• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft gisteren vergaderd met Sergio Giorgi, de projectdirecteur van exploratie en productie van petroleum voor de regio Centraal Amerika van de oliemaatschappij Total. Het bedrijf heeft interesse getoond voor de exploratie van petroleum in onze territoriale wateren.

Het was een vertrouwelijke vergadering omdat Total niet de enige oliemaatschappij is waarmee premier Schotte zal vergaderen over de exploratie van petroleum in de territoriale wateren van Curaçao.

Afspraak
De afspraak was verzet naar gisteren omdat Schotte op het laatste moment toch vandaag vertrekt naar Nederland om deel te nemen aan de Rijksministerraad. Giorgi was als hoofd van de delegatie, die op donderdag zou aankomen, wel al op Curaçao en heeft in zijn eentje de vergadering bijgewoond.

Olieboringen
Giorgi had tijdens het gesprek een kaart bij zich en toonde de premier bepaalde gebieden in de territoriale wateren waar mogelijk petroleum zit. Minister Charles Cooper zei vorige maand nog er zeker van te zijn dat er zich aardgas bevindt in de territoriale wateren van Curaçao. De discussie over de aanwezigheid van aardgas in het territorium van Curaçao is niet nieuw. De PAR zou tijdens haar bewind al onderzoek hebben laten uitvoeren na de aanwezigheid van aardgas. MFK-leider Gerrit Schotte probeerde al voor zijn aantreden als premier de documenten van eventuele olieboringen boven water te krijgen.

47 reacties op “Oliebedrijf Total geïnteresseerd in Curaçao”

 1. Het is erg triestig om te zien dat volk echt niet veel heeft geleerd uit het verleden.
  vraag je zelf af waarom je bepaalde baan wil .dan is t antwoord natuurlijk omdat t goed betaal beter dan je ouwe baan.
  vroeger hadden we partijen die de mensen ezel met motor beloofden.
  nu heb je partijen die de mensen geld geven om voor hun te betalen .
  vraag je zelf af als iemand geld investeert in wat dan ook verwacht die persoon natuurlijk heel veel winst eruit te halen.wat is the catchbij Schotte geld geven om stemmen te krijgen dan is er heel veel geld gemoeid als minister president op deze eiland waar niemand je controleert dat betekend zakken vullen en de andere partij wil onafhankelijk .
  wat ga je het volk mee voeden .
  al die politisies wanneer de boot zink hebben ze zoveel geld al gepikt dat ze zonder problemen in het buitenland gaan wonen en het volk dan in hun miserie achter laten.
  wat ik heb gemerkt is dat de mensen die gestuurd hebben helemaal niet met politiek bezig houden en dat is jammer.
  Al die partijen zeggen zogenaamd ze zijn goed voor het land ze bedoelen goed voor hun zak eigen belang.
  Mensen kijk maar om jullie heen naar de andere eilanden in de Cariben .
  kijk hoeveel gast arbeiders we hebben het is omdat het nog redelijk goed gaat op Curaçao .
  de gast arbeiders hadden het in het verleden ook goed in hun land tot dat ze onafhankelijk werden.
  kijk hoe goed we het hebben wij gaan nergens als gastarbeider werken goed nadenken.
  een minister president die een paar keren voor oplichting en fraude is veroordeeld,denken jullie echt dat zo’n persoon echt voor Curaçao gaat werken .
  Mensen wake up .het is echt tijd op op te staan.

 2. @virago 535, bedoeld dus gewoon dos plaka, het volk zou wel eens moeite kunnen hebben met “5 cent”.

 3. @virago 535, Schotte houdt dat fonds voor het welzijn van zijn volk buiten de administratie, iedere liter brandstof levert hem 5 dos plaka op, hoeveel miljoen plaka is dat in een jaar. Mag jij invullen wie van ons volk ooit enige soelaas zal ervaren van dit fonds. Read my words, Gerrit Schotte ?

 4. @ Virago. Welke lagere school heb je doorlopen? Haal die roze bril weg en kijk en luister heel goed dus veel beter dan je tot nu toe hebt gedaan. Schotte is een boef alleen al met al z’n veroordelingen en de streken, die hij zonder vervolging uit angst voor hem, heeft uitgevreten. Blijf uit z’n klauwen.

 5. @virago, waarom heeft curacao een frauderende oplichter nodig als president die er niets van bakt en Curacao naar de afgrond brengt??????????

 6. @zorro

  inderdaad zijn de multinationals boeven,daar moet je voor uitkijken!!!

  Maar schotte is geen boef….
  een jonge Prime minister die Curacao allang nodig had!!!!!

