• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een gedeelte van één van de twee nieuwe helikopters voor de Kustwacht Caribisch Gebied is aangekomen op Curaçao en vandaag vervoerd naar de Freezone bij het vliegveld. Dat meldt Radio Hoyer 2. De Kustwacht krijgt de beschikking over helikopters van het merk AgustaWestland AW139.

Het contract voor de helikopters werd vrijdag 14 oktober 2011 met de firma FB Heliservices ondertekend. De AW139 helikopters zijn onder meer voorzien van geavanceerde communicatiemiddelen, radar en een infrarood camerasysteem, waardoor vluchten onder alle omstandigheden zijn uit te voeren. De inzet zal voornamelijk bestaan uit Search And Rescue en de bestrijding van drugshandel, mensensmokkel en milieudelicten.

Het telefoontje van Radio Hoyer 2 verslaggever Rick Hart verraste de woordvoerder van de Kustwacht Roderick Gouverneur. Hij kon wel bevestigen dat er twee nieuwe helikopters zijn besteld:

9 reacties op “Gedeelte nieuwe helikopter Kustwacht op Curaçao”

 1. @Zorro; De opmerking was n.a.v. het bericht van 12 oktober j.l. i.v.m. het afscheid van de AS 355.
  Dat iemand de nieuwe heli heeft zien vliegen is best mogelijk maar dat zal waarschijnlijk voor een testvlucht zijn geweest.
  In het verleden zagen wij dagelijks de vroegere heli o.a. naar (rond 12.00u a.m) Bonaire
  vliegen. Ook Oostpunt werd regelmatig gecontroleerd.
  De laatste dagen is het heeeel stil in de lucht.

 2. @Opmerker
  volgens mij zijn er geen oude schoenen weggegooid voordat er nieuwe waren, ik heb de nieuwe heli 2 weken geleden zien vliegen, er vielen geen boutjes/moertjes af 😉
  zie ook het bericht: Kustwacht neemt afscheid AS-355

 3. @Opmerker,
  En zo zal er op dit forum van versgeperst.com weinig inhoudelijke reacties te lezen zijn. Misschien siert het de redactie om sturing te geven hieraan. Hoop dat mijn bericht door de sensuur komt. Misschien verkoopt modder gooien toch beter dan inhoudelijke reacties. Kunnen we inhoud misschien naar een hoger level tillen, krijgen en behouden. De reacties die veel al niet over de inhoud gaan zijn voor mij een duidleijke weerspiegeling van de manier van omgaan van de overheid met elkaar en de bevolkingsgroepen onderling. Ik ben benieuwd.
  Goed dat we over geavanceerd materieel gaan beschikken op het eiland. Wordt onze veiligheid goed in de gaten gehouden.

 4. @ Opmerker. Wel kwalijk te nemen is jouw reactie na DRIE maanden.

 5. @ Mike, Zorro en Nederlandia, jullie reactie heeft niets te maken met het onderwerp. Je kan je beter druk maken over het feit of Curaçao momenteel zonder heli zit!
  Als de vorige ploeg afscheid heeft genomen en de nieuwe heli’s nog niet bedrijfsklaar zijn wie verstrekt dan eventuele noodhulp op zee?
  Of is de berichtgeving onduidelijk en onvolledig geweest?

 6. @ Mike. Ken eerst de feiten, voordat je onzin gaat uitkramen. Natuurlijk vliegt hij ook “normaal” BUSINESS class, maar ook wel met een privejet zoals naar Venezuela en Haiti. Punt uit.

 7. @Zorro:
  Wat voor een stom gezeik weer…

  Schotte en de rest van de regering vliegt gewoon op normale lijn-vluchten zoals iedereen anders ook…

  En nu ophouden met zeiken!

 8. Kan Schotte de oude helikopter niet voor een koninkrijksprijsje overnemen, zodat hij geen privejet meer hoeft te huren?

 9. En wie gaat dat betalen onze lieve kleine gerritje! dacht niet.en maar zeiken tegen Nederland.