• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Alex D. RosariaCURAÇAO – “De regering moet nu het roer omgooien” aldus de voorman van Partido PAIS en ex-staatssecretaris van Financiën, Alex Rosaria. Dit naar aanleiding van de beslissing van de Rijksministerraad van vandaag om Curaçao te dwingen de acute begrotingstekorten aan te pakken.

Volgens de buitenparlementaire partij is het onstane financieel wanbeheer duidelijk te wijten aan de ontoereikende kennis van zaken van de minister van Financiën (George Jamaloodin) alsmede de verkeerde financieel-economische koers van dit kabinet. “De beslissing van de Curaçaose minister-president om bezwaren te gaan maken tegen deze aanwijzing bij de Raad van State wordt door PAIS niet als wenselijk beschouwd. Deze partij ziet eerder dat alle energie gestoken wordt in het vinden van oplossingen voor onze problemen”, aldus Rosaria.

Stoere taal
“We zijn heel bezorgd met de huidige situatie. De bevolking schiet niets op met het kinderachtige toeschuiven van schuld en stoere taal over ‘revolutie’. Waar we op moeten focussen is wat nu? Hoe kunnen wij de huidige problemen overstijgen zonder meer sociale ellende te creëren en de middenklasse te straffen?” Rosaria hoopt dat de mindset van de regering niet alleen zal rusten op het ondoordachte snijden van uitgaven en het verhogen van de belastingdruk.

Financiële hervormingen
De visie van de nieuwe koers van financiële hervormingen moet volgens de econoom worden beoordeeld op zijn positieve bijdrage aan een economisch groeimodel dat de burgers kan dienen zonder opeenhoping van schulden en/of belastingverhoging. “We moeten ons realiseren dat de economische basis moet worden verbreed. Hierbij is het nodig om werkgelegenheid te creëren door onder andere mensen de nodige tools te geven om ze inzetbaar te maken op de arbeidsmarkt”, zegt de PAIS-voorman.

Vijand
Arbeidsproductiviteit en het concurrentievermogen moeten volgens Rosaria worden verhoogd; de flexibiliteit van de arbeidsmarkt dient te worden gestimuleerd, onze zaken bij de Wereldhandelorganisatie (WTO) moeten op orde worden gezet en onze exportnetwerken dienen te worden uitgebreid. Volgens PAIS zal een goed en breedgedragen hervormingsplan redelijk snel bijdragen aan meer vertrouwen in de economie. “De grootste vijand van duurzame hervormingen blijft echter de regering zelf: Kabinet Schotte staat immers niet bekend als dienaar van algemeen belang.”

14 reacties op “Rosaria: ‘Regering moet roer omgooien’”

 1. Rosaria zegt wel wat er allemaal moet gebeuren (wij weten allemaal wel waaraan het schort) maar niet hoe en met wie.
  Concrete realistische plannen en niet alleen gepraat en verkiezings gebrabbel.
  Als Rosaria met concrete en realistische plannen komt en integere capabele mensen op de lijst heeft, en geen onbetrouwbare personen met discutabele agenda dan heeft hij mijn zegen. Wij moeten voor ons dushi pueblo di Corsow gaan werken en onze jeugt weer gaan opvoeden zodat dezen weer onze trots kunnen zijn zoals ons alle Churandy Martina.

  Dus geen FOL, MAN en zeker geen PS meer die maken meer kapot dan dat ze goed doen, bij hun prevaleerd het eigen belang en zeker niet het volk dat zogenaamd door anderen wordt uitgebuit. Het uitbuiten doen ze zelf op slinkse wijze maar enkelen in het volk ziet dit niet.

 2. @Zorro,

  Wanneer was die moment opname? Voor het zelfde geldt heeft PAIS niet stilgezeten en is er juist flink gewerkt aan daadkrachtige (hooggeschoolde) mensen.

