• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ministers Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) en Charles Cooper (Ruimtelijke Planning) hebben onlangs een presentatie bijgewoond over het ontwikkelingsplan voor Piscadera en Rif. De ministers kregen een indruk van het plan dat moet zorgen voor een autenthieke sfeer in de gebieden.

Om het plan te kunnen ontwikkelen hebben het Curaçao Tourism Board (CTB), Management and Independent Consultancy (M.I.C.) en Island Design de handen ineen geslagen. De presentatie werd gegeven door Paul Spiertsz van MIC en Maup Lanjow van Island Design.

Authentieke sfeer
Volgens het plan kan de authentieke sfeer van het gebied Rif en Piscadera terug worden gebracht door het toevoegen van historische en culturele aspecten zoals een ‘Fisherman’s Village’. Daarnaast bevat het plan een hoeveelheid entertainment voor de lokale bevolking en toeristen, wat zal bijdragen aan de sociale sfeer. Ook is rekening gehouden met de natuur en de authenticiteit van de kust.

Workshops
Naast de presentatie werden er ook workshops gegeven om input te krijgen van de belanghebbenden zoals Amigu di Tera, Carmabi, Aqualectra, CHATA, KPMG, Parke Nashonal, ministeries en overheidsondernemingen en verschillende vertegenwoordigers van hotels. Op basis van onderzoek en de input van de belanghebbenden is de visie en indruk van het plan tot stand gekomen.

6 reacties op “Authentieke sfeer in Rif en Piscadera”

 1. “Authentieke sfeer in Rif en Piscadera”, zie dan een op Volendam (op de dijk) lijkende skyline, zou wel aardig passen bij de skyline van de Handelskade, het Fortplein met daarachter Forti en ja mensen de enige manier om van die Hollandse image af te komen is alles plat gooien en vervangen door kunukuhuisjes met strooien daken.
  Moeten we wel die beeldenstormer van de PS terug laten komen, met zijn ervaring op dit gebied moet het toch een klein kunstje zijn.

 2. De eene na het andere fopkonijn word uit de hooge hoed getovert,ik hou ze niet meer bij>?,nu nog ff die van Shotte ,wij zijn toch Olympies makamba!ampioen
  op de twee hondert meter achter uit lopen.Surandy jij in iedergeval veel sucses toe gewenst in londen op de 200 en vergeet niet je kan hem winnen!

 3. Een grote LAMLENDIGE LUCHTBALLON verkoop,eerdaags ga ik ballonen verkopen,wereldhandel op curacao , ballon hoofden van deze regering,wereldhandel,wie gaat met mij zamen!

 4. Gewoon even kijken wat Aruba bij de high rise heeft gebouwd. Is een groot succes, maar was tegelijkertijd ook een doodsteek voor de binnenstad, dus zijn ze nu bezig om die weer te moderniseren en aantrekkelijk te maken.

 5. Paul Spiertsz van MIC en Maup Lanjow van Island Design.. Waarom worden deze projecten niet door lokale mensen uitgevoerd.. zij zijn beter op de hoogte mbt historische en culturele aspecten

 6. zou er niet een cuisevillage komen bij de Rif of is die plan al van tafel?