• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een Amerikaans vrachtschip is vandaag aangekomen in de Cubaanse hoofdstad Havana. Het is de eerste keer in 50 jaar dat de communistische eilandstaat vracht krijgt uit de kapitalistische vijand. De Ana Cecilia heeft voedsel, medicijnen, kleding en medische hulpgoederen aan boord.

De Verenigde Staten hebben sinds 1962 een handelsembargo tegen Cuba. Het schip was woensdag vertrokken uit Miami.

Speciale vergunning
De eigenaar van het vrachtschip had een speciale vergunning nodig om naar Cuba te varen. De rederij hoopt een wekelijkse dienst op te kunnen zetten voor hulporganisaties en de Cubaanse gemeenschap in Florida. De Amerikaanse president Barack Obama heeft de strenge maatregelen tegen Cuba de laatste jaren iets versoepeld.

© ANP, alle rechten voorbehouden

6 reacties op “Cuba krijgt na halve eeuw vracht uit VS”

 1. Ja Beer het is heel vervelend voor die mensen die al hun bezittingen kwijt waren. Naar het schijnt hebben ze in die periode van voor Fidel Castro het rijk helmaal voor hun alleen. Het was toen sex, sex, drugs en rock en roll. Er werd flink gehandeld in vrouwen en drugs en het geld kwam met bakken geld naar die rijke luizen op Cuba. Als jij zegt dat je beter niet in een communistische staat kan leven dan ben ik benieuw wat jij zal zeggen over economische crisis waar Europa in zit. Dat waren die rijke luizen die de crisis veroorzakt hebben met hun woekerpolissen en ook de staat, politici en belastingen die al die tijd hiervan genoten hebben. Door die woekerpolissen stroomde het geld ook als water binnen bij de belastingen. Het waren allemaal geld van het volk die zo verspeeld werden. Het volk zite er niks voor terug.. Het enige wat het volk ziet is dat ze ieder keer weer moeten inleveren voor als het slecht gaat. Wie weet misschien als het zo door gaat dat veel europese land best wel in zo’n situatie tercht kunnen komen als cuba. Want het democratische systeem heeft ook vreselijk gefaald. Venezuel en Cuba zijn landen die typische oorzaak van een democratisch systeem die gefaald heeft. De ene bouwd huizen voor zijn arme bevolking. de ene bouwd huizwen maar ze zijn onbetaalbaar voor de doorsnee bewoners (Nederland). Persoonlijk zou ik me wel nuanceren om het communistisch systeem te becritiseren.

 2. Toevallig lees ik in dit kader net een leerzame colum op Starnews:
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/11930
  Voor hen die naar Cuba willen…..

 3. Ha Irving,
  maar ik neem niet aan dat je de VS als totalitaire kapitalistische staat wilt aanmerken.
  Ik noem de VS toch gewoon een democratie namelijk…..
  Ken je eigenlijk op de wereld wel zo een staat?
  Terwijl we helaaas wel communistische dictaturen (dus ondemocratisch) kennen.

 4. Een totailitair kapitalistische staat is ook niet om naar huis te schrijven hoor, Beer. Eigenlijk is geen enkele totailtaire systeem goed…

 5. Ja Vito, en wat te zeggen van de mensen uit de VS (en elders) die destijds van de ene dag op de andere dag hun onroerend goed kwijt waren aan de communistische heilstaat van Castro?
  Ik denk dat je beter niet in een communistische staat kan leven, zie Cuba, Venezuela en vroeger de lander achter het ijzeren gordijn……

 6. Gelukkig heeft Barack Obama wel gezien, dat ze Cuba wel nodig hebben, nu het economisch slecht gaat met America.Buitenlandse valuta is altijd goed voor het Americaanse economie . Het Cubaansevolk heft veel geleden onder het Americaanse imbargo tegen Cuba. Eigenlijk vraag ik mezelf wel af wat de Internationale Mensrechten Organisatie hierover zegt of heeft gezegd of ging het uiotsluitend over [olitieke gevangenen.