• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het project ‘leren zaaien en verzorgen om te kunnen bloeien en oogsten’ is gistermiddag van start gegaan. Dit keer was het de beurt aan de bewoners van de wijk Fuik. 40 bewoners die leven van de onderstand worden twee maanden getraind zodat zij op den duur hun eigen groenten en fruit kunnen telen.

Ook mensen die alleen een AOV ontvangen kunnen de training volgen. Het project is bedoeld om het volk te stimuleren om eigen voedsel te verbouwen. Onderdeel van de training is onder andere: aarde omspitten, zaden zaaien in kleine potjes en in de grond, stekken van planten, bewerken van potgrond, overplanten van planten van pot naar grond, gebruik van kunst- en natuurlijke mest, controle op ziekten, onkruid verwijderen, oogsten en verkoop van producten.

Start training
De eerste lessen gaan volgende week maandag en dinsdag van start. In groepen van twintig zal training worden gegeven over het planten van zaden. De eerste groep start om 08.00 uur en eindigt om 12.00, zodat de tweede groep om 13.00 uur kan starten. Deze training is om 16.00 uur afgelopen. Na de training worden de deelnemers nog twee maanden thuis begeleidt.

Deelname
De lessen worden gegeven in het Hofi van sr. Rosalina aan de Weg naar Fuik 262. De deelnemers ontvangen per training een tegemoetkoming krijgen van tien gulden. Er dient wel een presentielijst te worden getekend die ingeleverd wordt bij de opbouwwerker om de betaling te verantwoorden bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn. Geïnteresseerden die ook willen deelnemen aan de training kunnen zich tot en met vrijdag (kantooruren) bij opbouwwerker Wendell Rooi inschrijven op wijkkantoor Banda Riba.

2 reacties op “Van planten tot oogsten”

  1. Leuk positief bericht. Tof initiatief! Als iedereen twee vruchtenbomen heeft en de vruchten met elkaar uitwisselt is er meer diversiteit aan (gratis) gezond eten en minder honger (hoorde ik een maand terug bij een ander initiatief bij Banda Bou).

  2. Fuik staat bekend om de teelt van veel lucratievere planten.

    Daarom staat voor vrijwel ieder huis in Fuik ook een SUV die bijna twee maal zo groot is als dat huis.