• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte zal morgen vertrekken naar Nederland om vrijdag aanwezig te zijn bij de Rijksministerraad. Dat zei de premier tijdens een persconferentie in Fort Amsterdam vandaag. De kans bestaat dat Curaçao tijdens de Rijksministerraad een aanwijzing krijgt van Nederland.

Het was eerder deze week niet zeker of de minister-president zou afreizen naar Nederland, aangezien Schotte een afspraak had staan met het Franse bedrijf Total voor de exploratie van petroleum in de territoriale wateren van Curaçao. Schotte heeft uiteindelijk de afspraak verplaatst naar vandaag, maar liet wel merken geïrriteerd te zijn door de agenda van de Rijksministerraad, die volgens Schotte te laat bekend is gemaakt. “Normaal gebeurt dit minstens drie weken van te voren”, aldus de premier.

Aanwijzing
Het College financieel toezicht (Cft) heeft vandaag de Rijksministerraad geadviseerd tot het geven van een aanwijzing aan Curaçao om de begroting 2012 weer in overeenstemming te brengen met de normen van de Rijkswet. Dit advies is gebaseerd op een reactie van het bestuur op het advies van het Cft van 29 juni, die het College vrijdag 6 juli heeft ontvangen. Volgens minister George Jamaloodin van Financiën, die ook aanwezig was bij de persconferentie, zijn de huidige voorgenomen ombuigingsmaatregelen voldoende en hoeft dit niet aangepast te worden.

Meningsverschillen
Daarnaast haalden Schotte en Jamaloodin nogmaals aan dat het Cft en de regering verschillen van mening op sommige vlakken. De Cft wil onder meer dat in 2012 de basisverzekering en het concessiebeleid geheel van de begroting worden gehaald, maar de regering houdt zich vast aan deze maatregelen. Verder kan Jamaloodin zich niet vinden in de kritiek van het Cft op het compenseren van tekorten op de begroting door het inzetten van reserves. Dit brengt de juridische bezwaren in de Rijkswet financieel toezicht Curaçao volgens de minister niet in het geding.

Minister Carlos Trinidad, minister George Jamaloodin, premier Geriit Schotte en minister Charles Cooper tijdens de persconferentie in Fort Amsterdam

16 reacties op “Schotte aanwezig bij Rijksministerraad”

 1. Als eerste de broodjesbezorger op pakken wegens wanbeleid en daarna zijn companen op geruimd staat netjes!!!

 2. zou wiels al bij hato staan?

 3. kunnen ze hem daat niet houden….dat is één!

 4. Toevallig vertrek ik ook morgen en ja geheel zelfbetaald MClass.
  Ben benieuwd of ik naast louter kabouter zit. Ben nogal lang (1.98) dus heb veel beenruimte nodig. Ik hou jullie op de hoogte.

 5. Van Wiels mocht hij niet naar Nederland gaan en hij gaat toch, kijken of Wiels alleen maar woorden is en geen daden!

 6. Ik mis Rita en Jan C met de lange neus.en wat te denken van die man met de witte jas die hij elke keer weer verkeerd aantrekt,ja schrijf maar weer gouw dat ik bezopen ben.

 7. Ik denk dat de tenniswedstrijd over is,de schijt Rechter Wiels,hoe noem je dat ook al weer? over RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRol der de BOOOOOOOOOOOL Anthony Go CO

 8. @Maarten & Alex,

  Ik zie twee verschillende namen, maar 2 dezelfde berichten. Dat je er elke x zin in hebt om een naam te verzinnen en in te typen. Jij bent op deze manier net zo ongeloofwaardig als een Wiels, Schotte etc…

  Maar goed ik denk dat we allemaal een beetje te hard van stapel lopen. Nederland heeft altijd zeer zwak gereageerd en het zal me niks verbazen dat zij dit keer ook weer zullen doen.
  Ik denk dat het zoals gewoonlijk met een sisser zal gaan aflopen en dat er wederom bevestigd gaat worden dat Nederland hen nog tot het einde van hun ambtstermijn laat regeren, met alle gevolgen van dien. Dit is overigens niet wat ik hoop.