 7. @ Denk na

  je slaat de spijker op zijn kop!! De olie en gas kan me gestolen worden, wij zullen er niks van merken op financieel gebied en ons milieu zal er waarschijnlijk door lijden. Ga naar school en verbeter je kennis , want gas en olie zullen dat niet doen.

 8. @Jan C,

  De PAR zou tijdens haar bewind al onderzoek hebben laten uitvoeren na de aanwezigheid van aardgas. Wat begrijp je aan het woordje ZOU niet? De werkwoordsvorm ‘zou’ of ‘zouden’ gebruiken we onder andere voor informatie waar je niet helemaal zeker van bent

  MFK-leider Gerrit Schotte probeerde al voor zijn aantreden als premier de documenten van eventuele olieboringen boven water te krijgen. Juist en deze heeft Schotte nooit laten zien! opmerkelijk want hij had geen problemen om de prive gegevens van Tromp op straat te gooien!

 9. @Jan C,

  De PAR wist het… en wat is daar erg aan dan?

 10. Het bericht zegt zelf dat PAR het wist. Waarom jij niet dan?

 11. * tekorten
  * Wat jij met PAR hebt,
  * je zand = het zand

  Bon dia 😉

 12. Toch altijd weer leuk te lezen hoe twee ongelofelijk blinde soberano’s , Rita en JanC ,de zaak hier aan de gang houden. De neiging om op deze onzettend domme mensen te reageren is ook moeilijk te onderdrukken. Anderzijds is iedere reactie op hun opmerkingen te beschouwen als paarlen voor de zwijnen. Zonde van de moeite dus. Het zijn er gelukkig maar twee a drie die zo provoceren. Total is overigens een Frans bedrijf.

 13. @Jan C,

  Je kan met net zoveel woorden en “voorbeelden” komen als een Maarten G en zn alterego’s, maar als jij met dergelijke Jan C modellen komt, dien je toch iets aan je bronvermeldingen moeten doen.

  En stel ook al was het zelfverrijking van PAR, durf jij jouw hand in het vuur te houden en zeggen dat Schotte en Co alles aan het volk teruggeeft? Net zoals als alle vele reizen, verdachtmakingen, verduisteringen en ook niet geheel onbelangrijk de tekorten op de begroting?

  Wat jij met PAR heeft, heeft Maarten G en zn alterego’s met Schotte en Co… wellicht is er meer sprake van onderlinge problemen dan dat jullie beide echt iets voor het volk proberen te doen. Haal je hoofd uit het zand en kijk naar de huidige situatie.. de PAR is sowieso ongeloofwaardig alsoppositie partij, dus als regeringspartij zullen zij wel niet heel anders zijn geweest. Dus maak je niet druk om de PAR het gros hier op versgeperst ziet ook wel in dat het klaplopers zijn.

 14. Graag wil ik jullie kennis laten maken met het analysemodel van Jan C.
  Het heet de Wie? Wat? Waarom? Analyse voor berichtenanalyse op Versgeperst.com

  Wie:
  PAR
  Wat:
  1. De PAR zou tijdens haar bewind al onderzoek hebben laten uitvoeren na de aanwezigheid van aardgas.
  2. MFK-leider Gerrit Schotte probeerde al voor zijn aantreden als premier de documenten van eventuele olieboringen boven water te krijgen.

  Waarom:
  1. Om de olie stiekem aan Nederland te verkopen. ( Dit stond op de concept agenda van 2011 voor de ronde tafelconferentie)
  2. Zelfverrijking ten koste van het volk Curacao.

 15. @macamba2,

  ik denk dat NL dat wel wil, alle nederlanders uit curacao tergnemen en alle Curacaoenaar in NL terug naar Curacao.
  Ik denk dat NL dan best wel die 5000 Nederlanders schadevrij kan stellen.
  dat hebben ze er wel voor over.
  Arme rita, denkt dat all YDK heiligen zijn en alle Nederlanders tuig van de richel zijn.
  maar haar hersens zijn aangetast, ze kan het niet helpen dat ze alleen maar kan haten.

