• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nederland en Curaçao liggen in de clinch over de financiële situatie op Curaçao. De Nederlandse regering dwingt Curaçao om met bezuinigingen haar begroting op orde te brengen. Premier Gerrit Schotte zei vandaag na afloop van de Rijksministerraad dat hij naar de Raad van State stapt.

Het tekort van 160 miljoen gulden op de lopende begroting van 2012 moet worden weggewerkt. Voor 1 september moet daarvoor een goed plan op tafel liggen. Schotte brak het overleg tijdens de Rijksministerraad af, om de situatie met zijn kabinet te bespreken. Premier Mark Rutte en minister Liesbeth Spies (Koninkrijksrelaties) zullen zo meteen een verklaring aan de pers geven.

36 reacties op “Nederland dwingt Curaçao tot bezuinigingen”

 1. @sander ,
  Ik begrijp wat je bedoelt, echter je slaat de plank volledig mis ! Mensen die minder gestudeerd hebben zijn niet minder dan anderen !!! Echter de juiste mensen op de juiste plek met de juiste bedoelingen is iets anders ! Je bent een vb. voor een echte rechts racistisch type , maar we zullen er samen uit moeten komen ! Moeilijk zal het blijven, onmogelijk niet !!!

 2. @lieve mensen,

  Wat betreft de stemmers, dat is iets wat generaties teruggaat. Het gros heeft geen mogelijkheid om zich te verdiepen in van alles en nog wat om alles, maar dan echt alles over iedereen te weten. Naast dat is er ook nog sprake van een niveaulevel die zich te wensen overlaat. Dat kan je alle vorige regeringen kwalijk nemen tot in de tijd van NL’se slaventijd. Je kan het ook de kerk kwalijk nemen, zij hebben ook een verantwoordelijkheid. Maar julli moeten eens nagaan wie hier het geloof gebracht heeft en wanneer. Om een lang verhaal kort te maken, de kolonisten en de daarbij gepaarde missionarissen, wilden niet het geloof verkondigen vanwege het geloof. Zij wilden het geloof verkondigen omdat zij nederige kristelijke volgers wilden hebben.

  Doordat de meeste van jullie die taboe verbroken hebben (of onbewust juist nog helemaal niet), wilt dat niet zeggen dat het voor de meesten ook het geval is. Daarom is het zeer arrogant en ondoordacht door te zeggen dat het de schuld is van het volk.

  Het bovenstaande kan niet van de een op de andere dag veranderen dat gaat generaties duren. Maar dit alles is o.a. het resultaat van de kolonist, waarbij ik wil aangeven dat ik niet van hen verwacht dat zij dit goedmaken. Ik ga er ook niet om rouwen, nee het is een constatering en ik ben me ervan bewust dat er veel werk aan de winkel is.

  P.s. sorry voor typo’s is met mn telefoon getypt en heb geen zin om terug te lezen 🙂

 3. @Peanut,
  Ik weet niet in welk verleden ik ben blijven steken, het is slechts een herinnering hoe NL in het verleden te werk is gegaan. Ook geef ik nergens aan dat ik nu iets van nederland verwacht juist vanwege haar verleden, nee nl heeft nu het recht om in te grijpen en ook nog volgens het boekje (wat in het verleden nooit het geval was). Ingrijpen is in mijn ogen iets anders dan een ultimatum stellen, vooral als er zoveel burgers de dupe ervan worden/ zijn. Maar goed ben blij voor je dat je het idee hebt dat NL wederom zo’n goed land is…. Wat Schotte & Co in een half jaar ‘verdienden’ doen ze nu ff in 2 maanden. Jamaloodin tekent wel en voordat het CFT het doorheeft lachen ze iedereen uit.

 4. Het begin van het einde van het LAND Curacao als dat zo door blijft gaan ?

 5. @ Ferd Jansen. het CV van Pik Pisas is mij niet bekend

  Ik heb als enige op de CV van Pisas kunnen vinden, dat hij een zwakbegaafd politiebrigadier is geweest. Past dus goed bij die club.

