de regio Bonaire links laten liggen.

 11. @ Machete. Je hebt op een ander forum ook van die nietszeggende uitspraken en haatzaaierij gedaan dus ik ben niet verbaasd ook nu niet. Als ik net zoals boberano’s rita, dajanara, miss poes, roosje, machete, jan c/l nonsens en leugens ga uitkramen, waarschuw me dan even. Het is altijd mijn streven om de waarheid te vertellen en dat is met de door deze regering aangeleverde feiten niet zo moeilijk, maar jullie kunnen gewoon niet tegen de waarheid. In een beschuldiging als zou ik het eiland onderschijten werp ik verre van me en ik herken me daarin ook niet. Het zal wel jouw verkeerde interpretatie van heel iets anders zijn. Jouw probleem dus. Taal is moeilijk, he.

 12. Bario
  Henkie belicht met recht de zaken zoals ze zich nu afspelen en beschrijft de zaak op de juiste wijze.
  Door de zogenaamde regeerders en Staten die Curacao in hun greep hebben trekken de investeerders zich terug en zoeken in de regio naar landen die wel stabiel zijn en een werkende regering.
  Zo ook Nederland die druk bezig is om Aruba/ Bes eilanden ”voor te trekken” en Curacao links te laten liggen.
  Heb al eerder eens op dit forum gezegd dat als er op Curacao geen oplossing komt voor de huidige chaos, de andere eilanden ervan door zullen gaan met alle zaken en wij het nakijken zullen krijgen.

 13. oke mensen, niet verder kletsen over die gek, met zijn allen a.s. donderdag 17.00 – 18.30!!!!!!

 14. @henkie, je noemt met opzet alleen een kant van de medaille. Je vergeet bewust de minder goede kanten zoals de Bonairianen die massaal aan de alcohol verslaafd zijn geraakt na
  10 -10-10 door isolatie/uitsluiting en werkloosheid. Alle banen die de Bonairianen vroeger zelf hadden gaan nu naar de nieuwe “Bonairianen” uit Holland en deze verdienen ook veel meer.

  Je vergeet voor het gemak ook de Bonairianen die massaal naar Curacao verkassen wegens frustratie etc. Je vergeet zoveel, bewust…

 15. Wanneer vertrekt SuperZorro weer eens naar zijn eigen Vaderland nu duidelijk is geworden dat hij ons hele eiland zit onder te schijten? Dat is toch maar 2 uurtjes vliegen hier vandaan. Naar ik vernomen heb zitten ze in zijn land ook verlegen om kanjers in de politiek. En die Zorro is me toch zo’n gigant in de nietszeggerij. Heel ons eiland heeft te lijden van de stank van het ridicuul gewauwel dat de man gewoon is uit te poepen.. tegi hombu.

 16. de illusie dat Nederland ons land nodig heeft moeten we nodig bijstellen.
  Nederland is zijn betrokkenheid stelselmatig aan het afbouwen.
  1. meer geld richting Aruba
  2. Sprake van een kazerne op Sint Maarten
  3. Steunpunt kustwacht op Bonaire
  4. Boringen van gas en olie op het Nederlandse vlak van Bonaire
  5. Verlenging van de landingsbaan op Bonaire
  6.Sprake van een grote haven a la de tweede Maasvlakte bij Bonaire
  7. Sprake van financiële ondersteuning voor de raffinage installatie op Aruba.
  8. gezamenlijke investeringen op Aruba voor gas opslag en verscheping daarvan op Aruba.
  Conclusie, langzamerhand verliezen we onze concurrentie positie en we zijn niet meer interessant voor Nederland.
  Onze huidige regering is hier debet aan door zich niet aan de afspraken te houden, regelmatig andere regeringen te beschuldigen en te beledigen.
  Als we niet gauw een beleid krijgen, dan hebben we inderdaad heel gauw onze onafhankelijkheid maar zonder ons eigen volk. want deze zijn dan allang vertrokken.

 17. @Zorro,

  En daarom ben jij ook een onderdeel van het probleem: “Dat vind ik te veel eer, want het is niet zo moeilijk om intelligenter te zijn dan de boberano’s zoals jullie hier.”

  Wat maakt jou beter dan een Wiels als jij zo praat?