 9. Deze regering weet niet het veschil tussen een snoek & snoekbaars,en dat word moeilijk voor Shotte en WielerrenerWielslerman,maar ik zal ze helpen, in de een zit gra…….t en de ander Nie……..t,wie weet het?

 10. Zorro heeft gelijk, Wiels is een karakterloze schreeuwlelijk die met alle winden die hem uitkomen meewaait.

  Fel anti Nederland zijn, maar wel zijn kinderen in Nederland laten studeren en die iedere maand op kosten van de belastingbetaler bezoeken (businessclass, 5 sterrenhotel) en daarvoor ook nog eens een riante daggeldvergoeding opstrijkend.

  Wiels heeft politiek snel geleerd. Stuurde hij eerst Lia Willems weg omdat deze haar man op een dienstreis meenam (5,000 gulden), nu vind Wiels het prima dat zijn minister (Monk) een pastechi van 100,000 gulden aan een medewerkster uitdeelt

  Maar Wiels beseft net als Schotte (voormalig broodjesbezorger) dat hij buiten schreeuwen niet veel kan en na de politiek weer het buurthuis in moet om chollers te helpen En dus nu net als Schotte moet pakken wat hij pakken kan en daar dan ook volop mee bezig is.

 11. @ Abraham. Dan ken je Wiels nog niet; die waait net zo heen en weer als de bladeren aan een boom en hij is een blaaskaak.

 12. Ik vind het een beetje zielig, onze MAVO3 premier tussen al die gestudeerde mp’s in Den Haag. Hopelijk laat hij zijn privefotoslaaf thuis, want daarmee ziet Schotte er helemaal uit als koning Babi uit Botswana.

  Maar misschien kan Schotte met zijn hand onder de kin, afgekeken van Osepa, zijn imago van mislukt broodjesbezorger nog wat opkrikken.

  Zo stond hij gisteren op Versgperst op de foto met de vertegenwoordiger van Total, die zich ook afgevraagd moet hebben hoe het mogelijk is dat je op dit eiland minister kunt worden met slechts 2 danslessen op je CV.

 13. Het is Vrijdag de 13e voor Schotte en daarmee voor Curacao. De agenda heeft Spies hem al ingefluisterd en Opstelten heeft 1 op 1 met Wilsoe gesproken. De standpunten zijn dus duidelijk. Op de laatste Rijksministerraad heeft Schotte zich openbaar duidelijk gecommitteerd vóór het Koninkrijk. Hij gaat dus doen wat de Rijksministerraad hem vertelt. Van Aruba en St.Maarten hoeft Curacao niet op warme gevoelens te rekenen. De leugens van Jamaloodin zijn ook te doorzichtig. Schotte gaat met loden schoenen naar Den Haag en komt met loden schoenen terug naar Curacao. Want daar gaat Wiels hem en de poppen de St. Vitusdans bijbrengen. Hoe toepasselijk allemaal. Benieuwd waar dit clubje brokkenpiloten voor het nieuwe jaar nog 10-tallen miljoenen vandaan haalt. Wedden ? Ik zeg : bij het volk (Mi Pueblo)

 14. Dit zou wel eens de laatste foto kunnen zijn van de regering MFK/PS/MAN in het facebook Shotte en zijn duur betaalde fotograaf,Als ik het goed heb gelezen is Wiels er tegen dat jij naar de RMR gaat je mag niet,hij! wil dat niet,dus Wiels ,STEKKER ER UIT ZO NIET ben je het aanzien niet meer waard voor je achterban.!!!!!!!!!!

 15. krijg nou de …………………… ze zijn allemaal aanwezig en niet aan het reizen.

 16. Ik denk dat Schotte zijn fotoslaaf dit keer thuis laat.

  Het lijkt me althans onwaarschijnlijk dat Schotte zijn Facebook wil opleuken met foto’s hoe zijn wanbeleid keihard door Nederland wordt veroordeeld.

  Maar wat kun je ook verwachten van een gesjeesde MAVO leerling die zelf zijn broodjesbezorgdienst failliet zag gaan.