• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Staten was vandaag tijdens de vergadering over de dreigende aanwijzing van Nederland het toneel van verdeeldheid. Terwijl oppositiepartijen PAR en PNP uithaalden naar het financiële beleid van de regering, haalde coalitiepartij MFK juist uit naar Nederland en het College financieel toezicht (Cft).

Niet alleen minister George Jamaloodin (Financiën) maar ook premier Gerrit Schotte, vicepremier Charles Cooper, Jacinta Scoop-Constancia (Gezondheid) en Carlos Monk (Onderwijs) kwamen vandaag opdagen tijdens de Statenvergadering over de dreigende aanwijzing van Nederland. Schotte en Jamaloodin hielden in de Staten bijna hetzelfde verhaal voor als werd verteld in de persconferentie van gisteravond.

Show
De partijleider van de PNP, Humprey Davelaar, vond dat de ministers een show opvoerden in de Staten. Hij verbaast hem niet dat het Cft de Rijksministerraad het advies heeft gegeven om een aanwijzing te geven. “Er worden geen duidelijke maatregelen genomen terwijl de Staten al maandenlang vragen stelt over de financiële toestand van Curaçao”, aldus Davelaar. De politicus vindt daarnaast dat de regering geen respect toont voor de Staten.

Respect
Ook PAR-Statenlid Zita Jesus-Leito sprak over een gebrek aan respect: “de regering heeft geen respect en handelt niet professioneel naar de Staten toe.” Maar het was Pedro Atacho van dezelfde partij die de minister van Financiën de grootste veeg uit de pan gaf. Volgens Atacho heeft Jamaloodin meerdere malen gelogen tegen het parlement en het Cft, en zou de minister informatie hebben achtergehouden.

Hervorming
Atacho heeft er weinig vertrouwen in dat de regering de gezondheidszorg voor de deadline van 1 september kan hervormen. Constancia was ook op komen dagen om nogmaals de hervormingsplannen toe te lichten. Het Cft heeft de regering geadviseerd om de introductie van de hervormingen in de Basisverzekering en andere hervormingen in de gezondheidszorg uit te stellen naar 1 januari 2013. Maar Schotte wil hier niets van weten en zei dat hij de hervormingen zal laten verlopen volgens planning.

Verdediging
Terwijl Jamaloodin de kritiek op zijn financiële beleid van zich afschudde door te zeggen dat een aanwijzing overbodig is en de bezuinigingen goed verlopen, schoot MFK-Statenlid Gilmar Pisas wel fel in de verdediging. Volgens hem wil de Nederlandse regering via het Cft Curaçao zwart maken en kan Nederland zich beter richten op hun eigen problemen, zoals de nieuwe verkiezingen in het land en de financiële crisis.

Rijksministerraad
Schotte vertrekt vandaag naar Nederland voor de Rijksministerraad van vrijdag. Ondanks dat de agenda van de Rijksministerraad geheim is, is wel bekend dat een belangrijk punt de adviezen van de Commissie Financieel Toezicht over de begroting van Curaçao 2012, zal zijn. Naast de Rijksministerraad, is Schotte ook uitgenodigd voor een diner bij premier Mark Rutte in het Catshuis. De vergadering is hier te bekijken.

17 reacties op “‘Regering heeft geen respect voor de Staten’”

 1. @JanB, te grappig voor woorden: even the birds of Curacao are angry 🙂 🙂 🙂

  Ramboloodin, Gekke Gerrit en El Hakim in spitting image met varkensneus??
  Hoe toepasselijk, gekker kan het toch niet worden allemaal!

  WANNEER kan ik deze downloaden????