 6. De verkiezingsbeloften voor 10-10-10 waren mooi. De kandidaten bekten goed. Er was een nieuw land, een nieuwe start, een nieuwe tijd.
  Na de verkiezingen werd echter een coalitie gevormd die alle beloften vergat en als een gek tekeer ging in de verschillende overheidsinstanties en -bedrijven. In feite werd er een staatsgreep gepleegd, zonder bloedvergieten , maar met een enorme verspilling van geld en bestuurlijk talent. De begroting voor het lopende jaar 2012, klopt niet met de realiteit. De regering beseft zelf niet dat goede voornemens onvoldoende zijn. Er wordt gepokerd met de financiële toekomst van de Curacaose bevolking.
  De Commissie Financieel Toezicht heeft aangekondigd voortaan de rapportages aan de regering, binnen enkele weken op haar internetsite te plaatsen, voor iedereen te lezen.
  De rol van de pers kan hierdoor worden vergroot, nu die de bevolking regelmatig en onderbouwd kan informeren over de stand van zaken.
  Jamaloodin wordt verantwoordelijk voor alle extra uitgaven en gaat maandelijks rapporteren. Auw Auw Auw. Hoe lang gaat dit goed. Niet financieel onderbouwde plannen, zoals gratis onderwijs, gaan nog even in de ijskast. Nederland verwijten dat niet wordt ingegrepen is niet correct. Curacao is nu een autonome staat, onderweg naar volledige onafhankelijkheid. Die onafhankelijkheid is een holle frase als het Land zichzelf niet financieel kan bedruipen. Nederland ondersteunt het Curacaose volk, door een solide financieel beleid te eisen.

 7. @kasuari, De praatjes waren goed tijdens de verkiezingen maar tegelijk waren het precies dezelfde mensen zoals Schotte, Constancia, Asjes, Cooper, Eisden etc die zeer bekend staan als oplichters, fraudeurs, corruptie en vriendjesdiensten.. We weten toch precies hoe ze zijn? En toch op ze gaan stemmen? Nee dan is het wel je eigen schuld!

 8. Sander, je hebt grootendeels gelijk.

  Kijk eens wat voor brandhout we in de Staten hebben zitten, let wel: Statenleden worden geacht de regering te controleren.

  En dat laten we over aan lieden als Pik Pisas en Rudy Garmes, die kok was bij de failliete Cactus Club.

  We laten dus een mislukte kok (het CV van Pik Pisas is mij niet bekend, het bestaat wellicht niet eens) een begroting controleren. De goede man weet wellicht het verschil tussen stoven en braden, maar absoluut niets van het verschil tussen debet en credit.

  Het is echt van de gekke.

 9. @kasuari,

  ik vind toch dat de curacaoenaar ook zelf schuld heeft.
  ze komen niet naar demonstraties…..
  ze stemmen altijd op de mensen die het meest beloven…
  ze laten zich niet informeren.
  ze laten zich ook omkopen, als je niks hebt, dan kan ik me dat nog wel voorstellen.
  eigenlijk vind ik dat mensen, pas stemrecht moeten krijgen als ze minimaal na de lagere school een vervolg op;leiding hebben afgerond.
  want de grote domme massa blijven op dit soort randfiguren stemmen.
  ik zie mensen naar het stemhokje gaan, die nog niet eens weten hoe ze een potlood vast moeten houden….!!!! en hulp nodig hebben om de gleuf te vinden waar het papiertje in moet.

 10. @Kasuari
  Nee tuurlijk zeggen ze dat niet maar een ieder die zich er ook maar een beetje in verdiept had zag dat de leden van de huidige kabinet compleet incompetent zijn.