 18. BLA BLA BLA en het domme volk klapt.

  NL gaf 1,7 miljard om de schuld te betalen en nu weer miljoenen schuld maar NL mag niets zeggen want de PS wil dit geld niet teruggeven en wil nog meer?????????????

  geef je paspoort dan ook maar terug en haal je dochters van school!!!!!!!!!!!11

  maar de PS is de partij van schelden en wijzen maar doet gewoon mee in het vernietigen van curacao en niets opbouwen dan verdeeldheid en haat

 19. Het is maar goed dat Zorro zijn masker ophoudt, want het is een echte scarecrow zonder dat masker.

 20. @ Doorn Roosje,laatst had ik mijn benzienetank gevuld toen ik weg reed dacht ik in stilte,daar gaan weer drie karbonatjes naar de pot van Schotte?

 21. @Roosje,

  besta jij echt?
  ik kan me gewoon niet voorstellen dat er iemand op dit eiland leeft, die dit wat jij beweert kan menen……

 22. @ Chichi. Dat vind ik te veel eer, want het is niet zo moeilijk om intelligenter te zijn dan de boberano’s zoals jullie hier. Zoals Pechtold al zei, dat politiek vies is, zal ik me daarin juist niet begeven en juist politiek is nodig om zaken op te lossen en te bewerkstelligen. De manier waarop hebben criminelen Schotte, Wiels, Constancia, Cooper, El Hakim en Jamaloodin niet zo goed begrepen en maken de politiek nog veel viezer dan wenselijk is voor het vaderland. Kijk na de bezuinigingen door de aanwijzing dankzij Schotte c.s. maar eens naar de bodem van je portemonnee, als je bij lange na niet voor je geld kan doen als 18 maanden geleden en de nieuwe bezuinigingen zullen verbleken bij de 0,05 cent benzineopslag, schoudertax en OB-verhoging of hebben jullie dat nog niet door. De genoemde criminelen zullen daarvoor wel compoensatie voor zichzelf zoeken zoals ze steeds gedaan hebben.

 23. @Jan C, JIj hebt zoveel geld dat je er geen problemen mee hebt om meer ob te betalen en hoge benzineprijzen (die door jou regering zou worden betaald). Gratis onderwijs is niet gratis. we betalen er voor. nu nog meer. wat gebeurt er met onze belastingcenten? Daar dient onderwijs van te worden betaald en dan hebben we het niet eens over de kwaliteit van dit gratis onderwijs. Nee Wiels doet niets voor het volk! alleen voor Dos Santos doet hij wat!

 24. NB

  Beste Roosje voordat het zover kan komen is Helmientje al in de Capriles aangeland. Maar dat had je zelf ook al door want wees nou eerlijk de man is toch volstrekt van de pot gerukt.,

 25. @ene Roosje

  Mwhaah we hebben weer een nieuwe ster aan het reaguurders fermament en wel Roosje genaamd.
  Dat zal wel een alias voor 1 van de vele buitenkids van Helmientje zijn, die toevallig het ABN goed beheersen.
  Ik kan mij namelijk nit voortellen dat iemand met enige intelligentie de man 809% van de stemmen toebedeeld.

 26. @ Roosje, Zorro is zo intelligent dat niemand tegen hem opkan. Laten we Zorro maar tot minister President van Curacao bobarderen, hij zal zeker allllleeeeessssss oplossen. Zorro for min.President, go go go for it Zorro. hhihi. We kunnen Zorro ook bij de EU aanbevelen, Zorro zal de Grote Redder van de EURO worden, Zorro the Eurofighter. Het zou niet gek zijn als we Zorro bij het Amerikaanse volk aanbevelen, hij zal Amerka tot grote hoogten voeren, de superintelligente Zorro zal President of the United States worden. Wisten de Mensen maar dat we hier een Zorro hebben die really alles op Curacao en de Wereld kan oplossen, Superzorro. 😆

 27. @ Roosje. Enne wanneer komt dat democratisch referendum of komen er democratische verkiezingen nou eindelijk, want daar is iedereen behalve enkele drop-outs hier zeer benieuwd naar of wordt het toch een niet democratische staatsgreep?

 28. @ Roosje. Wat een rare conclusie om uit mijn woorden op te maken. Met deze “regering” hebben we geen democratie meer maar een democratuur of bedoel je dat de naamsverandering van het PSC geheel democratisch is doorgevoerd zoals door de minister was beloofd? Dat is uiteindelijk dictatoriaal opgelegd en dat kostte natuurlijk een paar centen, die we niet bleken te hebben.

 29. @Zorro, Zorro is tegen democratie, of niet Zorro.
  Jij jou mening ieder z’n mening, spanta para.

 30. @ Roosje.Wiels zal bij de eerstvolgende verkiezingen zeker 80% van de zetels krijgen !