 2. Sommige mensen schijnen te denken dat de Nederlanders blij zijn met Curacao en dit eilandje ten koste van alles in het koninkrijk wil houden.
  Wees niet bezorgd, Curacao wil bij Nederland horen en niet omgekeerd.
  Het stupide idee dat er van alles wordt gedaan door de Nederlandse regering om Curacao meer in te lijven speelt alleen in ernstig gefrustreerde hersenen.
  Maar… als je bij Nederland wil horen en een Nederlands paspoort wilt bezitten wordt wel verwacht dat je SAMEN werkt, met als doel ALLE inwoners een behoorlijk bestaan en rechtszekerheid te bieden.
  Van al dat ongefundeerde gehak en gekat wordt niemand beter.
  De bevolking voor de kosten van dit gezeik te laten opdraaien is crimineel.

 3. En weer een motie van wantrouwen tegen Jamaloodin maar weggestemd door de criminele bende

 4. @JanB

  Super miijn steun hebben jullie. War kan ik “liken”, ik zag het niet op de website staan.

 5. Deze regering grossiert in fouten en…. altijd heeft iemand anders (lees Nederland) de schuld.

 6. Barry, Wij hadden iets anders bedacht “Angry Birds Curacao : Now even the birds are pissed off.

  http://www.appy-people.com/angry-birds-curacao/

  Bij voldoende reacties (+1000) gaan we de game ook daadwerkelijk uitbrengen. Moet dan een gratis ipad game worden.

  Synopsis: The birds of Curacao are angry. The Colibris, Trupials, Lora’s and even the Flamingo’s are upset. The ruling piggies are busy stealing the golden island eggs, making it impossible for the islandbirds to survive on their island.

  The objective of this Ipad game is to oust the greedy piggies from their landmark-hiding places and to return the golden eggs to the island birds.
  Make sure to download this free app and educate your children on the dim future of our island when the piggies Jama-loadin’, Schotjeknor and Brilpiggy get away with the eggs.

 7. willen deze overheidsfunctionarissen wel serieus genomen worden
  t is heel triest , eigenlijk lachwekkend
  wie herinnert zich spitting image nog?
  nu is het tijd dit programma te remasteren met onze ministers.
  internationaal succes verzekerd!!

 8. Ik denk dat als ze in Nederland gewoond hadden, Rozier en Pisas lid zouden zijn geweest van de Jostiband.

 9. Positivo, mooie link!

  Exact het kostuum dat Anabolodin vandaag in de Staten droeg.

 10. Wat een ongelooflijk dom volk bij de MFK. Over de PS wil ik het al niet eens hebben. Pik Pisas een eerste klas paljas met in zijn kielzog het ‘licht’ Rozier.

 11. Hey Tony, nice suit!

  www.whatsyourobsession.com/blitzway-introduces-their-12-tony-montana-from-scarface-figure/

 12. @ Maarten G. Anders hadden ze de hele MFK kliek al naar huis gestuurd als er na maanden nog steeds geen antwoord is op relevante Statenvragen.

  Zodra je weet hoe de Staten in elkaar steekt, trek je deze opmerking meteen in. Het grootste deel (de helft plus 1 of 2) kent de belangrijkste taak = controle op de regering niet.

 13. @henkie, wanneer kunnen wij die heugelijke dag vieren ?

 14. Ze respecteren mekaar al niet, waarom zouden ze de Staten respecteren? Die doet hun toch niets!

 15. Die Gilmar ‘Pik’ Pisas is me ook een kneus hoor.. wat een meeloper!

 16. er is maar 1 oplossing, we stappen uit het koninkrijk
  \
  lang leve ons land.

 17. Kan iemand mij iets vertellen over de inhoud van het CV van Gilmar Pisas? Als die uberhaupt een CV heeft wat ik op basis van zijn uitlatingen betwijfel.

  De regering toont inderdaad geen enkel respect voor de Staten, en daar kan ik de regering tot op zekere hoogte geen ongelijk in geven. De Statenleden hebben zich immers laten kennen als marionetten van deze regering die geen enkele actie durven te ondernemen tegen de huidige ministers. Een zwakke motie van afkeuring ja, maar Jamaloodin klungelt vrolijk verder.

  Respect moet je verdienen, en deze Staten verdienen dat niet. Anders hadden ze de hele MFK kliek al naar huis gestuurd als er na maanden nog steeds geen antwoord is op relevante Statenvragen.