 11. Door Kasuari,

  Nederland: vroeger werd er met grof geweld gebieden gekoloniseerd, mensen werden vermoord, verkracht etc. Nu kunnen jullie op een politiek (nette) manier ingrijpen om een volk van dienst te zijn, is dat ook ineens teveel gevraagd. We kunnen wel blijven zeggen dat Curacao het zelf moet doen, maar met de huidige “leiders” is dat gewoonweg niet mogelijk!

  Haha, dit is de instelling die ik ken! Geweldig! Er nu al vanuit gaan dat het je niet gaat lukken! Onder het mom: geen zin in! ..laat Nederland het maar oplossen..want mij lukt het toch niet!..
  Door die instelling ..zit je in de sh..

  en NU kunnen jullie op een nette manier ingrijpen …En het volk van dienst zijn?
  Tussen het verkrachten e.d. wat je zegt, en tot nu….is Ned, het volk ECHT wel van dienst geweest. Alleen is Ned de grote boze….
  Hahaha.. stop je energie maar lekker in het verleden..dan heb je geen energie meer over voor je eigen toekomst.

 12. @Wimpiri:

  Eens tot: Curaçao is verworden tot een schande…

  Dat het door de Curacaoenaar is gekomen ben ik niet mee eens. Je kan dit niet afschuiven op de kiezers, de praatjes tijdens de verkiezingen waren erg goed. Volgens mij heeft niemand tijdens de verkiezingen gezegd dat zij geld zouden gaan stelen van het volk, dat de benzine prijzen zouden stijgen etc etc… Het is gewoon kiezersbedrog.. de enige die jij en ik het op dit moment kan kwalijk nemen dat Curacao een schande is geworden zijn Schotte & Co.

 13. @Kasuari, je zegt: Curacao is een schande voor het koninkrijk. Mag ik hier een kleine korectie aan toevoegen ? Ik geef hem anyhow: Curaçao is verworden tot een schande voor Curaçao en de Curaçaoenaars en dat hebben we helemaal zelf gedaan, nos mes por, dat zie je maar weer.

 14. @ Serka di bo:

  Hij heeft zijn paspoort toch niet meer nodig, er moet bezuinigd worden dus het reizen dan direct maar schrappen!!!

 15. Heb het al maanden geleden bedacht toen als synoniem voor staatscontrolerende organisatie zoals oa Securetate – Stasi – KGB – Mossad – Gestapo
  Dus nu officieel het ontstaan van de CURatele (met als oberstfuhrer Herr Wiels)

 16. het woord CURatele krijgt een hele nieuwe betekenis. De bedenker daarvan heeft nooit kunnen vermoeden dat land en status in 1 woord verpakt kunnen worden.

 17. Is Monk al naar Kranshi geweest om zijn paspoort daar in te leveren? Ben wel benieuwd hoe hij dan gaat reizen zonder paspoort?

 18. @ram, nee zelfs de nl pers is er weinig tot niet in geintresseerd.
  alleen de telegraaf weet soms met hele leugens en halve waarheden, zout op de wonden te smeren.

 19. Erf, ja vooral de one man show van de met zijn paspoort gooiende Monk was hilarisch. Zelden iemand zichzelf zo belachelijk zien maken.

  Wat een bananenrepubliek. En de Staten vinden het allemaal goed, zoals de pastechi van een ton die Monk aan zijn medewerkster heeft gegeven.

 20. Ik ben het bijna nooit eens met die Ferd, maar ik vrees nieuwe verkiezingen in deze gepolariseerde maatschappij.. Godett was veroordeeld en kwam met zijn bijbel de gevangenis uit rechtreeks naar de kerk. 8 zetels!

  Mensen die PAR hebben gestemd zijn niet tevreden over de PAR, ik zie geen heil in de huidige lijst met Emily, David Dick, Omayra en nog een paar prominenten. PAR die zich krampachtig en emotioneel vast heeft gehouden aan 10.10.10 “want dat is zo’n mooi getal”, goed als je nummerbaas bent.
  Ik zou graag PAIS stemmen, maar behalve Alex en 2 juristen staat er te weinig kennis in zijn lijst.