  Wiels leest selectief alleen boeken die hem goed uitkomen en die hij begrijpt.
  Hoe veel dommer kan Wiels nog zijn om niet zo snel mogelijk met 80% een referendum of nieuwe verkiezingen te houden, want zo’n kans krijgt hij NOOIT meer.
  Je bedoelt ontwikkelingsgelden voor familieleden, vrienden en kennissen van POLITICI, maar het is ook daardoor afgelopen met ontwikkelingsgelden.

 31. @(doorn)roosje:
  ONTWAAK en zie dat sprookjes niet bestaan !
  Demagoog Wiels en Co. zijn de ondergang van Korsou !!!!!!
  De hele regio lacht ons vierkant uit met zo’n ridicuul wereldvreemd stelletjes kleuters in de regering en de staten.
  Get Real

 32. @ Roosje. Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahaha.

 33. @Vito, jij met jou “WO” kan totaal niet tippen aan meneer Wiels.
  Wiels is een autodidact maar jij, hebt veel studie, lees: boeken van anderen nodig, om iets te leren begrijpen.
  Wiels is zo intelligent dat velen hem niet kunnen begrijpen. De man kan vooruitzien en zeer goed anticiperen. Nederland heeft heus geen hekel aan Wiels, Nederland vindt het juist goed dat er eindelijk Curaçaoënaars zelf iets doen in plaats van hun hand ophouden.
  Nog nooit zijn de contacten met de regio zo goed geweest. Andere regeringen waren, regioschuw. Curacao telt eindelijk mee in de regio.

  Velen die hem ”gek” noemen willen dat alles bij het oude blijft zodat ze net als vroeger, alle ontwikkelingsgelden voor eigen families kunnen blijven gebruiken…

  De doorsnee Curaçaoënaar kan geen Internet betalen om ook hun mening te geven. Wiels zal bij de eerstvolgende verkiezingen zeker 80% van de zetels krijgen !

 34. @ Jan C/L. Je moet beter luisteren, want je hoort het hier niet “vaak” maar “bijna altijd” behalve van een stelletje drop-outs. Wiels zou veel beter iets aan de sinds 10-10-10 enorme neergang van het onderwijs moeten doen en wat is er mis om ouders iets voor de school van HUN kinderen te betalen, waarvan ze bij het maken van kinderen al op de hoogte waren. Er worden al van de reguliere belastinginkomsten gigantische bedragen in het onderwijs gestoken en zo hoort het ook en niet via een schoudertax buiten de begroting. Jij gaat je kind toch ook geen auto beloven/geven en dan gaan lopen leuren bij de buren om NAF 30.000,– bij elkaar te schrapen? Geheel gratis onderwijs is simpelweg niet door een arm land als Curacao te betalen, terwijl het onderwijs zelf beroerd is. Het plan zal wel door de Staten komen, want de oppositie is monddood gemaakt, maar de Raad van Advies zal scherp oordelen. Als het doorgezet wordt, zal het voor maximaal 2 jaar zijn en daarna is het over met het populisme. Wiels is een psychopaat met alleen eigenbelangen.

 35. Triest, triest, triest……het ergste is dat er geen goed alternatief is. Dat deze demagoog de grootst mogelijke onzin uitpoept is duidelijk, maar wanneer staat er een verstandig, betrouwbaar en sterke persoonlijkheid op? Wat is er met het Curaçao uit mijn jeugd gebeurt?
  Ik zou er eigenlijk geen aandacht aan moeten besteden maar jouw reactie @korsou……ga je heel diep schamen!

 36. Wanneer houd die man nou eens op? Focus op het oplossen van het onderliggende probleem in plaats van de aandacht daarvanaf te leiden. Zorg voor een sluitende begroting! Daar is het volk bij gebaat!

 37. @ Vito. Ja Vito je hebt helemaal gelijk. Maar nu een ander scenario : Wiels grijpt de macht met behulp van Venezuela. Hij wordt dan zetbaasje van Chavez. Probleem is dat Nederland niet mee wil werken door “in te grijpen” Als je de helft van de Venezolaanse uitzendkrachten bij Isla, vervangt door als uitzendkrachten vermomde Venezolaanse militairen ben je al een eind onderweg. Smokkelen van wapens is geen probleem, gezien de grote hoeveelheid illegaal wapentuig wat voorhanden is. Er zijn nog meer scenario’s mogelijk hoor. Maar aan het volk hoeft niets meer te worden gevraagd. Nederland zal dat hopelijk ook niet toestaan,

