• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse regering heeft Curaçao vandaag een aanwijzing gegeven om hen te dwingen te bezuinigen op de begroting. Premier Gerrit Schotte was niet verheugd over de beslissing en geeft aan in hoger beroep te gaan. Was de reactie van Schotte correct? Versgeperst.com vroeg het voorbijgangers.

“Schotte is laf”, reageert de 29-jarige Antula fel. “Dit is typisch ons volk: de verantwoordelijkheid elders leggen in plaats van naar jezelf te kijken. Erken je fouten, iedereen maakt ze. Fouten maken is menselijk. Deze regering is te trots, maar vergeten daarbij dat het niet om hun ‘image’ draait, maar om het welzijn van het volk.”

De les lezen
De 39-jarige Patrick heeft meer begrip voor Schotte’s reactie op het ingrijpen. “Het is logisch dat Schotte zich niet zomaar de les wil laten lezen. Nederland ligt continu op de loer tot er een fout wordt gemaakt. Als mijn baas de hele dag over mijn schouder meekijkt, presteer ik ook slechter. Als Nederland ingrijpt, voelt Curaçao zich alleen maar meer in een hoek gedreven. Niemand heeft daar wat aan.”

Geen begrip meer
Ook de 28-jarige Gio kan zich wel verplaatsen in Schotte: “Ik begrijp dat Schotte tegenstribbelt, hij zit in een lastige positie en heeft ook de druk van de regering hier. Hij zet zichzelf wel een beetje voor schut op deze manier.” De 25-jarige Isaac is daarentegen totaal niet te spreken over de premier. “Ik heb geen greintje begrip meer voor Schotte en zijn vriendjes. Het moet klaar zijn met het kinderachtige gedoe hier. Ga eens werken, bewijs eens dat je dat kunt aan Nederland, jezelf en je land. Anders is het alleen wachten op een volgende aanwijzing.”

Toegeven
“Schotte moet aan het volk bewijzen dat hij en de regering vertrouwen hebben in zichzelf”, vindt de 62-jarige Antonio. “Als hij deze beslissing van Nederland zomaar accepteert, geeft hij toe dat ze het niet kunnen. Dat zou niet logisch zijn. Dan hadden ze eerder aan de bel moeten trekken en hulp moeten inschakelen. Ik ben het niet altijd eens met het handelen van deze regering, maar kan niet ontkennen dat ze alle stappen goed uitstippelen. Zo ook deze.”

39 reacties op “‘Schotte zet zichzelf voor schut’”

 1. Hou op met dat geouwehoer op deze site, Stelletje mensen met een verstand van een steen. Curaçao houd de eer aan je jezelf en stap uit de Koninkrijk der Nederlander het stel niks voor het is gewoon bier zitten drinken met een groepje ezels in den Haag. Het zijn Politici”s die hun geluk komen zoeken in de Nederlandse politiek. Een groep armoedzaaiers die hun eigen land niet eens kunnen besturen. In Nederland moeten zij 18 miljard bezuinigen door wanordelijk beleid van de afgelopen jaren. Niemand die wat over zegt, geen kabaal, geen Raad van Staten die de dit kabinet en voorgaande kabinetten verantwoordelijk voor houdt. Oh maar bij de financiën van Curaçao doen zijn zo hysterisch.
  Doe normaal al meer dan 400 jaar lang heeft curaçao een niet sluitende begroting. Immers er bestaat geen land ter wereld die geen schulden heeft, of die geen geld geleend heeft op de wereldmarkt. Zodoende al die deze goedkope en vieze nieuws en gedrag van mensen aan de macht is gewoon een spel van de Duivel. De mensen van Curaçao en de overige eilanden moeten wakker geschud worden, om de betutteling van uit Nederland te stoppen. Wij kunnen onze eigen zaken behartigen, wij willen niet dat piraten en kolonisatoren ons de les komt voorlezen. Bemoei met je eigen zaken kwakzalvers.

