• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Cabinepersoneel van ArkeFly wordt op Curaçao onder druk gezet om cocaïne naar Nederland te smokkelen. Dat meldt Steven van der Heijden, directeur van de luchtvaartmaatschappij, vandaag. Volgens Van der Heijden is er sprake van een geheel nieuwe methode van drugstransport.

Enkele weken terug is voor het eerst een medewerker van ArkeFly aangehouden met een grote hoeveelheid drugs in zijn koffer. “We horen al langere tijd geruchten dat ons personeel op Curaçao wordt bedreigd door drugscriminelen. We moeten het onderzoek nog afwachten, maar vermoedelijk is dit slechts het topje van de ijsberg en vinden er veel meer gevallen van drugssmokkel plaats, die nooit zijn ontdekt”, zegt Van der Heijden.

Harde maatregelen
Doordat de controles op bolletjesslikkers afgelopen jaren zijn aangescherpt, zoeken drugsbendes alternatieven. “Nu ons personeel daar het slachtoffer van lijkt te worden, zijn harde maatregelen nodig.” De directeur overweegt al het cabinepersoneel dat aankomt uit Curaçao voortaan ‘in het belang van de eigen veiligheid’ strenger te gaan controleren. Andere luchtvaartmaatschappijen die vliegen op de route Amsterdam-Curaçao (KLM en Surinam Airways) geven desgevraagd aan de problemen van ArkeFly niet te herkennen.

Drugssmokkel
“Drugssmokkel vormt al langer een probleem in het Caribisch gebied. Vanuit Mexico en de Dominicaanse Republiek wordt bijvoorbeeld drugs in de vleugels van vliegtuigen meegevoerd.” ArkeFly onderscheidt zich volgens hem echter van de andere maatschappijen omdat veel stewards en stewardessen niet alleen op Curaçao vliegen maar er ook zelf wonen. “Wij zijn niet alleen een Nederlandse maatschappij die op Curaçao vliegt, maar ook een Curaçaose maatschappij die op Nederland vliegt”, aldus Van der Heijden.

© ANP, alle rechten voorbehouden

8 reacties op “Personeel ArkeFly benaderd voor drugssmokkel”

 1. Als ze het in dode babies stoppen , stoppen ze het overal ! bllaaaaaaaaaaaaaaaa

 2. ik vind het ook een raar verhaal.
  maar iedereen moet gecotroleerd worden……
  dus ook ministers, luchtvaartmedewerkers, de schoonmaakploeg, de mensen die de koffers regelen, gewoon iedereen…
  Als ze niets te verbergen hebben, wat is dan het probleem???

 3. @ Marissa. Tuurlijk gaat ze u niet vertellen dat ze drugs smokkeld en daarom die BMW kan betalen…

 4. Ik vind het een beetje een raar verhaal overigens.
  Opvallend dat ik van onze onze dochter die al heel wat jaren bij de KLM vliegt en regelmatig hierheen kom hierover nooit iets heb gehoord.

 5. “Cabinepersoneel van ArkeFly wordt op Curaçao onder druk gezet om cocaïne naar Nederland te smokkelen. Dat meldt Steven van der Heijden, directeur van de luchtvaartmaatschappij, vandaag.”

  Ja sorry hoor maar dat excuus hebben wij over de jaren wel vaker gehoord. Kan het ook zijn dat Mr. ven der Heijden het imago van Arkefly niet will schaden? Natuurlijk vind De Telegraaf dit weer perfect voor hun Curacao bashing.

  “dit slechts het topje van de ijsberg en vinden er veel meer gevallen van drugssmokkel plaats, die nooit zijn ontdekt”, zegt Van der Heijden.”

  Mr.van der Heijden waarom vraagt u zichzelf niet af hoe het komt dat bij aankomst op Schiphol met de bekende 100% controle deze drugsmokkelaars van eigen bedrijf niet zijn gepakt?

 6. Dus je bedoelt zoals onze ministers, die vrije doorgang bij de douane zonder scan wilden hebben. Jij gelooft alleen je eigen leugens, Jan C/L.

 7. Hans,

  Is het niet zo dat als ze zelfs gepakt worden met drugs of iets dergelijks dat er dan nog steeds diplomatieke onschendbaarheid van toepassing is?
  Dus het controleren op ministers e.d. heeft dan niet heel veel zin.

  Of Nederland moet gewoon de status van diplomatieke onschendbaarheid niet erkennen van ministers uit Curacao, maar ja dan heb je de poppen aan het dansen zoals Wiels dat zou zeggen.

 8. Dit probleem is heel eenvoudig op te lossen door al het personeel ook te controleren, dacht eigenlijk dat dat al lang gebeurde.

  Iedereen moet gecobtroleerd worden, ook ministers. Het is toch vam de gekke dat Miep Bemelmans uit Emmen na een vakantie op Curacao uitgebreid gecobtroleerd wordt terwijl ministers waarvan we weten dat ze niets aan de wet gelegen laten liggen (veroordelingen voor creditcardfraudes, winkeldiefstallen, meineed en corruptie) gewoon door kunnen lopen.