 38. Hahahaha, Macamba pretu je hebt gelijk, Wiels moet terug naar zijn eigen land AFRICA, en waarom blijven de kinderen van hem in Ned. Kinderen Wiels jullie moeten oprotten, wat doen jullie in Ned., ga naar PAPA in Africa. Wiels dat woord PAPA is veelste groot voor jou, je bent zo dom dom dom, heel erg dom, je bent een slechte voorbeeld voor nos dushi korsow. Wiels ik ben zo zat van jou dom gedrag,en je minderwaardigheid gedrag, sorry een gebruikte wc papier is voor mij meer waard dan Hermin Wiels.
  Wiels ik ben geen MACAMBA zoals je hun noem, ik ben een joe di Korsow, Bo tin hinter pueblo di Korsow hopi hopi fada. Bo ku bo partido y bosnan gobiernu, Si bosnan gobiernu pasombra ta pa bosnan saku bosnan ta traha, no pa pueblo di Korsow, Ora bosnan kaba di zink Korsow bo ta bai Africa bek???, anto Schotte & Co. unda nan tambe ta bai, bosnan tur por bai biba komo millionario unda ku ta na mundu. Ta pesei bosnan no kier bai, gobiernu no tin mag di kai. Wiels ora un homber tin boka grandi kontra un pais komo hulanda ku semper a juda Korsow, masha dia bo mester a saka bo joenan for di hulanda manda nan bai biba y studia na Africa. Pa bo para ta grita hasi ridiculo, bin ku e begrotingmanera hulanda a pidi. Hopi fada korsow ta di bosnan.

 39. Vaak hoor dat mensen hier zeggen dat Wiels niks voor het volk doet, maar als het gaat om gratis onderwijs zijn het dezelfde die dit weer bekritiseren in plaats van helpen om het mogelijk te maken.

 40. Beste mensen het is niet de moeite waard om te reageren op Wiels. Wiels is uitgekookte, arrogante, achtelijke gek met veel complexen.Dank zij Nederland heeft hij van een MBO opleiding Cultuureel werk kunnen genieten in Nederland. Heb begrepen dat al zijn kinderen in Nederland studeren. De vraag is hoe wil hij onafhankelijk worden? Hij heeft niet de volle meerderheid die achter hem staat. Hoe wil hij dat bereiken. Door Curacao een narcostaat te maken of te verkopen aan Venezuela. Het is niet Wiels die de toekomst gaat bepalen maar de Curacaosevolk die dat zal bepalen. Hij kan heel hard blijven schreeuwen al hij wil maar het is de referendum voor het volk dat bepaal waar Curacao naar toe wil. Jongens niet meer reageren op Wiels. Wiels moet zich goed laten behandelen door Capriles KLiniek.

 41. Nederland heeft Wilders, Curaçao heeft Wiels. Beiden roepen onzin en misbruiken de onderbuik van het volk.

 42. Nederland heeft Wilders, Curaçao heeft Wiels. Beiden zaaien angst en onvrede en gebruiken de onderbuik van het volk.

 43. Heb je nu weer je pilletje vergeten te slikken en hebbeb je bewakers de knoopjes op je rug niet dicht gemaakt ? Wellicht toch beter een gesloten kliniek in nederland zoeken, die zijn een stuk beter dan de caprilles.

 44. heerlijk, koekje van eigen deeg oprotten met die hollandse hooghartigheid. laat ze komen, dit keer steken we geen gebouwen in brand maar mensen

 45. Wiels, een uit de kluiten gewassen kleuter die zijn frustraties in de gym probeert kwijt te raken. Denkt met zijn brede neptorso vol proteinen dat hij hierdoor meer power kan geven aan de achterlijke domme uitspraken die hij de wereld in roept. Die man kan niet in kansen denken. Met hem aan het roer zal dit eiland binnen een halfjaar failliet zijn. Van besturen heeft hij geen kaas gegeten. BAI BANJA BISTI PAMPERS WIELS!!!!!!!!!!!

 46. De vraag blijft nog steeds: wie op Curacao heeft de GUTS om deze idioot op het vliegtuig te zetten !!!! Of moeten we een advertentie in een Colombiaanse krant zetten? In Argentinie konden ze er trouwens ook wat van….

 47. Die man denkt echt dat iedereen in de wereld papiaments spreekt. Hoe dom kun je de bevolking houden die in die leugens geloofd en dat als ze het niet spreken het maar moeten leren, hoe dom en stom kan iemand zijn
  . Vind dit echt heel erg voor de mensen daar dat ze zo een man geloven.

