• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte is vanmorgen in Nederland gearriveerd om de Rijksministerraad van morgen bij te wonen. Bij aankomst heeft de premier eerst een ontmoeting gehad met de Curaçaose atleten Brian Mariano en Churandy Martina, die hij in het zonnetje zette.

 
Brian Mariano heeft in 2009, 2010, 2011 en 2012 de Nederlandse indoortitel (60 meter) op zijn naam geschreven. Hiernaast is Mariano onlangs met zijn estafetteteam op de 4×100 meter Europees kampioen geworden.

Olympische Spelen
Op zijn beurt is Churandy Martina zeer gerenommeerd in de atletiekwereld door onder andere zijn overwinning op de Europese kampioenschappen 2012 op de 200 meter en 100 meter (in hetzelfde estafetteteam als Brian Mariano). Mariano en Martina zullen tijdens de komende Olympische Spelen 2012 in Londen, in het onderdeel atletiek, voor Nederland uitkomen.

Aanwijzing
Schotte wordt in Nederland vergezeld door de secretaris-generaal van het ministerie van Financiën, Jose Jardim. Schotte en Jardim werden door de gevolmachtigde minister van Curaçao, Sheldry Osepa, ontvangen. De Rijksministerraad van morgen belooft beladen te worden, aangezien het College financieel toezicht (Cft) de Rijksministerraad heeft geadviseerd tot het geven van een aanwijzing aan Curaçao, om de begroting 2012 weer in overeenstemming te brengen met de normen van de Rijkswet.

Gevolmachtigde minister Sheldry Osepa, Brian Mariano, premier Gerrit Schotte en Churandy Martina

27 reacties op “Schotte gearriveerd in Nederland”

 1. @PietSnor, Elke bond heeft haar eigen regels. Bv Sint Maarten is als voetballand wel lid van de CFU maar niet van de FIFA. Men heeft de regels veranderd omdat er op een gegeven moment te veel onbekende landjes erbij kwamen. Aruba en USVI waren al lid dus zij zouden onder de huidige regels geen lid meer kunnen worden. NAOC had dus niets kunnen doen. Heeft dus niets met de bestuurders te maken maar met de regels van de bonden.

 2. @ Piet Snorr. Dat zit zo. Aruba e.a. zitten in de oude regeling en Curacao erna in de nieuwe. Simpel.

 3. @Piet Snorr,

  Hoe dan ook, met de huidige regering en haar beleid zouden deze topsporters nooit het niveau halen wat zij nu hebben. Als de regering niet wilt investerein in topsport heeft het helemaal geen zin om aangesloten te zijn bij het Olympisch committee of elk andere internationale sport organisatie.

 4. Beste Herbert,

  De IOC accepteerd wel landen die niet onafhankelijk zijn, hoe verklaar je dan dat Aruba wel mag meedoen en in het verleden de Nederlandse Antillen meededen? Of the US virgin islands , American Samoa , BVI, Cayman Islands en zelfs Monaco die mogen meedoen? Zijn dit onafhankelijek landen? De fout ligt bij de NAOC of degenen die hadden moeten zorgen dat Curacao in de plaats van Nederlandse Antillen zou komen. Dat is wel gelukt in de FIFA (voetbal) en de FIBA (baseball). Waarom kon het niet met de olympische sporters???!! Dit zal wel liggen aan de bestuurders van de sport federatie die niet capabel waren om dit voor mekaar te krijgen. Geen plan van aanpak om te dealen met 10-10-10. Berguensa!!!!!!! Tijd voor bekwame bestuurders in alle facetten van ons eiland!

 5. @Zorro,

  Dus jij bent blij met deze aanwijzing van NL? Kom op joh NL is gewoon tot op de dag van vandaag zwak!

 6. rita, is er vanavond een rouwbijeenkomst in de sede van de PS en wordt er een lange periode van rouw afgekondigd?

 7. Voor nader nieuws, zie: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/07_juli/13/binnenland/rutte-ruziet-met-rutte-over-antillen.xml

 8. ” Schotte maakt diepe knieval” en “Schotte gaat door het stof” valt te lezen over de inkeerregeling en de Wilsoe-affaire. De aanwijzing gaat er komen. Wie durft er nog te zeggen, dat Nederland hier niets te vertellen heeft?!

 9. ach er gebeurt verder toch niet zo veel “de soep wordt nooit zo heet gegeten als dat ie wordt opgediend” een boel bla bla bla en veder zal er niet veel gebeuren of veranderen.

  zoals zeer gebruikelijk in dat soort kringen

 10. Kijk deze atleten zijn trots op hun Curacaose afkomst. Daar mogen wij hier alleen maar blij om zijn. Ik vind het dus wel begrijpelijk dat ze met de premier op de foto gaan. Heeft niks met politiek te maken.
  Het feit dat Curacao geen lid is van het IOC heeft puur en alleen met de reglementen van het IOC te maken. Het IOC accepteerd namelijk alleen maar onafhankelijke landen. Er is niets wat Schotte daar aan kan veranderen of heeft kunnen doen.

 11. @Serka di Bo,

  Inderdaad…

 12. jammer dat deze atleten met 2 van die MFK types op een foto gaan.
  ze hadden gewoon moeten weigeren.