  Wij missen leiders die EN visie hebben EN ons emotionele volk kunnen overtuigen. Helaas heeft de goede herder in al zijn wijsheid de twee deugden bewaard voor slechtere tijden..

 21. Ik lig altijd in een deuk als ik over de Curacaose “regering”lees. Grappige mannen.
  De Curacaose samenleving draait op vrouwen, alleen de regering op mannen. Ha ha ha. En leden van de Staten, die zijn grappig. Die Wiels. Om te brullen

 22. Dit is nu het langverwachte ingrijpen door Nederland. Zorgen dat het goed komt met de centjes in het autonome land Curaçao. Voor de rest kan de regering hier gewoon doorregeren, want dat is de verantwoording van de Curaçaose bevolking bij de volgende verkiezingen, of zoveel eerder als Staten of regering er zelf de brui aan geven.
  In ieder geval zal in de tussentijd het Curaçaose volk de ontstane tekorten moeten betalen of bezuinigen. Bijna onmogelijke opgave zonder de regering ter verantwoording te roepen. Wiels , medeveroorzaker van het deficit, zal het hardst gaan roepen. Die is bang bij Mi Pueblo door de mand te vallen. Gunstig bijproduct van deze aanwijzing zal zijn, dat de angst om te spreken bij veel mensen, minder zal worden. Er is dus hoop voor Curaçao.

 23. Even voor de duidelijkheid: Nederland dwingt Curacao tot BEZUINIGEN. Niet tot belastingverhoging! Dus stop met snoepreisjes, prive fotografen, lampjes in dure auto’s, palmboompjes van Gerrit partner & co….

 24. Beste mensen,
  De gemiddelde Nederlander is toch totaal niet geïnteresseerd in hetgeen Curaçao
  doet of vermag.

 25. @Ferd,

  Weer een standaard reactie, die fase zijn we allang voorbij. Denk jij nou echt dat de stemmen precies hetzelfde verdeeld zullen gaan worden als we op dit moment verkiezingen gaan houden?

  Zelfs het demissionair kabinet van NL zou dat moeten weten. Volgens de huidige voorspellingen blijkt de SP de grootste partij te worden. Grote verliezen bij de huidige coalitie van NL. Dat was bij de laatste verkiezingen niet het geval of wel? Het zelfde geldt hier op Curacao… voor de verkiezingen ging hier niemand de straat op om zijn/ haar onvrede te uiten, nu wel en ga zo maar door.

  Dus nogmaals die fase zijn we allang voorbij en ook al stond de bevolking achter deze huidige regering. Curacao is een schande voor het koninkrijk, vroeger wilde zij met bloedvergieten haar koninkrijk vergroten en nu hebben ze niet eens de ballen om op een nette manier haar koninkrijk stabiel en financieel gezond te houden.

 26. @Zorro,

  Dit is niet DE Jan C/L, dit is zo te zien een Maarten G, Ferd Jansen en al die andere alterego’s. De echte Jan C zal niet zo positief reageren 😉 En de obsessie van Maarten G wordt weer genoemd, namelijk Soemanta.

  Maar even inhoudelijk, die 5 cent zal wel even verhoogd worden met nog een 10 cent. De enige die hier de dupe van worden is de bevolking van Curacao. Geen gek idee van Abraham om je biezen te pakken. Met loon in ANG en EUR prijzen straks is het hier niet meer uit te houden…

 27. Kasuari, je hebt volledig gelijk dat Nederland zich erg slap opstelt maar vergeet niet dat de Constantias, el Hakims, Jamaloodins, Wilsoes, Monks en Schottes niet met een ruimteschip op Forti terecht zijn gekomen.

  Nee, ze zijn gekozen door het Curacaose volk.