 48. Wiels heeft zich sinds hij in de Staten zit leren kennen als een domme corrupte demagoog die ik zelfs niet meer zou laten terugkeren naar het buurthuis van Souax.

  Eigenlijk zou iedereen die nu nog op hem of zijn partij stemt verplicht in de Caprileskliniek moeten worden opgenomen.

 49. Nederland is alleen goed als het de beurs opentrekt voor Curacao. Hoeveel steuntrekkers hebben we in Ned. die gevlucht zijn van Curacao omdat het daar zo goed is. Meer Antilianen in Ned. in de bijstand dan werkenden. De Ned op Curacao moeten geld hebben anders kunnen die er niets doen om te wonen. Nederland is alleen goed om de kas te spekken voor de bedriegers maar jammer genoeg niet voor de bevolking, die mensen hebben het echt hard nodig.

 50. Wel papa’s maar geen gekke popo’s

 51. ik ga pvv stemmen. Curacao lekker zelfstandig. Eerst haalt de st maarten de centrale bank leeg, zodat de cft tegen curacao: Je mag je reserves van 500 miljoen niet maar gebruiken. hoe ziek moet het nog worden.

 52. Ons eiland ? Uhm volgens mij was het toch echt van de Arawak indianen. Die waren er het eerst. “Wij” hebben “jullie” alleen maar hier naar toegebracht, nadat jullie door je eigen buren aan ons verkocht zijn. “Wij” creëerden de vraag en JOUW eigen volk Helmpie het aanbod. De blanke man was niet ok, maar door je eigen volk aan de wrede wiitte man verkocht worden ook niet. Maar Wiels als je zo graag je eigen land wil hebben dan ga je toch weer terug naar Afrika, lekker op een houtje bijten, dan moet je echt een keer gaan werken, want anders heb je niks te eten en geen dak boven je hoofd. Maar nee liever een chill baantje in de regering waar niemand je domheid erg vind. Als je nou iets fatsoenlijks zou zeggen en doen ipv snoepreisjes, geld trekken, en je vriendjes omhoog werkt, zou NL nooit iets tegen je zeggen. Die brave borsten in Den Haag houden toch ook die Grieken en Spanjaarden het hoofd boven water. Ohja en haal die kinderen van je uit NL dan, want straks worden ze slimmer dan jij en buurthuis matties en moet je ook je eigen kinderen onderdrukken.

 53. Wat viel er dan te plunderen op Curacao? Iguanas en cactussen??

 54. Papa s zijn er toch niet op Curaçao ?

 55. Hij is leuk, klappen als Wiels in het Nederlands praat. Zijn aanhang begrijpt dat in het algemeen minder. “Kom maar bij papa” valt dan weer onder onbegrijpelijk gekneuter.
  Toen Schotte na de vorige Rijksministerraad zijn trouw aan het Koninkrijk benadrukte, afgerond met de heilige belofte tot samenwerking, zag Wiels daar ook de lol al niet van in. De man heeft geen enkel gevoel voor humor, terwijl hij soms zo leuk uit de hoek kan komen. De opmerking dat Nederland al eerder heeft ingegrepen in de Curacaose politiek, geeft alleen maar aan dat ook toen al onbetrouwbare en corrupte politici de baas waren. Er verandert hier niets. Zo komt iedereen hier wel een keer aan de beurt. Als na 24 maanden de balans wordt opgemaakt van wat er van alle verkiezingsbeloften is waargemaakt, dan kan Wiels pas echt boos zijn. Door eigen onbenul en vriendjespolitiek is het eiland weer een flink stuk achteruitgegaan. De onbetaalde rekeningen zijn huizenhoog. De bevolking zal nu moeten bloeden, want Nederland bemoeit zich niet meer met het betalen van rekeningen. Laat ze daarom nog maar 24 maanden financiële spitsroeden lopen, dan hoeft een andere regering deze puinhoop voorlopig niet te erven en zijn de financiën tegen de volgende verkiezingen weer gezond.

 56. Het is meer dan triest gesteld met helmine hij wordt echt steeds gekker
  ik begrijp niet dat de man nog steeds niet is opgepakt uiteindelijk is dat met zuslief ook gebgebeurd.

