• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft onlangs vergaderd met vertegenwoordigers van de Cistercian University. De universiteit is momenteel bezig om een vestiging te openen die jongvolwassenen de gelegenheid zal bieden om hun middelbare school af te maken.

Daarnaast zullen er een aantal studies op bachelor niveau worden aangeboden.  Middels de universiteit wil de minister naast lokale studenten vooral buitenlandse studenten aantrekken. “Curaçao biedt economische voordelen aan universiteiten die als doel hebben om buitenlandse studenten aan te trekken. Dit zal onze kenniseconomie stimuleren”, zijn woorden van Hakim. De minister en de directeur van Economische Ontwikkeling, Zulaika Mook zaten om tafel met de academisch directeur van Cistercian University, Jude Reyes.

Buitenlandse studenten
De universiteit zal lessen aanbieden zowel in het Engels als in het Spaans. “Veel studenten uit Latijns-Amerika willen het studentenleven in het buitenland ervaren en zijn bereid daarvoor te betalen”, zegt Hakim. Volgens Reyes zijn er zeker 400 Latijns-Amerikaanse jongeren die hun middelbare school niet hebben afgerond en geïnteresseerd zijn in een dergelijke school. “Dit soort initiatieven zijn ook gunstig voor degenen die zich op academisch niveau willen verbeteren”, vervolgde minister Hakim.

Cistercian University
Cistercian University heeft een katholieke grondslag en is bekend in verschillende Latijns-Amerikaanse landen. Er zal een nauwe samenwerking zijn met een gelijk geaccrediteerde universiteit in Colombia. De universiteit heeft haar deuren nog niet geopend, maar is al zeker van zo een honderd studenten uit onder andere Colombia die in afwachting zijn van de start van het nieuwe studiejaar.

7 reacties op “Studeren op Curaçao”

 1. Antilliaans dagblad vandaag:
  “Groot was de verrassing toen gisteren bleek dat de directeur van deze nieuwe universiteit
  in maart van dit jaar op Curaçao werd veroordeeld wegens ontucht met zes minderjarige jongens van een ago-school. De straf die hem werd opgelegd was twaalf maanden celstraf
  waarvan zes voorwaardelijk en ook mag hij geen les meer geven.”

  Hakim: oeps! vlug naar Barcelona!

 2. Dat dit initiatief niet tot stand kan komen binnen onze eigen universiteit geeft inderdaad te denken!

 3. En wat about de al aanwezige instituten (oa UNA en UDC) moeten we die eerst niet meer faciliteren ipv weer een extra (concurrerende) instelling binnen te halen (met stoelgarantie voor en jaar voor het luttele bedrarg van …… miljoen ???)
  Hadden we trouwens al niet een minister van onderwijs (of 3 eigenlijk) ????

 4. 400 latijns amerikaanse jongeren die hun school niet hebben afgerond?
  ik denk dat curacao een veelvoud van dat soort jongeren heeft.
  krijgen die ook de kans om hier te studeren?
  of krijgen gewoon nog eens 400 lastige criminele pubers over uit onze buurlanden?

 5. Heb ik toch gedacht dat sjeik Hakim in Spanje zit een dag of zes voor een niets betekende bijeenkomst! daggeld verzamelen. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$. snoepreis kosten 15.000,00 of meer ??.

 6. Vólgende FANTASTische plan voor een vermelding in het grote sprookjesboek, het houdt maar niet op. Geld genoeg om te beginnen …… , nee toch?.

 7. Dus dezelfde regering die de 80/20 regeling in heeft gevoerd is blij met dit initiatief, want dezelfde buitenlanders (de 20%) is goed voor de kenniseconomie?

  En hoe zijn de taken eigenlijk verdeeld, het lijkt erop dat die HAKIM alle ministeries vergetenwoordigd? Wat een kerel… praatjes vullen geen gaatjes meneer Hakim!