 2. @Zorro

  Hij is op pelgrimstocht gegaan

 3. @Makayu,

  dan is Schotte toch een sociaal mens.
  Als hij dat allemaal over heeft voor zijn vrienden van de familie dos Santos…

 4. Wiels zet zich ook weer voor schut. met de zgn bezuiningen van Martina in de jaren 80 en daarna van Pourier.. en nu weer. Wat wil Wiels dan. Dat Curacao maar schulden en schulden blijft maken???

 5. Schotte is even de bestelling van Jamaloodin op gaan halen ….. Beretta’s en nieuwe collectie Al Capone driedelige kostuums met bijbehorende sieraden !!!!!

 6. @ Virago. Je hebt echt niet meer dan lagere school gehad, he, en nog een slechte ook.

 7. Ik zou ook hoger beroep aantekenen!!!!!!!!!!!!!!!!!

  en ik zou ook bezuinigen!!!
  Alle illegale laten op pakken en met hun een sociale straf laten uitvoeren! Ten voordele van de bezuiniging!Laat ze werken (sociale volks projekten )

 8. @zorro, ach hij was toch in de buurt………

 9. Gerrit is nu weer prive op onze kosten 2 dagen in Italie geweest bij zijn maffiavrienden voor een spoedcursus.

 10. En zo is het maar nen Philippe!!

 11. Op Curacao leven we gewoon boven onze stand. Het is pijnlijk dat te erkennen. Met deze maatregel MOET deze regering wel duidelijk maken dat luilekkerland voorbij is. Griekenland heeft relatief minder schuld dan Curacao NA de schuldsanering! Daar zijn de lonen en de pensioenen drastisch verlaagd en worden veel ambtenaten ontslagen. (Ook in NL worden de pensioenen verlaagd en de pensioenleeftijd verhoogd). Dat gaat allemaal van `au`—
  Op Curacao kan dat niet, want dat pikken we niet. Nou dat dachten de Grieken dus ook een tijdje.. EENS houdt het gewoon op…Maar niet op Curacao?.. bijv. Ambtenaren die een uitzonderingspositie willen bij de ziektekosten, vakbonden die aan alle verworven rechten vasthouden…het gaat allemaal niet lukken. Ook in Europa wordt de tering naar de nering gezet. Italie heeft dat slim aangepakt door de bezuinigingen niet door politici uit te laten voeren,maar door vakkundige specialisten op alle terreinen. Dat werkt. Zo houdt de politiek haar handen nog een beetje vrij bij de volgende verkiezingen. Schotte c.s. zijn vermoedelijk teveel verwend door hun positie. Als ze nu aftreden hebben ze volgende keer nog een kans. Als ze blijven zitten moeten ze OF heel veel bezuinigen OF nog meer schulden maken.. In beide gevallen zullen ze de kiezers teleurstellen. Dus nu maar hopen dat ze blijven zitten, dan komen ze later nooit meer terug. De volgende Staten moeten dan maar direct een parlementair onderzoek doen naar deze schuldproblematiek.
  Je kunt zelfs op Curacao nu eenmaal niet steeds meer uitgeven dan er binnenkomt.
  Dus: minder ambtenaren, minder dekkking in de ziektekosten, minder Aov, minder onderstand, minder politieke pensioenen.. EENS moet het er van komen…

 12. @terroristen, nee ze heeft het over het beleid van de MAN, FOL, NPA en de eenmanspartijeb.. Prince, Marchena, Godett, Cooper, Eisden, Constancia, Asjes en Schotte.. Laatste twee waren gedeputeerde van economie.

 13. Gerrit: de baas en vice voorzitter van de RvS is…….Jan Hein Donner! Gerrit: succes!

 14. Gerrit gaat naar de Raad van State. Geloof me de RvS gaat dat varken wel even wassen!

 15. Schotte heeft zichzelf al volstrekt belachelijk gemaakt door als ongeletterde premier van dit Land te worden.

 16. @Terorten uit voorgaande jaren !,

  correct uit voorgaande jaren 100 miljoen uit 2010 49 miljoen(PAR) tot 10-10-10
  51 miljoen door MFK PS in 3 maand. daarna tekort van 2011 veel is gedicht door geld van het sociaal plan en schoolgeld weg te halen maar nu dat niet meer kan 2012 komt het wanbeleid tevoorschijn.

  en nu geen par meer de schuld geven want bijna 3 jaar regering en nog steeds schuld van PAR, wat heb je dan zelf gedaan al die tijd, naast rondreizen????????????