 16. @rita lever je dan ook je nederlands paspoort in want als nederlanders toch zo slecht zijn dan heb je dat waarscheinlijk ook niet nodig, laat schotte dan even naar caracas bellen en met zijn grote vriend chavez praten want pdvsa domineert het eiland toch (betreft de olie productie) en dan maar kijken wie er slechter is voor curacao nederland? of venezuela.

  ik hoop dat je weet hoe het er aan toe gaat in venezuela(ik woon hier al 3 jaar) en als venezuela dan toch samen gaat werken gaat dat ook meteen een venezulaans paspoort aanvragen.

  buiten het feit nog dat het eiland niet van jouw is, staat het eiland op jouw naam????betaal je dan ook even alle schulden die er op curacao zijn, denk het niet ,

  zo min dat nederland van mij is,, maar maak je niet druk ik denk dat alle nederlanders er geen probleem van maken om weg te gaan uit curacao, beter nog zullen we een deal maken???? alle nederlanders gaan weg van curacao in ruil daarvoor krijg je alle curacaoenaars uit nederland inclusief de criminele , laat het even weten wat tenslotte “curacao is van ydk, neem je eigen mensen dan ook terug.

 17. Gesprekken met een bedrijf als Total, over eventueel exploratie (geen exploitatie!) is iets wat een regering doet op de achtergrond. Als er daadwerkelijk iets te melden is, breng je dit naar buiten.
  Schotte doet nu precies wat kiezers van het niveau Jan C en Rita willen zien, een Facebook foto met een slim kijkende Gerrit Schotte die alle rijkdom en welvaart aan het verdelen is.
  Wat denken jullie nou zelf? Dit heet goedkoop scoren! Wake up…

 18. @ Jan C/L. Carlos Monk was ooit directeur van de Kraamkliniek. Weet je toevallig wat er met de Kraamkliniek is gebeurd?

 19. @ Jan C/L. @Edgar behalve jij heeft niemand haat gezaai.
  Rita bracht een feit maar voren dat PAR het geheim heeft gehouden, ik onderken het.
  Waarom kan je niet normaal en beschaafd daarop regeageren?

  Omdat het weer 1 van je vele leugens is. De PAR heeft niets geheim gehouden en daar is Schotte na diepgaand onderzoek zelf achter gekomen.

 20. Ze lijken op de foto al aan het onderhandelen..
  Total. dus 90 procent van de winst zal naar Total gaan, wij gaan geen belastingen betalen en jij krijgt 9 procent op een bankrekening in Zwitserland. 1 procent zal gaan naar het volk van Curacao en natuurlijk wilen we wel 1 keer een school sponseren ofzo. Helaas zullen de stranden van Curacao wel onder de olie komen te zitten maarja dat maakt niet uit Gerrit.

 21. @Rita,

  Ik wist niet dat Total een Curacaose onderneming was, want volgens jou blijft nu wel alles in handen van de YDK?

  Kijk even om je heen, welk (inheems) volk is er rijker geworden van gas/ olie winning in hun eigen regio. Alles gaat naar de grote internationale concerns, in dit geval Total. De enige YDK (die niks om Curacao geeft) die hier iets mee kan verdienen is een meneer genaamd Schotte.

 22. @Rita, wat maakt Curaçao dan van jou/jullie en niet van de makamba? Is het niet zo dat de makamba eerst op het eiland was?

  Maakt me allemaal geen ruk uit hoor, naar mijn inzien zijn we voornamelijk allemaal eilandbewoners en of je nou wit bent of bruin, of zwart, of geel, of paars of van mijn part kom je van Mars lekker belangrijk allemaal.

 23. Ze mogen alles doen met de zogenaamde olie/gas in het water. MAAR de prijzen aan de pomp moeten omlaag voor altijd + GAS/WATER/ELECTRA moet voor altijd omlaag. Dan pas help je je volk…. Hoeveel geld ze in in hun eigen zak steken maakt niet uit als je deze 2 dingen maar doet.

 24. @jan C,

  beschaafd?? je weet niet wat dat is…..

 25. @ JanC,

  Wat zou je bekend moeten maken als er uberhaupt nog niets is gevonden ?
  Het enige wat men momenteel weet is dat er misschien iets zou kunnen zitten (vanwege de samenstelling van de bodem) en om daar achter te komen moeten ze eigenlijk overgaan tot proefboringen. Natuurlijk begin je niet aan een proefboring zonder concessie, dus logisch dat ze komen praten.

  Het gaat mijn pet echt te boven dat jullie beiden hier staan te fulmineren tegen makamba’s, Nederland, PAR en alles wat maar los en vast zit op basis van een veronderstelling.

  Er is niets weggegeven, er is niets gevonden en er zijn ook geen concessies uitgegeven. Dan mag je mij uitleggen wat de, door jou gehate, PAR bekend had moeten maken.
  Ik ben heel benieuwd.

 26. @Edgar behalve jij heeft niemand haat gezaai.
  Rita bracht een feit maar voren dat PAR het geheim heeft gehouden, ik onderken het.
  Waarom kan je niet normaal en beschaafd daarop regeageren?