 13. Respect voor deze twee jongens,ik neem ze het ook niet kwalijk dat ze voor deze foto ieder 1.000,00 Eurotjes daggeld ontvangen excl taxi kosten,Schotte zelf staat als een boer met kiespijn op de foto,maar als je goed nadenk wat is het eigenlijk een scho..ir,ze hebben geen gulde uitgegeven voor deze sporters om naar de OS in londen te gaan ze hadden laatst nog 6.000,00 naf over voor een zwemter,maar Cooper vlog die zelfde week wel even via nl naar een failliet Griekenland voor een flut vergadering Kosten reizen Curaçao Nederland,Griekenland visa visa 15.000,00 vliegticket 14 dagen daggeld vergoed á ranson 400,00 Euro perdag 5.600,00 Naf 11.000,00.zou je niet misselijk worden van dit zooitje ongeregld.Als ik de Nederlandse ateletiek bond was zou ik als deze jongens winnen en een ereronde maken hen verbieden om geen nadere dan alleen de vlag te dragen van het land waarvoor ze uitkomen.Wand reken erop dat Shotte ze al het een en ander in het oor heeft gefluistert,Gaat niet door Shotte geloof mij maar.

 14. Jammer dat Mariano en Martina dan weer niet de ballen te hebben om Schotte flink de waarheid te zeggen en hem te vragen waar hij is wanneer de atleten hulp nodig hebben.. niet alleen zij maar alle talentvolle YDK sporters.

 15. @virago 535 mag curaçao ook opdraaien voor de training en deelname kosten aan olympische spelen????

 16. Where are the ten (10) Bodyguards for Schotte? Did they travel too, Oops not just one ticket but eleven – Oops no more money, but everything is all right – be happy people.

 17. NB

  De zoveelste misser voor kabouter Schotte en zijn trawanten.

  PHILIPSBURG — UTS zal er schriftelijk over worden ingelicht dat St. Maarten niet akkoord gaat met een lening van 11,2 miljoen gulden, die het bedrijf wil aanwenden als bijdrage aan Curaçao om het tekort op de 2012-begroting te overbruggen. Dit heeft minister van Financiën Roland Tuitt gisteren verklaard zoals de Amigoe vandaag meldde.

 18. Respect voor alle atleten en zij die naar de OS gaan. In ieder geval is dat op eigen kracht gebeurd zonder dat het Land hier iets aan toe heeft bijgedragen.

  Ferd geen slafograaf maar wel mispoes Stella v.R.

 19. Support door Korsou aan sporters ……??… NADA, NJET, NOPPES altijd excuus van politici “No tin sen” !!
  MAAR wel de MACHO popie PM spelen voor exposure.
  BAAAAHHHHH stelletje laffe LOOSERS

 20. Opvallend is dat Schotte dit keer zijn prive fotoslaaf die hem normaal gesproken als een schaduw volgt heeft thuis gelaten.

  Ik weet niet dat dit is omdat het geen beste indruk maakt als je een begrotingstekort van 150 miljoen moet aanzuiveren en je met een dure orive fotograaf aankomt.

  Waarschijnlijker is echter dat Schotte liever niets van het moment dat hij door Nederland op de vingers wordt getikt op zijn Facebookpagina terugziet.

 21. Opvallend dat dezelfde regering geen enkele cent geeft aan sporters

 22. Inderdaad, Schotte kan nog niet eens deze twee atleten (die alle steun en respect verdienen) steunen. Dat moet Nederland doen. Maar hij wil wel met deze mensen pronken als het uitkomt. Hij moet zich diep schamen. Laat hem dan ook in de Nederlandse gevangenissen alle yu’i Tera gaan opzoeken en met hen op de foto gaan met de bandera di Korsou. Wat een hypocriete figuren zijn onze politici toch!! FOEI!

 23. @virago 535, ik ben al allerlei idioten tegen gekomen, maar jij staat nu toch wel bovenaan: jij wil dat onze sporters gedurende de Olympische Spelen met de Nederlandse vlag zwaaien en als ze op Curaçao komen mogen ze van jou met de Curaçaose vlag zwaaien. Die onbenul die zich even minister president mag noemen had ervoor moeten zorgen dat onze sporters bij de komende Olympische Spelen met de Curaçaose vlag hadden kunnen zwaaien niet “eens een keer”.
  Hij was zeker te druk bezig met dat speciale “Gerrit Schotte fonds” waar het Cft vandaag over melde.

 24. @535 Als het even mee zit is hij morgen premier Af.en komt hij op handen en voeten naar curacao waar hij zig moet verantwoorden bij Helmien Wiels.

 25. Premier schotte moet er op den duur voor zorgen dat mariano en martina voor curacao uitkomen in plaats van nederland!
  yu di korsou ,moet voor Curacao uitkomen.Zulke helden moeten trots met hun vlag wapperen ,niet tijdens de olympische spelen 2012,maar als ze in curacao vertoefen!!!!!!!

  hup hup schotte!!!!!!!!!

 26. Hoeveel heeft deze grappemakerij nou weer gekost voor de belastingbetaler op curaçao.

 27. de atleten verdienen respect en presteren tenminste groots in positieve zin. Hetgeen Schotte tot nu toe gepresteerd heeft is om Curaçao aan de schandpaal te nagelen door zijn oplichters- en fraude praktijken. Arm land Curaçao.