 17. Schotte kan zichzelf NIET voor schut zetten. Daar mist hij de geestelijke vermogens voor. Dat is gisteren wel gebleken ha ha ha.

 18. @ maaskant
  Het probleem voor Dr. Schotte is dat de financiële onderbouwing van zijn plannen zijn getorpedeerd als zijnde onkundig ,knullig en gespeend van iedere kennis op het gebied van Staatshuishoudkunde en dus verboden. Om zijn gezicht te redden gaat hij naar de RvS. Zonde van zijn tijd overigens.

 19. We zijn weer aan het trollen onder iemand anders naam… Geeft het je bootschap meer flair? Regulars weten toch precies wie het is…

 20. @edgar,

  helaas je hebt gelijk…….
  het zijn vaak goede mensen maar hebben geen benul.
  je kunt het ze niet kwalijk nemen ze geloven elke verkiezingsbelofte:: benzine prijzen omlaag groente en fruit prijzen omlaag, gratis onderwijs, nieuw ziekenhuis, opknappen van buurten, enzovoort….
  maar als een stelletje maffia figuren aan de macht komen, dan is daar helemaal geen geld meer voor.
  De PAR is niet heilig, maar zijn wel een stuk minder corrupt en een beetje intelligenter.
  En denk dat ze ook wat beter weten samen te werken met de andere landen binnen het koninkrijk.
  ik ben bij met de aanwijzing, want dat zal in iedergeval betekenen dat de heren politici beter gecontroleed gaan worden.
  En dat is echt nodig met deze figuren…..

 21. Eigenlijk is er niks aan de hand, want Schotte zegt dat de regering al doet wat het CFT adviseert. Wel vreemd dat hij toch naar de Raad van State wil met protest! Hij protesteert dus tegen het feit dat hij zijn eigen plannen gaat uitvoeren? Denk dat hij ook wel weet dat het niet gaat lukken en daarom maar alvast naar de RVD gaat.

 22. Als er nu eens eerst wordt toegegeven door Schotte & Co, dat er een gróót probleem is in plaats van ontkennen en weer min of meer boos te zijn op mensen / beledigd voelen door de mensen, die de waarheid wèl onder ogen zien! Tijd voor een regering van wijze (zaken)mensen met verstand van (alle) zaken! Als voldoende wijsheid op dit eiland te vinden is …………. 80/20 staat toch voor IQ, haha.

 23. En het ongelooflijke is dat het Grote Graaien gewoon doorgaat, aanwijzing of niet.

  El Hakim is alweer vertrokken naar een flut conferentie in Spanje, een trip die de belastingbetalers naar schatting 45,000 euro kost.

 24. Helaas mijn eiland genoten.
  Maar als je binnen twee jaar een begroting te kort hebt van 70 miljoen en je wilt niet bezuinigen. Wat zal de begroting zijn als we twee jaar verder zijn.
  Afspraken zijn afspraken, het is niet de welzijn van Nederland maar het heeft met onze welzijn te maken. Wanneer Schotte over 2 jaar niet meer kiesbaar is, wie blijft zitten met de te korten.Het is niet de regering Schotte maar de Eiland Curacao. En Schotte is niet de eerst de beste en de laatste er zullen nog meer volgen. We hebben nooit een Ziekenhuis kunnen bouwen maar onze ministers hebben wel een grote woning kunnen bouwen.
  Als de ministers een begroting moeten inleveren volgens afspraak dan schreeuwen ze gelijk dat Nederland teveel bemoeit. We zijn al een tig jaren bezig met dit gedrag het niet na komen van afspraken en de schuld bij anderen neer leggen. Als we een feest moet organiseren dan weten we heel goed hoe we een een begroting moet maken en op tijd inleveren.
  Sorry mijn eiland genoten, ik wil niemand de schuld geven maar zo gaat de dingen op curacao en er veranderd niets, ze komen en ze gaan en wij moeten moeten er mee leven als de gewone zaak van de eiland. Russ

 25. Minister Liesbeth Spies omschreef de besprekingen van vandaag als ‘een indringende discussie’. Het tekort bestaat uit 98 miljoen gulden voor de dekking van tekorten uit voorgaande jaren,

  uit de PAR jaren dus.