 27. Grappig dat men er te laat achterkomt om Bonaire dan toch maar bij het land Curaçao te houden i.p.v. ze als oud vuil aan de kant van de weg te zeteen. Die Bonairianen en Nederland zijn de lachende partij in deze.

 28. @Serka di Bo, als ik dat lees over Total dan passen ze wel heel goed bij deze regering!

 29. Grappig, die hand onder de kind van Schotte op de foto, afgekeken van Osepa. Waarmee deze voormalige broodjesbezorger intelligent wil overkomen terwijl we allemaal weten dat hij zelfs met examenfraude zijn MAVO diploma nog niet wist te halen.

 30. Rita,

  Hoe oud ben jij nu eigenlijk ?
  Al jouw bijdrages hebben het niveau van een kleuter. Je parate kennis over welk onderwerp dan ook is absoluut diep bedroevend.
  Het enige wat je weet te spuien is je ongebreidelde haat van Nederland en Makamba’s. Ik vrees dat je zelfs de YDK makamba nog zou haten.
  Triest dat je ook geen poging onderneemt om je kennis te verbeteren. Het lijkt wel alsof je trots bent op je onwetendheid.
  Gelukkig doet JanC hard met je mee, ook hij doet geen enkele poging om zich te verdiepen in een onderwerp.
  Hadden jullie beiden nu eens je huiswerk gedaan dan had je kunnen weten wat de stand van zaken is op het gebied van olie en gas rondom de eilanden.
  Dan had je ook kunnen weten dat aanwezigheid aantonen heel wat anders is dan het er ook uit kunnen halen.
  Dan had je ook geweten wie de eigenaar van die grondstoffen is en hoe consessies worden uitgegeven. Of Curacao er dan iets aan gaat verdienen hangt helemaal van de regering af en ik vrees dat alle politici (ook PAR) al likkebaardend hopen dat zij aan de macht zijn wanneer het tot uitgifte van de concessies mocht komen.
  Want 1 ding weten we 100 % zeker……………..zij zullen niet in het belang van het volk van Curacao handelen, maar in het belang van henzelf.
  Maar daar maken Rita en JanC zich in het geheel niet druk over. De haat tegenover Makamba’s overheerst en maakt hen beide stekeblind.

 31. @Virago, we moeten beter op de houde zijn voor Gerritje.. Hij zal wel een deal willen sluiten ten behoeve van zijn schoonfamilie. Met dit soort deals wordt veel smeergeld betaald. Trouwens waarom zijn deze besprekening niet openbaar en transparent. Het volk dient op te hoogte te zijn van deze besprekingen! als er olie en gas is is dit voor het volk en niet voor Schotte en vriendjes!

 32. De Curacaose Efteling met hoofdkabouter Schotte in de hoofdrol. Het Sprookjesbos van het Goede Nieuws. Wellicht geeft dat wat uitstel , maar de tekorten worden er niet minder van. Het gaat om een gesprek over “exploratie” en niet over “exploitatie” Exploratie is onderzoek naar aanwezigheid, zo ja naar de mogelijkheden tot een rendabele exploitatie van eventuele olie- en/of gasvoorraden. Optisch bedrog noemt men dat. Zo u wilt : kiezersbedrog. Het vullen van een gasbommetje komt dichter bij de capaciteiten van deze regering. En daaraan is ook nog steeds een tekort, ondanks de inspanningen van schoonpapa.

 33. jan c en rita. als het er is. en curaçao kan het zelf niet bekostigen dus een ander zal ervan genieten niet de ydk. ondankbare honden, weet je wat ned allemaal voor jullie hebben gedaan? ze hadden je moeten achterlaten

 34. alleen jammer dat het gas en olie aan de kant van Bonaire ligt.

 35. @ Virago. Boeven vang je met boeven dus wie moet voor wie uitkijken?

 36. Controversies TOTAL

  Myanmar investments
  Despite the European Union’s sanctions against the military dictatorship Myanmar, Total is able to operate the Yadana natural gas pipeline from Burma to Thailand. Total is currently the subject of a lawsuit in French and Belgian courts for the condoning and use of the country’s civilian slavery to construct the pipeline. The documentary ‘Total Denial’ shows the background of this project.