  @WGDTENT,

  Onafhankelijkheid is geen slecht streven, het belangrijkste om te weten is in welke context hij dat plaatst. Ik bedoel daar mee te zeggen wanneer en hoe, stel hij komt na deze poppenkast aan de macht, het is dan niet realistisch om die onafhankelijkheid te eisen en te realiseren. Ik meende dat Rosaria zich daar bewust van is.

 3. @Zorro

  Noem mij 1 met charisma. Ik ken ze niet hoor.

 4. [Arbeidsproductiviteit en het concurrentievermogen moeten volgens Rosaria worden verhoogd; de flexibiliteit van de arbeidsmarkt dient te worden gestimuleerd..]

  Dit moet en dat moet, weten we ook. Het zou deze man sieren als hij ook vertelt HOE ‘het’ MOET gebeuren, want dat ‘het moet’ weten we allemaal wel.
  Kom met concrete oplossingen en niet met, zal moeten…
  Maar HOE wil je dit en dat bereiken. Concrete oplossingen a.u.b.

 5. @ WGDENT. Naast zijn voorkeur voor onafhankelijkheid vind ik het jammer, dat hij “het” niet heeft. Hij mist persoonlijkheid en charisma en ik zie bijna geen mensen in zijn partij met bestuurderscapaciteiten.

 6. @H. van Westerbroek
  Rosaria is voorstander van onafhankelijkheid vergeet dat niet mee te nemen in je overweging

 7. Misschien dat sommige personen de val van de regering op Curacao aan zien aankomen en nu dingen gaan zeggen die het volk wil horen.
  Waardoor zij voor zichzelf al even een “plekje reserveren” in de nieuwe regering. pas op!

 8. Meneer
  Rosaria zorg eerst dat er geen pastechi vreetzakken in jou partij zitten die elke dag op de terras van Wilhelmina Cafe zitten in plaats van werken voor ons eiland nos dushi korsow

 9. Wat zou het Curaçaose volk er van vinden als een Nederlander die hier ingeburgert is maar geen woord papimentos kan “omdat hij dyslexie is”minister van infrastruktuur word???????????????????????????? maar gaten in de wegen vuld en niet zijn zakken!

 10. @ H. van Westenbroek,

  Ook bij de PAR zitten genoeg pastechi eters.
  Vooralsnog ken ik geen enkele politieke partij welke in staat zou zijn om, zonder eerst aan het eigen belang te denken, de problemen goed aan te pakken.
  Alle regeringen hebben altijd eerst goed voor zichzelf gezorgd en dat ging altijd ten koste van de bevolking.
  De enige manier om pastechi’s te voorkomen is personen neer te zetten die geen enkele connectie met het eiland hebben oftewel buitenlanders. Niet leuk, maar de politici hebben het er wel zelf naar gemaakt.
  Kennelijk is men hier niet in staat zichzelf goed te besturen, dat heeft consequenties, hoe vervelend dan ook, maar het belang van het volk hoort boven het belang van enkelen uit te gaan.

 11. En met roer omgooien dus niet meer belastingen, schouderbelastingen en potjes van Schotte maar minder stelen en geen snoepreisjes meer! Bezuinigen dus!

 12. Er zijn nog genoeg integere mensen, alleen die hebben hun buik vol van dit stelletje incompetente mensen en roeptoeters. Integer en met kennis van zaken, die mensen moeten nu naar voren komen en wij moeten ze de kans geven in een nieuw kabinet! Dan maar even een zaken kabinet!

 13. Ben het volkomen met Rosaria eens, echter, deze regering en haar vazallen in de Staten kunnen het roer niet omgooien want ze zijn daar te dom voor. Ze moeten met zijn alen ophoepelen!

 14. Rosaria heeft mijn stem bij de volgende verkiezingen. Niet dat ik erg enthousiast over hem ben, integendeel, maar deze man is in ieder geval integer en waar vind je dat nog?

  Uiteraard niet bij de boevenbende MFK, de schreeuwlelijkerds van PS en ook niet bij de laffe meelopers van MAN en FOL.

  Dan is je keuze al snel beperkt tot PAR en PAIS.