 26. Minister Liesbeth Spies omschreef de besprekingen van vandaag als ‘een indringende discussie’. Het tekort bestaat uit 98 miljoen gulden voor de dekking van tekorten uit voorgaande jaren …………………..!!!!!!!!!!!

 27. @Cur Eye,

  Ben het met jou eens.
  Alleen het idee dat Ned eerder had in kunnen grijpen….. nee, had niet gekund
  Dan was er namelijk nog niet genoeg misgegaan, waardoor het eiland weer had geroepen; Ned vs Curacao!
  Dus Nederland moet voordat het ook maar ergens bij Schotte ingrijpt. ..zoveel mogelijk van de bevolking mee zien te krijgen.

  Over de mensen die in het stuk hun reacties gaven… tsja,.. ik kan beter niets zeggen. 😉

 28. Kennelijk dringt het niet door dat dit gebeurt ter bescherming van de Curacaose samenleving. Als al het geld op is, kan er geen beleid worden gevoerd. Wiels maakt van de gelegenheid gebruik om Nederland de schuld te geven. Dat was voorspelbaar. Maar het geld is toch echt in Curacao verdwenen. Zonder PAR en met deze corrupte coalitie. Zonder dat het volk van heeft geprofiteerd. Maar de gevolgen zijn voor hetzelfde Curacaose volk wat deze clowns uiteindelijk op hun posten heeft gezet. De opsomming van Wiels uit het verleden , geeft aan dat hier nooit iets verandert. Een hele mooi is dat alle ministers eerst bij Jamaloodin langs moeten, voordat ze geld uit mogen geven. Als de aanwijzing niet gaat werken, weet iedereen wiens schuld dat is. Een Schotte maar hopen dat er olie en gas wordt gevonden, de sukkel. Zijn alle goede en verstandige mensen al van het eiland vertrokken ? Nee toch. Waar zitten die dan ?

 29. Schotte is een pias van Wiels & Co., Wanneer begin de schietpartij in de regering, Oooo die Schotte die durft ook niks, als hij Wiels ziet begint hij te trillen. Schietpartij gaat nog niet gebeuren, hun zakken zitten nog niet helemaal vol van ons geld.
  Hier op worden de armer nog armer, de middenstanders worden arm, de rijken worden middenstanders. De Schotte, Wiels Jamalodin & Co. die zijn nu rijk en worden rijker. Oohh wat triest

 30. @ William

  Helaas heeft Cur Eye gelijk. Het onderontwikkelde deel van Curacao snapt totaal niet wat er vandaag is gebeurd en zij geloven Schotte nog steeds op zijn mooie glimlach.
  Wat er daadwerkelijk aan de hand is gaat hen pet ongeveer 30 km te boven, hun belevingswereld gaat niet verder dan de lokale snek en de prijs van het bier aldaar.
  Dan kun je dit soort reacties verwachten, maar het blijft een trieste zaak dat zij wel mogen stemmen en dus dit soort kleptomanen in het zadel kunnen helpen en houden.

  Het klinkt vreemd, maar ik zou veel voelen voor een soort van examen voordat je mag gaan stemmen. Men vraagt de bevolking een mening te hebben over tal van zaken, terwijl diezelfde bevolking totaal geen besef heeft waar het nu eigenlijk om te doen is.
  Geef het volk brood en spelen en de regering kan doorgaan met plunderen van de staatskas.
  Te ziek voor woorden.

 31. @william,

  sorry hoor, maar de reactie van deze mensen getuigen niet van enige kennis of inzicht.