  Italian bribes
  On 16 December 2008, the managing director of the Italian division of Total Lionel Levha, along with ten other executives, was arrested by the Public Prosecutor’s Office of Potenza, Italy, for a corruption charge of €15 million to undertake the oilfield

  UN Oil-for-Food Programme for Iraq
  In April 2010, Total was accused of bribing Iraqi officials during former dictator Saddam Hussein’s regime to secure oil supplies. A United Nations report later revealed that Iraqi officials had received bribes from oil companies to secure contracts worth over $10bn (£6.5bn

  Investments in Iran
  Total has been a significant investor in the Iranian energy sector since 1990. Total is suspected of concealing the source of its oil imports from Iran

  Western Sahara oil exploration
  In October 2001, Total signed a contract for oil-reconnaissance in areas offshore Western Sahara (near Dakhla), with the “Moroccan Office National de Recherches et d’Exploitations Petrolières” (ONAREP). In January 2002, Hans Corell (the United Nations Under-Secretary-General for Legal Affairs) stated in a letter to the President of the Security Council that whenever the contracts are only for exploration they’re not illegal, but if further exploration or exploitation are against the interests and wishes of the people of Western Sahara, they would be in violation of the principles of international law

 37. keda biba den mundu di ilushon

  we moeten gewoon op school leren en studeren en daarna keihard werken.
  al is er olie en aardgas in de territoriale wateren van curacao zal de doorsnee bevolking er niks van opschieten

  maar we blijven denken dat dan al onze problemen zijn opgelost. sinta bou palu bira riku mentaliteit

 38. @ rita o wat ben jij OLIEdom zeg elke keer als er problemen zijn met finacien( begroting) komen ze weer met het olie en gas verhaal. en nu met TOTAl dat dit bedrijf de grootste bederver van het milieu en dus het rif setc is maakt niet uit.

  maar wel klagen over het asfaltmeer. zometeen is er alleen nog maar strand met en olierand

  al jaren is het bekend dat er olie en gas is rond Curacao maar het is nog te duur om te boren of te diep. dus nu moeten we even wachten en dan krijgen we geld uit de bodem??????????

  heb dus nieuws …not NL heeft een gasbel maar wie betaald het meest voor gas juist ja de mensen in NL

  gaat hier ook gebeuren goedkope export, duur intern

 39. PAR wilde alles GEVEN gas aan Nederland geven. Gelukkig ging dat niet door.
  ??PAR is de beste vriend van je YDK??

 40. Petroleum,aardgas> alles moet benut worden om dit land tot verdere ,hogere ontwikkeling te brengen.

  Een waslijst met multinationals biedt zich aan:welke is de bonafide multinational voor het volk en land van Curacao! De offerte zal uitmaken(de deal)

  De bewijzen zijn daar:er zijn natuurlijke hulpbronnen::::let wel HULPBRONNEN voor het volk!
  niet alleen voor de multinational zoals in Suriname!!!!Dus gerrit wees op je hoede!!!

  Het zijn keiharde legale juridische boeven!!!!pas op,welke deal je sluit en met wie!!!!!!!

 41. Wat een FANTASTisch verhaal weer, maar wie weet boren ze ook VERSTAND aan 🙂
  Succes aan oliesjeik Schotte!

 42. ik zal het wel weer niet snappen. mp is anderhalf jaar geleden naar trinidad geweest om daar te vragen of hun gas wilden leveren aan curaçao terwijl er toen al bekend was dat curaçao zelf over gas beschikt. raar verhaal of het ene of het andere verhaal klopt niet. laat ik het maar zo zeggen; alle wegen leiden naar rome…… rome? rome ligt toch in italie??

 43. @rita,morgen lezen wij in de krant,Oliebol-leidingen Schotte op geblazen door Olie bedrijf Wiels,Olie bedrijf Coop heeft de reparatie nu over genomen.

 44. @ rita. Ach ach wat ben je toch een zielig hoopje mens.

 45. @ria Je bent net zo hebzuchtig als Wiels en zijn maatjes Wel Eeuwen je hand ophouden,maar iets terug doen ho maar.Ten tweede,misschien wist je het nog niet maar je leeft hier op Nederlands grondgebied.Zie ook niet in jou reaktie hoe de PAR en Nederland alles zouden kunnen inpikken.Verder vertel eens wat Nederland allemaal van Curacao inpikt behalve kansloze Curacaoenaars.Ik versta hier zeker niet de goede onder die wel normaal meedraaien met de maatscappij.

 46. En nu maar hopen dat we geen Nigeriaanse situaties gaan krijgen hier………Ik hou mijn hart vast…..

 47. zie je wel PAR wilde alles voor zichzelf en nederland inpikken. nee aardolie en gas is voor ons YDK! snel die makambas weg hier want anders pikken ze alles in wat van ons is!