• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Statenvergadering  over de dreigende interventie van Nederland liet de oppositie en coalitie ruim twaalf uur in de steigers staan. Uit de vergadering kwam weinig concreets: alleen de PAR probeerde een resolutie te geven aan de vergadering met een motie van wantrouwen.

De motie werd met acht stemmen tegen en zes stemmen voor, alleen oppositiepartij PAR stemde voor, verworpen. Het is de tweede motie van wantrouwen van de PAR die is verworpen. In juni diende de partij al een motie van wantrouwen in, maar de Staten nam in de plaats van de deze motie een motie van afkeuring tegen Jamaloodin aan.

Kritiek
Terwijl naast minister George Jamaloodin (Financiën) onder meer premier Gerrit Schotte en vicepremier Charles Cooper kwam opdagen in de Staten, bracht de vergadering niet veel nieuws. De coalitie schoof de kritiek over het financiële beleid opzij met de mededeling dat de bezuinigingsmaatregelen voldoen en dat de oppositie de houding van de regering hekelde, zoals Versgeperst.com gisteren al meldde.

Respect
Daarnaast hadden de PAR en PNP het over een gebrek aan respect van de regering richting het parlement toe. “Het parlement kreeg om 09.30 uur elf documenten van 68 pagina’s van kabinet Schotte, om te lezen voor een vergadering die om 09.00 uur was begonnen”, aldus PAR-Statenlid Malvina Cecilia. “Het College financieel toezicht (Cft) heeft bijna maandelijks documenten gestuurd naar het kabinet om de begroting terug in balans te brengen. Maar het Kabinet Schotte heeft zijn verantwoordelijkheid niet genomen waardoor er nu een aanwijzing dreigt.”

7 reacties op “Motie werpt geen vruchten af voor PAR”

 1. @Juni, dat is een hele goede motie. Als we met Omayra Leeflang beginnen door de 30 miljoen van het schip Carla-Omayra terug te vorderen. Gisteren heeft UTS al 11 miljoen dividend betaald. voor eind van maand hebben de financiele tekort opgelost.
  Zullen we een pressiegroep beginnen? Pressiegroep terugbetalen aan het volk? Ik sponsor gelijk!

 2. achterbakse PAR, eerst zeggen dat ze de minister een handje wilden helpen. En vervolgens een steek in de rug.

 3. 14 staten leden dus bij deze crucilae vergadering. betalen we niet 21 van deze klojos hun maand salaris en pensioen?

 4. Precies. De regering zit stevig in het zadel. Nog een paar jaartjes het CFT aan het lijntje houden en het is geregeld.

 5. Waarom kunnen de mensen van de staten niet persoonlijk worden aangepakt mbt de verliezen van het land. Zij ondersteunen dit falend beleid met als gevolg dat Curacao weer miljardenschulden zal gaan krijgen..

 6. Dat de motie van de PAR afgewezen zou worden was wel te verwachten, zeker nu Godett die met alle winden meewaait de kant van MFK/PS kiest in de hoop uit die hoek nog een pastechi te krijgen nu de FOL op sterven na dood is.

  Toch heeft de motie wel degelijk enig nut: wederom is duidelijk vastgelegd welke Statenleden ervoor verantwoordelijk zijn dat Anabolodin kan blijven aanmodderen. Die kunnen we er straks op afrekenen.

 7. Dat ze dit nog een statenvergadering durven te noemen met al die hofnaren die door een geld schieter in bedwang worden gehouden,Ja jij ook Wiels.