 32. Schotte houdt vol dat zijn kabinet ook zonder ingrijpen van de RMR per 1 sept. begrotingsevenwicht bereikt. Maar 1) hij gebruikt in zijn plannen niet toegestane methodes ,waarmee hij zich in de globale financiële wereld als onkundig afficheert , die door de RMR zijn afgeschoten 2) ook zelfs als zijn methoden zouden zijn geaccepteerd dan gelooft niemand dat hij dat evenwicht zou hebben bereikt gezien de status van die plannen en de korte spanne tijds die hem nog rest 3) niemand heeft vertrouwen in dit kabinet van onkundigen met een premier die gezien zijn (niet-)opleiding echt deze financieringsproblematiek voor geen centimeter kan begrijpen want daarvoor is minimaal een passende universitaire opleving plus jarenlange ervaring noodzakelijk. Zelfs zijn Doctor’s titel ( Hahaha) kan niemand vermurwen. De Raad van State wacht nu al handenwrijvend op hem!

 33. Als Schotte & Co het zelf hadden gekund hadden ze het niet zover hoeven laten komen ! Dan hadden we geen tekort gehad over 2011 en een sluitende begroting voor 2012 ! Ze wisten vanaf het begin dat deze aanwijzingsmogeljikheid mogelijk was bij wanprestatie en hebben het er gewoon op aan laten komen. En het welzijn van het volk ??? Lappen ze aan hun laars !

 34. We hebben een regering die zgn onafhankelijk wil worden maar juist door hun ‘beleid’ wordt Curacao juist onder curatele gezet.. Waarom laten ze niet zien dat ze het wel kunnen en zgn beter doen dan de corrupte PAR tijd?

 35. Het zou Gerrit,Wiels & co sieren om ff in de digitale telegraaf van 13.07.2012 te kijken en de ingezonde stukken lezen die door hun eigen volk zijn geschreven,zijn ze meteen genezen met hun grote smond.

 36. @Cur Eye
  Niks mis met de verscillende reacties van de burgers. Beetje onzin om mensen te beschuldigen als zijnde onderontwikkeld..
  Iedereen is er gewoon van doordrongen dat ze het aan zichzelf te wijten hebben. En laten we nou wel wezen het is nogal wat dit ingrijpen. Jammer genoeg dat het niet eerder is gebeurd dan was de ellende nog enigszins te overzien geweest.
  Dit wordt weer over de ruggen van de bevolking uitgespeelt. Zo werkt dat helaas.
  Maar aan alles komt een end. Ook aan dit zootje.
  Pek en veren is nog te mooi voor hen.

 37. Het is net Monopoly: Schotte moet naar de gevangenis, hij gaat niet langs “Af” en krijgt geen geld. Ik stel voor dat hij zondag eerst vanaf Hato gaat lopen naar de kerk van Sta. Maria en oprecht gaat bidden en daarna lopend naar de gouverneur voor z’n ontslag. Dit alles zonder auto, kogelvrij vest, sirene en zwaailicht. Voor hoger beroep zal hij vrienden bij de Raad van State moeten hebben, die niet inhoudelijk op de zaak zullen ingaan en die heeft hij niet in Nederland.

 38. Zelfs als het deze personen de portemonnee raakt denken ze nog steeds in termen zoals “NL vs Curacao”

  Wat een niveau… er moet heel wat gelobbyed worden wil je een klein deel van dit soort mensen voor je winnen. Jammer dat PAIS zich nog steeds op de achtergrond bevind, want zij hebben die 2 jaren meer dan nodig willen ze een verandering kunnen brengen..

 39. Helaas reacties van onderontwikkelde lieden die de volgende verkiezingen stemmen op de volgende groep graaiers met een mas serka di bo verhaal.

  Een onderontwikkeld volk als het onze krijgt de onderontwikkelde regering die het verdient.

  En dat is een mislukt broodjesbezorger (Schotte) die gecontroleerd wordt door een mislukte kok (Garmes) en overstemd wordt door een mislukte buurthuiswerker (Wiels).