• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stimul-IT en de sector Innovatie van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) hebben zich de afgelopen maanden gebogen over het realiseren van een IT-keurmerk. Volgens minister Nasser el Hakim van Economische Ontwikkeling is er op dit moment weinig vertrouwen in de IT op Curaçao.

Volgens de visie van Hakim zal een IT kennis- en expertisecentrum met technische steun en officiële certificering, bijdragen aan de innovatie en professionalisering van de IT sector op Curaçao. Over het opzetten van het centrum heeft Hakim gisteren vergaderd met Stimul-IT. “Handelaren in Curaçao hebben behoefte aan een veilig platform waar zij begeleiding en hulp kunnen krijgen bij de ontwikkeling van hun zaak in de wereld van vandaag”, aldus de minister tijdens de vergadering.

Centrum
Stimul-IT en MEO zullen het plan voor een kennis- en adviescentrum verder uitwerken, gericht op de behoeften van de lokale consument om zijn onderneming te digitaliseren en professionaliseren. Het is de bedoeling om samen te werken met verschillende ministeries en instanties zoals de Kamer van Koophandel om deze dienstverlening onder één dak aan te bieden of via een virtueel loket.

Vertrouwen
Ook zal een keurmerk worden uitgewerkt dat de IT sector naar een hoger plan moet tillen. Volgens Hakim is er op dit moment weing vertrouwen in de IT dienstverlening wat de bedrijven en de IT sector verhindert om een gezonde bloei te doormaken. “Het kenniscentrum zal begeleiding en ondersteuning onder één dak aanbieden, om zo bij te dragen aan de verbetering van de IT dienstverlening en de ontwikkeling van bedrijven op ons eiland”, aldus de minister.

7 reacties op “Keurmerk IT moet vertrouwen in sector herstellen”

 1. Volgens mij is hij tot die conclusie gekomen omdat zijn de helpdesk voor zijn facebook account of zo niet snel genoeg heeft gereageerd?

  De IT-sector en de daarbij dienstverlenende bedrijven (bijv. NetPro) zijn professioneel en steken boven het gemiddelde van een Curacaose bedrijf uit qua professionaliteit en kennis.

  Hakim kerel… pffff

 2. Stroomuitval, internetuitval (of supertraag), 80/20, etc. etc.: succes ermee 🙂

 3. welke neef, oom, tante nicht of familielid heeft nu weer een baan nodig?

 4. Er zijn al voldoende certificeringsprogramma’s van leveranciers en producenten. (Cisco en Microsoft bv) Wat voegt dit er aan toe? Niks. Ik denk dat transparantie meer toevoegt. Laat klanten ervaringen delen over bedrijven en diensten. Zo komt kwaliteit bovendrijven!

 5. Het is onbegrijpelijk dat deze zakenvuller toch telkensweer met luchtballon ideeën aan komt draven,terwijl hij weet dat er geen ëën onder zijn ministerschap zal worden uitgevoerd,het houd natuurlijk wel in dat hij regematig een vliegtuig kan in stappen voor een snoepreisje onder de noemer,ik ga in het buitenland kijken hoe ze het daar doen en laat mij dan voorlichten.tikt aardig aan die daggeld vergoeding van Hakim,ik schat dat hij toch al gouw op een tonntje of drie zit,nog twee jaar??? en hij heeft zijn belastingschuld terug gestolen van het volk.
  MET LEUGENACHTIGE WAAN IDEEÉN BELAZEREN ZIJ HUN EIGEN VOLK.

 6. Mooi. Hoe meer stempeldoosjes hoe beter.

 7. Er is wel vertrouwen in de IT al was de regering tegen een Datacentrum.

  Wel is er geen vertrouwen in de regering!