 57. Het is echt de domste man hier op curacao. Hij kan alleen aanhang kweken door groeperingen tegen elkaar op te zetten. Als hij toch weer eens zo graag over slavernij verleden gaat beginnen. 10000x excuses namens mijn voorvaderen die ook armoede kenden en in fabrieken werkten tegen erbarmelijke omstandigheden. Wij zijn rijk geworden doordat hier de slavernij was. NOT!.. Kijk eens naar de toekomst! Pak je kansen en hou op met die domme stemmingmakerij. Ga anders terug naar Afrika waar de slaven oorspronkelijk vandaag komen. Die enkele ticket betaal ik graag voor je!

 58. Typische reacties van zowel Schotte als meneer de schreeuwer, ”de 1e beweert dat alles al in werking is gezet om de begroting rond te krijgen en het was niet nodig dat Nederland ingreep? de 2e zegt het is die Nederlanders die het hebben gedaan”.
  Een concrete oplossing ho maar alleen onzinnige en loze woorden kunnen er voort gebracht worden en de hele lange tenen zijn van de partij.
  Gentleman neem eens voor EEN keer jullie verantwoordelijkheid en doe waarvoor jullie daar zitten, de ene moet regeren en de andere moet de eerste in de gaten houden en zaken die verkeerd lopen rechtzetten. Zo simpel is het.

  Het is makkelijk om het slavernij verleden telkenmale uit de kast te halen maar dat lost de huidige problemen niet op.

 59. Wat een enorme domme praat, Nederland is blij net van Curaçao af te zijn en gelijk hebben ze. Voor de vorm doen ze nog net alsof het ze iets interesseert, maar mensen wake up, Curaçao is voor eens en altijd verloren en zal afglijden tot het niveau van zijn bevolking…

 60. Dit soort mensen helpen ons eiland naar de donder dom en domber weg ermee!!!

 61. heeft selikor hem nog steeds niet meegenomen??

 62. @ Edgar, nou heeft het achtereind van een varken nog een functie, er komt wat uit. Bij onze roeptoeter gaat er wel in maar komt niets uit, je ziet toch dat hij de laaste tijd steeds boller word.

 63. Met Wiels als gedoogpartner van deze coalitie in de Staten, zou je het de regering bijna niet kwalijk nemen dat er niet meer naar de Staten wordt geluisterd. Het probleem ligt op Curacao, papa Wiels…

 64. @Edgar, niet nodig.. we hebben toch gas en olie?

 65. en als die gek je toch aanspreekt, altijd met hem meepraten, nooit tegen in gaan….

 66. Als ik een gek op straat tegen kom, dan kijk ik altijd de andere kant op.
  schaamte? bang dat hij me aan gaat spreken?
  ik denk dan dat negeren het beste is en doorlopen.
  dus waarom deze man nog aandacht geven?
  zonder aandacht beland hij vanzelf in de Caprilles…..

 67. Wiels is zeer intelligent en heeft een vooruitziende blik. Of men het leuk vindt of niet, de man is geniaal. De man heeft humor en is geen zuurpruim als velen hier.

 68. Oh Wiels, hou eindelijk eens op met dat DOMme zeuren over dat eeeeeeeeeeeuwige verleden, etc. Accepteer voor de eerste maal in je leven eens kritiek en zorg samen met de rest dat de begroting LOGISCH (!) gewoon in evenwicht gaat komen. Daar heb je inderdaad hersens voor nodig….. Anders kan de waarde van de gulden wel eens drastisch veranderen (zie de euro!).

 69. Deze man bezit nog geen één hersencel, het publiek dat voor hem klapt en juicht heeft al niet veel meer in het hoofd. Nederland lacht hem uit, ik ook. Stop deze gek, hij helpt ons eiland naar de knoppen. Stop hem alsjeblieft voor het te laat is.

 70. En wanneer gaat Wiels iets zeggen over de niet sluitende begroting of is hij dit voor het gemak maar vergeten ?
  De man heeft het intellect van het achtereind van een varken.

 71. Dus Wiels is van mening dat Curacao niet moet bezuinigen en dat niet had moeten doen. Dan hadden we nu een schuld van 30 miljard gehad. Handig om dan onafhankelijk te worden want je gaat zo geen leningen krijgen.
  Trouwens wat is de oplossing van Wiels dan om er voor te zorgen dat curacao geen schulden meer heeft?

 72. Wat een airhead. Hij moet eens iets nieuws verzinnen.

 73. Kan ik als kind hierbij direct de rechter verzoeken om mij uit de ouderlijke macht te plaatsen i.v.m. krankzinnigheid papa???? Arme dochters, blijf in NL, de man spoort totaal niet meer!!