  Ik kan me goed voorstellen dat Nederland denkt eigen schuld dikke bult. Nederland kan nu wel ingrijpen maar bij de volgende verkiezingen stemt Curacao in al haar onnozelheid weer massaal op de volgende groep patjepeeers.

  Het is nooit anders geweest (denk aan de FOL die het eiland leeg liet plunderen door Godett, Komproe, Monte en Salas).

 28. @ Jan C/L. Beginnen met Ramsay Soemanta die weer foto’s van communies en bruiloften gaat maken in plaats van foto’s van Schotte met actrices, modellen, zangers en sporters.

  Dat heb je goed mis, want ze gaan zichzelf niet treffen, maar jou en mij en alle burgers. Kijk maar naar de schoudertax, de 0,05 cent benzineopslag en de OB-verhoging.

 29. En nu zullen poppetjes aan het dansen gaan zij /zegt Wiels,nou laten wij maar beginnen zou ik zo zeggen,kijken wie het er het langst danst.

 30. Gerrit brak het overleg af,ja weet je waarom om dat hij met een mond vol tanden stond en zich niet meer kon verdegen of nog erger, dat hij totaal geen beslissingen mocht nemen van Wiels en Santos !!.

 31. Het is alle maal wel leuk en mooi,wat deze LOMPschool regering zegt en wil,maar het volk zit wel met dit zooitje ongeregeld opgescheept,en het wordt nog veel erger, reken daar nu maar op,Shotte lijkt wel op de ministerpresidenten die ook niet weg willen wat kost het kost,moeten wij hier straks ook de wapens op pakken en met veel doden en gewonden zo lang door gaan tot ze vertrekken???????????????????.pak jullie biezen nu het nog kan.

 32. En Nederland is zoals verwacht zwak… wederom een mogelijkheid om te veranderen… hoeveel kansen moet deze regering nog krijgen?

  Daarbij werd net gezegd dat het Cft en regering Schotte vaak met elkaar hebben gesproken en naar elkaar hebben geluisterd… ik meende dat het eenrichtingsverkeer was van Cft (en de staten). Schotte & Co hebben dit probleem altijd genegeerd!

  Nederland: vroeger werd er met grof geweld gebieden gekoloniseerd, mensen werden vermoord, verkracht etc. Nu kunnen jullie op een politiek (nette) manier ingrijpen om een volk van dienst te zijn, is dat ook ineens teveel gevraagd. We kunnen wel blijven zeggen dat Curacao het zelf moet doen, maar met de huidige “leiders” is dat gewoonweg niet mogelijk! Ik heb nu al medelijden met de nieuwe regering (als er geen verkiezingsfraude gepleegd gaat worden), want die kan waarschijnlijk niks goeds doen ivm de vele bezuinigingen die zij moeten doorvoeren.

  Al met al een verwachte actie van NL, zeer slecht voor Curacao!

 33. Wat krijgt Gerritje links en rechts draaien om z’n oren in Nederland, maar geld vergoed alles. Als hij terugkomt, zal Wiels het nog eens dunnetjes overdoen. Geen leningen meer, geen nieuw ziekenhuis en curatele om alles aan Jan Kees de Jager te melden.

 34. Ha ha ha, eerst het land leegplunderen en dan huilend naar de raad van state lopen. Oh oh oh, wat zijn we toch weer zielig!
  “Schotte brak het overleg tijdens de Rijksministerraad af, om de situatie met zijn kabinet te bespreken.” Laat mij niet lachen, alsof ZIJN kabinet hem goed advies kan geven, een stelletje kneuzen zijn het!!

 35. Nos mes por?????? Ha ha ha, om degelijke zaken te begrijpen moet je iets meer gestudeerd hebben dan 2 jaar lagere school en een veterstrikdiploma.

  Uit een dergelijke reactie blijkt maar weer dat deze man totaal niet wordt gehinderd door enige vorm van verstand.

 36. Kijk ons MAVO3 premiertje daar eens staan tussen de grote mensen.