• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Koninklijke Marechaussee heeft vandaag twee mannen aangehouden die worden verdacht een Nederlands gezin te hebben gegijzeld. De vader, moeder en hun twee kinderen zeggen dat ze in maart na een vakantie op Curaçao bij een parkeergarage op Schiphol met een vuurwapen zijn bedreigd.

Ze moesten vervolgens in hun auto stappen, waarna het gezin in de buurt van Den Haag werd beroofd van hun bagage en auto. Vervolgens werd de vader mishandeld. De vader en moeder vermoeden dat de daders mogelijk dachten dat ze verdovende middelen bij zich zouden hebben.

Eerdere verdachten
Eind mei werd in de zaak een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde in een huis van bewaring in Nederland, waar hij al vastzat voor een ander geweldsdelict. Een arrestatieteam van de marechaussee pakte dinsdag een tweede verdachte op, een 32-jarige Rotterdammer. Het speciale team werd ingezet omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk was.

Onderzoek
De marechaussee zet het onderzoek naar de verdachten voort. Dat gebeurt onder leiding van het Openbaar Ministerie. De marechaussee sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen.

© ANP, alle rechten voorbehouden

15 reacties op “Arrestaties na gijzeling gezin op Schiphol”

 1. @Bomboklad,

  Je bedoelt dat jij geen dingen moet schrijven die ik niet gezegd heb???
  Waar beticht ik onze goede vriend Henk?

  Alvast bedankt voor je vriendelijke medewerking.

 2. Kasuari, als je jezelf van een nickname bedient moet je natuurlijk niet Henk betichten van niet het lef hebben om onder eigen naam te reageren.

 3. Heel sociaal dat jullie allemaal jullie fantasienamen uitwisselen, maar ik denk dat de Versgeperst bezoeker toch meer ‘on topic’ geinteresseerd is.

  En dan moet je vasstellen dat dit voor het gezin een traumatische ervaring is geweest maar niet uit te sluiten is dat zij wel bewust door de criminelen zijn uitgekozen. En dat kan erop duiden dat het gezin in het heden en of verleden wel degelijk drugs gesmokkeld heeft.

 4. @Henk,

  Zelfs dat inhoud is bij jou en al die andere nicknames al zo voorspelbaar bij elke topic. Dus mocht een login jou weerhouden van zulke kinderachtige reacties, andere nicknamen gebruiken etc, dan is het een gewin voor de kwaliteit van alle discussie die zullen komen.

  Vwb de laatste alinea, gezien het niveau waarop een zorro en cur eye praten valt al op te merken dat zij niet tot die (groep) personen behoren. Gezien jouw gedrag daarentegen zal het me niet verbazen dat jij nauwer betrokken bent bij die groep mensen, maar niet het lef hebt om heb datgene te zeggen wat je hier op VP elke keer herhaald.

 5. Kasuari, Zorro, Cur Eye, Ger:
  Met een login optie kun je voorkomen dat anderen jullie namen misbruiken (alhoewel grapjassen nog steeds Casuari, Zoro en CurEye kunnen aanmaken). Nadeel is echter dat je een drempel opwerpt om te reageren waardoor veel bezoekers aan Versgeperst daarvan af zullen zien.

  Echter, het gaat mij vooral om de inhoud van de berichten en wie deze geschreven heeft zal mij eerlijk gezegd worst wezen. Maar blijkbaar vinden jullie je hersenspinsels van zo’n unieke kwaliteit dat jullie er perse jullie namen aan willen verbinden.

  Waarom begrijp ik niet, want alle drie gebruiken jullie fantasienamen. Het kan dus best zijn dat Henk van Westenbroek zich gisteravond bij Omundo aan de heren Jansen, Pietersen en Jamaloodin heeft voorgesteld niet wetende dat dit Cur Eye, Zorro en Kasuari waren.

 6. @Zorro,

  Als ik jou was zou ik ook al jouw reacties op mij zsm vergeten :p

  Maar goed we hebben die kinderachtige man die jullie namen gebruikt de tijd van zn leven gegeven… Hebben we die gefrustreerde man in iedergeval een goed weekend gegeven hehehe

  @redactie,

  Nog steeds geen login mogelijkheid?

 7. @ Kasuari. Om een heel groot misverstand bij je weg te nemen: IK KAN ME NIET HEUGEN HOE LANG HET GELEDEN IS DAT IK OP JOU HEB GEREAGEERD. Ik beschouw jouw reactie dan ook als misplaatst.

 8. En ff on topic:

  Je denkt teveel Zorro, voordat je begint te denken wacht eerst het onderzoek af.
  De neppe Cur Eye had ook een grote mond over de dodelijke slachtoffers in jongbloed. Deze jongeren werden aangezien voor iemand anders maar mensen zoals jij en de man met zn alterego’s denken het altijd zo goed te weten.

  Er vanuitgaande dat jullie blank zijn, wilt niet zeggen dat jullie van kleine kinderen houden toch?

 9. @Zorro,

  Ik denk dat er bij alterego, nickname & indentiteit bij een Kranshi in het woordenboek hele andere omschrijvingen staan.

  Kijk vervolgens naar de reactie van de ‘echte’ Cur Eye en blijf je maar bezig houden met Rita, want elke reactie van jou op mij is het elke keer net niet mijn vriend.

  Het is ook niet voor iedereen weggelegd om een persoon te herkennen aan zijn/ haar schrijfstijl, dus dit keer neem ik het je niet kwalijk 😉

 10. @ Cur Eye. Er zit hier een ontzettend vervelend en vooral kinderachtig mannetje, die onze namen gebruikt, want het was ook mijn reactie niet. Waarom hij niet in de speeltuin van Forti gaat spelen, begrijp ik ook niet.

 11. Not my comment 13.07.2012@16:38

 12. Wat natuurlijk ook kan is dat iemand op Curacao spullen in de koffer van deze mensen heeft gestopt.
  En dat zijn handlangers op Schiphol te laat waren om het er weer uit te halen.

 13. Kasuari, ik begrijp je obsessie voor alter egos niet. Ik denk niet dat ik jou onder de naam Kasuari bij Kraanchi kan vinden dus val er anderen ook niet mee lastig.

  On topic: Cur Eye heeft volledig gelijk, het is erg naief om de bewering van het gezin dat er geen enkele reden was om hen te overvallen voetstoots voor waar aan te nemen.

  Als het gezin geen aangifte moest doen wegens gestolen auto en vergoeding van medische kosten waren ze denk ik nooit naar de politie gestapt omdat ze zelf in de drugshandel zitten.

 14. Of Cur Eye valt door de mand of iemand anders (Ferd, Maarten, Hans etc) was zo vrij om voor Cur Eye te reageren…

 15. Ik denk dat het betrokken gezin zich onschuldiger voordoet dan het is.

  Criminelen maken echt niet de fout om een willekeurig gezin op deze manier te overvallen. Ze moeten aanwijzingen hebben gehad dat het betreffende gezin met meer dan alleen zand tussen de tenen uit Curacao terug zou komen.

  Maar dat zal het gezin de politie natuurlijk niet verteld hebben.